Cookies helpen ons om onze services te leveren. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Kom meer te weten.

Rondleidingen door de stad

Perth is een juweel van West-Australië en ik stel voor dat je het ontdekt tijdens een vakkundig geplande en begeleide ervaring. Enkele van de beste tours zijn segwaytours, wijnproeverijen, bezoeken aan het plaatselijke stadion en nog veel meer.

Ana Caballero

Ana Caballero

11 minuten lezen

Rondleidingen door de stad

Perth | Pedro Szekely

Perth is zo'n diverse stad dat het zeker verdient om uitgebreid verkend te worden, of het nu gaat om een ontspannen wandeling door de straten of een bezoek aan de vele attracties. De stad betovert alle bezoekers en biedt vele onvergetelijke ervaringen door de stad te voet of met voertuigen zoals segways te verkennen. Voor degenen die verkoeling zoeken, staan er lokale bieren en wijnen klaar in de populairste pubs.

Wijnkelders bieden ook rondleidingen door hun wijngaarden en productiefaciliteiten. Als je een sportfan bent, voeg dan een rondleiding door het Optus-stadion waar wedstrijden, concerten en traditionele evenementen plaatsvinden toe aan je verfrissende bierplan. Persoonlijk raad ik je aan om het beste uit deze ervaringen te halen en zelfs de beste excursies vanuit Perth te overwegen die je verder weg brengen om de omgeving te verkennen.

1. Maak gebruik van een rondleiding door het Optus Stadium in Perth

Optus Stadion| ©photobom
Optus Stadion| ©photobom

Het Optus Stadium in Perth is een imposante gevel waar muziekconcerten, culturele evenementen en wedstrijden van verschillende sporten zoals voetbal, cricket en rugby plaatsvinden. Het biedt plaats aan meer dan 60.000 toeschouwers, maar tijdens een rondleiding zijn de hallen en ruimtes vrijwel leeg. Dit geeft je de kans om gebieden te betreden zoals de kleedkamers, een emblematische plek die tijdens wedstrijden gesloten is voor het publiek.

Je kunt ook door een gang lopen waar de belangrijkste prestaties van de lokale sportteams worden tentoongesteld. Het is een zeer gewilde ervaring in het hart van de stad. Als je dromerige foto's wilt maken en wilt genieten van het panoramische uitzicht, moet je naar het terras boven in het stadion gaan. Je kunt ook genieten van ongewone ervaringen zoals:

 • Vertigo: dit is een riskant avontuur voor mensen ouder dan 10 jaar, waarbij je op een draaiende structuur staat die zich aan de rand van het stadion bevindt en de adrenaline in je lichaam voelt pulseren. Voor deze ervaring moet je comfortabele sportschoenen, koele kleding en zonnebrandcrème dragen.
 • Aboriginal Cultuur: De bouw van dit stadion zou niet mogelijk zijn geweest zonder de hulp van een gemeenschap van Aboriginals die bekend staat als de Whadjuk Working Group. Deze activiteit is bedoeld om je mee te nemen op een rondleiding door de geschiedenis achter de bouw en de sporen van deze cultuur die op de gevel van het stadion zijn gedrukt. Je leert ook meer over het Nyoogar volk en hun traditionele ceremonie. Het is een ideale activiteit als je dingen plant om te doen in Perth met kinderen.
 • HALO: Dit is een rondleiding door het hoogste gedeelte van het stadion, ideaal om een ander uitzicht te krijgen. Je bevindt je op niveau 5 achter de schermen van de wedstrijden en andere evenementen.

Interessante details

 • Prijs: vanaf €16 per persoon.
 • Duur: ongeveer anderhalf uur.
 • Vervoermiddel: meestal geen gids, dus je moet zelf naar het stadion gaan.
 • Voordelen van deze optie: het is meestal een persoonlijke ervaring voor ongeveer 25 personen.
 • Nadelen van deze optie: een zekere conditie is vereist.

Boek een rondleiding door Optus Stadium

2. Meld je aan voor een rondleiding door de stad

Koningspark| ©Chris Hare Photography
Koningspark| ©Chris Hare Photography

Perth is een stad die je zal blijven verbazen door zijn exotische charme. Het is zelfs zo dat je gemakkelijk kunt verdwalen als je doelloos door de straten dwaalt, omdat er allerlei attracties op je wachten die je in verwarring zouden kunnen brengen. De beste manier om te genieten van het entertainment dat de stad te bieden heeft, is door een georganiseerde route samen te stellen. Je kunt het zelf samenstellen door de meest relevante bezienswaardigheden in de oude stad en de moderne wijk toe te voegen.

Maar als het je eerste keer in de stad is, raad ik je aan om je aan te melden voor een ervaring onder leiding van een gids. Deze avonturen nemen je mee door elk steegje in Perth en onthullen hun verhalen. Je weet bijvoorbeeld misschien niet dat het de meest geïsoleerde stad op aarde is, omdat het op een indrukwekkende afstand ligt van andere grote Australische steden zoals Sydney en Melbourne, waardoor het een unieke stedelijke oase is te midden van uitgestrekte natuurlandschappen.

Houd er rekening mee dat deze tours ontworpen zijn voor ongeveer 12 personen, dus je kunt een vrijwel persoonlijke tour krijgen. Enkele van de bezienswaardigheden die je te zien krijgt

 • Perth Mint: De Perth Mint is een erfgoedlocatie, dus die mag je niet missen. Hier vind je tentoonstellingen over de belangrijkste goudwinning in het land.
 • Swan River: de beste cruiseschepen van de stad varen over deze rivier met zijn kristalheldere en gladde water, en er komen veel zeedieren in de buurt.
 • Kings Park: het is een park waarvan de groene zones volledig de moeite waard zijn, het heeft een botanische tuin, recreatieve evenementen voor kinderen en bevat zelfs de Perth Zoo.
 • Fremantle: is een naburige stad, waarvan de zeehaven een zeer interessante geschiedenis heeft. Dit is te zien aan de koloniale gebouwen.

Interessante details

 • Prijs: vanaf 37 euro per persoon.
 • Duur: ongeveer drie uur.
 • Vervoermiddel: je moet zelf naar het ontmoetingspunt gaan, want de rondleiding is meestal te voet.
 • Voordelen van deze optie: je ziet de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad en hebt de mogelijkheid om zoveel vragen te stellen als je wilt over de lokale sfeer.
 • Nadelen van deze optie: het is vaak snel uitverkocht, vooral in het hoogseizoen.

Boek een rondleiding door Perth

3. Rijd door de straten van Perth op een Segway tour.

Segway| ©Purple Wyrm
Segway| ©Purple Wyrm

De verborgen hoekjes van Perth hebben veel verhalen te vertellen, maar soms is het moeilijk om de belangrijkste punten op de kaart te ontcijferen. Tijdgebrekige reizigers kunnen zich ontspannen en hun route overlaten aan professionals. Dit soort ervaringen omvat vaak een training om de Segway te leren gebruiken voordat de tour begint, en het gezelschap van een lokale gids. Voor de communicatie heb je een radio om je te voorzien van nuttige informatie over de bezienswaardigheden voor je.

Het is een van de beste dingen om te doen in de stad tijdens je bezoek, omdat het geschikt is voor elk seizoen van het jaar. Houd er rekening mee dat de route door Perth afhangt van de ervaring die je kiest, maar de populairste route geeft je een korte rondleiding langs lokale bezienswaardigheden en duikt vervolgens in de attracties van Kings Park.

Het is geen geheim dat dit park de plaatselijke longen zijn, waar je de klokkentoren van de stad, Elizabeth Quay en de dierentuin van Perth kunt zien. Je hebt ook de tijd om de Aboriginalgeschiedenis van Australië en de invloed van Europese gemeenschappen te ontdekken. De openluchttentoonstelling over Aboriginals is erg interessant en leerzaam. Beklim aan het einde van de tour de DNA Tower en bewonder de gebouwen, straten en bedrijvigheid van de omgeving.

Interessante details

 • Prijs: vanaf 78 euro per persoon.
 • Duur: ongeveer anderhalf uur.
 • Vervoermiddel: Transfers rond Perth zijn meestal niet inbegrepen, dus je moet naar de Segway-verhuurwinkel reizen. Daarna kun je aan boord van dit leuke vervoermiddel door de stad toeren.
 • Voordelen van deze optie: Het is meestal een tour in een kleine groep, dus je krijgt een persoonlijke ervaring.
 • Nadelen van deze optie: het wordt om veiligheidsredenen niet aanbevolen voor zwangere vrouwen of mensen die slecht ter been zijn.

Boek een Segway tour door Perth

4. Verken het nachtleven van Perth tijdens een kroegentocht

Kroegentocht in Perth| ©sobolevnrm
Kroegentocht in Perth| ©sobolevnrm

Het lijdt geen twijfel dat deze stad iedereen iets te bieden heeft, waaronder een aantal fascinerende suggesties voor dingen die je 's avonds in Perth kunt doen. Als je van het nachtleven houdt, zul je je zeker vermaken in de levendige straten van Perth. Trendy uitgaansgelegenheden verlevendigen de sfeer en bieden comfortabele ruimten om te dansen, drankjes te drinken en de buitenwijken te verkennen tot het ochtendgloren.

Met dit soort ervaringen kun je ontdekken hoe het nachtleven in de stad eruitziet, en het beste is dat ze vooral geconcentreerd zijn in Hay Street - de belangrijkste en populairste verkeersader. In deze wijk vind je interessante pubs en leuke themafeesten. Voordat je de regio verlaat, raad ik je aan deze tour mee te maken, waar vaak gratis drankjes worden geschonken en hapjes en lokale bieren worden geproefd.

Perth is 's nachts een veilige stad, maar je moet wel bepaalde voorzorgsmaatregelen nemen. Sommige rosse buurten kun je beter vermijden en je kunt je het beste aanmelden voor een avontuur met een professionele gids. Als je toch op eigen houtje van het nachtleven wilt proeven, raad ik je Northbridge, Mount Lawley, Subiaco en Leederville aan, wat prestigieuze en veilige locaties zijn.

Interessante details

 • Prijs: vanaf 42 euro per persoon.
 • Duur: ongeveer drie uur.
 • Vervoermiddel: meestal is er geen retourtransfer inbegrepen, dus de ervaring wordt te voet gedaan.
 • Voordelen van deze optie: geschikt voor rolstoelgebruikers.
 • Nadelen van deze optie: meestal geen toegang tot bars of nachtclubs. Het is een ervaring die alleen voor volwassenen is, dus je kunt het niet doen als je met kinderen reist.

Boek een kroegentocht in Perth

5. Maak een rondrit met de Perth Sightseeing Bus

Met de bus door de straten| ©Eren A
Met de bus door de straten| ©Eren A

De Perth Sightseeing Bus Tour is een geweldige manier om de stad in je eigen tempo te zien. Je kunt zelf in- en uitstappen waar je maar wilt, want er zijn meestal meerdere stops en een audiogids geeft je waardevolle informatie over bezienswaardigheden, attracties, lokale activiteiten en meer.

Het is een interactieve tour met één route die compleet is en ideaal voor korte routes. Je kunt genieten van de beste dingen om te doen in Perth en alle belangrijke attracties zien. Houd er rekening mee dat de bus dagelijks rijdt van 9:15 tot 17:00 uur. Hij heeft 11 haltes, waarvan de belangrijkste zijn:

 • Kings Park: wordt beschouwd als een van de grootste parken ter wereld, waar je tentoonstellingen van Australische fauna en flora vindt, evenals mystieke ervaringen met betrekking tot de inheemse volkeren.
 • Northbridge: dit is een levendige wijk, waar je galerieën, restaurants en culturele evenementen in de buitenlucht vindt. Ik raad je vooral aan om de musea en theaters in de buurt te bezoeken.
 • Optus Stadium: dit is een zeer belangrijk evenement in Perth, waar verschillende sportevenementen en concerten worden gehouden. Er zijn rondleidingen door de faciliteiten, waar je de loges en persruimten kunt zien en naar de hoogten van de gevel kunt klimmen in de populaire attractie Vertigo.
 • Perth Mint: Dit iconische gebouw is de plek waar de eerste lokale munten werden gemaakt en het is ook de beste plek om de geschiedenis van het goud uit de regio te ontdekken.

Interessante details

 • Prijs: vanaf 29 euro per persoon.
 • Duur: het ticket is ongeveer 24 uur geldig, hoewel je de hele tour in ongeveer twee uur kunt doen.
 • Vervoermiddel: Over het algemeen vindt de hele tour plaats aan boord van een dubbeldekker sightseeingbus met panoramisch uitzicht. Je kunt bij elke officiële halte in- en uitstappen.
 • Voordelen van deze optie: Er is meestal een audiogids in verschillende talen en een kinderkanaal, ideaal als je dingen gaat doen in Perth met kinderen.
 • Nadelen van deze optie: De prijs is per kaartje, dus de totale kosten voor een gezin kunnen hoog oplopen.

Boek een sightseeing bustour in Perth

6. Proef wijn uit de beste wijnmakerijen van Perth

Wijn proeven| ©Mark Pegrum
Wijn proeven| ©Mark Pegrum

De wijnmakerijen van Perth zijn interessant om te bezoeken. Het is zelfs een van de beste dingen om te doen in de stad als je wilt profiteren van een wijnproeverij. Tijdens zo'n rondleiding leer je meer over het productieproces, het werk in de wijngaarden en de soorten Australische wijnen. Bovendien is een van de beroemdste wijnmerken ter wereld eigendom van een Australische familie, dus je kunt zelfs een glimp opvangen van een spannende geschiedenis.

In deze wijnregio kun je lokale delicatessen ontdekken, zoals ambachtelijk bier, chocolade en Australische kazen. Bovendien kun je bij dit type ervaring ook lunchen en het vindt plaats in de Swan Valley, op dertig minuten van Perth. De lokale sterke dranken worden gewaardeerd om hun voortreffelijke en delicate smaak. Bovendien krijg je tijdens deze vallei ervaring de beste wijnmakerijen van Swan Valley te zien:

 • De beste wijnmakerijen van Swan Valley.
 • Honing- en nogaproductiefabrieken.
 • Wijnbouwgebieden van meer dan 100 jaar oud, waar je de wijnbouwgeschiedenis van de regio ontdekt.

Interessante details

 • Prijs: vanaf 60 euro per persoon.
 • Duur: ongeveer vijf uur.
 • Vervoermiddel: meestal inclusief vervoer in een minibus of bus met airconditioning.
 • Voordelen van deze optie: meestal is een wijnproeverij met lokale hapjes en zelfs lunch inbegrepen.
 • Nadelen van deze optie: fooi is meestal niet inbegrepen, hoewel dit verplicht is in Perth.

7. Probeer het lekkerste eten van Perth

Eten| ©The Big Lunch
Eten| ©The Big Lunch

De keuken van Perth is gevarieerd en rijk aan smaken. De beste excursies vanuit Perth en lokale rondleidingen omvatten vaak ervaringen met de plaatselijke keuken. Je kunt zelf op zoek gaan naar restaurants of genieten van een rondleiding. Er zijn meestal privé- en gezamenlijke tours waarbij je traditionele smaken kunt proeven, zoals Australische vleespastei, dumplings, gemberbier, Thaise vistaart en nog veel meer. Houd er rekening mee dat de gerechten uit deze regio zowel Aziatische als Europese invloeden hebben.

Sommige tours verkennen de gastronomische geheimen via routes buiten de gebaande paden, waar weinig toeristen komen. Entreegelden zijn meestal inbegrepen en je kunt genieten van gratis snacks. Enkele van de stops die je zult maken zijn:

 • Museum Boola Bardip: het is een emblematisch punt van de stad met gastronomische voorstellen die je zullen fascineren. Het is weinig bekend, waar je de typische Australische Vegemite kunt proeven.
 • State Theatre Centre of Western Australia: in de omgeving vind je de beste straatstalletjes en de populaire sushi in Australische stijl.
 • Revolutions Transport Museum: de perfecte halte voor Thaise viskoek.
 • The Blue Room Theatre: hier wordt kangoeroe- en krokodillenvlees bereid, maar er zijn ook vegetarische opties.
 • RAC Arena: de traditionele zoetigheden uit Perth, gemaakt met verse seizoensingrediënten, mag je zeker niet missen.
 • Northbridge Piazza: dit is een heel gezellig plein, waar je een interessante pub vindt die bekend staat als Ginger Beer. Hier proef je het populairste bier van Perth.

Interessante details

 • Prijs: vanaf 160 euro per persoon.
 • Duur: ongeveer drie uur.
 • Vervoermiddel: meestal inclusief vervoer en ophalen vanaf een centrale locatie in de stad.
 • Voordelen van deze optie: meestal inclusief verschillende proeverijen van lokale gerechten en vegetarische opties.
 • Nadelen van deze optie: het is een ervaring die snel uitverkocht raakt.

Een vergelijking van de beste tours in Perth

 • Optus Stadion Tour
 • Vanaf £16 per persoon
 • Ongeveer anderhalf uur
 • Voordelen: meestal een persoonlijke ervaring
 • Nadelen: goede fysieke conditie vereist
 • Rondleiding door de stad
 • Vanaf 37 € per persoon
 • Ongeveer drie uur
 • Voordelen: de interessantste bezienswaardigheden van de stad
 • Nadelen: quota raken snel op.
 • Segway tour door Perth
 • Vanaf € 78 per persoon
 • Ongeveer vier uur
 • Voordelen: Ideaal voor kleine groepen, dus een persoonlijke ervaring
 • Nadelen: Geen kindermaaltijden of speciale dieetwensen inbegrepen
 • Kroegentocht Perth
 • Vanaf £42 per persoon
 • Ongeveer drie uur
 • Voordelen: Geschikt voor rolstoelgebruikers
 • Nadelen: Meestal geen toegang tot pubs of clubs.
 • Wijntour door Perth
 • Vanaf £60 per persoon
 • Ongeveer vijf uur
 • Voordelen: Geniet van een wijnproeverij met lokale hapjes.
 • Nadelen: Fooi is meestal niet inbegrepen.
 • Perth voedseltour
 • Vanaf £ 160 per persoon
 • Ongeveer drie uur
 • Voordelen: Meestal inclusief verschillende proeverijen van lokale gerechten, plus vegetarisch menu.
 • Nadelen: Deze ervaring is snel uitverkocht.

Rondleidingen door Perth zijn zonder twijfel veelzijdig en komen tegemoet aan alle smaken en behoeften. Van rondleidingen door het meest iconische stadion van de stad tot wijnproeverijen, elke ervaring is onvergetelijk en leidt je naar de beste dingen om te doen in Perth. Het is de moeite waard om elk hoekje en gaatje te verkennen, met een rondleiding of op eigen houtje.