Beste rondleidingen door Nassau

In Nassau, een droombestemming om te genieten van paradijselijke stranden, kun je verschillende tours doen om de cultuur, kunst, gastronomie en koloniale architectuur te leren kennen en te genieten van de uitbundige natuur.

Lorena Morales

Lorena Morales

10 minuten lezen

Beste rondleidingen door Nassau

Kennismaking met Nassau | Mizarro

Nassau is de hoofdstad van de Bahama's, een land dat bestaat uit zo'n 700 eilanden en eilandjes in de Caribische Zee, en een niet te missen bestemming voor liefhebbers van stranden en zeeleven. Er zijn veel dingen te zien en te doen in Nassau, waaronder een grote verscheidenheid aan tours waarmee je deze stad grondig kunt leren kennen.

Van tours om meer te leren over de cultuur en geschiedenis van de Bahama's of snorkelactiviteiten om de koraalriffen te ontdekken, tot tours om typische Bahamaanse gerechten te proberen en de koloniale architectuur van de stad te ontdekken. Hier vind je de interessantste excursies om te doen in Nassau, zodat je het meeste uit je verblijf op het eiland kunt halen.

1. Maak een foodie tour door het centrum van Nassau

Eten in Nassau| ©Errol Bodie
Eten in Nassau| ©Errol Bodie

Een geweldige manier om Nassau te leren kennen is door de heerlijke Bahamaanse gerechten te proeven tijdens een culinaire en culturele tour. Tijdens deze rondleidingen, die meestal plaatsvinden in de historische wijk van de stad, kun je de meest representatieve gebouwen zien, zoals het Government House, dat op Mount Fitzwilliam ligt, en het Governor's Mansion.

Deze rondleidingen vinden meestal plaats in kleine groepen en worden begeleid door een lokale foodie. Het is een ervaring waarbij je heerlijke gerechten kunt proeven in de beste restaurants, en meestal krijg je een schat aan informatie over de geschiedenis en cultuur van Nassau. Proeverijen bestaan meestal uit verschillende soorten eten, drinken, chocolade en desserts.

Deze tours zijn elke dag van het jaar beschikbaar en zijn geschikt voor alle leeftijden. Vergeet niet om ons van tevoren te laten weten of je vegetariër bent of een speciaal dieet volgt, zodat de gids de beste aanbevelingen kan doen.

Interessante details

 • Prijs: vanaf €80 voor volwassenen en ongeveer €50 voor kinderen tot 13 jaar.
 • Duur: ongeveer 3 uur.
 • Vervoermiddel: te voet.
 • Voordelen van deze optie: je kunt de beste gerechten van de lokale gastronomie proeven, terwijl je door het historische centrum van Nassau wandelt en de cultuur leert kennen.
 • Nadelen van deze optie: kan geannuleerd worden in geval van slecht weer.

Boek een food tour

2. Maak een architectonische wandeling door Nassau

Regeringsgebouw| ©Larry Syverson
Regeringsgebouw| ©Larry Syverson

Voor mensen die meer willen weten over de cultuur en geschiedenis van Nassau zijn wandeltochten ideaal. Deze rondleidingen worden meestal begeleid door een lokale expert die je een schat aan informatie kan geven over de plekken die je bezoekt, zodat je veel kunt leren over de Bahamaanse cultuur.

De rondleidingen beginnen meestal in het historische centrum van Nassau en omvatten bezoeken aan iconische en historische gebouwen zoals het Government House, de Queen's Staircase, Fort Fincastle, de Water Tower, de traditionele Graycliff Chocolate Factory, het Bahamas Museum of Art, Rawson Square, de John Watling Distillery en de Nassau Straw Market.

Deze rondleidingen zijn elke dag van het jaar beschikbaar en zijn vaak inclusief toegangsprijzen voor de verschillende attracties. Ze zijn meestal in kleine groepen, zodat je altijd het commentaar van de gids kunt horen (bij sommige tours krijg je een koptelefoon). Proeverijen bij eet- en drinkgelegenheden zijn niet altijd bij de prijs inbegrepen.

Interessante details

 • Prijs: vanaf ongeveer €34 per persoon.
 • Duur: ongeveer 3 uur.
 • Vervoermiddel: te voet.
 • Voordelen van deze optie: je leert veel over de cultuur, geschiedenis, architectuur en keuken van Nassau en de Bahama's, terwijl je iconische gebouwen bezoekt.
 • Nadelen van deze optie: niet alle tours zijn inclusief transfer van en naar het hotel.

Boek een rondleiding in Nassau

3. Ga mee met een culturele en culinaire jeeptour

Jeep tochten| ©Toryn
Jeep tochten| ©Toryn

Een andere leuke manier om de hoogtepunten van Nassau te zien is door mee te gaan op een Jeep Wrangler tour. Deze tours bevatten vaak proeverijen van eten en drinken bij traditionele winkels in de stad en een typisch Bahamaanse lunch. Daarnaast bevatten sommige tours een bezoek aan Junkano World, een museum waar je kostuums en andere voorwerpen kunt zien die representatief zijn voor Junkano, de Bahamaanse culturele expressie.

Het is een interessante manier om de meest iconische plekken van de stad te zien, zoals de oude Queen's Staircase, de forten Montague, Fincastle, Nassau en Charlotte, en The Caves, een historisch belangrijke grot die bewoond wordt door vleermuizen.

Deze activiteiten omvatten ook bezoeken aan traditionele Bahamaanse winkels zoals Tasty Teas Bahamas, waar je een verscheidenheid aan speciale thee kunt proeven; de John Watling Distillery, beroemd om zijn rums en piña coladas; en Arawak Cay Fish Fry, een restaurant waar je lokale zeevruchten kunt proeven.

Houd er rekening mee dat vanwege het type voertuig dat wordt gebruikt, jonge kinderen mogelijk niet kunnen deelnemen. Het is ook raadzaam om de organisatoren van de tour te laten weten of je speciale dieetwensen hebt.

Details van belang

 • Prijs: vanaf ongeveer €90 voor volwassenen en €80 voor kinderen.
 • Duur: ongeveer 3 uur.
 • Vervoermiddel: jeep.
 • Voordelen van deze optie: het is een leuke manier om de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad te ontdekken, inclusief lunch, drankjes en proeverijen.
 • Nadelen van deze optie: kinderen vanaf 5 jaar kunnen deelnemen.

Tour Nassau per jeep

4. Geniet van watersporten op Junkanoo Beach

Junkanoo Strand| ©Erin Young
Junkanoo Strand| ©Erin Young

Een alternatief voor dagtochten in Nassau is het huren van een watersportuitrusting voor een hele dag op het strand. Huuruitrusting is meestal elke dag van het jaar vanaf 's ochtends beschikbaar en je kunt er zo vaak als je wilt gebruik van maken. Je kunt ook deelnemen aan een boottocht om de omliggende koraalriffen op dit strand te verkennen.

Deze uitrusting en items omvatten meestal enkele en dubbele kajaks, surfplanken, opblaasbare drijvers, peddelplanken, driewielers en beachvolleyballen en beachvoetballen. Snorkeluitrusting is ook vaak beschikbaar en is een van Nassau's populairste activiteiten om het onderwaterleven te ontdekken.

Junkanoo Beach heeft personeel dat je de hele dag kan helpen met de uitrusting. Houd er wel rekening mee dat de huur van de uitrusting meestal niet inclusief surf- of snorkellessen is. Ook de transfer naar het strand is meestal niet inbegrepen. Junkanoo Beach ligt echter maar een kilometer van het centrum van Nassau en je kunt er zonder problemen komen.

Nuttige informatie

 • Prijs: vanaf €40 voor volwassenen en ongeveer €29 voor kinderen.
 • Duur: ongeveer 7 uur.
 • Vervoer: meestal niet inbegrepen.
 • Voordelen van deze optie: je kunt de uitrusting tijdens de huurperiode zo lang gebruiken als je wilt.
 • Nadelen van deze optie: de transfer naar Junkanoo Beach en de surf- of snorkellessen zijn mogelijk niet bij de huurprijs inbegrepen.

Geniet van activiteiten op zee bij Junkanoo Beach

5. Tour door Nassau op off-road quad

Quad rijden| ©luciole17
Quad rijden| ©luciole17

Voor wie van sport en avontuurlijke activiteiten houdt, hebben ATV-tours een ingrediënt van opwinding dat ze onderscheidt. Ze zijn absoluut een leuke manier om de hoogtepunten van Nassau te zien en daarna te ontspannen op het strand.

De voertuigen zijn gemakkelijk te besturen en je krijgt een helm en alle uitrusting die je nodig hebt. Je wordt meestal vergezeld door een gids die je instructies en interessante informatie geeft over elke plek die je bezoekt. Het is belangrijk dat je controleert of je een hoofdtelefoon krijgt of dat je je eigen hoofdtelefoon meeneemt, zodat je zonder problemen naar de gids kunt luisteren.

Plekken die tijdens deze tours worden bezocht zijn onder andere de Queen's Staircase, een 18e-eeuwse trap van gebeeldhouwde steen; Government House; Forten Charlotte en Fincastle; John Watling Distillery; Arawak Cay en de historisch en ecologisch belangrijke New Providence Caves.

Omdat deze tours autorijden vereisen, kunnen tourbedrijven een minimumleeftijd voor deelname vereisen of eisen dat je een rijbewijs hebt.

Interessante details

 • Prijs: vanaf ongeveer €180 voor volwassenen.
 • Duur: ongeveer 3 uur.
 • Vervoermiddel: individuele terreinwagens.
 • Voordelen van deze optie: het is een leuke en andere manier om het beste van Nassau te zien. Gebotteld water en een typische Bahamaanse lunch zijn meestal inbegrepen.
 • Nadelen van deze optie: Er kan een minimumleeftijd zijn om deel te nemen.

Quad rijden in Nassau

6. Bekijk de kust van Nassau

Kustlijn van Nassau| ©Mike LaMonaca
Kustlijn van Nassau| ©Mike LaMonaca

Een van de leukste dingen om te doen in Nassau is een rondleiding door de waterkant van Nassau, waar je de traditionele chocoladewinkels, distilleerderijen en boetiekjes van de stad vindt. Deze tours omvatten vaak een bezoek aan iconische attracties zoals de 18e-eeuwse Queen's Staircase, gemaakt van handgesneden steen, en de Versailles Gardens and French Cloister, waar je een prachtig uitzicht hebt op de oceaan.

Je kunt ook winkels bezoeken zoals The Bahamas Rum Cake Factory, een gerenommeerde rumcakefabriek; Graycliff Chocolatier, die meer dan 17 verschillende smaken chocola biedt; en de John Watling Distillery, beroemd om zijn heerlijke piña colada's en rum. Sommige rondleidingen omvatten ook vaak een bezoek aan het Pirates of Nassau Museum, waar je meer te weten komt over de geschiedenis van de piraten die over de Caraïben heersten.

Deze activiteiten omvatten meestal proeverijen en toegang tot sommige attracties en zijn inclusief een lokale gids die goed op de hoogte is van de geschiedenis en cultuur van de stad en waardevolle informatie geeft over de plekken die je bezoekt.

Interessante details

 • Prijs: vanaf ongeveer €130 voor volwassenen en ongeveer €80 voor kinderen.
 • Duur: ongeveer 3,5 uur.
 • Vervoermiddel: busje met airconditioning.
 • Voordelen van deze optie: je kunt emblematische plekken van de stad op een comfortabele manier bezoeken, terwijl je meer leert over de cultuur en geschiedenis.
 • Nadelen van deze optie: de toegang tot de Piraten van Nassau is mogelijk niet inbegrepen.

7. Verken het eiland Nassau in een 4x4 voertuig in je eigen tempo

Buggys| ©Kārlis Dambrāns
Buggys| ©Kārlis Dambrāns

Als je de voorkeur geeft aan een intiemere ervaring en Nassau op je eigen tempo wilt verkennen, is een goede optie om een buggy te huren om over het eiland te toeren. Het is erg handig als je met je familie of vrienden reist, want de voertuigen bieden plaats aan maximaal 6 personen. Je kunt ze voor een paar uur of voor de hele dag huren en ze zijn meestal het hele jaar door beschikbaar.

Behalve dat het een leuke ervaring is, hebben deze voertuigen een geweldig panoramisch uitzicht, omdat ze geen deuren of ramen hebben. Omdat de tour die je kunt maken helemaal gratis is, is het aan te raden om wat onderzoek te doen naar de plekken in Nassau die je wilt zien voordat je dit voertuig huurt, zodat je je tijd optimaal kunt benutten.

Bestuurders moeten ouder zijn dan 25 jaar en in het bezit zijn van een geldig rijbewijs. Vanwege de kenmerken van de voertuigen wordt deze ervaring ook niet aanbevolen voor mensen met rugproblemen of zwangere vrouwen.

Interessante details

 • Prijs: vanaf 415 € voor ongeveer 4 uur en ongeveer 650 € voor de hele dag.
 • Duur: van 4 tot 24 uur.
 • Vervoermiddel: 4x4 voertuig.
 • Voordelen van deze optie: je kunt Nassau naar eigen voorkeur en in je eigen tempo verkennen.
 • Nadelen van deze optie: omdat begeleiders meestal niet inbegrepen zijn, moet je de tour misschien zelf plannen.

Huur een buggy in Nassau

8. Doe een culturele fietstour door Nassau

Mensen op de fiets| ©Paul Jarvie
Mensen op de fiets| ©Paul Jarvie

Een stadstour op de fiets is perfect voor wie houdt van dit milieuvriendelijke vervoermiddel en voor wie de cultuur en geschiedenis van Nassau grondig wil leren kennen.

Houd er rekening mee dat deze tochten een gemiddelde conditie of een goed niveau van fietservaring vereisen, hoewel er meestal verschillende ruststops zijn.

Enkele van de populairste bezienswaardigheden van Nassau tijdens deze tochten zijn de Queen's Staircase, Fort Fincastle, het Governor's House, Graycliff Chocolate Factory, het Bahamas Museum of Art, Rawson Square, John Watling Distillery en de Straw Market. Arawak Cay Beach, waar je typisch Bahamaanse gerechten en drankjes kunt proeven, is ook een populaire plek om te bezoeken.

Interessante details

 • Prijs: vanaf ongeveer €55 per persoon.
 • Duur: ongeveer 4 uur.
 • Vervoermiddel: fiets.
 • Voordelen van deze optie: je krijgt de meest representatieve plekken van het eiland te zien en leert meer over de cultuur, geschiedenis en kunst.
 • Nadelen van deze optie: voor dit type tour moet je misschien een minimumleeftijd hebben. De transfer van en naar het hotel is niet altijd inbegrepen.

Fietsen door Nassau

9. Fietstour door de stad voor het hele gezin met Junkanoo Beach

Junkanoo leren kennen| ©_sien_
Junkanoo leren kennen| ©_sien_

Als je met je gezin naar Nassau bent gereisd en je wilt de stad op twee wielen verkennen, dan kun je een begeleide fietstour boeken waar zowel kinderen als volwassenen van kunnen genieten.

Deze tochten hebben fietsen beschikbaar voor kinderen vanaf 6 jaar, en op sommige fietsen voor volwassenen zitten peuterzitjes. Het aantal fietsen dat beschikbaar is voor kinderen is meestal kleiner, dus het is raadzaam om de tour van tevoren te boeken.

De ervaring is meestal inclusief vervoer van en naar het hotel, gebotteld water, helm en alle benodigdheden die je nodig hebt. Je krijgt meestal zelfs een koptelefoonzodat je naar het commentaar van de gids kunt luisteren.

Attracties die meestal worden bezocht tijdens deze tochten zijn Fort Charlotte, Tasty Teas Tea Factory, John Watling Distillery, Graycliff Chocolate Factory, Arawak Cay's traditionele restaurants en Junkanoo Beach, waar je meestal de tijd krijgt om te zwemmen en van het strand te genieten.

Interessante details

 • Prijs: vanaf ongeveer €118 per persoon.
 • Duur: ongeveer 4 uur en 30 minuten.
 • Vervoermiddel: fiets.
 • Voordelen van deze optie: dit zijn tochten voor het hele gezin waarbij je de meest karakteristieke plekken van Nassau kunt zien. Meestal is er ook vrije tijd om van het strand te genieten.
 • Nadelen van deze optie: meestal geen eten, maaltijden of proeverijen.

10. Nassau Kusttour met snorkelen en strandtijd

Snorkeldag| ©ollie harridge
Snorkeldag| ©ollie harridge

Dit type tour is ideaal voor mensen die Nassau's meest iconische bezienswaardigheden willen zien en willen genieten van Nassau's paradijselijke stranden. Meestal is een volledige snorkeluitrusting inbegrepen, wat een van de favoriete activiteiten van de Bahama's is, evenals boottochten rond Nassau en scubaduiken.

Plekken die vaak bezocht worden tijdens deze excursie zijn de Queen's Staircase, een stenen trap met 66 treden uit de 18e eeuw, de Graycliff Chocolate Factory en Providence Cave, een vleermuisreservaat dat mogelijk een piratenhol is geweest.

De snorkellocatie is bij Nirvanna Love Beach, op een koraalrif van ongeveer 16 hectare. Je kunt er ook voor kiezen om niet te snorkelen en gewoon van het strand te genieten of in de oceaan te zwemmen.

Interessante details

 • Prijs: vanaf 200 € voor volwassenen en 140 € voor kinderen ongeveer.
 • Duur: ongeveer 5 en een half uur.
 • Vervoermiddel: busje met airconditioning.
 • Voordelen van deze optie: je kunt emblematische plekken van de stad op een comfortabele manier bezoeken, tijd doorbrengen op het strand en snorkelen als je wilt.
 • Nadelen van deze optie: Je moet een gemiddelde fysieke conditie hebben om van de volledige excursie te kunnen genieten.