Culinaire tour in Belize City
Over deze activiteit
- Je boeking wordt direct bevestigd
- Deze optie heeft GRATIS annulering: boek zonder risico!
Overzicht
Ontdek Belize via zijn smaken op een tour van een halve dag die streetfood, koloniale geschiedenis en Garifuna-cultuur combineert. Je vertrekt vanuit het stadscentrum in een minibus met airconditioning en proeft van alles, van versgebakken garnaches en rijst & bonen met kokosmelk tot ambachtelijke chocolade en Caribische rum met een lokale gids.
Tegelijkertijd wandel je over de Swinging Bridge, door de wijk Fort George en de Michael Finnegan Market, waar je de aroma's van annatto, vanille en piment opsnuift.
- Boek je date en bespaar tijd op foodie research
- Proef 8 specialiteiten bij lokale kraampjes en fondas
- Leer de stad kennen met een tweetalige gids die geschiedenis en anekdotes met elkaar mixt.
Wat is inbegrepen
- Vervoer per minibus met airconditioning van/naar de vuurtoren van Baron Bliss
- Tweetalige gids (Spaans/Engels) gespecialiseerd in gastronomie en geschiedenis.
- Acht proeverijen (garnaches, dukunoo, kokosbrood, hudut, rijst & bonen, zelfgemaakt ijs, chocolade en rum)
- Herbruikbare waterfles en biologisch afbreekbare servetten
Selecteer deelnemers en datum
Wat je kunt verwachten
De ervaring begint om 09:30 uur voor de oude vuurtoren Baron Bliss, waar je gids identificatiearmbandjes uitdeelt en kort de agenda doorneemt. Je rijdt eerst langs Marine Parade, langs de Caraïben, tot je bij de Michael Finnegan Market komt. Daar proef je te midden van stapels bakbananen en trossen cacao dukunoo, een zoete tamale gewikkeld in bananenbladeren en licht geurend naar kaneel.
De tocht gaat verder naar Albert Street, het commerciële hart van het Britse tijdperk. Probeer bij een eeuwenoude bakkerij wat mals kokosbrood met Toledan-bergkoffie. Een paar straten noordwaarts serveert een Garifuna-kraampje hudutsoep, bereid met kokosmelk en verse vis; je gids legt uit hoe de afstammelingen van Afrikaanse slaven hun culinaire erfgoed versmolten met Maya-ingrediënten.
Na een korte wandeling over de Swinging Bridge, het herkenningspunt van de stad sinds 1923, kom je aan bij een door een familie gerund eethuis waar een authentieke rijst & bonen stoofpot met gestoofde kip en gebakken rijpe bakbanaan staat te dampen. Hier wordt het belang van het zondagsdiner in de Beliziaanse cultuur benadrukt en worden deelnemers uitgenodigd om hun gerecht op smaak te brengen met Marie Sharp-saus, een van de heetste in de Caraïben.
Om de smaakpapillen te verfrissen, rijdt de minibus door de wijk Fort George en stopt bij een ambachtelijke ijssalon: soursop- of caimito-ijs schittert in de vitrines. De tour eindigt bij een boutique distilleerderij, waar een proever een glas oude gekruide rum serveert en een bonbon gevuld met 70% Belizean chocolade. De gids geeft een overzicht van de eeuwenlange suiker- en mahoniehandel die de lokale economie heeft gevormd voordat hij je vrijlaat om kruiden of handwerk te kopen in de aangrenzende winkel.
Om 13:30 keert het voertuig terug naar het beginpunt. Je neemt je maag vol, je geest vol verhalen en een lijst met restaurants mee om de culinaire scene van Belize op eigen houtje verder te verkennen.