Rondleiding Joodse wijk Berlijn

4
(117 Reviews)

Over deze activiteit

Smartphone tickets geaccepteerd

Duur: 3 uren
Deze activiteit heeft ZEER GOEDE reviews
Bevestiging ontvang je direct
GRATIS annuleren
Vanaf
€ 123 € 112
GRATIS annuleren
Geen verborgen kosten
 • Je boeking wordt direct bevestigd
 • Deze optie heeft GRATIS annuleren: boek het zonder enig risico!

Overzicht

Als je Berlijn bezoekt, mag je een rondleiding door de Joodse wijk niet missen. Een historische, bijzondere wijk vol charmante hoekjes die je meevoeren naar verschillende momenten in het verleden. Tijdens deze drie uur durende wandeling zie je de meest iconische bezienswaardigheden van de wijk, zoals de Nieuwe Synagoge en de Joodse begraafplaats.

Onder begeleiding van een lokale gids ontdek je de belangrijkste geheimen en ontroerende verhalen van de Joodse wijk, een van de meest geliefde buurten van de Berlijners.

 • Geniet van een historische tour met een lokale gids .
 • Je bezoekt de belangrijkste monumenten, reist door de geschiedenis en ziet de belangrijkste persoonlijkheden.
 • Profiteer van de persoonlijke aandacht in een kleine groep van ongeveer 10 personen.

Wat is inbegrepen

 • Joodse Wijk Tour
 • Tour met lokale gids

Selecteer aantal deelnemers en datum

Wat je kunt verwachten

Tijdens deze tour kun je de Joodse wijk in Berlijn bezoeken, die van groot belang is voor de geschiedenis van de stad en het land. Het is gelegen in de wijk Mitte, ten noorden van Alexanderplatz, zeer dicht bij de belangrijkste toeristische bezienswaardigheden van de stad.

In een kleine groep van ongeveer 10 personen word je door een deskundige gids langs alle plaatsen vol geschiedenis geleid. Je kunt ook de Nieuwe Berlijnse Synagoge en haar ongelooflijke externe architectuur bewonderen, die werd gebouwd in de 19e eeuw en beschadigd werd in 1938 tijdens de zogenaamde "Nacht van Gebroken Glas".

Je zult ook door de Oude Joodse Begraafplaats van Berlijn lopen, waar je geen graven of mausolea zult vinden, omdat het geplunderd werd door het naziregime. Je ziet er echter wel een van de belangrijkste en meest ontroerende monumenten, ontworpen door de kunstenaars Will en Mark Lambert ter nagedachtenis aan de Joden die door het naziregime werden gedeporteerd.

De Joodse wijk is uiterst belangrijk in de Berlijnse en Europese geschiedenis en cultuur. Het was nooit een getto, omdat de Joden verspreid waren over de stad, maar na verloop van tijd werden ze geconcentreerd in wat nu bekend staat als de Joodse wijk vanwege de nabijheid van de Nieuwe Synagoge en de Oude Joodse Begraafplaats.

Reviews

4
· 117 Reviews
 • S
  Sofía
  5
  (0 Reviews)
  Het was een rondleiding door deze wijk vol leven en geschiedenis die voor de hele mensheid uiterst betreurenswaardig is. Dankbaar om een beetje meer van de wereld te kennen met deze tour.
 • N
  Neige
  4
  (0 Reviews)
  Het was over het algemeen goed.
 • M
  Markus
  5
  (0 Reviews)
  Mooie ervaring, het was om iets meer te weten te komen over mijn voorouders en wie ik ben!
 • A
  Amelia
  5
  (0 Reviews)
  Het was geweldig, ongelooflijke geschiedenis van het Joodse volk.
 • Meer info

  Vertrek en terugkomst

  Extra informatie

  Annuleringsbeleid