Rondleiding door de ondergrondse kelders van Beaune en wijnproeverij van Bourgogne

4.9
(20 Reviews)

Over deze activiteit

Smartphone tickets geaccepteerd
Duur: 1 uur
Deze activiteit heeft UITZONDERLIJKE beoordelingen
Onmiddellijke bevestiging
GRATIS annuleren
Vanaf
€ 19 € 18
GRATIS annuleren
Geen verborgen kosten
  • Je boeking wordt direct bevestigd
  • Deze optie heeft GRATIS annulering: boek zonder risico!

Overzicht

Betreed de ondergrondse kelders van het Château de Villars-Fontaine en leer de geheimen van de grote Bourgognewijnen kennen. In slechts 1 uur (ongeveer) leidt een sommelier je door de 15e-eeuwse galerijen en laat je onder begeleiding historische wijnen proeven, waarvan sommige al meer dan 20 jaar oud zijn.

De groep is beperkt tot maximaal 8 personen, wat een intieme ervaring garandeert en tijd voor al je vragen.

  • Directe toegang tot een van de oudste wijnlabyrinten van Beaune.
  • Proef goed gerijpte wijnen: minerale witte wijnen en elegant geëvolueerde rode wijnen.
  • Leer hoe je flessenschenkt en bewaart met het advies van een sommelier

Wat is inbegrepen

  • Rondleiding door de ondergrondse kelders van de 15e eeuw (≈ 1 u)
  • Proeverij van verschillende wijnen (wit en rood) met regionaal brood en kaas
  • Uitleg in het Engels en Frans (ondersteunend boekje in het Spaans)
  • Proefnotitieblad en 10% korting op aankopen op dezelfde dag

Selecteer deelnemers en datum

Wat je kunt verwachten

Onder de kasseien van Beaune daal je 37 treden af naar een netwerk van tunnels uitgehouwen in kalksteen waar de temperatuur op een constante 12°C wordt gehouden. Het half-licht en de geur van eikenhout creëren een unieke sfeer terwijl de sommelier de geschiedenis van het domaine, een pionier in het rijpen van wijnen voor lange bewaring, uitlegt. Het halflicht en de geur van eikenhout creëren een unieke sfeer terwijl de sommelier uitleg geeft over de geschiedenis van het domaine, een pionier in het rijpen van wijnen voor lange bewaring.

Tussen rekken vol stoffige flessen ontdek je hoe de Kimmeridgische bodems en microklimaten van de Côte-de-Nuits en de Côte-de-Beaune de wijnen beïnvloeden. Dan is het tijd voor de proeverij: tulpglazen open op een oud vat, knapperig brood en lokale kaas begeleiden een selectie van witte en rode wijnen - bloemig Puligny-Montrachet, smeuïge Meursault, kruidige Savigny-lès-Beaune... - die tonen van hazelnoot, brioche en kreupelhout onthullen.

Elke slok wordt een masterclass over jaargangen, combinaties en service: waarom 30 minuten eerder ontkurken, op welke temperatuur een premier cru openen of hoe je een thuiskelder kunt improviseren zonder al te veel te investeren. Voordat je terugkeert naar het daglicht, heb je nog een paar minuten om exclusieve cuvées te kopen tegen kelderprijzen of om je aankopen naar huis te sturen in een schokbestendige verpakking.

Reviews

4.9
· 20 Reviews
  • U
    U.
    5
    (0 Reviews)
    Een uur goed besteed: geschiedenis, wijnen, intieme sfeer. Het voelt niet gehaast en je geniet ervan.
  • T
    T.
    5
    (0 Reviews)
    De brochure in het Spaans helpt als je niet vloeiend Frans of Engels spreekt; de proeftermen worden beter begrepen.
  • S
    S.
    5
    (0 Reviews)
    Een van mijn favoriete momenten was toen ik na zonsondergang in de kelder naar buiten stapte en de frisse lucht inademde.
  • R
    R.
    5
    (0 Reviews)
    Voor degenen die nog niet veel geproefd hebben, is deze activiteit ideaal om te beginnen met het onderscheiden van smaken zonder overweldigd te worden.
  • Meer info

    Vertrek en terugkomst

    Extra informatie

    Annuleringsbeleid