Venetië San Marco Basiliek en Dogenpaleis rondleiding

4.9
(12125 Reviews)

Over deze activiteit

Smartphone tickets geaccepteerd

Duur: 2 uren 15 minuten
Deze activiteit heeft EXCEPTIONELE reviews
Bevestiging ontvang je direct
GRATIS annuleren
Vanaf
€ 113 € 103
GRATIS annuleren
Geen verborgen kosten
 • Je boeking wordt direct bevestigd
 • Deze optie heeft GRATIS annuleren: boek het zonder enig risico!

Overzicht

Ontdek de twee meest iconische monumenten van Venetië tijdens een rondleiding van ongeveer 2 uur. U krijgt toegang tot de San Marco Basiliek en het Dogenpaleis zonder in de rij te staan bij het loket. U krijgt ook de kans om een van de beroemdste monumenten van Venetië te zien: de Brug der Zuchten.

Bezoek de verschillende delen van het Dogenpaleis zoals het Operamuseum en de Wapenkamer en bekijk het originele standbeeld van het paard van San Marco in de Basiliek.

 • Profiteer van het inbegrepen ticket voor toegang tot beide monumenten zonder in de rij te staan bij de kassa.
 • Een gids geeft uitleg over de geschiedenis en de prachtige gouden mozaïeken van de beroemdste tempel van Venetië: de San Marco basiliek.
 • Ontdek de verschillende zalen van het Dogenpaleis, waaronder de Sala del Maggior Consiglio, een van de grootste in Europa.
 • Als u wilt, kunt u een privérondleiding boeken om te genieten van een gids alleen voor u en uw gezelschap.

Wat is inbegrepen

 • Toegang tot het Dogenpaleis en de Basiliek van San Marco
 • Professionele gids
 • Rondleiding door het Dogenpaleis en de Basiliek van San Marco

Selecteer aantal deelnemers en datum

Wat je kunt verwachten

Bekijk twee van de belangrijkste bezienswaardigheden van Venetië: de Basiliek van San Marco en het Dogenpaleis tijdens een 2 uur durende wandeling. Met het inbegrepen ticket kun je onder begeleiding van een lokale gids elke bezienswaardigheid betreden zonder in de lange wachtrijen bij de kassa te hoeven staan. Als u liever heeft dat de gids alleen voor u en uw gezelschap is, kunt u ook een privérondleiding boeken.

Het Hertogelijk Paleis is misschien wel een van de meest gefotografeerde monumenten van de stad en niet voor niets, aangezien het een aantrekkelijke architectuur in gotische stijl heeft en binnenin verschillende ruimtes biedt zoals:

 • Het Opera Museum: bestaande uit 7 zalen die de overblijfselen van het paleis bewaren zoals zuilen, bogen en ramen.
 • Sala del Maggior Consiglio: dit is de grootste zaal van het paleis en tevens een van de grootste in Europa. U vindt er kunstwerken van bekende kunstenaars als Veronese en Tintoretto.
 • De wapenkamer : het is een museum waar wapens, munitie, zwaarden, harnassen, martelwerktuigen en meer worden verzameld.
 • La Scala dei Giganti: het beroemde werk van Antonio Rizzo, deze trap werd gebruikt door de beroemdste mensen uit die tijd.

U zult ook versteld staan van de majestueuze Basiliek van San Marco, die meer is dan een tempel, het is een werk van Byzantijnse kunst. Het heeft gevels met ongelooflijke mozaïeken, reliëfs en imposante koepels.

In de Basiliek vindt u het San Marco Museum, waar u enkele bronzen beelden kunt zien die in de oudheid zijn gestolen uit het Hippodroom van Constantinopel en de originele San Marco paarden.

Het bezoek omvat ook de Brug der Zuchten, een van de beroemdste bruggen van Venetië. Dit gesloten bouwwerk van witte kalksteen verbindt de Nieuwe Gevangenis met de zalen van het Dogenpaleis waar gevangenen werden ondervraagd.

Vertrek en terugkomst

Extra informatie

Annuleringsbeleid