Venetië La Fenice theater rondleiding

4.4
(4259 Reviews)

Over deze activiteit

Smartphone tickets geaccepteerd

Duur: 1 uur
Deze activiteit heeft UITSTEKENDE reviews
Bevestiging ontvang je direct
GRATIS annuleren
Vanaf
€ 29 € 27
GRATIS annuleren
Geen verborgen kosten
 • Je boeking wordt direct bevestigd
 • Deze optie heeft GRATIS annuleren: boek het zonder enig risico!

Overzicht

Verken een van de beroemdste en beroemdste locaties uit de Italiaanse theatergeschiedenis, het Teatro La Fenice in Venetië, tijdens een wandeling van ongeveer een uur en ontdek de geschiedenis, de architectuur en het decor van het legendarische Teatro La Fenice met deze skip-the-line tickets. In groepen van ongeveer 20 personen wandelt u door het luxueuze auditorium en de koninklijke loge, en hoort u van een lokale gids over de geschiedenis van deze iconische locatie gewijd aan de Italiaanse opera.

 • Haal uw skip-the-line ticket en ga naar het prachtige La Fenice operahuis in Venetië.
 • In groepen van ongeveer 20 personen bezoekt u gedurende ongeveer een uur het indrukwekkende interieur van het theater La Fenice.
 • Ontdekmet een lokale gids de geschiedenis van het iconische theater La Fenice, waar meesterwerken van Verdi, Rossini, Bellini en vele anderen zijn opgevoerd.

Wat is inbegrepen

 • Ingang van het Fenice Theater.
 • Gegarandeerd wachtrijvrije service.
 • Begeleide wandeling.
 • Lokale gids.

Selecteer aantal deelnemers en datum

Wat je kunt verwachten

Ontdek de fascinerende geschiedenis van Venetië's La Fenice Theater tijdens deze rondleiding in dit iconische operahuis van ongeveer een uur. Dompel uzelf onder in een van de beroemdste zalen uit de Italiaanse theatergeschiedenis, met uw skip-the-line toegangsticket .

Het operahuis La Fenice, gelegen in het hart van Venetië en gebouwd in 1792 in neoklassieke stijl, was een privé-theater waar theater- en operavoorstellingen werden opgevoerd. Het was ook een ontmoetingsplaats voor de culturele elite van Venetië. Het beroemde theater, hoewel verwoest door brand in 1863, herrees uit de as. Vandaar de naam "La Fenice". Phoenix in het Italiaans, een zeer toepasselijke bijnaam voor dit icoon dat twee keer uit de as is herrezen. En die sinds 2003 actief is.

Het beroemde operagebouw, dat nu in zijn 18e eeuwse glorie is hersteld, heeft een indrukwekkend interieur dat zeker de moeite waard is. In groepen van ongeveer 20 personen verkent u het interieur van dit operagebouw dat uit vijf galerijen bestaat. Bewonder het luxueus elegante barokke decor, de koninklijke doos en de gedetailleerde houten balkons. Tijdens uw bezoek met een plaatselijke gids hoort u verhalen van legendarische muzikanten en zangers die door de muren van het auditorium zijn gegaan.

Met meer dan duizend zitplaatsen beschikt La Fenice over een uitstekende akoestiek, die plaats biedt aan een orkest van 98 musici en een koor van 66 personen. In deze belangrijke creatieve ruimte, waar jaarlijks meer dan honderd opera's worden uitgevoerd, gingen meesterwerken van componisten als Rossini, Verdi, Bellini en Donizetti in première.

Het is de ideale plek om te genieten van een vergeten operaklassieker, een hedendaags repertoire rond Venetiaanse artiesten als Nono en Maderna, balletten en kamermuziekconcerten.

Reviews

4.4
· 4259 Reviews
 • M
  Mariam
  5
  (0 Reviews)
  Een van de hoogtepunten van het bezoek was het operagebouw zelf. Met zijn rijkelijk versierde balkons en loges werden we teruggevoerd naar een tijdperk van pracht en elegantie.
 • A
  Andrés
  4
  (0 Reviews)
  Onze gids was zeer deskundig en gepassioneerd. Hij vertelde ons fascinerende anekdotes over de geschiedenis van het theater en onthulde geheimen en curiositeiten waardoor we deze culturele schat nog meer gingen waarderen.
 • A
  Amina
  4
  (0 Reviews)
  Het was spannend om je de grote kunstenaars voor te stellen die op dezelfde plek hebben rondgelopen.
 • M
  Miguel
  5
  (0 Reviews)
  Tijdens het bezoek hadden we ook de gelegenheid om het podium te betreden, waar we de omvang en het detail van het ontwerp konden waarderen.
 • Meer info

  Extra informatie

  Annuleringsbeleid