Beste dingen om in Vigo te doen

Van een bezoek aan de Cíes-eilanden per boot tot een rondleiding door het historische stadscentrum zelf, Vigo is een plek waar je niets te kort komt.

Andressa García

Andressa García

12 minuten lezen

Beste dingen om in Vigo te doen

Vigo | ©Vjgalaxy

Vigo is een zeer veelzijdige stad, met zowel strand- als stadsplannen, dus het is de perfecte plek als je wilt genieten van de strandsfeer, maar ook van het stadsleven. Vigo is een stad om van te genieten vanuit alle gezichtspunten en op elk moment van het jaar.

En over seizoenen gesproken, als er één ding is aan Vigo, dan is het wel dat je de stad, ondanks dat het een kustplaats is, zowel in de zomer als in de winter kunt bezoeken en er leuke activiteiten kunt doen. Een aantal dingen die je kunt doen zijn een bezoek aan de Pazo Quiñones de León, een rondleiding door het historische centrum of een reis naar nabijgelegen steden zoals Tui of Pontevedra.

1. Bezoek het historische centrum van Vigo

Pedra Markt| ©MoniPeni
Pedra Markt| ©MoniPeni

Het historische centrum van Vigo is een van die plekken die je een dag in je Vigo-route moet opnemen. De oude stad heeft belangrijke plaatsen van toeristisch en cultureel belang die je kunt bezoeken tijdens een rondleiding door dit gebied, hoewel je het natuurlijk ook op eigen houtje kunt doen als je niet voor een betaalde rondleiding met gids wilt kiezen.

Een van de dingen die je kunt zien tijdens een van de beste rondleidingen door Vigo en het historische centrum zijn: de kathedraal van Vigo, Plaza da Constitución, Plaza de Compostela en Porta de Sol. Maar daarnaast heeft elk van deze plaatsen representatieve elementen die de stad karakteriseren. Op het Compostela-plein vind je bijvoorbeeld de Dinoseto, een enorme plantaardige dinosaurus en zijn nakomelingen.

Op Plaza Porta de Sol staat de Sireno, een beeld met een menselijk en een visgedeelte, dat de relatie tussen de mens en de zee voorstelt, die zo aanwezig is in de stad Vigo vanwege de nabijheid van de zee en de visserij in het gebied. Een andere plek die je niet mag missen na je overstap van het vliegveld naar Vigo is de Mercado de Pedra (Stenen Markt).

Interessante details

 • Prijs: Als je alleen gaat, hoef je niet te betalen, maar als je een rondleiding neemt, betaal je vanaf 90 euro voor een privérondleiding door het historische centrum van Vigo.
 • Tijdschema: Er is geen tijdschema voor rondleidingen door het historische centrum van Vigo, tenzij je een rondleiding neemt, waarbij het tijdschema wordt bepaald door de gids. Als je elk van de plekken in de oude stad wilt bezoeken, raad ik je aan hun respectievelijke openingstijden te controleren.
 • Hoe kom je er: Je kunt de oude binnenstad van Vigo bereiken met de auto, te voet of met het openbaar vervoer. Als je in de buurt verblijft, kun je rond deze plek wandelen.

2. Reizen naar Tui

Kathedraal van Tui| ©Jose Luis Cernadas Iglesias
Kathedraal van Tui| ©Jose Luis Cernadas Iglesias

Tui is een van de steden die heel dicht bij Vigo liggen, en met de auto ben je er in niet meer dan 30 minuten. Er zijn veel activiteiten die je in deze stad kunt doen, zoals wandelen door de straten en verdwalen in de middeleeuwse architectuur.

Een van de dingen die je in Tui zult willen zien is de kathedraal, een heel oud gebouw dat je aandacht zal trekken vanwege het grote fort dat de bouw ervan vertegenwoordigt. Ik raad je ook aan om andere soortgelijke en even belangrijke gebouwen in Tuy te bezoeken, zoals het Klooster van de Clarissen of de Kapel van San Telmo.

Om bij de Capela de San Telmo te komen moet je eerst door de straat tussen de fornos, een van de mooiste en meest toeristische van deze stad omdat juist hier de meeste middeleeuwse gevels van de huizen bewaard zijn gebleven. Deze straat ademt geschiedenis van begin tot eind. Uiteraard zie je onderweg middeleeuwse ovens.

Interessante details

 • Prijs: De prijs die je betaalt om naar Tui te gaan hangt af van hoe je reist. Als je op eigen houtje gaat, hoef je niets te betalen behalve de brandstof voor de auto, eventuele tol en eventuele lekkernijen onderweg. Als je met een begeleide tour gaat, kun je rekenen op een bedrag tussen de 100 en 130 euro per persoon, ongeveer.
 • Tijdschema: Er is geen tijdschema voor een bezoek aan Tui, maar als je meegaat met een rondleiding, wordt het tijdschema bepaald door de gids.
 • Hoe er te komen: Je kunt er komen met een eigen auto of huurauto, maar ook met het openbaar vervoer of een eigen voertuig en van alle gemakken voorzien als je met een rondleiding meegaat.

3. Rijden naar Pontevedra

In Pontevedra| ©Enric Rubio Ros
In Pontevedra| ©Enric Rubio Ros

Pontevedra is een andere plaats buiten Vigo die een bezoek waard is als je door de stad rijdt. Net als Tui ligt het op ongeveer 30 minuten rijden en is het een stad ten noorden van de stad Vigo.

Tijdens een korte rondleiding door deze stad kun je liturgische monumenten zien zoals kerken en tempels, maar ook veel musea. Ik raad je aan de tijd te nemen om Pontevedra in zijn geheel te bezoeken, en je kunt zelfs een nachtelijke rondleiding nemen, wat een van de beste dingen is om 's avonds te zien en te doen in Vigo.

Andere interessante plekken om te bezoeken in Pontevedra zijn: het klooster van Santa María de Armenteira en de Pazo de Lourizán. Pontevedra is ongetwijfeld een interessante plek om nieuwe ervaringen op te doen en vooral om de cultuur van Vigo beter te leren kennen.

Als je van plan bent om 2 dagen naar Vigo te reizen, raad ik je aan om een van die dagen te gebruiken om het historische centrum van de stad te bezoeken en een andere om naar Pontevedra te reizen, waar je stadstours kunt maken, typische gastronomie kunt proeven en talloze foto's kunt maken.

Interessante details

 • Prijs: De toegang tot de stad is gratis. Als je een rondleiding wilt, kost dat ongeveer 60 euro per persoon.
 • Tijdschema: Er is geen tijdschema voor een bezoek aan Pontevedra, maar als je meegaat op een rondleiding, wordt het tijdschema bepaald door de gids met wie je meegaat.
 • Hoe er te komen: Je kunt hier komen met een eigen auto, rondleiding of taxi.

4. Kennismaking met het eiland Arousa

Arousa-eiland| ©Enric Rubio Ros
Arousa-eiland| ©Enric Rubio Ros

In het hart van het estuarium van Arousa ligt ook het eiland Arousa, een plek die opvalt omdat het wordt beschouwd als het hoogste punt van de gemeente Pontevedra. Als er iets te zien is op deze eilanden, dan is het wel de brug die de eilanden met het vasteland verbindt, de langste brug die ooit in Spanje is gebouwd.

Andere toeristische bezienswaardigheden op het eiland Arousa zijn: de vuurtoren van Punta Cabalo, het eilandje Aeroso en vooral het natuurreservaat Carreirón, waar een vogelbeschermingsgebied is met een grote populatie blauwe reigers.

Daarnaast is een van de dingen die je leuk zult vinden aan deze plek de gevarieerde fauna die je zult zien, met dieren van vele soorten die dit eiland hun thuis noemen. En dan hebben we het nog niet eens over de kustlijn van deze eilanden, die zonder twijfel een tien is als je een lekker dagje aan het strand wilt liggen.

Interessante details

 • Prijs: De prijzen kunnen variëren, of je nu alleen wilt gaan of met een gids. Als je alleen gaat, mag je alleen geld uitgeven aan brandstof. Als je een dagtocht met gids boekt, kun je tot 400 euro per persoon betalen.
 • Tijdschema: Als je alleen gaat, is er geen tijdschema voor het bezoeken van het eiland. Ga je met een rondleiding, dan kan het tijdschema worden bepaald door de gids.
 • Hoe er te komen: Je kunt het eiland bereiken door de eilandbrug over te steken, die een van de langste van Spanje is.

Maak een uitstapje naar het eiland Arousa

5. Ga de Pazo Quiñones de León in en loop door het Castrelos Park

Castrelos Park| ©Angel
Castrelos Park| ©Angel

Pazo Quiñones de León is een van die bijzondere plekken die je in Vigo moet zien. Het is een oud huis met veel tuinen, dat toebehoorde aan de machtige mensen van de afgelopen eeuwen. Binnen kun je veel waardevolle voorwerpen zien uit de 17e, 18e en 19e eeuw, terwijl je buiten perfect onderhouden tuinen kunt zien.

De Pazo Quiñones de León is een van de meest emblematische bouwwerken in de stad Vigo, dankzij de uitgebreide geschiedenis die erin besloten ligt. In de omgeving van de Pazo Quiñones de León ligt het Castrelos Park, een van de natuurlijke longen van de stad en ook een goede plek om te wandelen of te zitten en uit te rusten.

Een van de beste dingen aan Castrelos Park is de grote hoeveelheid groen in het park. Als je met kinderen gaat, kunnen ze genieten van de speeltuinen in de verschillende delen van het park. Een andere attractie waar je dol op zult zijn, is de Lagares rivier, die door het hele park stroomt en ernaast loopt een pad dat je naar het strand van Samil brengt.

Je moet zeker niet minder dan twee uur uittrekken om Castrelos Park in zijn geheel te bezoeken, maar als je Vigo 3 dagen of langer bezoekt, raad ik je aan er een hele dag aan te besteden. De Castrelosbrug, die ook in het park ligt, is een ongelooflijke plek om prachtige foto's te maken.

Interessante details

 • Prijs: De toegang tot beide toeristische trekpleisters is gratis. Als je meegaat op een rondleiding, kunnen deze bezienswaardigheden in de rondleiding zijn opgenomen en moet je vanaf 90 euro betalen voor een volledige rondleiding door de stad.
 • Openingstijden: Het park is elke dag en 24 uur per dag geopend. De Pazo Quiñones de León is geopend van dinsdag tot vrijdag van 10.00 tot 14.00 uur, zaterdag van 17.00 tot 20.00 uur en zondag van 11.00 tot 14.00 uur. De tuinen van de Pazo Quiñones de León zijn in de winter geopend van 9.00 tot 20.00 uur en in de zomer van 9.00 tot 21.00 uur.
 • Hoe er te komen: Je kunt er met het openbaar vervoer komen met lijn 8, die recht voor deze plek vertrekt. Je kunt ook met de eigen auto komen en je auto achterlaten op de parkeerplaats voor de Pazo.

6. Naar het uitkijkpunt van Castelo do Castro

Uitkijkpunt van Castelo do Castro| ©Pajarillo Volado
Uitkijkpunt van Castelo do Castro| ©Pajarillo Volado

Het Castelo do Castro ligt op het hoogste deel van de gelijknamige heuvel. Het is een van de beste uitzichtpunten die je kunt vinden, vanwaar je de hele stad Vigo kunt zien en ook de hele uitgestrektheid van de oceaan. Dit is een uitzicht waar je op elk moment van de dag van kunt genieten, want het is 24 uur per dag geopend.

In elk geval raad ik aan om dit kasteel 's ochtends te bezoeken, wanneer het uitzicht veel helderder is en je op heldere dagen zowel de stad als de Cíes-eilanden goed kunt zien. Je kunt op eigen gelegenheid naar dit uitkijkpunt gaan en zelfs een complete rondleiding door het kasteel binnen en in de tuinen volgen.

Interessante details

 • Prijs: De toegang tot het kasteel is gratis.
 • Openingstijden: Het kasteel is 24 uur per dag geopend.
 • Hoe er te komen: Om er te komen moet je met een privéauto naar Monte O Castro rijden en op de top parkeren, net buiten het kasteel, of je kunt naar boven lopen.

7. Bewonder de werken van het Museum van Hedendaagse Kunst

Museum van Hedendaagse Kunst| ©Elisardojm2
Museum van Hedendaagse Kunst| ©Elisardojm2

Een van de must-visits in de stad Vigo is zeker het Museum van Hedendaagse Kunst, ook wel MARCO genoemd. Dit is ongetwijfeld een van de beste musea in Vigo, vooral omdat het een plek is waar nationale en internationale kunst samenkomen.

Hoewel dit museum sinds 2002 als zodanig functioneert, heeft het gebouw veel meer dan geschiedenis en heeft het sinds de bouw meerdere bestemmingen gehad. Voordat het werd gebruikt als hoofdkwartier van het Museum voor Hedendaagse Kunst, werd het gebruikt als gevangenis en ook als fort waar het Paleis van Justitie functioneerde.

In het museum kun je tijdelijke en permanente tentoonstellingen bekijken. De permanente tentoonstellingen tonen voornamelijk objecten die deel uitmaken van het werk van nationale en internationale kunstenaars uit de wereld van de hedendaagse kunst. In het geval van de tijdelijke werken raad ik je aan de officiële website van het museum te bezoeken om te zien welke werken er op het moment van je bezoek te zien zijn.

Je kunt dit museum op eigen houtje bezoeken of een rondleiding met gids huren die je alle tentoonstellingszones in detail laat zien. Persoonlijk raad ik je aan om voor een rondleiding te kiezen, zodat je geen informatie mist die je interessant vindt over het museum en de verschillende tentoongestelde kunstwerken.

Interessante details

 • Prijs: De toegang is gratis, maar als je een rondleiding in het museum wilt, moet je waarschijnlijk een bepaalde prijs betalen, afhankelijk van het aantal deelnemers.
 • Openingstijden: Je kunt het museum bezoeken van dinsdag tot en met zaterdag van 11.00 tot 14.30 uur en van 17.00 tot 21.00 uur. Op zondag kun je het museum bezoeken van 11:00 tot 14:30 uur. Het museum is op maandag gesloten.
 • Hoe kom je er: Je kunt er zowel met de eigen auto als met het openbaar vervoer komen. Als je met de auto gaat, moet je weten dat er buiten het museum een parkeerplaats is waar je je auto kunt laten staan.

8. Bekijk de dieren in VigoZoo

Dieren in de dierentuin| ©Enrique A.
Dieren in de dierentuin| ©Enrique A.

Dit is de stadsdierentuin van Vigo en het is zeker een van de plekken die je moet bezoeken als je met kinderen naar Vigo gaat, want je kunt er een grote verscheidenheid aan diersoorten ontmoeten en zien in hun natuurlijke omgeving, van zoogdieren tot insecten, inclusief vogels, reptielen en vissen van verschillende soorten.

In de dierentuin kun je ook een verscheidenheid aan planten zien, verdeeld in drie secties: bomen, struiken en kruiden. Maar naast een goede rondleiding om alle dieren in de dierentuin te zien, hebben kinderen ook toegang tot een educatieve ruimte waar ze veel meer kunnen leren over elke diersoort en over het museum.

Dit is een van de leukste dingen om te doen in Vigo met Kerstmis, omdat de dierentuin meedoet aan de kerstsfeer en de seizoensverlichting aansteekt als onderdeel van de festiviteiten die de stad in december organiseert.

Interessante details

 • Prijs: Kaartjes kosten tussen de 2 en 6,25 euro, afhankelijk van de leeftijd van de bezoeker en de dag van de week waarop je naar de dierentuin wilt. Kinderen onder de 2 jaar zijn gratis. Er zijn ook speciale tarieven beschikbaar.
 • Openingstijden: Van november tot januari is het geopend van 11.00 tot 19.00 uur. Oktober, februari en maart is het geopend van 11:00 tot 19:30 uur. En van april tot september is het geopend van 11.00 tot 21.00 uur.
 • Hoe kom je er: Je kunt er komen met de Vitrasa bus, of je kunt er komen met een eigen auto. Je kunt ook een rondleiding nemen en met een privébus met alle comfort gaan.

9. Wandelen langs de stranden van de kust van Vigo

Zonsondergang op het strand van Samil| ©Ivan PC
Zonsondergang op het strand van Samil| ©Ivan PC

De kustlijn van Vigo heeft veel te bieden en daarom is dit een must bij een bezoek aan deze stad. Om nog maar te zwijgen van de Cíes-eilanden en het beroemde Rodas-strand, de kustlijn van Vigo heeft veel te bieden. Enkele van de stranden die je het leukst zult vinden zijn Playa Samil, Playa del Vao, A Foz en Nerga, allemaal ideaal om te zwemmen.

Elk van deze stranden heeft ook een goede strandsfeer, waar je veel strandbars vindt om lekker te eten en vooral te drinken om de tijd op het strand door te komen. Als er één ding is dat ik je kan aanraden als je hier komt, dan is het wel de diversiteit aan cocktails waarvan je kunt genieten.

De stranden aan de kust hebben een voordeel en dat is dat ze heel dicht bij het stedelijk gebied liggen. Je hoeft maar 10 tot 15 minuten te rijden om het verste strand van het stadscentrum te bereiken.

Interessante details

 • Prijs: Er is geen toegangsprijs voor de stranden, maar je moet wel betalen voor wat je eet bij de strandtentjes.
 • Tijdschema: Je kunt op elk moment naar het strand gaan als je alleen gaat. Als je met een rondleiding meegaat, is het tijdschema in overeenstemming met de instructies van de gids.
 • Hoe er te komen: Je kunt naar de stranden gaan met het openbaar vervoer, een eigen auto of een eigen bus als je meegaat met een rondleiding.

10. Zeilen naar de Cíes-eilanden

Cíes-eilanden| ©Jorge Tomé Hernando
Cíes-eilanden| ©Jorge Tomé Hernando

De Cíes-eilanden zijn een waar paradijs dat je niet mag missen als je de stad Vigo 4 dagen of langer bezoekt. Deze eilanden liggen vlak voor de stad en kunnen worden bereikt door in de haven van Vigo op een boot te stappen en over de gelijknamige riviermonding naar de eilanden te varen.

Een van de belangrijkste attracties van deze paradijselijke eilanden is het strand van Rodas, een strand met kristalhelder water met ongelooflijke natuurlijke landschappen en vooral een uitstekend uitzicht vanuit elke hoek. Een tocht naar de Cíes-eilanden kun je op eigen houtje maken als je een vaarbewijs voor sportboten hebt.

Je hebt ook de optie om een rondleiding te nemen, wat volgens mij een van de beste excursies vanuit Vigo is die je tijdens je reis kunt doen. Dit type excursie duurt meestal ongeveer een dag.

Tijdens deze activiteiten laat je gids je het beste van het eiland zien en krijg je de kans om lekkere gerechten uit de gastronomie van Vigo te proeven. Het strand van Rhodos, dat op deze eilanden ligt, werd door The Guardian uitgeroepen tot een van de 10 beste stranden ter wereld, dus het wordt druk bezocht en vooral in de zomer is het er vaak druk.

Interessante details

 • Prijs: Een boot huren naar de Cíes-eilanden kost ongeveer 20 euro per persoon, maar een volledige dagtocht kan iets meer dan 100 euro per persoon kosten.
 • Tijdschema: Je moet het tijdschema met de gids afstemmen.
 • Hoe er te komen: Om naar de Cíes-eilanden te gaan, moet je met de boot vanuit Vigo, Portonovo of Sanxenxo.