Český Krumlov dagtocht vanuit Praag

4.4
(4366 Reviews)

Over deze activiteit

Smartphone tickets geaccepteerd

Duur: 10 uren
Deze activiteit heeft UITSTEKENDE reviews
Bevestiging ontvang je direct
GRATIS annuleren
Vanaf
€ 90 € 82
GRATIS annuleren
Geen verborgen kosten
 • Je boeking wordt direct bevestigd
 • Deze optie heeft GRATIS annuleren: boek het zonder enig risico!

Overzicht

Ga op een historische reis door Český Krumlov, een aantrekkelijke middeleeuwse stad die nog steeds de essentie van haar glorieuze verleden in Tsjechië heeft behouden.

De privé-ervaring, exclusief voor u en uw groep, vertrekt vanuit Praag met de bus naar het adembenemende landschap van daken, steegjes, bergen en paden aan de oevers van de rivier de Vltava, die als achtergrond dienen voor het imposante kasteel Český Krumlov.

U krijgt de kans om het in detail te verkennen op deze tour, naast andere must-see bezienswaardigheden in de omgeving, zoals de kerk van St. Vitus.

 • Maak kennis met de middeleeuwse stad Český Krumlov en geniet van een heerlijke Tsjechische lunch.
 • Ontdek de wonderen van het kasteel, krijg een ongeëvenaard panoramisch uitzicht vanaf de toren en geniet van de tuinen.
 • Bezoek de kerk van St. Vitus en wandel door de tijdloze straten van de regio tijdens een privétour voor u en uw groep.

Wat is inbegrepen

 • Excursie naar Český Krumlov
 • Moderne busreizen
 • Ophalen van het hotel in Praag
 • Professionele gids

Selecteer aantal deelnemers en datum

Wat je kunt verwachten

Tijdens deze excursie naar Český Krumlov waant u zich in een episch sprookje. U bezoekt namelijk een van de mooiste en indrukwekkendste dorpen in middeleeuwse stijl in Tsjechië.

Je reis begint vroeg in de ochtend, in een comfortabele en moderne bus vanuit Praag, waar je op pad gaat om de oude stad van deze must-see bestemming voor toeristen in Tsjechië te verkennen.

U leert de stad kennen tijdens een privétour, exclusief voor u en uw groep, die u een unieke en persoonlijke ervaring zal geven. U wandelt door de smalle straatjes, die in de 13e eeuw, toen het werd gesticht, lijken te zijn ingesloten.

Tussen de dorpsstraatjes, aan de oevers van de Vltava rivier, ziet u een fusie van bouwstijlen, waaronder barok, gotiek en renaissance.

Een professionele gids geeft u de belangrijkste historische details terwijl u de tijdloze essentie van de plaats in u opneemt. De belangrijkste attractie, waartoe u tijdens deze ervaring toegang krijgt, is het kasteel van Český Krumlov.

Als u het kasteel binnengaat, zult u versteld staan van de tuinen, de gevel en het legendarische draaitheater, dat sinds de 17e eeuw in zijn oorspronkelijke staat bewaard is gebleven. Vooral in de zomer worden hier theater-, ballet- en operaseizoenen gehouden.

Na de beklimming van de kasteeltoren, waar ook een klok van ongeveer 1800 kg hangt, krijgt u het meest indrukwekkende panorama van de streek. Van daaruit ziet u de kleurrijke gevels van de huizen in middeleeuwse stijl perfect.

Als u door het gebied van Latran wandelt, kunt u foto's maken voor de monumenten die u niet mag missen, zoals de Budweiser-poort. Het is de enige van de negen oude forten van de stad die intact is gebleven, terwijl de andere acht geleidelijk werden afgebroken.

Aan de oever van de Vltava ligt de Sint-Vituskerk, een prachtige en emblematische religieuze tempel die zijn gotische, neogotische en barokke stijl heeft behouden. Binnen zult u versteld staan van de drie historische schepen onder een schuin dak, terwijl u buiten foto's kunt maken van de grote achthoekige toren, die vanaf bijna elk punt in Český Krumlov te zien is.

Het historische centrum van Český Krumlov, inclusief het kasteel, staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO vanwege de culturele en historische bezienswaardigheden die hun stempel op het land hebben gedrukt.

Reviews

4.4
· 4366 Reviews
 • S
  Son Heung-Min
  5
  (0 Reviews)
  Ik zou deze prachtige stad aanraden aan elke toerist die overweegt Praag te bezoeken. Praag zelf is prachtig, waarschijnlijk een van de mooiste steden van Europa, maar om dezelfde reden is het de moeite waard de buitenwijken te bezoeken en uw horizon wat te verbreden ten opzichte van wat u traditioneel wilt zien.
 • A
  Amaia
  5
  (0 Reviews)
  Het kasteel heeft een onbeschrijfelijk uitzicht! Mooie stad, het leek wel een sprookje. De geweldige zon die dag maakte het bezoek nog beter.
 • Y
  Youseff
  5
  (0 Reviews)
  De rondleiding was perfect in het Spaans. We spraken allemaal de taal en konden informatie, vragen en culturen uitwisselen met de gids.
 • T
  Teo
  5
  (0 Reviews)
  Ik vond alles zeer goed gekozen. Om te beginnen was het restaurant waar we aten erg goed, de stops op de wandelingen, het kasteel, de souvenirwinkels, enz. Volledig en zeer goed georganiseerd.
 • Meer info

  Vertrek en terugkomst

  Extra informatie

  Annuleringsbeleid