Toeristenkaart Atlanta CityPASS®; alles wat je moet weten

Als je Atlanta bezoekt en geïnteresseerd bent in de Atlanta CityPASS®, lees dan dit artikel om alles te weten te komen wat je moet weten over de Atlanta CityPASS®.

María Cano

María Cano

6 minuten lezen

Toeristenkaart Atlanta CityPASS®; alles wat je moet weten

Atlanta, GA, VS | ©Brad Huchteman

Je gaat op reis naar Atlanta en je hebt gehoord over de Atlanta CityPASS®. Nu vraag je je waarschijnlijk af hoe het werkt, wat er inbegrepen is en hoe aan te raden het voor jou is. Het is normaal dat deze vragen opkomen, er zijn veel leuke dingen te doen in Atlanta en je wilt het meeste uit je bezoek aan de stad halen.

Maak je geen zorgen, in dit artikel vertel ik je alles wat je moet weten over deze toeristenpas zodat je kunt beslissen of hij iets voor jou is of niet.

De beste manier om Atlanta te leren kennen

Toeristenkaart Atlanta CityPASS®

Een toeristenpas waarmee je Atlanta en de belangrijkste monumenten kunt leren kennen.

Je kunt het altijd op je mobiel meenemen en de topbezienswaardigheden en -attracties van Atlanta ontdekken met een geweldige korting op je tickets.

De Atlanta CityPASS® is een toeristenpas waarmee je de belangrijkste attracties en monumenten van de stad kunt bezoeken met een aanzienlijke korting op de prijs per ticket. Bovendien is een van de geweldige dingen aan deze pas de flexibiliteit die hij je geeft als het op reizen aankomt.

Vanaf het moment dat je boekt, heb je een heel jaar de tijd om de Atlanta CityPASS® te gebruiken. Zodra je hem voor de eerste keer activeert, heb je negen dagen om de rest van je tickets te gebruiken.

Aanrader als je Atlanta voor het eerst bezoekt en de stad uitgebreid wilt zien zonder veel geld uit te geven.

Hoeveel kost de Atlanta CityPASS®?

Geld in euro's| ©Pixabay
Geld in euro's| ©Pixabay

De Atlanta CityPASS® heeft een gemiddelde prijs van 90 euro per persoon. Hoewel de prijs kan variëren afhankelijk van de leeftijd. Kinderen jonger dan 13 jaar krijgen korting op hun ticketprijs. Zo worden de kosten verlaagd tot ongeveer 71 euro. Bovendien krijgen kinderen onder de 3 jaar gratis toegang.

Door deze ervaring te boeken, bespaar je ongeveer 44% op je bezoek aan Atlanta, omdat het kopen van kaartjes voor de attracties van de stad afzonderlijk, de totale kosten hoger zijn.

Als klap op de vuurpijl is de pas inclusief een gratis annulering. Hiervoor moet je ten minste 24 uur voor het begin van de ervaring annuleren. Op deze manier kun je besparen op je reis, of je nu een dagje Atlanta bezoekt of een langere reis plant.

Boek de Atlanta CityPASS® sightseeing pass

Hoe de Atlanta CityPASS® Tourist Pass werkt

Eeuwfeest Olympisch Park| ©nnever5000
Eeuwfeest Olympisch Park| ©nnever5000

De Atlanta CityPASS® is een sightseeingpas die je toegang geeft tot attracties in de hele stad. Vanaf het moment dat je je pas koopt, heb je een jaar de tijd om hem te gebruiken.

Je hebt de vrijheid om te kiezen welke attracties je in je pas wilt opnemen en deze beslissing hoef je niet te nemen op het moment van aankoop van de Atlanta CityPASS®-kaart. Je moet er echter wel aan denken dat je tickets moet reserveren om toegang te krijgen tot de attracties, zelfs als je geen toegang meer hoeft te betalen.

Vanaf de eerste dag dat je je Atlanta CityPASS® gebruikt, heb je 9 opeenvolgende dagen de tijd om de resterende tickets te gebruiken voor de attracties die zijn inbegrepen in de Atlanta CityPASS®. Dit geeft je de volledige vrijheid om je route te plannen, omdat de pas je geen planning of andere vereisten oplegt.

Je geniet van je Atlanta CityPASS® op je eigen mobiele telefoon, met op elk moment toegang tot je tickets en zonder papieren mee te nemen die zoek kunnen raken.

Dit laatste is vooral handig op drukke dagen, zoals wanneer je een van Atlanta's beste tours hebt geboekt.

Boek de Atlanta CityPASS® sightseeing pass

Wat is inbegrepen in de Atlanta CityPASS® sightseeing pass

Dierentuin Atlanta| ©Jack
Dierentuin Atlanta| ©Jack

De Atlanta CityPASS® is inclusief vijf attracties in de beroemde stad in Georgia. Van deze vijf attracties zijn er drie inbegrepen bij de e-pass en niet inwisselbaar: het Georgia Aquarium, het World of Coca-Cola Museum en Zoo Atlanta.

Bij de eerste twee attracties heb je voorrangstoegang met toegang tot alle gebieden en kamers die deel uitmaken van de attracties. Zoo Atlanta is een algemeen toegangskaartje.

Naast de 3 bovengenoemde attracties kun je er nog twee kiezen om je toeristenpas compleet te maken. Met de Atlanta CityPASS® kun je kiezen uit het Fernbank Museum of Natural History, de College Football Hall of Fame of het National Center for Civil and Human Rights in Atlanta.

Toegang tot het Fernbank Museum of Natural History is algemene toegang met gratis parkeren, een film op een groot scherm en toegang tot alle speciale tentoonstellingen. De College Football Hall of Fame is ook een algemeen toegangskaartje waarmee je kunt genieten van de interactieve tentoonstellingen en het indoor speelveld.

Boek de Atlanta CityPASS® Tourist Pass

Wanneer koop je de Atlanta CityPASS®?

Atlanta CityPASS®| ©Jeremy Thompson
Atlanta CityPASS®| ©Jeremy Thompson

Als je Atlanta voor de eerste keer bezoekt, is het sterk aanbevolen om de Atlanta CityPASS® te kopen. Omdat het je eerste bezoek aan de stad is, moet je de belangrijkste bezienswaardigheden leren kennen. Je zult dus hoe dan ook tickets moeten boeken.

Als je ze echter koopt via de toeristenpas, kun je een aanzienlijk bedrag besparen op je reis. Je hoeft niet duidelijk te weten welke attracties je het meest interesseren, want de keuze wordt niet gemaakt wanneer je de Atlanta CityPASS® koopt.

Aan de andere kant wil je misschien ook de Atlanta CityPASS® kopen als je iemand bent die graag het meeste uit zijn tijd in de stad haalt. Van de 5 attracties hebben er twee voorrang, dus je hoeft niet in de rij te staan en kunt die minuten besteden aan een drankje of een andere bezienswaardigheid.

Bovendien behoren sommige attracties die zijn opgenomen in de Atlanta CityPASS® tot de beste dingen om te doen met kinderen in Atlanta, dus het is een geweldige pas voor jou als je met je gezin reist.

Boek de Atlanta CityPASS® sightseeing pass

Wanneer moet je de Atlanta CityPASS® sightseeing pass niet kopen?

Ontsnappingskamer| ©Ichigo121212
Ontsnappingskamer| ©Ichigo121212

Je moet de Atlanta CityPASS® niet kopen als het niet je eerste keer in de stad is. Als je al eerder in Atlanta bent geweest en bekend bent met deze attracties, raad ik je aan van deze gelegenheid gebruik te maken om andere plekken in de stad te bezoeken.

Je kunt je bijvoorbeeld vermaken in de Alcatraz Escape escape room, kaartjes kopen voor het Iluminarium in Atlanta of zelfs genieten van een helikoptervlucht boven Atlanta.

Het is ook niet aan te raden om de Atlanta CityPASS® te kopen als je de stad voor de eerste keer bezoekt, maar op doorreis bent en een paar dagen te besteden hebt. De reden hiervoor is dat je misschien niet genoeg tijd hebt om alle attracties te bezoeken die in de pas zijn inbegrepen. Voor dit soort reizen raad ik je aan om een bustour door Atlanta te nemen, zodat je tijd bespaart tussen de transfers.

Boek de Atlanta CityPASS® sightseeing pass

Andere Atlanta sightseeing passen

Wijnproeverij| ©Helena Lopes
Wijnproeverij| ©Helena Lopes

Er zijn geen andere Atlanta sightseeing passen beschikbaar dan de Atlanta CityPASS®. Een andere optie is om je tickets afzonderlijk te boeken.

Dit is een goede optie als je niet geïnteresseerd bent in de attracties die in de betreffende e-pass zijn inbegrepen. Je zult echter wel meer moeten betalen voor je tickets. Bovendien behoren de activiteiten die zijn inbegrepen in de Atlanta CityPASS® tot de populairste onder toeristen.

Als je echter niet overtuigd bent door de Atlanta CityPASS®, kun je andere ervaringen in de stad boeken, zoals de Atlanta Black History and Civil Rights Tour, de Atlanta Historic Homes Private Tour of de North Georgia Wine Tour vanuit Atlanta.

Boek de Atlanta Black History and Civil Rights Tour

Tips om het meeste uit je sightseeingpas te halen

Georgia Aquarium| ©Randy Rodriguez
Georgia Aquarium| ©Randy Rodriguez

Om het meeste uit je Atlanta Sightseeing Pass te halen, kan ik je verschillende tips geven.

Ten eerste raad ik je aan om je bezoek aan de stad te plannen. Hoewel de e-pass een grote hulp is, is het raadzaam om een dagelijkse routebeschrijving te maken van je bezoek aan de stad.

Je moet ook rekening houden met de tijd van het jaar waarin je reist, want sommige activiteiten vinden alleen in bepaalde seizoenen plaats. Bijvoorbeeld, plannen wat te doen in Atlanta in de zomer is niet hetzelfde als het plannen van je bezoek in december, rond de kersttijd.

Controleer de openingstijden van de attracties om verrassingen te voorkomen en rangschik de plaatsen op basis van hun nabijheid. Zo voorkom je dat je door de stad dwaalt en kostbare tijd verspilt door van de attracties te genieten.

Controleer ook welke attracties in je pas zijn inbegrepen. Het klinkt misschien absurd, maar het komt vaker voor dan je denkt dat je dezelfde attractie twee keer bezoekt. Stel je voor dat je een gratis rondleiding boekt en halverwege beseft dat de volgende halte het Georgia Aquarium is, een van de must-see attracties op de Atlanta CityPASS®. Als je dit overkomt, kun je de ervaring niet ruilen voor een andere en heb je geld en tijd verspild.

Boek de Atlanta CityPASS® sightseeing pass