De beste helikoptertours in Atlanta

Atlanta van bovenaf verkennen met een helikoptervlucht is een van de meest gedenkwaardige manieren om deze geweldige stad te ervaren. Ga met me mee om meer te leren over de beschikbare opties.

María Cano

María Cano

8 minuten lezen

De beste helikoptertours in Atlanta

Uitzicht op Atlanta | Joey Kyber

Onder de beste dingen om te doen in Atlanta, vallen helikoptervluchten op door het aantal wolkenkrabbers, contrasten met gereconstrueerde structuren zoals de Ponce City Market, gebouwd op de ruïnes van de Sears, Roebuck, & Co. of wat te denken van de huidige thuisbasis van het Mercedes-Benz Stadium, de huidige thuishaven van de Atlanta Braves, de populairste concertlocatie en visueel spektakel in de Peach State.

Helikoptertours zijn spannende ervaringen, de adrenalinekick, panoramische uitzichten en de algehele ervaring is gedenkwaardig. En in deze post vertel ik je alles over wat je in Atlanta kunt doen, van hand- en spandiensten tot seizoensvluchten. Ontdek de soorten helikoptervluchten die beschikbaar zijn, de duur en de voordelen van het vliegen in Atlanta en nog veel meer!

Hoe werkt het boeken van een helikoptervlucht in Atlanta?

Helikoptervlucht| ©Maarten van den Heuvel
Helikoptervlucht| ©Maarten van den Heuvel

Wanneer je een helikoptervlucht in Atlanta boekt, ontvang je een voucher met een geschatte datum en tijd voor je vlucht. Zodra je je tour hebt geboekt, ontvang je een e-mail met instructies voor het herbevestigen van je vlucht 2-3 dagen voor de tour.

Zodra je aankomt bij je accommodatie in Atlanta, moet je herbevestigen met de touroperator door hun Amerikaanse nummer te bellen (het staat op de voucher). Je kunt dit zelf doen, hulp vragen in je hotel of bij het agentschap van je keuze. In het bijzonder boek je je tour op voorhand en herbevestig je de datum en tijd van de vlucht, zodat je tijd hebt om rekening te houden met de weersomstandigheden en eventuele bijkomende last-minute details.

Hoe bereid ik me voor op de helikoptervlucht? Eenmaal op de heliport krijg je een introductie over de tour van de gecertificeerde piloot. Daarna ga je aan boord van de helikopter om over deze prachtige stad te vliegen.

Boek de beste helikopter tours van Atlanta

Is een helikoptervlucht in Atlanta de moeite waard?

Helikopterpiloot| ©Hellotickets
Helikopterpiloot| ©Hellotickets

Atlanta staat in de top 10 van steden in de Verenigde Staten met de meeste wolkenkrabbers, met het Bank of America Plaza van 284 meter hoog, het SunTrust Plaza van 266 meter hoog midden in de stad en de 191 Peachtree Tower van 235 meter.

Bovendien moeten we er rekening mee houden dat een deel van de Amerikaanse technologiezeepbel van Sillicon Valley naar andere steden migreert en Atlanta is een van de 5 zuidelijke steden die deze groep bedrijven aantrekt, dus stel je het uitzicht vanuit de lucht voor dat je in deze hoofdstad op het stadspark zult hebben.

Helikoptervluchten maken deel uit van die ervaringen die je minstens één keer in je leven moet meemaken en in Atlanta heb je opties van de goedkoopste tot die met luxe en excentriciteiten. Voor zaken, huwelijksaanzoeken, transfers tussen steden, een huwelijksreis met beroemdheden of gewoon als tijdverdrijf in de Peach State, vind je optie.

Wat zie je tijdens een helikoptervlucht in Atlanta?

Stone Mountain Park| ©Angels D
Stone Mountain Park| ©Angels D

Zoveel als je vluchttijd toelaat. Vaak proberen Atlanta helikopter tours het metrogebied te bestrijken met een focus op een bepaald gebied of structuur in de Peach State.

Andere gevraagde routes rond Atlanta zijn onder andere: Hilton Head, Daufuskie, Tybee Island en het centrum van Savannah. Langs deze routes kun je Broad Creek, Port Royal Sound, Parris Island, Shelter Cove, de stranden van Folly Field en Coligny en gebieden in andere omliggende staten zien.

Er zijn ook seizoensgebonden tours zoals de kerstverlichtingstour die de vervanging van de Georgia Dome, nu bij iedereen bekend als het Mercedes-Benz Stadium, en Piedmont Park belicht. Geniet met volle teugen van de kerstverlichting en maak dit een van je topdingen om te doen in Atlanta in december. Laten we eens kijken naar de populairste routes:

Stone Mountain Park

Bekijk het beeldhouwwerk van het Confederatiemonument dat in de zijkant van de rots is uitgehouwen en dat generaals Stonewall Jackson en Robert E. Lee uit de Burgeroorlog voorstelt, evenals president Jefferson Davis.

Je ziet ook de kleine mierenheuvels van het Summit Skyride-pad en de kabelbaan, die naar de top van de rots leiden. Daarnaast zie je de historische gebouwen uit 1793 die het Historic Plaza van het park vullen.

Downtown Atlanta en Truist Park

Als je Atlanta vanuit een nieuw perspectief wilt zien, maak dan een privé helikoptervlucht over downtown Atlanta en Dobbins Reserve Air Force Base.

Geniet van de glooiende heuvels en moderne wolkenkrabbers van de stad. Vlieg over Georgia Tech, de thuisbasis van de Falcons, Mercedes-Benz Stadium, Turner Field, Georgia-Pacific Tower, IBM Tower, ook bekend als One Atlantic Center en meer.

De SunTrust en Truist Park

Voor fans van het officiële honkbalteam van Atlanta is het een droom om Truist Park te zien. Als je deze combinatie doet, kun je het stadion van de Atlanta Braves, SunTrust Park en het Cobb Galleria Center vanuit de lucht van dichtbij bekijken.

Boek de beste helikopter tours in Atlanta

Hoeveel kosten helikopterrondvluchten in Atlanta?

Helikopter| ©Check-in London
Helikopter| ©Check-in London

Dit hangt af van de route, het tijdstip en het type helikoptervlucht dat je kiest om Atlanta te bezoeken. Chartervluchten zijn, dankzij hun gedeelde agenda en activiteiten, vaak voordeliger geprijsd. Je kunt een van deze tours krijgen vanaf €260.

Privévluchten zijn duurder vanwege hun persoonlijke service, personeel dat tot je beschikking staat en aangepaste routes. Vanaf 420 € kun je genieten van een helikopter met exclusieve aandacht voor jou en je groep.

Boek de beste helikoptervluchten in Atlanta

Hoe lang duren de helikoptervluchten in Atlanta?

Helikopter middag| ©Eric Beteille
Helikopter middag| ©Eric Beteille

Helikoptertours in Atlanta duren meestal 10 minuten. Met name chartervluchten nemen passagiers 10 tot 30 minuten mee, genoeg tijd om een vooraf afgesproken route te bekijken.

Bij privévluchten kan de tourtijd echter met maximaal 1 uur worden verlengd. De tijd varieert afhankelijk van het gekozen type vlucht. Met een privévlucht kun je bijvoorbeeld stops toevoegen, wat neerkomt op meer vliegruimte in de lucht. Gelukkig is elke minuut vliegen boven Atlanta de moeite waard.

Wat kan een helikoptervlucht over Atlanta omvatten?

Mensen poseren aan de voorkant van een helikopter.| ©skyTroxx
Mensen poseren aan de voorkant van een helikopter.| ©skyTroxx

De basis zijn je zitplaats in de helikopter, de vlieginstructie en de service van de piloot. Ze kunnen echter ook het volgende aanbieden: gebotteld water, champagne, andere alcoholische dranken, Wi-Fi-verbinding, koptelefoonverhuur voor elke passagier, rozen, rode loper, belastingen en toeslagen en elke andere service naargelang de ervaring van je keuze.

Wat zijn de soorten helikoptervluchten in Atlanta?

Helikopter Zonsondergang| ©Kai
Helikopter Zonsondergang| ©Kai

Aan de ene kant vind je chartervluchten of helikopterchartertours, wat helikopterluchttours zijn die vaak worden gedeeld. De tijden en tussenstops zijn van tevoren vastgelegd, net als de tussenstops op de bestemming.

Anderzijds bieden privéhelikoptervluchten in Atlanta gedenkwaardige ervaringen dankzij het comfort dat het hele vliegtuig exclusief voor jou biedt. Het is alsof u zich in een modern vliegend paleis bevindt, met alle comfort dat u zich maar kunt wensen (en dan nog wat).

Privéhelikoptervluchten of -tours zijn een efficiënte en elegante manier om voor uw plezier, zaken of persoonlijke redenen te reizen met comfort en persoonlijke aandacht.

Boek de beste helikopter tours van Atlanta

Wat zijn de voordelen van chartervluchten vs. privé helikoptervluchten in Atlanta?

Witte helikopter bij nacht| ©SirChandler
Witte helikopter bij nacht| ©SirChandler

Met helikoptervluchten kun je de reistijd verkorten, op een luxueuze manier tussen steden reizen en dankzij de grootte van de toestellen kun je uitstekend manoeuvreren en verticaal vliegen. Deze feiten gelden voor alle helikoptervluchten, evenals het landen op moeilijk bereikbare plaatsen en in kleine ruimtes, maar laten we nu eens kijken naar de voordelen tussen chartervluchten en privéhelikoptervluchten.

Privé Helikoptervluchten

  • Gemak: bij privé helikoptervluchten kunt u uw vlucht plannen volgens uw eigen schema en niet volgens de vertrektijd van de luchtvaartmaatschappij. Je kunt minuten voor vertrek aan boord gaan en hoeft geen genoegen te nemen met een vlucht naar de dichtstbijzijnde stad.
  • Aanpassingsvermogen: Vooral als het om een zakenreis of een noodgeval gaat, kan het oversteken van Atlanta een last-minute gebeurtenis zijn waarvoor u onmiddellijk een oplossing nodig hebt. Privé helikoptervluchten zijn het antwoord.
  • Persoonlijke aandacht: chartervluchten zijn gebaseerd op vooraf vastgestelde pakketten en bieden niet enkele van de voordelen van privévluchten, zoals de mogelijkheid om aandacht te vragen voor uw specifieke behoeften of smaak, snacks of drankjes toe te voegen aan uw vlucht, de te bezoeken gebieden te selecteren, de vluchttijd aan te passen, enz.
  • De mogelijkheid om tussenstops te maken: een ander voordeel is dat je bij privéreizen verschillende tussenstops kunt maken voordat je aankomt op je bestemming, zolang de transfer veilig is.

Helikopter chartervluchten

  • Betere tarieven: Als u zover bent gekomen, dan is dat omdat u geïnteresseerd bent in vliegen in een helikopter rond Atlanta, maar misschien is het economische aspect een punt van overweging. Met chartervluchten krijgt u de beste tarieven op de markt.
  • Toegankelijkheid: met chartervluchtpakketten heb je een schema van activiteiten dat vooraf is opgesteld door de exploitanten op hun websites. Als u van tevoren weet welke data en tijden beschikbaar zijn, kunt u uw agenda goed indelen.
  • Korte reistijden: een korte rit van 10-15 minuten helpt u om uw nieuwsgierigheid naar helikoptervluchten te bevredigen.

Boek de beste helikoptervluchten rond Atlanta

Kan ik het geslacht van mijn baby onthullen tijdens een helikoptervlucht in Atlanta?

Per helikopter| ©Mary
Per helikopter| ©Mary

Verzamel je familie, vrienden en geliefden in een helikopter achter gesloten deuren om het grote nieuws te onthullen. Dit is een ideale ervaring om het geslacht van je baby op een authentieke en originele manier te onthullen. Het beste van alles is dat de ervaring aan te passen is.

Kies vanuit je huis, hotel of een openbare ruimte zoals Krog Street Market, terwijl je cocktails drinkt met familie en vrienden in een van hun restaurants of wandel door Inman Park en vier het in een buitenruimte. Dit type ervaring is beschikbaar in heel metro Atlanta.

Hoe de Atlanta Gender Reveal helikopter werkt

Het enige wat je hoeft te doen is 48 of 72 uur van tevoren een gender reveal maken met het geslacht erbij, de locatie, datum en tijd van de reveal kiezen. De gekozen operators zullen de onthulling uitvoeren met minstens 10 kilo roze of blauw poeder in de lucht gestrooid. Houd er rekening mee dat deze ervaring geen passagiers omvat.

Boek de beste helikopterrondleidingen in Atlanta

Kan ik een aanzoek doen tijdens een helikoptervlucht door Atlanta?

In de trouwhelikopter| ©Hallenser
In de trouwhelikopter| ©Hallenser

Het antwoord is ja, verras je partner en doe een aanzoek in stijl met een van de populairste helikoptertours in Atlanta. Er zijn betaalbare pakketten voor iedereen.

Een van de meest romantische huwelijksaanzoeken is een helikoptervlucht. Je kunt kiezen uit vluchten van 15, 30 of 45 minuten boven het centrum van Atlanta, Buckhead en rond de King and Queen Towers bijvoorbeeld.

Je kunt je aanzoek ook vlak voor de vlucht op de grond doen, of je idee voorleggen. De Atlanta helikopteroperators zijn een en al oor en spelen in op de smaak van elk koppel omdat ze erop vertrouwen dat elke klant speciaal is, dus het personeel staat klaar om te helpen bij het plannen van de grote dag van het aanzoek.

Diensten zijn vaak inclusief helikopterboeketten, rode loper, bloemblaadjes aan boord en champagne. Bovendien kun je, om het moment te vereeuwigen, een professionele fotograaf kiezen om het moment vast te leggen met foto's of video. Dit is een ervaring die je niet snel zult vergeten.

Boek de beste helikoptervluchten in Atlanta

Andere manieren om over Atlanta te vliegen die je misschien interesseren

Atlanta| ©Logan Selinski
Atlanta| ©Logan Selinski

Benieuwd hoe het is om in een vintage vliegtuig te vliegen? Tweedekkers zijn vliegtuigen met twee sets vleugels die meestal boven elkaar zijn geplaatst en waarmee je een van de leukste dingen om te doen in Atlanta kunt beoefenen, namelijk de kans om los te komen van de stress van alledag en contact te maken met de vrijheid die je inspireert: de wind, het geluid, het uitzicht, de eenvoud die gepaard gaat met het zweven door de lucht boven Atlanta.