Atlanta Luchthaven Transfers

Als u naar Atlanta reist en wilt weten hoe u van de luchthaven naar de stad komt, lees dan dit artikel waarin ik u vertel over de verschillende manieren om dat te doen.

María Cano

María Cano

6 minuten lezen

Atlanta Luchthaven Transfers

Vliegtuigen die opstijgen | ©mkjr_

De luchthaven van Atlanta ligt niet erg ver van de stad en is ook zeer goed verbonden. Als je wilt weten welke opties je hebt om van de luchthaven naar Atlanta te komen, lees dan verder. In dit artikel vertel ik u de beste manieren om het te doen en de meest opvallende kenmerken van elk van hen.

Dus, als u een reis naar Atlanta plant, zult u weten wat de beste manier is om naar de stad te komen, zodat u kunt genieten van de beste dingen om te doen in Atlanta.

1. Een privétransfer, de meest exclusieve en veiligste optie

Luchthaven| ©Jeshoots.com
Luchthaven| ©Jeshoots.com

De beste manier om van de luchthaven naar Atlanta te komen is met een privétransfer. Dit is de meest comfortabele, exclusieve en veiligste optie van allemaal. Een professionele chauffeur ontmoet u op de luchthaven op de afgesproken tijd en brengt u in een luxe auto naar uw hotel of bestemming.

Dit type transfer bestrijkt de gebieden Downtown Atlanta, Noord-Atlanta, Buckhead en Alpharetta. Dus waar u ook heen gaat, het voertuig zal in staat zijn om u daar op tijd te brengen.

De chauffeur van het voertuig zal op u wachten bij de bagageband om u naar uw bestemming te brengen. Het enige wat u hoeft te doen is bij de reservering uw hotelgegevens, vluchtroute en adres opgeven.

Naast de financiële besparingen ten opzichte van taxidiensten is een privétransfer met een professionele chauffeur ook een geweldige optie in vergelijking met het openbaar vervoer. Dit laatste is vooral voordelig als u met het hele gezin naar de stad reist om te ontdekken wat er in Atlanta te doen is met kinderen.

Afhankelijk van het aantal passagiers kunt u kiezen tussen het ene of het andere voertuig. Voor de sedan is het maximum aantal passagiers per rit drie. Als u daarentegen met een grote groep reist, kunt u kiezen voor de minivan, waarbij de toegestane capaciteit 5 passagiers bedraagt. En mocht uw vlucht wat vertraging oplopen, dan hoeft u zich geen zorgen te maken; de chauffeur wacht maximaal een uur op u. Wordt deze tijd overschreden, dan betaalt u een toeslag.

Interessante details

 • Reistijd: afhankelijk van het stadsverkeer en de locatie van uw hotel. Als u naar Midtown gaat, duurt de rit meestal ongeveer 15 minuten.
 • Prijs: ongeveer 77 euro per persoon.
 • Voordelen: het is de meest comfortabele en veilige manier van reizen.
 • Hoe boekt u deze transfer: om deze transfer te boeken moet u uw vluchtgegevens en de locatie van uw hotel doorgeven.
 • Aanbevolen als u op een bepaald tijdstip in uw hotel moet aankomen en u zich geen vertragingen kunt veroorloven.

Boek een privé transfer van Atlanta luchthaven naar uw hotel

2. Een gedeelde transfer, een iets goedkopere, maar minder exclusieve optie

Wachten om aan boord te gaan| ©Guilherme Stecanella
Wachten om aan boord te gaan| ©Guilherme Stecanella

Als u zich geen privétransfer kunt veroorloven, kunt u ook kiezen voor een gedeelde transfer. Deze optie bestaat uit busjes die meerdere passagiers van de luchthaven naar hun bestemming brengen. Verschillende bedrijven bieden deze dienst aan. In sommige gevallen laten ze verschillende haltes toe. In andere gevallen is er een gemeenschappelijke bestemming van waaruit u naar uw hotel moet overstappen.

De busjes bestrijken het centrum van Atlanta, Midtown en Buckhead. Aangezien dit een gedeelde transfer is, kunt u uw ophaaltijd niet kiezen. Bij dit type transfer zult u moeten wachten tot de shuttle arriveert. U hoeft echter niet lang te wachten, aangezien de busjes om de 15 minuten vertrekken.

Het ophaalgebied bevindt zich tussen de North Domestic en South Domestic terminals, naast de bushalte. Het tarief varieert afhankelijk van uw bestemming en het gebied van de stad waar deze zich bevindt.

Naast de bedrijven die deze dienst aanbieden, moet u er rekening mee houden dat verschillende hotels in de buurt van de luchthaven een gratis pendeldienst naar de luchthaven aanbieden. Controleer of uw hotel deze optie niet aanbiedt voordat u een gedeelde transfer boekt.

Nuttige informatie

 • Duur van de reis: afhankelijk van uw bestemming.
 • Prijs: het tarief per persoon voor een rit naar het stadscentrum is ongeveer $16,50. Als u naar Midtown gaat, liggen de kosten meestal rond de $18,50. Voor de Buckhead ten slotte zijn de kosten ongeveer $30,00.
 • Voordelen van deze methode: het is een comfortabele en goedkopere optie dan een privétransfer.
 • Hoe boekt u dit vervoer: u moet een van de bedrijven kiezen die deze dienst aanbieden en hun boekingsformulier invullen.
 • Aanbevolen als u zich de kosten van een privétransfer niet kunt veroorloven of als u met een grote groep reist.

3. De trein, de snelste optie

Aankomst op uw bestemming| ©Danijela Prijovic
Aankomst op uw bestemming| ©Danijela Prijovic

Een andere goede optie om van de luchthaven naar de stad te komen is het gebruik van het openbaar vervoer, meer bepaald de trein. De luchthaven van Atlanta biedt een sneltreindienst, MARTA genaamd.

De bestemming van deze treinen is Five Points station, dat in het hart van het stadscentrum ligt. Vanaf hier kunt u op verschillende manieren naar uw bestemming komen, aangezien het een zeer goed verbonden gebied is.

De opstapplaats voor MARTA-treinen bevindt zich buiten de bagageband van de Domestic Terminal aan de westkant van de luchthaven. Binnen deze treindienst zijn er twee lijnen: de rode en de gouden.

De treindienst op de luchthaven van Atlanta rijdt elke dag van de week. Van maandag tot vrijdag is de dienst open van 4:45 tot 1:20 uur, dus bijna 24 uur per dag. In het weekend is de dienstregeling van 6:00 uur tot 1:00 uur.

Interessante details

 • Reistijd: ongeveer 15 minuten tot Five Points Station.
 • Prijs: ongeveer 2,50 euro per persoon.
 • Voordelen: het is een zeer voordelige en snelle optie.
 • Hoe boekt u dit vervoer: u moet uw kaartje kopen op het station van de luchthaven.
 • Aanbevolen als u een snelle en goedkope manier van reizen zoekt.

4. De bus, een van de goedkoopste methoden

Luchthaven shuttle| ©Erik Odiin
Luchthaven shuttle| ©Erik Odiin

Een andere optie om van het vliegveld van Atlanta naar de stad te komen is gebruik te maken van de buslijnen die hiervoor zijn voorzien. De buslijn 191 rijdt naar het centrum van Clayton County en Lakewood Station, evenals naar College Park en Riverdale Park.

Deze lijn rijdt van 5:00 tot 23:40 uur. Hij rijdt dus niet 's avonds, dus u zult waarschijnlijk geen gebruik kunnen maken van deze optie.

Aan de andere kant is er de Greyhound Flightlink lijn, die vertrekt vanaf de North Terminal naar verschillende delen van de stad en de staat. Deze lijn is normaal operationeel van 08:00 uur tot 22:00 uur van maandag tot vrijdag. Op zaterdag is de normale dienstregeling van 09.00 uur tot 16.00 uur. Ten slotte is de dienst op zondag meestal beschikbaar van 10:00 uur tot 16:00 uur.

Dit is een zeer voordelige manier om van de luchthaven van Atlanta naar uw bestemming te komen. Het heeft ook een breed scala aan haltes, waaronder lokale, regionale en nationale haltes. Het nadeel is echter dat het een zeer populaire en ongemakkelijke dienst is.

Interessante details

 • Reistijd: afhankelijk van uw bestemming en het verkeer.
 • Prijs: ongeveer 2,50 euro per persoon.
 • Voordelen van deze methode: het is een van de goedkoopste manieren van vervoer naast de trein en bereikt veel gebieden van de stad en de staat Georgië.
 • Hoe kunt u dit vervoer boeken: u moet uw kaartje kopen bij de bushalte van de luchthaven van Atlanta.
 • Aanbevolen als u licht reist en niet te moe bent.

5. Taxi of Uber, de tweede meest handige optie

Taxi onderweg| ©Rodolfo Clix
Taxi onderweg| ©Rodolfo Clix

Tot slot heb je ook nog de mogelijkheid om met een taxi of Uber van de luchthaven van Atlanta naar je hotel of bestemming te gaan. Als u een Uber neemt, kunt u uw reis van tevoren boeken en alle details van uw reis regelen.

Op die manier staat je chauffeur zonder vertraging op je te wachten als je in Atlanta landt. Vergeet echter niet dat deze bedrijven hun ritten prijzen op basis van de vraag. Als de vraag naar ritten vanaf de luchthaven erg groot is, zal de rit dus buitensporig duur zijn.

Wat de taxidienst betreft, beschikt de luchthaven over een taxistandplaats buiten de bagageband, naast de bus- en treinhaltes. Op elk moment van de dag staan er veel taxi's te wachten op passagiers die geland zijn. Er staan echter vaak lange rijen. U moet er ook rekening mee houden dat er verschillende tarieven zijn, zoals nachttarieven.

Deze optie is vooral aan te raden als u naar Atlanta gaat voor een zakenreis of andere werkgerelateerde redenen. In deze gevallen gaat het meestal om een eendaags bezoek aan Atlanta en moet u zoveel mogelijk tijd besparen op de transfers.

Interessante details

 • Reistijd: afhankelijk van het verkeer en uw bestemming.
 • Prijs: Als u naar het centrum gaat, ligt de ritprijs meestal rond de 35 dollar. Als u naar Buckhead gaat, liggen de kosten rond de $40. Ten slotte, als uw bestemming in Midtown is, ligt de prijs per rit meestal rond de $35.
 • Voordelen van deze methode: het is een zeer handige methode en werkt 24 uur per dag, 7 dagen per week.
 • Hoe boek je dit vervoer: je kunt boeken via de Uber App of wachten op een taxi bij de betreffende taxistandplaats op de luchthaven.
 • Aanbevolen als u 's avonds laat reist.