Hoe kijk je een Copa America 2024 wedstrijd in Kansas City, Kansas

Kansas City heeft de kleinste Copa America locatie, maar zal desondanks gastheer zijn voor een wedstrijd in Groep A. De wedstrijd vindt plaats in het Children's Mercy Park. Hier is alles wat je moet weten om erbij te zijn

Matías Rodríguez

Matías Rodríguez

6 minuten lezen

Hoe kijk je een Copa America 2024 wedstrijd in Kansas City, Kansas

Children's Mercy Park Stadion | Lectrician2

De Verenigde Staten zijn tussen 20 juni en 14 juli gastland voor de Copa America. Net als in 2016 staan de belangrijkste stadions met de grootste capaciteit in Atlanta, New Jersey en Californië, maar er staan ook kleinere stadions op de lijst, zoals Children's Mercy Park, waar een wedstrijd uit groep A wordt gespeeld.

Meteen capaciteit van 18.000 is dit het kleinste stadion en ook een van de weinige waar één wedstrijd wordt gespeeld. Daarom raad ik je aan om zo snel mogelijk je tickets te reserveren voor de clash tussen Peru en Canada, twee teams die nog nooit eerder in de Copa America hebben gespeeld en die in maart tegenover elkaar staan voor de vijfde plaats in CONCACAF.

Hoeveel kosten de tickets voor de Copa America 2024 in Kansas City en hoe kom ik eraan?

Paren met tickets| ©Joaquín Montaño – Midjourney
Paren met tickets| ©Joaquín Montaño – Midjourney

Tickets voor de Copa America 2024 zijn nu te koop en kunnen online worden gekocht bij Hellotickets. De prijzen zijn afhankelijk van verschillende factoren zoals: de fase van de wedstrijd, de tegenstanders en natuurlijk de locatie van de zitplaatsen. Lees het artikel over de [2024 editie van de Copa America](/verenigde-staten/miami/copa-america-schema-locaties-groepen /sc-3-5264) en ontdek alle details.

Hoe kom ik aan tickets voor de Copa America 2024 in Kansas City?

Het is eenvoudig om tickets voor de Copa America 2024 te kopen. Beslis welk team je wilt zien en bekijk alle wedstrijden die in de verschillende stadions in de VS worden gespeeld.

Wat Kansas City betreft, moet je er rekening mee houden dat, hoewel het niet een van de belangrijkste locaties is en geen van de teams herbergt die als favoriet voor de titel worden getipt, het Children's Mercy Park stadion slechts 18.000 mensen kan herbergen en de datum van het toernooi samenvalt met het plaatselijke hoogseizoen. Daarom adviseer ik je om je kaartjes voor Peru in Kansas City zo ver mogelijk van tevoren te kopen.

Koop tickets voor Copa America 2024.

Wanneer worden de wedstrijden van de Copa America 2024 in Kansas City gespeeld?

Het schema van de Copa America 2024 geeft aan dat Children's Mercy Park slechts één wedstrijd zal organiseren en dat is op 25 juni om 17.00 uur, op de tweede dag van Groep A, wanneer Peru als gastheer optreedt voor Canada.

De rest van de wedstrijden in Groep A worden gespeeld in Arlington, Miami, Orlando en New Jersey, steden die erg ver weg liggen van Kansas City. Vlakbij, op ongeveer 30 minuten rijden, ligt echter het Arrowhead Stadium, waar de wedstrijd tussen de Verenigde Staten en Uruguay wordt gespeeld (derde dag van Groep C), dus dat zou wel eens een beslissende wedstrijd kunnen worden.

Houd er ook rekening mee dat de wedstrijden in de groepsfase meestal goedkoper zijn dan die in de knock-outfase van het toernooi, dus als je een wedstrijd wilt bijwonen ongeacht welke teams tegenover elkaar staan, dan is het kopen van kaartjes voor Peru in Kansas City een voordelige mogelijkheid.

Copa America wedstrijddatum en tijd in Kansas City

 • Wedstrijd 1
 • Groep A
 • Peru vs. Canada
 • 25 juni
 • 17:00 / GMT -5U
 • Tickets

Welke teams spelen de Copa America 2024 in Kansas City?

Peru-fans| ©Joaquín Montaño – Midjourney
Peru-fans| ©Joaquín Montaño – Midjourney

Children's Mercy Park zal slechts gastheer zijn voor één wedstrijd en het enige bevestigde team is Peru, dat het op moet nemen tegen de winnaar van de vijfde plaats in de CONCACAF play-offs. Ze krijgen gezelschap van Canada en hoewel de roosters voor elk team nog moeten worden bevestigd, wordt verwacht dat verschillende wereldberoemde sterren in Kansas City zullen verschijnen. Dus, hoe dan ook, je zult er geen spijt van krijgen dat je kaartjes hebt gekocht om Peru in Kansas City te zien en je zult zeker een geweldige tijd hebben!

Peru

Peru is een historisch team dat twee Copa America-titels won, in 1939 en 1975, maar de laatste jaren in een wederopbouwfase zat en werd uitgesloten van het WK van 2022 in Qatar. In 2024 zullen ze, met een team dat waarschijnlijk jong talent zal combineren met ervaren spelers, proberen een goede prestatie neer te zetten in een zware groep waar ook Argentinië, de regerend kampioen van het toernooi, deel van uitmaakt. Als je ze wilt steunen, aarzel dan niet om je kaartjes voor Peru te kopen.

 • Aantal optredens in de Copa América... 33 edities.
 • Beste resultaat in de Copa América... 2 keer kampioen, de laatste keer in 1975.
 • Laatste resultaat in de Copa América... kwartfinalist in de editie van 2021.

Canada

Canada komt van het spelen van de Wereldbeker 2022 en veel van zijn sterren spelen in Europa, maar het zou de eerste keer zijn dat ze de Copa América spelen. Ze spelen in maart tegen Trinidad en Tobago en willen een einde maken aan hun historische afwezigheid in 's werelds oudste kampioenschap voor nationale teams, nadat ze een aanbod om in 2001 in Colombia te spelen hadden afgeslagen.

 • Aantal optredens in de Copa América... geen.
 • Beste Copa América resultaat... debutant.
 • Laatste Copa América resultaat... debutant.

Koop tickets voor Copa América 2024.

In welk stadion wordt de Copa America 2024 in Kansas City gespeeld?

Genieten van de wedstrijd| ©Joaquín Montaño – Midjourney
Genieten van de wedstrijd| ©Joaquín Montaño – Midjourney

Met 18.000 zitplaatsen is Children's Mercy Park het kleinste stadion waar de Copa America wordt gespeeld en ook een van de minst historische. Het werd gebouwd in 2011 en is de thuisbasis van Sporting Kansas City, een van de oprichters van MLS. Het is ook gastheer geweest voor wedstrijden van de CONCACAF Gold Cup en het Amerikaanse nationale team.

Het ligt ten zuiden van de Kansas River en is gemakkelijk te bereiken vanuit Kansas City. Er worden vaak shows en muziekconcerten gehouden en omdat het een klein stadion is, heb je vanuit bijna elke hoek van het stadion een goed zicht op het veld. Bovendien heeft het één verdieping en kijken alle delen van het stadion uit op het veld.

Wat zijn de beste locaties in het Children's Mercy Park?

Alle zitplaatsen in Children's Mercy Park zijn gericht op het veld en het heeft één niveau, zonder kolommen, dus als je kaartjes koopt om Peru in Kansas City te zien, houd er dan rekening mee dat het uitzicht vanuit alle gebieden optimaal is. Het stadion is verdeeld in zones die genummerd zijn van 101 tot 134 en de eerste rijen van elke sector bieden de duurste zitplaatsen met het beste panoramische uitzicht.

Hoe kom je bij Children's Mercy Park?

 • Met de bus... je kunt er vanuit het centrum van Kansas City komen met de buslijnen 101, 102, 106, 113, 116 en 118 voor een rit van ongeveer 45 minuten.
 • Met de auto... je bereikt Children's Mercy Park via I-70 W in ongeveer 20 minuten.

Koop kaartjes voor de America's Cup

Tips voor het bijwonen van een Copa America 2024-wedstrijd in Kansas City

Op weg naar het stadion| ©Joaquín Montaño – Midjourney
Op weg naar het stadion| ©Joaquín Montaño – Midjourney

Het Kansas City Stadium is het kleinste stadion voor de Copa America 2024, dus ik raad je aan om je kaartjes voor Peru in Kansas City zo snel mogelijk te kopen als je een van de 18.000 beschikbare plaatsen wilt bemachtigen.

 • Hoogseizoen: De datum van het toernooi, dat loopt van 20 juni tot 14 juli, valt samen met de Amerikaanse zomer, die ook het hoogseizoen van de stad markeert.
 • Kleine capaciteit: Children's Mercy Park is een klein stadion, dus het zal moeilijker zijn om kaartjes te krijgen voor de wedstrijd.
 • Goed zicht: Juist vanwege de kleine capaciteit heb je de mogelijkheid om dicht bij het veld te zitten en de spelers van dichtbij te zien. De meeste Copa America 2024 stadions, met gemiddeld 70.000 zitplaatsen, bieden je deze mogelijkheid niet omdat de tribunes ver van het veld af staan. Maar hier heb je, ongeacht of je de achterste zitplaatsen kiest of niet, een heel goed uitzicht op het veld voor een spotprijs.
 • Unieke kans: Houd er rekening mee dat de enige wedstrijd die in Kansas City wordt gespeeld Peru, een CONMEBOL-team, tegen Canada zal laten spelen.

Koop tickets voor de Copa America 2024.

Alternatieven in de buurt van Kansas City om een wedstrijd van de Copa America 2024 te bekijken

Juichende fans| ©Joaquín Montaño – Midjourney
Juichende fans| ©Joaquín Montaño – Midjourney

Kaartjes bemachtigen voor de Groep A wedstrijd tussen Peru en Canada kan moeilijk zijn vanwege de kleine capaciteit van het Children's Mercy Park Stadium, maar als je geen kaartjes kunt vinden voor deze wedstrijd laat je dan niet ontmoedigen, want je kunt nog steeds inzetten op een nabijgelegen alternatief.

In de naburige stad die ook Kansas City heet, maar bij Missouri hoort, staat het Arrowhead Stadium, waar de wedstrijd tussen de VS en Uruguay op de derde speeldag van Groep C op 1 juli zal plaatsvinden. Dit stadion heeft een capaciteit van 76.000 en is een van de grootste stadions, dus je hebt een keuze die op slechts een paar minuten rijden van Children's Mercy Park ligt.

Omdat deze wedstrijd de laatste speeldag van Groep C is, kan het ook een beslissende wedstrijd worden om de kwalificatie voor de finales te bepalen. Aan de andere kant kun je ook de sfeer op de tribunes proeven die de thuisfans zullen creëren.

Koop tickets voor de Copa America 2024.