10 dingen om in oktober in Nashville te doen

Het beste is om een ruw idee te hebben van wat er in een plaats te doen is voordat je erheen gaat. Daarom vertel ik je over de dingen die je kunt doen tijdens een bezoek aan Nashville in oktober.

Keyvis Montilva

Keyvis Montilva

10 minuten lezen

10 dingen om in oktober in Nashville te doen

Lower Broadway Nashville | ©Ucumari Photography

Oktober is een geweldige maand om te reizen binnen de Verenigde Staten, omdat het een seizoen is van culturele activiteiten in het hele land. In Nashville zijn er ook veel evenementen tijdens deze herfstige maand en dus zijn de beste dingen om te zien en te doen in Nashville tijdens deze tijd van het jaar een beetje anders dan wat je een paar maanden later zou vinden.

Ik nodig je uit om deze post te blijven lezen, want ik heb plannen samengesteld die je van het begin tot het einde van je reis kunnen vermaken. Zo haal je het meeste uit Music City en wil je waarschijnlijk in de nabije toekomst terug.

1. Bezoek Cheekwood Harvest of Belmont Mansion

CHEEKWOOD TUINEN| ©Citizen of Two Worlds
CHEEKWOOD TUINEN| ©Citizen of Two Worlds

Fall Harvest is een heel belangrijk element van de Amerikaanse cultuur als het gaat om de komst van de herfst en als je Nashville in oktober bezoekt, heb je de mogelijkheid om de Cheekwood Harvest te bezoeken en dit is in feite de jaarlijkse viering van een herfstfestival dat wordt gehouden op het Cheekwood Estate & Gardens.

De locatie is een veld dat meestal gevuld is met meer dan 5000 chrysanten op het hoogtepunt van de herfst en enkele hectaren zijn ook gevuld met duizenden pompoenen waar de lokale bevolking uit kan kiezen.

Dit evenement gaat meestal gepaard met live muziekoptredens en er worden verschillende ambachten en lokale producten aangeboden, zodat bezoekers wat kunnen winkelen voor die herfstfavorieten.

Het is ook goed om in gedachten te houden dat dit een activiteit is die maar de helft van je dag in beslag kan nemen, dus het is een goed idee om Belmont Manor voor of na het evenement te bezoeken. Vooral omdat het een van de belangrijkste attracties in Nashville is. Ook omdat het hele huis tijdens de maand oktober een rondleiding biedt die zich richt op het laten zien van de tradities die in deze tijd van het jaar werden uitgevoerd door de eigenaars vóór de Burgeroorlog.

Koop je ticket voor de hele dag voor het Belmont Mansion in Nashville.

2. Je kunt na de dierentuin ook het Fall Family Fun Pumpkin Festival bezoeken

Dierentuin Nashville| ©Stephen Yeargin
Dierentuin Nashville| ©Stephen Yeargin

Aan de andere kant, als je op zoek bent naar de ervaring van een bezoek aan een boerderij kolf een Harvest Fall na, dan moet je die bij Lucky Ladd Farms bekijken. Deze optie is anders dan andere alternatieven omdat je er evenementen kunt meemaken zoals verdwalen in een maïsdoolhof of kauwen op een karamelappel.

Je kunt zelfs zelfgemaakte maïs eten op een kermis die meer te maken heeft met het echte plattelandsleven dan alleen maar pompoen plukken in een veld dat in herfststijl is ingericht. Als je deze plek wilt bezoeken, moet je weten dat hij de hele maand oktober geopend is.

Net als in het vorige geval moet je weten dat het een activiteit is die niet je hele dag in beslag zal nemen en daarom raad ik je aan om voor of na een bezoek aan de Nashville Zoo te gaan. Vooral omdat beide ideeën behoren tot de beste dingen om te doen in Nashville met kinderen en je een dag creëert die volledig is gericht op kindervermaak.

3. Geniet van het Nashville Whiskey Festival

Wijn| ©AU Magazine
Wijn| ©AU Magazine

De weekenden begin oktober zijn erg belangrijk voor Nashville omdat het jaarlijkse whiskeyfestival van de stad meestal tijdens deze dagen wordt gehouden. Het is een aanzienlijk groot evenement waar fans van deze alcoholische drank de kans krijgen om te genieten van de beste brouwsels uit de hele wereld.

Tegelijkertijd is dit evenement een goede gelegenheid om een goede vergelijking te maken tussen Amerikaanse whisky's, de kenmerkende bourbon die zo representatief is voor de staat Tennessee en ook Schotse whisky.

Het Omni Nashville Hotel is meestal de locatie voor het evenement, maar kan verplaatst worden naar een andere locatie afhankelijk van de bezoekersverwachtingen en het aantal whiskyproducenten dat deelneemt aan het evenement.

Op de dag dat je besluit het evenement bij te wonen, is het aan te raden om deel te nemen aan een van de andere bestedingen om 's avonds te doen in Nashville en een daarvan is de nachtelijke trolleytours. Deze brengen je naar een paar bars waar je het feest op je eigen voorwaarden kunt voortzetten.

4. Neem deel aan de Artober Nashville activiteiten

Nashville Sightseeing Bus| ©cultivar413
Nashville Sightseeing Bus| ©cultivar413

Artober Nashville is een feest dat wordt georganiseerd door het stadsbestuur samen met andere kunstinstellingen uit de gemeenschap en dat tot doel heeft om gedurende de hele maand in Music City het meest innovatieve aanbod van plaatselijke kunstenaars te laten zien.

Het is een van de grootste openbare kunstfestivals in het zuiden en gedurende de hele maand zijn er evenementen op het gebied van beeldende en uitvoerende kunst. Er zijn ook optredens van muziek, dans, film, academische lezingen en een heleboel andere activiteiten die een brug moeten slaan tussen de gemiddelde consument en lokale kunst.

Het evenement vindt plaats in de hele stad en het schema van activiteiten verandert elk jaar. Het is echter ook een feit dat veel van de activiteiten plaatsvinden in downtown Nashville, aangezien veel musea en galerieën zich in dit deel van de hoofdstad van Tennessee bevinden.

Daarom kunnen de beste tourbusritten van Nashville een uitstekende activiteit zijn voor de dagen dat je van plan bent de route van dit belangrijke lokale evenement te volgen.

5. Drink lokale brouwsels op het Oktoberfest

Oktoberfest| ©Denise Mattox
Oktoberfest| ©Denise Mattox

Een van de grote kenmerken van oktober is het feit dat Oktoberfest al een evenement is dat in verschillende delen van de wereld plaatsvindt. Nashville, een stad met zo'n belangrijke biercultuur, is geen uitzondering op deze regel.

Het evenement als zodanig verandert meestal zijn data volgens de weekenden die elk jaar voor oktober bestaan. Het meest gebruikelijk is echter in het midden van de maand. Tegelijkertijd strekt het festival zich uit langs 4 verschillende straten van de historische wijk die bekend staat als Germantown, dat sinds de 19e eeuw het favoriete gebied is voor Duitse migratie in de stad.

Er is live muziek, veel eten dat representatief is voor de Duitse gastronomie en wat het meest overheerst zijn alle voorstellen van lokale brouwerijen. Deze hebben van Nashville een zeer belangrijke bestemming in de Verenigde Staten gemaakt als het gaat om ambachtelijk bier.

Rondleidingen door de stad in Nashville zijn een goede activiteit om van te genieten in deze tijd van het jaar, omdat het een activiteit kan zijn waarmee je de wereld van bourbon, bier en barbecue kunt blijven leren kennen in de beste Nashville-stijl. Dit verlengt de feestvreugde die het Oktoberfest van deze gemeenschap kenmerkt.

Geniet van geweldige barbecue, bier en bourbon bij het Nashville Adventure

6. Veel plezier bij Jack Daniel's Wereldkampioenschap Intvitational Barbecue

Barbecue| ©Pier Giulio Caivano
Barbecue| ©Pier Giulio Caivano

Jack Daniels is een van 's werelds grootste vertegenwoordigers van bourbon en is ongetwijfeld een van de belangrijkste elementen van de cultuur van de staat Tennessee en de stad Nashville. De bourbon barbecuekampioenschappen die door dit beroemde bourbonmerk worden georganiseerd, mag je dus niet missen als je Nashville in de maand oktober bezoekt.

Dit festival duurt maar twee dagen en wordt meestal gehouden in het tweede of derde weekend van oktober. Je moet weten dat het een combinatie is van de twee grote passies van de inwoners van Tennessee, bourbon en barbecue in de beste Tennessee stijl.

Houd er rekening mee dat het evenement niet in Nashville als zodanig wordt gehouden, want het wordt gehouden in de Jack Daniels Distillery en dit betekent dat je naar Lynchburg moet reizen. De ervaring is echter vermakelijk en deze tour staat in de top 63 van dingen die je kunt doen in Nashville, wetende dat hoe dan ook een rondleiding door de Jack Daniels distilleerderij iets is wat je moet doen als je deze stad bezoekt.

Nashville tour naar de Jack Daniels distilleerderij

7. Geniet van de laatste sessies van Music in the Vines

Arrington Wijngaarden| ©Denise Mattox
Arrington Wijngaarden| ©Denise Mattox

Van april tot oktober organiseert Arrington Vineyards een reeks concerten die bekend staan als Music in the Vines. In principe zijn dit gratis evenementen waar je kunt genieten van livemuziek. Op voorwaarde dat je ter plekke alcoholische dranken en een van de vele gastronomische aanbiedingen nuttigt. Deze vinden meestal plaats in de weekenden van het zomerseizoen en in de vroege herfst.

Houd er rekening mee dat deze concerten meestal gericht zijn op countrymuziek, hoewel er ook vaak jazzbands en bluegrassbands optreden. Dat is een ander muziekgenre dat een belangrijke culturele band heeft met de geschiedenis van Nashville.

Mijn grootste advies is om een veilig vervoersalternatief te nemen vanuit het centrum van Nashville dat een retourtransfer biedt van en naar Arrington Vineyards. En hoe dan ook, je moet weten dat dit een evenement is dat slechts de tweede helft van je dag in beslag neemt. Daarom zijn de beste rondleidingen in Nashville een geweldige manier om je ochtend te vullen en je sightseeingtour door de stad te voltooien als je weinig tijd hebt.

8. Ga winkelen bij het Southern Festival of Books

Zuidelijk Boekenfestival| ©Robert Hudson
Zuidelijk Boekenfestival| ©Robert Hudson

Dit literaire festival is een van de grootste in zijn soort in het zuiden van de Verenigde Staten. Het is een gratis evenement dat elk jaar in oktober plaatsvindt op War Memorial Plaza en in de Main Public Library.

De specifieke activiteiten veranderen van jaar tot jaar, maar het meest gebruikelijke is dat er meer dan 200 toonaangevende auteurs uit de Amerikaanse uitgeverswereld aanwezig zijn op het evenement. Er zijn ook signeersessies evenals paneldiscussies en persconferenties voor een aantal van de literaire saga's die hun nieuwe boeken lanceren waar de lokale consumenten reikhalzend naar uitkijken.

Het is zeker een van de belangrijkste activiteiten van de maand in deze stad en als je de geschiedenis en culturele scène van Tennessee verder wilt verkennen, is een bezoek aan het evenement een goede gelegenheid om je dag voort te zetten door een aantal van de beste musea van Nashville te bezoeken. De meeste bevinden zich in het Downtown-gebied van de stad, dat vrij dicht bij het festivalterrein ligt.

Bekijk de beste musea in Nashville

9. Maak een spookachtige kroegentocht op Halloweenavond

Bar Nashville| ©Kinolamp
Bar Nashville| ©Kinolamp

Halloween is een van de grote Amerikaanse feesten tijdens de maand oktober en in Nashville zijn er veel verschillende manieren om ervan te genieten. Een van de alternatieven is trick-or-treating in een van de wijken rond het stadscentrum. Dit is echter alleen een goed alternatief als je met kinderen reist, want het is een kinderactiviteit.

Dus een activiteit die veel geschikter is voor een groep volwassenen is deelnemen aan een rondleiding door de twee spookbars van Nashville. Deze zijn overal in de stad te vinden, wetende dat dit een plaats is met meer dan 200 jaar geschiedenis.

Houd in gedachten dat de beste spooktours in Nashville een geweldige manier voor je zijn om een aantal van de meest vermakelijke kroegen in de stad te ervaren op een van de engste avonden van het jaar. Bovendien is het de perfecte activiteit om in de feeststemming te komen, zodat je de rest van de avond kunt blijven drinken in de etablissementen van je keuze.

Spookachtige kroegentocht in Nashville op zoek naar geesten

10. Ga Flyboarden nu het weer het nog toelaat

Flyboarden| ©Morteza F.Shojaei
Flyboarden| ©Morteza F.Shojaei

Hoewel oktober het begin van de herfst markeert, zijn er nog genoeg activiteiten waar je de hele zomer van hebt genoten. Juist daarom is een Flyboardtocht naar een van de nabijgelegen meren in de stad een goede manier om je te vermaken als je van extreme activiteiten houdt.

Die naar Percy Priest Lake zijn een van de beste. Je moet ook weten dat je tot half oktober het perfecte weer hebt om van de zon te genieten, terwijl het water van het meer niet koud genoeg is om er een ongemakkelijke ervaring van te maken.

Flyboarden is uitgegroeid tot een van de meest vermakelijke wateractiviteiten voor inwoners van Nashville, dus het is een goed idee om het mee te maken als je de stad tot half oktober bezoekt.

Temperaturen in Nashville in oktober

Nashville middag| ©Lynn Josse
Nashville middag| ©Lynn Josse

Tijdens de maand oktober kun je in Nashville nog steeds te maken krijgen met relatief hoge temperaturen. De maxima stijgen tot ongeveer 22°C (72°F), terwijl de minima meestal 10°C (50°F) bereiken.

Toeristische drukte in Nashville in oktober

Straten op Halloween| ©BartShore
Straten op Halloween| ©BartShore

Oktober is een maand met weinig toeristen in Nashville, met uitzondering van het Halloweenweekend dat een groter aantal toeristen aantrekt die op zoek zijn naar een feestje in de bars en nachtclubs van de stad.

Prijzen in Nashville in oktober

Geld in euro's| ©Ibrahim Boran
Geld in euro's| ©Ibrahim Boran

Oktober is een relatief goedkope maand om Nashville te bezoeken. Dit is in ieder geval vergeleken met de prijzen tijdens het toeristische hoogseizoen van december en de zomermaanden.

Wat moet je meenemen voor een bezoek aan Nashville in oktober?

Bagage| ©JamesDeMeyer
Bagage| ©JamesDeMeyer

Eén ding dat je niet moet vergeten mee te nemen naar Nashville is een mackintosh, want de kans is groot dat het tijdens je reis gaat regenen, want de herfst is een seizoen van constante regen.

Ik raad je ook aan om comfortabele schoenen mee te nemen, zodat je door het centrum van de stad kunt lopen en vergeet vooral niet om kleding mee te nemen die geschikt is voor allerlei sociale gelegenheden.