New York Sightseeing Pass

Met de Sightseeing Pass krijg je "flat rate" toegang tot de attracties van New York tegen een betaalbare prijs.

Alex Grande

Alex Grande

8 minuten lezen

New York Sightseeing Pass

Uitzicht op Manhattan vanuit de helikopter | ©Hellotickets

Als je dit leest, is dat omdat je er echt naar uitkijkt om je tijdens je volgende reis een weg door New York te eten. De New York Sightseeing Pass is er daar één van.

Toeristenkaart

New York Sightseeing Day Pass

Krijg toegang tot de beste attracties van New York voor een lagere prijs.

Met deze Tourist Card heb je tijdens je reis toegang tot de beste attracties in New York. Je betaalt voor de dagen dat je hem wilt gebruiken - een aanrader voor off-road reizigers die niets willen missen!

De New York Sightseeing Pass is een sightseeingpas die je toegang geeft tot de belangrijkste attracties en bezienswaardigheden in New York. Net als andere sightseeingpassen heeft de Sightseeing Pass verschillende voordelen: het bespaart je geld en tijd om in de rij te staan en de kassa's bij elke attractie te vermijden.

Als je een groot bezoek aan New York brengt voor tien tot vijftien dagen, is dit de perfecte pas voor jou, omdat je hiermee ongeveer € 30 per dag bespaart in vergelijking met het kopen van een individueel ticket voor elke attractie, om nog maar te zwijgen van de kortingen in winkels en restaurants waarmee je nog meer kunt besparen.

Net als de New York Pass werkt de New York Sightseeing Day Pass op dagbasis en elke dag is geldig van activering tot middernacht. Er zijn enkele verschillen met de andere New York Sightseeing Passes, zoals een tegoed om uit te geven bij attracties en een gratis maaltijd in een restaurant naar keuze uit een lijst met populaire bezienswaardigheden in New York City.

Hoe kies je de juiste sightseeingpas voor je reis

Uitzicht op de stad vanaf The Edge| ©Hellotickets
Uitzicht op de stad vanaf The Edge| ©Hellotickets

Afhankelijk van het soort reis dat je verkiest

Dagpassen: Je kiest zelf het aantal dagen waarvoor je pas geldig is en ze zijn ideaal als je van de ene naar de andere attractie wilt gaan en je trip naar New York wilt beleven zonder iets te missen. De New York Sightseeing Day Pass is er daar één van. 2. Attraction Passes. Attraction Passes: deze werken voor een vast aantal attracties die je kiest wanneer je de pas koopt. Als je op je gemak van New York wilt genieten en wilt verdwalen zoals je wilt.

Afhankelijk van welke attracties je wilt bezoeken

Het tweede wat je moet weten is wat je gaat zien in New York. Ik raad je aan om een lijst te maken van de plaatsen (musea, uitkijkpunten, toeristische attracties) die je wilt bezoeken om te berekenen hoeveel hun kaartjes afzonderlijk zouden kosten en om te zien of de prijs van de pas het waard is.

Dat gezegd hebbende, als je moet kiezen tussen verschillende passen en je weet dat je het One World Observatory wilt bezoeken, is de New York Sightseeing Pass de enige pas waarbij de wolkenkrabber is inbegrepen. Het omvat ook een 72-uurs sightseeing busticket, in tegenstelling tot de meeste sightseeing passen die een 24-uurs ticket omvatten.

Wat is inbegrepen in de Sightseeing Pass

Uitzicht over de stad vanaf One World Observatory| ©Hellotickets
Uitzicht over de stad vanaf One World Observatory| ©Hellotickets
 • De enige pas waarbij het One World Observatory is inbegrepen
 • Lunch of diner in een restaurant naar keuze (uit een lijst van geselecteerde restaurants)
 • 40 tegoed te besteden aan rondleidingen, attracties (zoals het Empire State Building), Broadway shows en cruises
 • Toegang tot 115 attracties (waaronder One World Observatory, Top of the Rock, Madame Tussauds, Madison Square Garden Tour en Radio City Music Hall Tour)

New York Sightseeing Flex Pass

Met de New York Sightseeing Flex Pass betaal je per attractie in plaats van per dag. Voor de rest bevat deze pas hetzelfde als de gewone versie.

Ik raad deze optie aan als je een duidelijk idee hebt van wat je wilt zien in New York, of als je graag op je gemak reist zonder de druk om zoveel mogelijk in een sightseeingpas te proppen. Op deze manier kun je één of twee attracties per dag bezoeken tussen sightseeing, winkelen en het bezoeken van gratis attracties door.

Boek de Flex-optie van de New York Sightseeing Pass

Inbegrepen attracties

One World Sterrenwacht| ©Hellotickets
One World Sterrenwacht| ©Hellotickets

Een klein nadeel van de New York Sightseeing Pass is dat alle kaartjes voor attracties zijn gebonden aan een tijdslot. Houd hier rekening mee voordat je de lijst met de belangrijkste attracties in de pas doorneemt, want dit gaat ten koste van de flexibiliteit van je reisarrangement.

One World Sterrenwacht

Het One World Observatory bevindt zich in het One World Trade Center, de hoogste wolkenkrabber in New York (en de Verenigde Staten) die een eerbetoon is aan de Twin Towers, die op 9/11 werden verwoest. Naast het observatiedek bevat het One World Observatory interactieve activiteiten, winkels, restaurants... Je ziet de Hudson River en het Vrijheidsbeeld van dichtbij, evenals de Brooklyn Bridge.

 • Prijs: Algemene toegang is €32 per volwassene en €27 per kind (inclusief de Sightseeing Pass). Kinderen onder de 5 jaar zijn gratis. Het gecombineerde ticket kost €42 per volwassene en €36 per kind en geeft je toegang tot beide uitkijkplatforms.
 • Hoe de pas werkt: Je hoeft geen kaartje te kopen, maar je moet wel je pas laten zien om een getimede toegang te krijgen, dus houd er rekening mee dat je misschien moet wachten. Je moet ook door de beveiliging.
 • Over de attractie: De attractie is geopend van 9.00 tot 21.00 uur en het bezoek duurt meestal 45 tot 60 minuten.

Empire State Building

Het Empire State Building beklimmen is natuurlijk een must als je naar New York reist: dit is een van de meest iconische gebouwen in New York en je kunt er ook het observatorium bezoeken voor een van de beste uitzichten over downtown Manhattan.

 • Prijs als je het ticket apart koopt: vanaf 35 euro
 • Hoe de pas werkt: sla de rij over om je tickets te kopen en ga direct naar de veiligheidscontrole, waar je je pas kunt laten zien en ze je doorlaten. Let op: de New York CityPASS® is inclusief twee tickets op verschillende tijden voor het Empire State Building.
 • Over de attractie: Geopend van 8:00 tot 2:00 uur en een bezoek duurt meestal 2 uur.

Top of the Rock

De Top of the Rock (gelegen in Rockefeller Plaza) biedt het beste uitzicht op New York vanaf een wolkenkrabber - dit is waar al die prachtige ansichtkaartfoto's van de Empire State zijn genomen.

Als je een passie hebt voor fotografie, zul je versteld staan van de foto's die je kunt maken van dit icoon van de New Yorkse architectuur, vooral als je naar de Top of the Rock klimt bij zonsondergang of op een mistige ochtend. Als bonus krijg je ook het One World Observatory en het Vrijheidsbeeld te zien alsof het speelgoed is.

 • Prijs: De toegang tot de Top of the Rock kost €35 (volwassenen) en €30 (kinderen). Kinderen onder de 6 jaar zijn gratis.
 • Hoe de pas werkt: Je kunt je pas gebruiken voor een online ticket met tijd, of je kunt je pas laten zien bij de kassa om je ticket te laten valideren.
 • Over de attractie: Openingstijden zijn van 8:00 tot middernacht (laatste lift omhoog is om 23:00). Het gemiddelde bezoek duurt ongeveer een uur.

Vrijheidsbeeld

Het Vrijheidsbeeld vertegenwoordigt New York als geen ander monument ter wereld. Het is adembenemend om het van dichtbij te zien en bijna nog indrukwekkender is het uitzicht over Manhattan vanaf Liberty Island. Om het te bezoeken, moet je een veerboot nemen vanaf Battery Park en met de New York Sightseeing Pass hoef je je geen zorgen te maken over het ticket, want dat is inbegrepen. Ook de veerboot naar Ellis Island is inbegrepen.

 • Prijs: Het ticket met toegang tot het voetstuk kost €24 per volwassene en €15 per kind. Het ticket met toegang tot de kroon kost €28 per volwassene en €22 per kind. Houd er rekening mee dat je beperkt bent tot 4 kaartjes per persoon en dat ze niet overdraagbaar zijn, omdat je ze op je naam moet zetten en persoonlijk moet laten zien.
 • Over de attractie Je kunt het Vrijheidsbeeld bezoeken van 9.30 tot 17.25. Het typische bezoek duurt ongeveer 4-5 uur.

Hop on Hop Off Sightseeing Bus

De New York Sightseeing Pass is inclusief CitySightseeing's 'Best of Manhattan' tour, waarbij je zoals de naam al doet vermoeden alle belangrijke bezienswaardigheden van Manhattan ziet in een 6 uur durende ervaring. Het omvat ook een sightseeing cruise om uw bezoek voort te zetten. Zie hieronder voor meer informatie over de belangrijkste stops op de route. Lees hier meer over de beste cruises op de Hudson River.

9/11 gedenkplaats en museum

Het 9/11 Memorial en Museum is ongetwijfeld een van de meest bijzondere bezoeken van de reis. Even maakt de chaos en dynamiek van de stad plaats voor een moment van herinnering en een historisch eerbetoon aan de slachtoffers van de meest beruchte terroristische aanslag uit de moderne geschiedenis. Het Memorial bevindt zich op straat, aan de rand van de Twin Towers. Voor het Museum is wel een toegangskaartje nodig.

 • Prijs: Het 9/11 Memorial is gratis en open voor het publiek. Een ticket met rondleiding door het 9/11 Museum kost €42,50 per volwassene.
 • Hoe de pas werkt: Sla de rij voor de kaartjes over, ga direct naar de veiligheidscontrole en laat je pas zien voor directe toegang tot het 9/11 Museum.
 • Over de attractie: Open van 9.00 tot 20.00 uur en tot 21.00 uur op vrijdag en zaterdag. De meeste mensen nemen een rondleiding van 2 uur.

Natuurhistorisch Museum

Het Natural History Museum is de perfecte manier om je reis af te ronden met een culturele en interessante attractie. De permanente tentoonstelling is gewijd aan de geschiedenis van de planeet aarde, met zeer interessante ruimtes gewijd aan zeeleven, fossielen en meteorieten. Als je geen tijd hebt om meer dan een of twee musea te bezoeken, is dit voor mij een van de beste.

Museum voor Moderne Kunst (MoMA)

MoMA is een must-see museum in New York als je met eigen ogen een buitengewone tentoonstelling wilt zien van kunstwerken die de afgelopen eeuw hebben bepaald. Je kunt genieten van kunstwerken zoals Van Goghs beroemde 'Sterrennacht', maar ook van schilderijen van onder andere Monet, Pollock, Mondriaan, Hellen Frankenthaler en Andy Warhol.

Intrepid Zee-, Lucht- en Ruimtemuseum

Dit museum is de fantasie van een ingenieursfan en biedt de unieke kans om binnen te kijken op het vliegdekschip Intrepid, met een verscheidenheid aan vliegtuigen en helikopters uit verschillende tijdperken; de Growler onderzeeër, die in zijn geheel kan worden verkend; en de Concorde supersonische jet.

Voordat je koopt

De sightseeingbus| ©Hellotickets
De sightseeingbus| ©Hellotickets

Nu je weet wat is inbegrepen in de New York Sightseeing Pass en wat de voordelen zijn, volgt hier een samenvatting om je te helpen bij je beslissing:

De New York Sightseeing Pass is iets voor u als:

 • Je het One World Observatory wilt bezoeken
 • Alle drie de wolkenkrabbers van New York wilt beklimmen
 • Je dol bent op bustours
 • Je hebt een krap budget voor je reis naar New York City
 • Je organiseert je reizen graag tot op de millimeter nauwkeurig

Je kunt kiezen tussen één en tien dagen voor deze pas, maar ik raad je aan om de eendaagse pas te vermijden, omdat die waarschijnlijk niet goed voor je is. Je kunt het beste kiezen voor drie, vijf of zeven dagen, waarmee je met 4 of 5 attracties per dag veel geld bespaart.

De Flex-optie is waarschijnlijk jouw keuze als:

 • Je graag reist zonder al te veel strakke planning.
 • Je veel dagen in New York bent
 • Je een specifieke combinatie van attracties in New York City wilt bezoeken

Als je met kinderen reist

Er is een kinderpas voor kinderen van 3-12 jaar die je voor een lagere prijs kunt kopen dan de volwassenenpas. De eendaagse kinderpas kost bijvoorbeeld 28 euro minder dan de volwassenenpas, maar als je een 10-daagse pas koopt, is het verschil tussen de volwassenenpas en de kinderpas meer dan 150 euro.

Andere beschikbare passen

Het Chrysler-gebouw| ©Hellotickets
Het Chrysler-gebouw| ©Hellotickets

Als je nog steeds niet zeker weet of de Sightseeing Pass het beste past bij jouw ideale reis, vergeet dan niet dat er nog drie andere passen beschikbaar zijn. Ik heb een handige gids gemaakt voor elk van hen en een artikel samengesteld over hun voor- en nadelen, zodat je ze gemakkelijk kunt vergelijken. Hieronder vind je de links: