Dingen om te Doen in North Shore Oahu

De North Shore is heel anders dan de rest van het eiland Oahu. Lees verder om te ontdekken wat u kunt zien tijdens uw bezoek aan de North Shore.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

8 minuten lezen

Dingen om te Doen in North Shore Oahu

Noordkust van Oahu | ©Daniel Ramirez

De North Shore van Oahu is bekend als de thuishaven van de surfgemeenschap van Hawaï, die massaal naar de stranden trekt om te genieten van enorme golven. Maar naast de internationaal vermaarde surfwedstrijden is Oahu's North Shore een fantastische plek voor toeristen die op zoek zijn naar prachtige stranden en een overvloedige natuur.

Als u van plan bent wat te zien en te doen op Oahu en u bent op weg naar de North Shore in het bijzonder, deze lijst van 10 plaatsen zal van pas komen als u het plannen van uw Hawaii-reis. Van interessante stranden tot kleine stadjes met een uniek karakter, hier is een gids met alles wat u moet weten over dit deel van Hawaii en zijn Polynesische cultuur.

1. Bezoek het surfdorpje Haleiwa

Haleiwa| ©Max Kiesler
Haleiwa| ©Max Kiesler

De stad Haleiwa is een plaats waar de surfcultuur in elke hoek wordt beleefd en geademd. De stad is de thuishaven van de meeste surfwedstrijden op het eiland dankzij de perfecte, grote golven en surfen is hier een droom geworden voor surfers over de hele wereld.

Dit charmante stadje heeft een bohemienachtige persoonlijkheid en lokale flair, aangezien de meeste inwoners iets met kunst en surfen hebben. Het is een perfect alternatief voor wie op zoek is naar een plek ver weg van het massatoerisme van Waikiki.

De straten zijn bezaaid met kleurrijke houten huizen, surfscholen, winkels en boetiekjes, maar ook kunstgalerijen en een verscheidenheid aan landelijke restaurants gecamoufleerd tussen de palmbomen.

De stad trekt ook veel toeristen als een beroemde plaats om met haaien in een kooi te zwemmen. Het is een wereldberoemde activiteit en iets wat ik ten zeerste aanbeveel als u een avontuurlijke reiziger bent.

Boek een gekooide haai tour in Oahu

2. Ontmoet de schildpadden op Laniakea Beach

Laniakea Beach| ©Banzai Hiroaki
Laniakea Beach| ©Banzai Hiroaki

Dit strand aan de noordkust van Oahu behoort tot de beste stranden van Oahu en is een van de topattracties van het eiland.

Maak gewoon een wandeling langs het strand en u zult schildpadden van verschillende afmetingen aantreffen die u sprakeloos zullen laten. U kunt ze zien rusten, of zelfs zwemmen langs de oever.

Laniakea Beach is een perfecte plek om de dag door te brengen en te ontspannen in contact met de natuur. Het goede aan deze plaats is dat men zeer respectvol omgaat met de fauna, want er zijn verschillende rustplaatsen voor schildpadden afgebakend, zodat het toerisme geen schade toebrengt aan het ecosysteem.

Er zijn ook veel vrijwilligers die interessante en nuttige informatie geven over hoe schildpadden leven, en allerlei curiosa over deze dieren.

Boek een schildpadden catamaran tour in Oahu

3. Bezoek Waimea Valley

Waimea Valley| ©Kyle Pearce
Waimea Valley| ©Kyle Pearce

Waimea Valley is een plaats op het eiland Oahu met een lange geschiedenis. Het is een plaats die de inheemse Hawaïanen al 700 jaar beschouwen als een heilig gebied.

De naam Waimea betekent Vallei van de Priesters en overal waar u kijkt vindt u spectaculaire bomen, reusachtige planten en prachtige bloemen. In feite, Waimea Valley is beroemd om zijn waterval, die duizenden toeristen bezoeken elk jaar om te genieten van de zuivere, kristalheldere wateren.

Ik raad u aan een wandeling door de tuinen te maken en dit gebied van het eiland Oahu te verkennen, dat ik als volkomen magisch beschouw. U zult zich in contact voelen met de wilde dieren van Hawaii, en in volledig contact met de natuur.
De toegang tot het park kost ongeveer 15 euro per persoon, en u kunt ook kiezen voor de optie van een autoservice om u vanaf de ingang van het park naar de waterval te brengen, wat ongeveer 10 euro meer kost.

Boek een rondreis door Oahu met een bezoek aan de Waimea Waterval

4. Ga snorkelen bij Sharks Cove

Sharks Cove| ©Ken Lund
Sharks Cove| ©Ken Lund

Sharks Cove is een zeer beroemd strand op het noordelijke deel van dit prachtige eiland, vooral voor diegenen die willen snorkelen in Oahu. Het wordt zelfs beschouwd als het beste van het hele eiland.

Sharks Cove is een natuurlijke poel die is gevormd door het verstrijken van de tijd en verschillende vulkaanuitbarstingen, die hebben geresulteerd in lavabarrières die dit gebied beschermen tegen de golven.

U vindt er een klein zandstrand en een diepere baai waar de getijden een gebied hebben gecreëerd vol tunnels, grotten en rotsformaties met veel charme.

Dit gebied is een zeereservaat op het eiland Oahu, Pupukea genaamd, dus vergeet niet alle regels te respecteren om het milieu te beschermen.

Boek een tour van Oahu's North Shore

5. Klim naar het uitkijkpunt van de Ehukai Pillbox

Pillendoos op Oahu| ©Deb Nystrom
Pillendoos op Oahu| ©Deb Nystrom

Deze activiteit is een van de beste wandelingen in en rond Oahu en een van de beste activiteiten die u tijdens uw verblijf in Hawaï kunt doen.

Ehukai Pillbox is een uitkijkpunt vanwaar u van het beste uitzicht over het eiland kunt genieten. Het is een vrij gemakkelijke wandeling, aangezien het beginpunt van het pad vlak bij de hoofdweg ligt, en afgezien van een enkel steil stuk is het een wandeling die voor iedereen geschikt is. ,

De hele wandeling duurt ongeveer anderhalf uur, waarin u vanaf de top kunt genieten van de natuur en de verschillende uitzichten op de zee en de hele kustlijn.

Er zijn ook verschillende rustplaatsen met zitplaatsen en tafels langs de weg, waar u kunt uitrusten, eten en een pauze nemen voordat u uw wandeling voortzet.

6. Bewonder een zonsondergang vanaf Sunset Beach

Sunset Beach, Oahu| ©Leonardo Stabile
Sunset Beach, Oahu| ©Leonardo Stabile

Sunset Beach wordt beschouwd als een van de beste stranden op Oahu dankzij het witte zand, het turkooizen water en de geweldige branding.

Het is hier dat verschillende internationale surfwedstrijden worden gehouden, zoals de Triple Crown in het winterseizoen, waar golven tot 10 meter worden gevormd.

Veel toeristen verzamelen zich om met hun verrekijker naar de surfers te kijken terwijl ze van de zee genieten of gewoon om de verbazingwekkende zonsondergangen vanaf Sunset Beach te bewonderen.

Sunset Beach is een ideale plek als u op zoek bent naar een gezinsvriendelijke sfeer en dromerige stranden - mis het niet!

7. Maak een wandeling door de Dole ananasplantages

Dole Ananas Plantage| ©lhilyer_libr
Dole Ananas Plantage| ©lhilyer_libr

Voor het geval u het nog niet wist: Hawaï is een van 's werelds grootste exporteurs van ananas. En de Dole Company is de belangrijkste handelaar van dit kenmerkende fruit.

Een typische activiteit voor bezoekers aan Hawaii is een bezoek aan de ananasplantages op Oahu.

Hier kunt u aan boord stappen van een treintje dat over de paden tussen de verschillende planten rijdt, wat het een geweldige rit maakt als u Oahu met kinderen bezoekt. Er is ook een doolhof en een merkwaardige souvenirwinkel, waar je natuurlijk allerlei voorwerpen in de vorm van een ananas kunt vinden.

Ik raad u aan het ananasijs te proberen dat ze op de plantages waanzinnig lekker maken als bekroning van dit geweldige bezoek aan het eiland Hawaii. Ze zijn heerlijk en zeker een must om te proberen op deze feestdag.

8. Speel locatie speurtocht in Hollywood

Kualoa Ranch| ©Shelby L. Bell
Kualoa Ranch| ©Shelby L. Bell

Hawaï is niet alleen een paradijselijke en avontuurlijke bestemming, het is ook wereldberoemd geworden omdat het de locatie was die werd gekozen voor de opnames van Lost, de serie die de aandacht van alle kijkers trok door zijn plot en verhaallijn vol mysterie en curiositeiten om te ontdekken.

Tegenwoordig zijn er verschillende kampen, zoals YMCA Camp Erdman, dat zijn jeugdherbergen waar je de kans hebt om binnen rond te lopen en je ondergedompeld te voelen in deze fictieve wereld. Ontdek de mythische gele huizen en de verschillende borden, die u op elk moment aan scènes uit de serie zullen doen denken.

Maar het zijn niet alleen de Lost-locaties die je kunt zien, want Oahu is ook de locatie geweest voor grote films zoals Jurassic Park en Pearl Harbour. Duizenden toeristen worden aangetrokken door dit soort leuke activiteiten, waarbij men zich niet alleen kan onderdompelen in de wereld van de film en mythische films, maar ook unieke locaties op het eiland Oahu kan leren kennen.

Boek een tour van de Noordkust van Oahu

9. Ontdek de Wyland galerijen

Wyland Galerijen| ©Spotted drum
Wyland Galerijen| ©Spotted drum

Wyland Galleries brengt alle ongelooflijke creaties van de inheemse Hawaiiaanse kunstenaar David Wyland samen in het dorp Haleiwa.

De kunstenaar heeft deze prachtige tentoonstellingen gemaakt waar hij verschillende en verbazingwekkende glassculpturen laat zien die tsunami's uitbeelden. Ook kunt u genieten van prachtige muurschilderingen van de kunstenaar Robert Wyland.

Het doel van deze tentoonstelling is de onvergelijkbare schoonheid van het Hawaiiaanse landschap vast te leggen en de rust van de natuur en de zee in elk van de beelden tot uitdrukking te brengen.

Maar Robert Wynland is vooral beroemd om zijn kunstwerken met walvissen als thema, die hij onder water zwemmend schildert in de verschillende omgevingen van de Hawaiiaanse eilanden. De kwaliteit van zijn kunst is van een heel ander niveau, en de schilderijen geven de essentie van dit bijzondere land weer.

10. Vang wat golven tijdens een surfles aan de North Shore

Surfen in Haleiwa| ©Robert Linsdell
Surfen in Haleiwa| ©Robert Linsdell

Een reis naar Hawaï is niet compleet als u het niet aandurft om een surfles te nemen op Oahu. Als je de sport niet uitprobeert in de geboorteplaats van het surfen, waar kun je het dan wel doen?

Dit gebied van het eiland Oahu is bijzonder ideaal om zich in de wereld van de golven te wagen, want er zijn lessen voor mensen van alle leeftijden en niveaus. Of je nu een beginner bent, met je familie reist of je surfvaardigheden wilt perfectioneren, er is een cursus die speciaal voor jou is ontworpen.

De beste stranden om les te nemen zijn bijvoorbeeld Sunset beach, Haleiwa en Waimea Bay. Oahu's North Shore is beroemd voor het houden van internationale surfwedstrijden en vele legendarische surfers van wereldformaat in de geschiedenis van de sport hebben hun vaardigheden op deze stranden aangescherpt.

De kans om te surfen op Oahu's North Shore is voor velen een droom die uitkomt, dus ook jij zou een golf moeten pakken op 's werelds beroemdste en meest begeerde stranden.

Als u niet van surfen houdt, kunt u ook paddleboardlessen nemen en op de planken gaan staan.

Boek een surfles op Oahu

Hoe bezoek je Oahu's North Shore?

DeBus op Oahu| ©Simon_sees
DeBus op Oahu| ©Simon_sees

Bij het plannen van uw reis zult u merken dat de vervoersmogelijkheden op het eiland vrij beperkt zijn. De handigste optie en degene die u de meeste flexibiliteit zal geven is een auto huren, maar er zijn een aantal andere openbare en particuliere vervoersmogelijkheden om u te verplaatsen over het eiland Oahu.

TheBus is de enige busdienst die over het eiland rijdt en betaalbare tarieven heeft, maar ik raad aan gebruik te maken van de beste tourbussen van Oahu, waarmee u het eiland kunt verkennen met een gids die u alles zal vertellen over het eiland, de bezienswaardigheden en de beschikbare activiteiten.