Sausalito Dagtrips vanuit San Francisco

Maak uw reis naar San Francisco compleet met een excursie vol natuur en onvergetelijke landschappen.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

6 minuten lezen

Sausalito Dagtrips vanuit San Francisco

Sausalito | ©Janayna Velozo

San Francisco is een charmante stad, maar de omgeving herbergt ook enkele fantastische plaatsen die een bezoek waard zijn. Zo ook Sausalito, een prachtig stadje in mediterrane stijl op slechts 13 kilometer afstand dat vaak wordt bezocht in combinatie met een bezoek aan Muir Woods, de thuisbasis van de mammoetbomen. Wil je erheen? Ik vertel je over de beste excursies!

1. De beste optie: maak kennis met Sausalito en Muir Woods tijdens een georganiseerde tour

Uitzicht op Sausalito| ©Bryce Edwards
Uitzicht op Sausalito| ©Bryce Edwards

Net over de baai van San Francisco ligt Sausalito, een pittoresk stadje dat bekend staat om zijn typische woonboten op het water en dat tijdens de Tweede Wereldoorlog een toevluchtsoord was voor bohemien-kunstenaars. De straten van dit stadje zijn bezaaid met schilderachtige cafés, boetiekjes en kunstgalerijen die een genot zijn om doorheen te wandelen en ook de vissershaven is een wonder.

Een bezoek aan Sausalito is een van de leukste uitjes die u kunt maken tijdens uw verblijf in San Francisco. Een absoluut aan te bevelen plan!

Een halve dag naar Sausalito geeft u de gelegenheid om andere landschappen van de westkust te verkennen en te genieten van het prachtige uitzicht op San Francisco vanuit een ander perspectief. Het zal u ook Muir Woods laten ontdekken, een bos dat beroemd is om zijn mammoetbomen - de grootste bomen ter wereld!

Naar mijn mening is een bezoek aan Muir Woods als onderdeel van een tour naar Sausalito een geweldige optie als u niet genoeg tijd hebt om Yosemite National Park te bezoeken, waar ook een spectaculair wereldberoemd mammoetbomenbos is, maar het ligt 300 kilometer verderop.

Boek uw tour naar Sausalito en Muir Woods

2. Maak de ervaring compleet met een Bay Cruise of een tour door San Francisco

Maak prachtige foto's tijdens uw Bay Cruise| ©Will Buckner
Maak prachtige foto's tijdens uw Bay Cruise| ©Will Buckner

Als dit de eerste keer is dat u naar deze grote Californische stad reist en u wilt een tour nemen die u de meest complete en globale visie van het gebied geeft, is mijn advies om deel te nemen aan een tour van San Francisco die u niet alleen de meest emblematische plaatsen van de Golden Gate City laat zien, maar ook andere toeristische attracties van de omgeving zoals de beroemde baai door het nemen van een cruise, de nabijgelegen stad Sausalito of het Muir Woods bos.

Sausalito wordt beschouwd als de mooiste stad van Californië. Gebouwd op een heuvel aan de oevers van de baai, is het een rustige plaats met een boheemse ziel, beroemd om zijn landschap van kleurrijke huisjes die op het water drijven. Met deze referenties is dit zonder twijfel een van de plaatsen waar u tijdens uw verblijf in San Francisco naartoe moet gaan.

Het is geen grote stad, maar zijn charme ligt juist in zijn kleine omvang en schilderachtige esthetiek. U brengt een aangename dag door met slenteren door de straten met kunstgaleries, boetiekjes en cafés, en met slenteren door de vissershaven, waar u mooie foto's van het zeegezicht kunt maken.

Een andere bezienswaardigheid is Muir Woods, een bos dat beroemd is om de hoogste bomen ter wereld, de mammoetbomen - wist u dat ze tot 150 meter hoog kunnen worden en 4.000 jaar oud kunnen worden? Een plek als deze moet u beslist zien!

Boek een fietstocht door Gondel Gate en Sausalito


Hoeveel kost de tour naar Sausalito en Muir Woods?

Toegang tot Muir Woods| ©Thank You (21 Millions+) views
Toegang tot Muir Woods| ©Thank You (21 Millions+) views

Een reis naar San Francisco is niet compleet zonder een uitstapje naar Sausalito en Muir Woods. Deze twee iconische Californische bezienswaardigheden liggen heel dicht bij de stad, dus je kunt ze niet missen tijdens je vakantie. Je krijgt een verandering van omgeving en ziet andere prachtige bezienswaardigheden!

Mijn aanbeveling is om Sausalito en Muir Woods te bezoeken met een georganiseerde tour. Er zijn veel tours en de prijzen variëren afhankelijk van factoren zoals onder andere de duur, de groepsgrootte, de locaties die op de route worden bezocht, de activiteiten die tijdens de excursie worden gedaan en of je de diensten van een gids hebt. U kunt opties vinden vanaf 63 euro.

Is het de moeite waard om Sausalito en Muir Woods te bezoeken? Wat zal ik zien?

Sausalito Woonboot| ©gérard
Sausalito Woonboot| ©gérard

Absoluut. Zowel Sausalito als Muir Woods zijn twee fascinerende enclaves aan de westkust van de Verenigde Staten die u gezien moet hebben. Hier leest u waarom en wat u er zult zien.

Sausalito

Sausalito wordt beschouwd als het mooiste stadje van Californië en gezien de nabijheid van San Francisco is het een must-see tijdens je reis.

Het is een charmant stadje met een bohemienachtige sfeer, gebouwd aan de rand van de baai op een heuvel. Het staat bekend om zijn ontspannen sfeer en prachtige landschap, dus het is niet verwonderlijk dat veel kunstenaars het hebben gekozen als een toevluchtsoord voor inspiratie.

Als u door het centrum van Sausalito wandelt, zult u zich snel realiseren dat het een plaats van cultuur is, met kunstgaleries en cafés in overvloed. Het is een geweldige plek om wat tijd door te brengen door de straten en winkels en te genieten van het uitzicht op San Francisco, de Golden Gate of Alcatraz vanuit een ander perspectief.

Houd uw camera gereed, want dit is de plek om enkele van de coolste foto's van uw reis naar de westkust van de Verenigde Staten te maken!

Muir Woods

Yosemite National Park mag dan wel alle roem krijgen, op een paar kilometer van San Francisco ligt Mauir Woods, een ander prachtig nationaal park waar je ook mammoetbomen kunt zien als je niet veel tijd in je agenda hebt voor een lange reis naar Yosemite.

Als je van ecotoerisme houdt, zul je versteld staan van dit prachtige smaragdgroene landschap. Tijdens uw bezoek zult u niet alleen een prachtige natuurfoto kunnen maken, maar kunt u ook enkele van de paden in het park bewandelen (de populairste zijn de Ocean View Trail en de Dispea Trail).

Een bezoek aan Muir Woods is een geweldig plan om te doen tijdens een verblijf in San Francisco, omdat het u in staat stelt van omgeving te veranderen, de bruisende stedelijke omgeving te verlaten en de verbinding te verbreken door een tijdje door het bos te wandelen en te genieten van een leuke dag in de natuur.

Vergeet niet uw kleine sequoia te kopen bij de uitgang van het park! Ze verkopen ze in de Muir Woods gift shop als souvenirs.

Boek een tour naar Sausalito en Sonoma

Hoe lang duurt het om van San Francisco naar Sausalito en Muir Woods te komen?

Ontdek de mammoetbomen| ©Jason Toff
Ontdek de mammoetbomen| ©Jason Toff

Het mooie van een reis naar Sausalito en Muir Woods is dat je een adembenemend landschap ziet zonder veel tijd op de weg door te brengen, want door de nabijheid van San Francisco duurt het maar 20 minuten om er te komen.

Aarzel dus niet, dit uitje zal een van de mooiste herinneringen zijn die u van uw reis naar de Verenigde Staten mee naar huis neemt.

Kan ik Sausalito en Muir Park alleen bezoeken? Waarom is het beter om een georganiseerde tour te nemen?

Geniet van de boheemse sfeer van Sausalito| ©Pelle Sten
Geniet van de boheemse sfeer van Sausalito| ©Pelle Sten

Dat klopt, u kunt het op eigen houtje bezoeken. Om in Sausalito te komen kunt u het openbaar vervoer nemen, maar als u ook Muir Woods wilt bezoeken, dan kunt u voor beide bezoeken het beste een auto huren, omdat daar geen openbaar vervoer is. Het is ook noodzakelijk om een parkeerplaats te reserveren bij het Nationaal Park om het te kunnen bezoeken.

Naar mijn mening is het echter handiger en aangenamer om deel te nemen aan een van de georganiseerde Sausalito en Muir Woods tours die vertrekken vanuit San Francisco, omdat u zich geen zorgen hoeft te maken over het vinden van vervoer of het overstappen langs de route, zodat u onderweg tijd bespaart door rechtstreeks naar de toeristische attracties te gaan.

Bovendien hoeft u niet in de rij te staan bij de kassa van het Muir Woods National Park om uw kaartjes te bemachtigen, want die zijn bij de tour inbegrepen - een gedoe minder!

Aan de andere kant houdt dit type activiteit niet alleen een bezoek aan deze twee locaties in, maar als u voor deze optie kiest, kunt u de ervaring aanvullen met andere activiteiten, zoals een cruise over de San Francisco Bay, een boottocht terug naar de stad vanuit Sausalito of fietsverhuur. Met slechts één boeking kunt u dus verschillende activiteiten doen, waardoor u het meeste uit uw reis naar San Francisco haalt.

Boek een tour naar Alcatraz, Sausalito en Muir Woods

Veelgestelde vragen

 • Waar is Sausalito beroemd om?

  Sausalito is een prachtige badplaats die bekend staat om zijn adembenemende uitzicht op San Francisco en de Golden Gate Bridge.

 • Hoe lang duurt het om Sausalito te bezoeken?

  De overtocht vanuit San Francisco duurt ongeveer 30 minuten. De meeste tours maken een stop van 30 minuten of 1 uur in Sausalito, waarna u de stad in uw eigen tempo kunt bezoeken.

 • Wat kan ik nog meer doen in Sausalito?

  Neem de trap naar de Sausalito Hills voor een prachtig uitzicht over de baai, maak een wandeling langs het Rodeo Beach en de Sausalito Boardwalk, en ga dineren bij Bar Bocce, Scoma's of Barrel House Tavern.

 • Wat is er zo bijzonder aan Muir Woods?

  De belangrijkste attractie van Muir Woods is het kustsequoiawoud, waar u ook andere bomen en vegetatie ziet die typisch zijn voor dit type landschap. De hoogste boom in Muir Woods is 79 meter.