10 Dingen om te doen in Kopenhagen in november

Als je Kopenhagen in november bezoekt, kun je genieten van de charme van de stad in het laagseizoen. Hier vind je een aantal van de leukste dingen om te doen.

Andressa García

Andressa García

10 minuten lezen

10 Dingen om te doen in Kopenhagen in november

November in Kopenhagen | ©Rutsimta

Kopenhagen in november is een heerlijke plek om te bezoeken vanwege de wisseling van de seizoenen, met prachtige herfstlandschappen die een ongelofelijke bezienswaardigheid zijn. Het is laagseizoen, dus je kunt genieten van de cultuur en architectuur van de stad zonder de massa's toeristen.

Bovendien heeft de stad in november een overvloed aan culturele evenementen en festivals. Van kunst- en muziektentoonstellingen tot kerstmarkten en eetfestivals, je vindt zeker een aantal van de beste dingen om te zien en te doen in Kopenhagen voor alle smaken en leeftijden.

1. Bekijk de Hubertusjagt paardenrennen in Dyrehaven

In Dyrehaven| ©Lumiotso
In Dyrehaven| ©Lumiotso

Elke eerste zondag in november wordt de Hubertusjagt gehouden in Dyrehaven, Klampenborg, ongeveer 18 km ten noorden van de stad. Dit is een extreme paardenrace waarbij ruiters lastige proeven moeten overwinnen om te winnen, dus het is een goed evenement om een van de beste uitstapjes vanuit Kopenhagen te maken.

Het parcours omvat een route van ongeveer dertien kilometer door het bos, beginnend bij het huis van Peter Liep, om in totaal 35 hindernissen te overwinnen die ruiters en hun paarden moeten nemen. Je zult prachtige en dramatische sprongen over greppels zien, lange zwevingen in de lucht en diepe landingen. Maar bovenal zul je genieten van de beroemdste sprong, namelijk die over de zwarte vijver, waar een of meer ruiters een duik moeten nemen in het koude, modderige water.

Tijdens het werk zul je de vossen kunnen identificeren, die niets anders zijn dan ruiters met vossenstaarten, die de weg moeten markeren. Dan zie je de Master, die je kunt herkennen aan zijn hoge hoed, en de twee Sidemasters, die het tempo en de afstand houden. Nadat de rit enige afstand heeft afgelegd, is er een pauze bij het kasteel Hermitage, zodat de ruiters en paarden hun kracht kunnen opbouwen voor het laatste en meest veeleisende deel van de rit, namelijk het passeren van de vijver.

Interessante details

 • Prijs: gratis toegang.
 • Datum en tijd: elke eerste zondag in november in de ochtend.
 • Locatie: de route wordt jaar na jaar georganiseerd volgens de plannen van het bedrijf dat verantwoordelijk is voor het evenement.

Aanmelden voor een excursie vanuit Kopenhagen

2. Maak kennis met Arctische tradities tijdens het Arktisk Festival

Sightseeing bus| ©Amandine
Sightseeing bus| ©Amandine

Tijdens het Arktisk Festival in Kopenhagen kun je een heleboel spannende activiteiten meemaken. Tijdens het eerste weekend van de maand kun je alle kanten van de Arctische wereld verkennen, terwijl je in contact komt met de cultuur, geschiedenis en reiservaringen die tijdens het evenement worden aangeboden. Het Arktisk Festival biedt een breed scala aan wedstrijden, debatten en lezingen en het beste van alles is dat ze allemaal gratis toegankelijk zijn.

Het festival is een kans om Kopenhagen en de rest van de Arctische steden aan die kant van het continent te bezoeken zonder je stoel te verlaten. Het evenement wordt georganiseerd door fans van verschillende officiële en maatschappelijke organisaties die hopen iedereen een duidelijker beeld te geven van wat Arctische tradities zijn. Dankzij deze kenmerken is deze beurs een van de beste plekken om het Arctische universum te verkennen zonder het hart van Kopenhagen te verlaten.

Interessante details

 • Prijs: je betaalt tussen de 15 en 20 euro om van het evenement te genieten.
 • Datum en tijdschema: het vindt plaats in het eerste weekend van november. Je kunt het evenement bezoeken van 8:30 tot 17:00 uur.
 • Locatie: het evenement vindt plaats op Nordatlantens Strandgade 91 in Kopenhagen, 1401 DK.

Boek een privérondleiding door Kopenhagen

3. Proef Tuborgs iconische kerstbier Julebryg

Tuborgs Julebryg bier.| ©Jens Rost
Tuborgs Julebryg bier.| ©Jens Rost

Dit is een iconische traditie waarbij je kunt genieten van het beroemde Tuborg Julebryg kerstbier. Deze traditie vindt plaats op de vierde dag van de maand, als onderdeel van de J-day vieringen. De plek om van het traditionele bier te genieten is in de meeste kelders, bars en nachtclubs in heel Kopenhagen.

Deze viering is niets meer dan een moment in het midden van het feest, waar je kunt genieten van het heerlijke kerstbier. Volgens de Deense traditie wordt het meestal rond 21:00 uur aangeboden aan alle aanwezigen. Het is zeker een ervaring die geldt als een van de beste kroegentochten in Kopenhagen, want er gaat niets boven het mengen van biertraditie met een goede kroegentocht in de stad.

Gedurende de hele nacht en in elke pub die je bezoekt, zie je een verscheidenheid aan bierkabouters, blauwe kaboutermutsen, Tuborg-producten en een feestelijke sfeer die zich door de straten van de stad verspreidt. Het is een normaal gezicht om Denen in Kopenhagen te zien genieten van dit evenement in het gezelschap van vrienden en familie.

Interessante details

 • Prijs: De meeste bars zijn gratis toegankelijk, terwijl andere locaties een toegangsprijs vragen.
 • Datum en tijd: Het evenement vindt elke 4 november 's avonds plaats.
 • Locatie: Dit feest vindt plaats in elke bar, kelder en nachtclub in Kopenhagen.

Boek een kroegentocht in Kopenhagen

4. Ga naar een voorstelling van het klassieke Ballet van de Notenkraker

Exterieur van het Operagebouw| ©Jorge Láscar
Exterieur van het Operagebouw| ©Jorge Láscar

Als je wilt genieten van een van de beste dingen om te zien en te doen in Kopenhagen met Kerstmis, raad ik je ten zeerste aan om te gaangenieten van het klassieke kerstballet van de Notenkraker. Het evenement vindt plaats in Tivoli, het populairste park van de stad, waar je ook kunt genieten van andere kerstactiviteiten.

Het stuk begint in november, dus als je van deze voorstelling wilt genieten en het grote aantal toeristen wilt vermijden, raad ik je aan van de gelegenheid gebruik te maken om het stuk in zijn première, rond november, te gaan bekijken.

De Notenkraker is een van de populairste kerstspelen aller tijden en wordt tijdens de feestdagen in honderden landen nagespeeld. De versie in Kopenhagen speelt zich af in Tivoli in 1874 en is een echte klassieker vol avontuur en magie voor het hele gezin. Als je van andere kerstvoorstellingen wilt genieten, raad ik je aan om een ticket te boeken voor de Opera van Kopenhagen, waar ze ook geweldige seizoensvoorstellingen presenteren.

Interessante details

 • Prijs: Je betaalt ongeveer 30 tot 85 euro per kaartje om van dit evenement te genieten.
 • Datum en tijd: Je kunt gaan genieten van de Notenkraker tussen 26 november en 23 december.
 • Locatie: De voorstellingen worden opgevoerd in het Tivoli Park in Kopenhagen, dat zich bevindt op Vesterbrogade 3, 1630 Kopenhagen V.

5. Vier kerst in Tivoli Park vanaf november

Kerstmis in Tivoli Park| ©arka76
Kerstmis in Tivoli Park| ©arka76

Naast de Notenkraker is een van de dingen om te doen in Kopenhagen in november het vieren van Kerstmis vroeg in de ochtend met een spannend magisch avontuur in Tivoli Park. Op het terrein zie je duizenden warme lichtjes die de koude winterse duisternis verlichten. Je ziet de kerstbomen oplichten in prachtige kleuren en de Tivoli-tuin vult de tuin met feestelijke tinten.

Tijdens je avondwandeling kun je langs de verschillende snoepkraampjes lopen waar je de heerlijkste kerstsmaken voor zowel kinderen als volwassenen kunt proeven. Als je even wilt bijkomen van de opwinding van de attracties, hebben jij en de rest van je familie de mogelijkheid om honingharten te gaan versieren.

In het park kun je ook de kerstman zien, die kinderen verwelkomt in zijn gezellige woonkamer om te genieten van de kerstmagie, waardoor dit een van de leukste dingen is om te doen in Kopenhagen met kinderen tijdens de feestdagen.

Interessante details

 • Prijs: De prijs van kaartjes voor het park kan variëren afhankelijk van het seizoen, maar tijdens het kerstseizoen kan het meer dan 10 euro per persoon zijn.
 • Datum en tijden: je kunt van 18 november tot 31 december genieten van de magie van Kerstmis in het park.
 • Locatie: Tivoli Park ligt aan Vesterbrogade 3, 1630 Kopenhagen V.

Boek tickets voor Tivoli Gardens in Kopenhagen

6. Maak een uitstapje naar Kasteel Kronborg, waar het toneelstuk Hamlet zich afspeelt

Kasteel Kronborg| ©Frank
Kasteel Kronborg| ©Frank

Kasteel Kronborg is een van de meest indrukwekkende en iconische plaatsen in de regio, vooral omdat het het decor is voor het verhaal van Shakespeares beroemde Hamlet.

Het ligt in het pittoreske stadje Helsingør, op minder dan een uur met het openbaar vervoer van Kopenhagen. Deze plek is het perfecte excuus om je aan te melden voor een tour langs de beste kastelen in Kopenhagen, waarbij je dit kasteel in het bijzonder zult zien, dat representatief is voor de Renaissance en een waar juweel van werelderfgoed.

Naast de architectuur en de schoonheid van het ontwerp is een bezoek aan deze plek in de maand november een goed idee, want zodra de winter begint, wordt er een traditionele kerstmarkt opgezet in de buurt van Kasteel Kronborg. Een bezoek aan het kasteel is een gedenkwaardige gezinsactiviteit, niet alleen vanwege de markt, maar ook vanwege de verschillende seizoensgebonden activiteiten die er te doen zijn.

Interessante details

 • Prijs: je betaalt vanaf 12 euro per persoon voor de activiteiten in het kasteel. Kinderen hebben gratis toegang tot het kasteel.
 • Openingstijden: Je kunt het kasteel betreden van 10:00 tot 16:00 uur.
 • Locatie: Kasteel Kronborg ligt in de noordelijke stad Helsingør.

Boek een reis naar Roskilde, Frederiksborg en Kronborg

7. Ontdek spiritualiteit in het Mysterieuze Universum

Handpalmen lezen| ©Charlie Claywell
Handpalmen lezen| ©Charlie Claywell

Als je een van die mensen bent die spiritualiteit als uitgangspunt hebben en zoeken, dan raad ik je aan om naar het Mystery Universe te gaan. Dit is een evenement dat is opgezet als een welkome gelegenheid om een grote verscheidenheid aan paranormale gaven te ervaren terwijl je geniet van de verschillende activiteiten die hiermee te maken hebben.

Je kunt het werk van zo'n 95 exposanten bekijken en je hebt ook verschillende readings tot je beschikking waar je informatie kunt krijgen over praktisch alle soorten paranormale gaven, zoals helderziendheid, handlezen, tarotlezen en aura-interpretatie.

Ook in deze teksten krijg je de gelegenheid om verschillende religies en spirituele praktijken te verkennen. Maar je kunt ook healing in zijn vele variaties uitproberen. Daarnaast krijg je de gelegenheid om heerlijke en spannende producten te kopen, zoals boeken, spirituele kunst, kristallen, klankschalen, sieraden en nog veel meer.

Al met al is dit een evenement dat je onderdompelt in de wereld van spiritualiteit, waarna je je opgedane kennis in de praktijk kunt brengen.

Details

 • Prijs: je betaalt ongeveer 16 euro per persoon om binnen te komen.
 • Datum en tijd: je kunt van dit festival genieten tussen 3 en 5 november.
 • Locatie: Het festival vindt plaats op Århusgade 103, 2100 Kopenhagen.

8. Ga schaatsen op de Bruggenbaan

Schaatsen in Kopenhagen| ©surelars
Schaatsen in Kopenhagen| ©surelars

Een van de favoriete winteractiviteiten van de Denen is ongetwijfeld schaatsen. Een geweldige manier om als een inwoner van de stad te genieten is dus door te gaan schaatsen op de banen die daarvoor beschikbaar zijn.

Er zijn verschillende plekken in de stad waar je terecht kunt voor deze ontspannende activiteit. Als je schaatsen bij je hebt, kun je die gebruiken, en als je geen schaatsen hebt, kun je bij de ijsbaan op maat gemaakte schaatsen huren. Deze activiteit loopt de hele winter door, meestal vanaf de eerste dagen van november.

Interessante details

 • Prijs: Om op het ijs te schaatsen betaal je tussen de 4 en 6 euro, afhankelijk van de tijd die je wilt blijven.

 • Datum en tijd: Je kunt van de ijsbaan genieten vanaf de eerste dagen van november tot eind januari, wanneer de winter begint achter te blijven.

 • Locatie: Een van de plekken waar je kunt schaatsen is bij Inderhavnsbroen, Strandgade 95, Kopenhagen K.

9. Muziekfestival Kopenhagen Renaissance

Orkest speelt klassieke muziek| ©Maritza Ríos
Orkest speelt klassieke muziek| ©Maritza Ríos

Het Copenhagen Ren aissance Music Festival wordt beschouwd als een van de hoogtepunten van de internationale muziekscene, en sinds de oprichting in 2006 is het een hit geworden onder klassieke muziekfans over de hele wereld. Op het festival, dat elk jaar in de herfst plaatsvindt, spelen enkele van 's werelds meest getalenteerde musici renaissancemuziek met een authentiek geluid.

Naast het talent van de deelnemers valt het festival op door de unieke interpretatie van renaissancemuziek door de artiesten die aan het evenement deelnemen. Het is een van die festivals die je niet mag missen, niet alleen om renaissancemuziek te leren kennen, maar ook om een beter beeld te krijgen van de Deense geschiedenis en cultuur, en hoe renaissancemuziek deze beïnvloedt.

Interessante details

 • Prijs: tickets zijn verkrijgbaar voor ongeveer 15 euro.
 • Datum en tijden: Je kunt van het evenement genieten tijdens de eerste twee weken van november. De voorstellingen worden aangeboden vanaf 20:00 uur.
 • Locatie: het festival vindt plaats op Blegdamsvej 2 2 e, Kopenhagen DK-2200 N, DENEMARKEN.

10. Latijns-Amerikaans Festival in Kopenhagen

Dansende mensen op het festival| ©Dance the Night Away
Dansende mensen op het festival| ©Dance the Night Away

Latijns-Amerikaanse cultuur, dans en muziek hebben de laatste decennia een grote bloei doorgemaakt in Denemarken. Van de kleinste dorpen tot de grootste steden hebben salsa, reggaeton, zumba, samba en tango belangrijke ritmes in het leven, en vooral in het Deense feest- en nachtleven.

Dankzij deze culturele expansie wordt er jaarlijks een Latijns-Amerikaans festival gehouden in Kopenhagen als eerbetoon en erkenning voor de aanwezigheid van de Latijns-Amerikaanse cultuur in Denemarken. Als er iets is dat je op het festival kunt voelen, dan is het wel de passie en de ritmische kracht van Latijns-Amerikaanse dans en muziek. Het meest representatieve van dit soort culturele uitwisseling is dat zowel de lokale bevolking als bezoekers kunnen genieten van alle activiteiten die plaatsvinden als onderdeel van het festival.

Details

 • Prijs: je moet tussen de 20 en 46 euro per kaartje betalen om van het festival te kunnen genieten.
 • Tijd: Dit evenement vindt meestal plaats in de laatste week van november, en meestal in de avonduren.
 • Locatie: Het festival vindt plaats op Blågårdsgade 37, st. 2200 Kopenhagen N.