Kopenhagen Tourist Card

Ontdek wat is inbegrepen in de Copenhagen Card en alle voordelen die het de moeite waard maken om deze kaart voor jouw reis aan te schaffen.

Nicolas Reffray

Nicolas Reffray

7 minuten lezen

Kopenhagen Tourist Card

Kopenhagen | ©ExplorerBob

Als je een reis naar de hoofdstad van Denemarken plant, heb je misschien al gehoord over de Copenhagen Card, een sightseeingpas waarmee je kunt genieten van een groot aantal attracties en ervaringen in de stad, terwijl je een paar euro bespaart. In dit artikel vertel ik je alles wat je moet weten over de Copenhagen Card: hoe het werkt, wat is inbegrepen, wanneer je het kunt kopen en de verschillende soorten passen die verkrijgbaar zijn.

De handigste en meest praktische optie

Copenhagen Card

Een alternatieve manier om het beste van Kopenhagen te zien en geld te besparen

Je kunt de belangrijkste attracties van Kopenhagen bezoeken zonder tijd te verspillen aan wachtrijen. En alsof dat nog niet genoeg is, heb je toegang tot het openbaar vervoer en korting bij veel restaurants en winkels.

De Copenhagen Card is een toeristenkaart die gratis toegang biedt tot meer dan 80 toeristische attracties, waaronder Tivoli Gardens, Blue Planet Aquarium, Kasteel Rosenborg, Paleis Amalienborg en nog veel meer. De kaart biedt ook onbeperkt gebruik van het openbaar vervoer in Kopenhagen, inclusief bussen, treinen en metro, wat erg handig kan zijn om je door de stad te verplaatsen.

Je krijgt korting in restaurants, winkels en bij activiteiten, waardoor je geld kunt besparen tijdens je reis. De kaart bevat ook een gratis toeristische gids met informatie over de bezienswaardigheden, plattegronden van de stad en aanbevelingen voor restaurants en activiteiten, dus je zult ook veel tijd besparen.

Aanrader als... je het meeste uit je tijd in de stad wilt halen en veel van de bezienswaardigheden wilt zien. Het is ook een aanbevolen optie als je met kleine kinderen reist, omdat je dan niet in de rij hoeft te staan om voor elke attractie een apart kaartje te kopen.

Hoeveel kost de Copenhagen Card?

Geld in euro| ©Ibrahim Boran
Geld in euro| ©Ibrahim Boran

De prijs van de Copenhagen Card varieert afhankelijk van het aantal dagen waarvoor je de kaart koopt:

 • De 24-uurspas kost 68 euro.
 • De 48-uurspas kost 105 euro.
 • De 72-uurspas kost 131 euro.
 • De 96-uurskaart kost €153.
 • De 120-uurspas kost 172 euro.

Zoals je ziet is het voordelig om de Copenhagen Card voor één dag te boeken, maar hoe meer dagen je in Kopenhagen doorbrengt, hoe belangrijker het wordt om de kaart te kopen.

Boek de Copenhagen Card

Hoe de Copenhagen Card werkt

Kopenhagen Card| ©Pau García Solbes
Kopenhagen Card| ©Pau García Solbes

Je kunt de Copenhagen Card zo lang van tevoren kopen als je wilt, want de kaart wordt geactiveerd wanneer deze voor de eerste keer wordt gebruikt, in het openbaar vervoer of bij een van de inbegrepen attracties. En de kaart is geldig voor het aantal uren dat je bij de aankoop kiest.

Nadat je de Copenhagen Card online hebt gekocht, ontvang je een code in je e-mailadres die je moet invoeren in de Copenhagen Card app. Hiermee krijg je toegang tot de kaart in digitale vorm.

Boek de Copenhagen Card

Wat is inbegrepen in de Copenhagen Card

Paleis Amalienborg| ©Henk Bekker
Paleis Amalienborg| ©Henk Bekker

De Copenhagen Card biedt gratis toegang tot meer dan 80 toeristische attracties in de stad:

 • Tivoli Tuinen.
 • Paleis Christiansborg.
 • Nationaal Museum van Denemarken.
 • Ronde Toren.
 • Dierentuin van Kopenhagen.
 • En nog veel meer.

Je hebt ook gratis toegang tot het openbaar vervoer in de hele stad. Hieronder vallen de metro, de verschillende buslijnen en lokale treinen.

Daarnaast biedt de kaart korting bij geselecteerde restaurants en winkels in de stad.

Boek de Copenhagen Card

Wat zijn de top 10 toeristische attracties die bij de Copenhagen Card zijn inbegrepen?

Kanaal Nyhavn| ©Harold Litwiler
Kanaal Nyhavn| ©Harold Litwiler

Hieronder heb ik een aantal van de topattracties die je met de Kopenhagen Card kunt bezoeken voor je geselecteerd en vertel ik je iets meer in detail over de populairste attracties.

Maak een boottocht over de kanalen van de Deense hoofdstad

Een boottocht over de kanalen van Kopenhagen is een unieke ervaring die je niet mag missen. Tijdens de tocht kun je genieten van een prachtig panoramisch uitzicht op een aantal van de meest karakteristieke gebouwen van de stad, zoals de Opera van Kopenhagen, de Koninklijke Bibliotheek, het Kastelletfort en het beeld van de Kleine Zeemeermin, of de Nyhavnbrug, een van de meest gefotografeerde bruggen van de stad.

Tivoli-tuinen

Tivoli Gardens is een van de oudste pretparken ter wereld en biedt meer dan 25 mechanische attracties, van achtbanen en waterattracties tot draaimolens en behendigheidsspelletjes, evenals restaurants, winkels, tuinen en groene ruimten.

Museum Amalienborg

Het Amalienborg Museum is gevestigd in het gelijknamige paleis, de officiële residentie van de Deense koninklijke familie. Je kunt een rondleiding krijgen door de ontvangst- en audiëntiezalen van het paleis om een glimp op te vangen van het Deense koninklijke leven en de indrukwekkende collectie kunst en historische artefacten van het museum bezoeken.

Paleis Christiansborg

Paleis Christiansborg is een van de meest iconische gebouwen in Kopenhagen, want het is de huidige zetel van het Deense parlement en de residentie van de premier en het hoogste gerechtshof van Denemarken. Het heeft een indrukwekkende collectie kunst en historische artefacten en vanaf de glazen toren kun je genieten van een panoramisch uitzicht over Kopenhagen.

Kasteel Frederiksborg

Kasteel Rosenborg| ©Mike LaMonaca
Kasteel Rosenborg| ©Mike LaMonaca

Kasteel Frederiksborg is een indrukwekkend barok kasteel in de stad Hillerød, op ongeveer 30 minuten met de trein van Kopenhagen. Het herbergt nu het Nationaal Historisch Museum, met een grote collectie Deense kunst en historische voorwerpen.

Kasteel Rosenborg

Kasteel Rosenborg is een prachtig renaissancekasteel in het centrum van Kopenhagen. In de schatkamer worden de Deense kroonjuwelen tentoongesteld en je kunt er ook de grote collectie portretten van koningen, prinsessen en prinsen bekijken, evenals de uitgebreide collectie kunst en decoratieve voorwerpen.

Kasteel Kronborg

Kasteel Kronborg is een indrukwekkend renaissancekasteel in de stad Helsingør, ten noorden van Kopenhagen. Het is beroemd als decor voor het beroemde toneelstuk Hamlet van William Shakespeare en werd in 2002 uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed. Tijdens je bezoek kun je de kerkers en ondergrondse gangen van het kasteel bezichtigen en genieten van een adembenemend uitzicht over de Straat van Øresund.

Dierentuin van Kopenhagen

De dierentuin van Kopenhagen is een van de oudste dierentuinen van Europa en heeft een grote verscheidenheid aan dieren van over de hele wereld. Populaire attracties zijn onder andere reuzenpanda's, maar ook olifanten, giraffen, leeuwen, tijgers en ijsberen.

Ronde Toren

De Ronde Toren is een uitkijktoren in het centrum van Kopenhagen die een ongelooflijk panoramisch uitzicht over de stad en de omgeving biedt. Hij werd in de 17e eeuw gebouwd als onderdeel van het vestingstelsel van de stad en is vandaag de dag een van de bezienswaardigheden die je gezien moet hebben.

Nationaal Museum

Het Nationaal Museum is een van de belangrijkste musea van de stad. Het heeft een uitgebreide collectie historische artefacten van de prehistorie tot de moderne tijd. Hoogtepunten zijn de collecties uit de bronstijd en de vikingtijd, evenals zalen gewijd aan de middeleeuwen en de moderne tijd.

Boek de Kopenhagen Kaart

Wanneer moet je de Copenhagen Card kopen?

Bus en Kopenhagen| ©Amy Watson
Bus en Kopenhagen| ©Amy Watson

De Copenhagen Card kopen is een goede optie als je van plan bent om verschillende toeristische attracties te bezoeken tijdens je verblijf in de stad.

Het is ook handig voor degenen die van plan zijn om vaak het openbaar vervoer te gebruiken.

Als je echter van plan bent om slechts een paar attracties te bezoeken of als je van plan bent om door de stad te lopen in plaats van het openbaar vervoer te gebruiken, is het misschien niet zo kosteneffectief om de pas aan te schaffen.

Boek de Copenhagen Card

Andere stadspassen Kopenhagen Kopenhagen Card

Met de fiets door Kopenhagen| ©Febiyan
Met de fiets door Kopenhagen| ©Febiyan

Naast de Copenhagen Card zijn er ook andere sightseeing passen verkrijgbaar in de stad.

 • Copenhagen City Pass, die toegang biedt tot dezelfde toeristische attracties als de Copenhagen Card en gratis openbaar vervoer, hoewel de pas maximaal 72 uur geldig is.
 • Copenhagen Card Mermaid, die toegang biedt tot dezelfde attracties en gratis openbaar vervoer, maar alleen voor 24 uur.

Boek de Copenhagen Card

Tips om het meeste uit je Kopenhagen Card te halen

Paleis Frederiksberg| ©Michael
Paleis Frederiksberg| ©Michael

Om het meeste uit je toeristenpas te halen, is het belangrijk dat je je route van tevoren plant en een lijst maakt van de toeristische attracties die je wilt bezoeken tijdens de geldigheidsperiode die je boekt. Als je eenmaal je attracties hebt gekozen, raad ik je aan om ze per zone te groeperen. Op deze manier kan ik je verzekeren dat je veel meer uit je tijd in Kopenhagen zult halen.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat zelfs als je de Copenhagen Card van tevoren koopt, de kaart pas wordt geactiveerd wanneer je deze voor de eerste keer gebruikt. Als je bijvoorbeeld 's avonds in de stad aankomt en van plan bent om de volgende dag toeristische attracties te bezoeken, kun je het beste tot dan wachten om de kaart te gebruiken.

Ten slotte is het belangrijk om de tijd te nemen en de gebruikershandleiding van de Kopenhagen Card zorgvuldig door te lezen om meer te weten te komen over alle toeristische attracties, openings- en sluitingstijden en kortingen bij geselecteerde restaurants en winkels. Zo kun je je route efficiënter plannen en optimaal profiteren van alle voordelen van de pas.

Boek de Copenhagen Card