Cookies helpen ons om onze services te leveren. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Kom meer te weten.

Acropolis Tickets en Rondleidingen

De Akropolis van Athene is zonder twijfel een reis terug in de tijd: ik vertel je hoe je er in en omheen kunt gaan zodat je niets mist.

Alex Grande

Alex Grande

7 minuten lezen

Acropolis Tickets en Rondleidingen

De Akropolis | ©Mauricio Muñoz

"Akropolis" betekent "hoge stad" in het Grieks en als we het over de Akropolis van Athene hebben, hebben we het over de belangrijkste archeologische vindplaats in Griekenland. De Akropolis heeft veel te zien en te ontdekken, dus ik zal je vertellen hoe je het kunt bezoeken:

Mijn favoriet

Halve dag Athene Sightseeing Tour met Akropolismuseum

Ontdek Athene en de Akropolis en het Museum met een deskundige gids

Dit is de perfecte optie als u onder leiding van een plaatselijke expert de stad, de Akropolis en het museum wilt verkennen en de geschiedenis, de context en de best bewaarde geheimen wilt ontdekken.

Duur: 5 uur

Athene is vol geschiedenis, kunst en veel symboliek. Flaneren door de straten, zitten op de terrassen en genieten van de gastronomie is een luxe waarvan u tijdens uw reis zult genieten. Maar het is bijna verplicht om de hoeken en gaten van de stad te verkennen met een deskundige gids die alles uitlegt en ervoor zorgt dat u het belangrijkste niet mist.

Bij deze rondleiding neemt een lokale gids u mee naar de interessantste punten van de stad en legt u alles uit wat u moet weten. Onderweg bezoekt u onder meer het monumentale Panatheense Stadion, waar de eerste Olympische Spelen van de moderne tijd werden gehouden, en de belangrijkste pleinen van de stad.

Bij aankomst op de Akropolis, waarvoor de toegang is inbegrepen, slaat u de rijen aan de kassa over en gaat u rechtstreeks naar het Parthenon, de Tempel van Athena en de vele andere historische wonderen. Tot slot krijgt u ook een korte rondleiding langs de hoogtepunten van het Akropolismuseum, dat vandaag de dag enkele van de belangrijkste juwelen uit de Griekse oudheid herbergt.

Waarom ik deze optie verkies: dit is de meest complete optie om de stad en de Akropolis te bezichtigen met een lokale gids die ervoor zal zorgen dat je ten volle van deze ervaring geniet.

Aanrader als... u van uw verblijf in Athene wilt profiteren om de historische en architecturale wonderen ervan met een deskundige te leren kennen.


Beste waar voor uw geld

Rondleiding door Athene en de Akropolis

Het beste van Athene en de Akropolis met de bus

Als u niet veel tijd hebt in de stad of als u niet wilt afzien van een rondleiding met gids zonder al te veel uit te geven, kunt u een panoramische bustocht maken door de stad en komt u bij de Akropolis om er samen met een deskundige gids rond te lopen.

Duur: 3 uur

Een goedkopere en kortere versie van de vorige tour is deze: in ongeveer drie en een half uur maakt u een panoramische bustour die u langs de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad voert. U maakt een korte stop bij het Panatheense Stadion en gaat dan naar de Akropolis, waar u zich kunt vergapen aan de geschiedenis en de majesteit.

De toegang tot de Akropolis is ook inbegrepen en garandeert dat u de rijen aan de kassa overslaat. Eenmaal binnen krijgt u een rondleiding langs de belangrijkste tempels en monumenten. Houd uw fototoestel gereed want u zult genieten van dit bezoek, dat een genot is voor de zintuigen.

Waarom ik deze optie kies: Deze tour geeft u de mogelijkheid om te genieten van een rondleiding van de Akropolis en de hoogtepunten van de stad voor een meer betaalbare prijs.

Aanrader als... je niet veel geld wilt uitgeven aan je rondleiding door de stad en de Akropolis van Athene.


De zuinigste

Sla de wachtrij over: ticket Akropolis en Parthenon met audiotours

Bezoek de Akropolis van Athene in uw eigen tempo, tegen de beste prijs

Perfect als u de Akropolis in uw eigen tempo wilt ontdekken, zonder u aan te sluiten bij een georganiseerde groep en zo weinig mogelijk wilt uitgeven. Plus, met dit ticket slaat u de wachtrijen bij de ingang over.

Duur: 1 tot 5 uur

De Akropolis alleen bezoeken is misschien de beste manier om aan de drukte te ontsnappen en van de monumenten te genieten, maar ik zal u niet voor de gek houden: op een bepaald moment zult u enige context nodig hebben over wat u ziet. Met de informatie van een gids is het bezoek veel aangenamer, maar u kunt ook uw eigen onderzoek doen en de rondleiding in uw eigen tempo afleggen.

In het laatste geval kunt u uw tickets ook online kopen om de Akropolis van Athene te bezoeken zonder in de rij te hoeven staan en het is in feite de beste manier om te voorkomen dat u moet wachten en moe wordt voordat u aan de rondleiding begint. Trek ongeveer 3 uur uit voor deze tour en draag comfortabele schoenen. Er zijn altijd mensen die de Akropolis bezoeken, maar in het hoogseizoen (zomer) en op feestdagen is het aantal nog hoger, dus probeer vroeg in de ochtend te gaan.

Zodra u online reserveert, ontvangt u uw ticket in uw e-mail, u hoeft het alleen maar te laten zien op de dag van uw bezoek zonder in de rij te hoeven wachten en u kunt meteen naar binnen.

Waarom ik deze optie kies: Een bezoek aan de Akropolis van Athene kan twee uur of een hele ochtend duren, afhankelijk van hoe diep je gaat en hoeveel gebouwen je wilt zien. Dit ticket geeft u maximale flexibiliteit.

Aanrader als... je de Akropolis in je eigen tempo wilt ontdekken zonder al te veel geld uit te geven.


Hoe kom ik bij de Akropolis?

De Akropolis bij zonsondergang| ©Constantinos Kollias
De Akropolis bij zonsondergang| ©Constantinos Kollias

Je kunt de Akropolis in Athene niet missen, want je kunt hem van bijna overal in het stadscentrum zien. Wat je moet weten is dat het twee ingangen heeft. De westelijke ingang is de hoofdingang en bevindt zich naast de zuilen van de Propylaea en de zuidoostelijke ingang is vlak bij de metrohalte Akropoli en vlak bij het Theater van Dionysus. Ik raad de zuidoostelijke poort aan, die is meestal minder druk.

Ana's Reizigerstip

Draag comfortabele schoenen want u zult veel moeten lopen en als u in de zomer gaat, denk er dan aan uzelf tegen de zon te beschermen. U kunt zoveel foto's nemen als u wilt, maar vergeet niet te genieten van de monumenten en, indien nodig, van de uitleg van uw gids.

Openingstijden Akropolis

Op Acropolis| ©ghostsayboo
Op Acropolis| ©ghostsayboo

De Akropolis in Athene is dagelijks geopend van 8 uur 's morgens tot 8 uur 's avonds, hoewel in de winter de openingsuren kunnen veranderen en de sluitingstijd vroeger kan vallen. De beste tijd voor een bezoek is om 8 uur 's morgens, voordat de meeste georganiseerde groepen arriveren, hoewel de zonsondergang vanaf daar zeer de moeite waard is. De laatste toegang is altijd tussen een half uur en een uur voor sluitingstijd.

Hoe kom ik aan tickets met korting?

Pantheon, Acropolis| ©Paul Stephenso
Pantheon, Acropolis| ©Paul Stephenso

Senioren vanaf 65 jaar, kinderen jonger dan 5 jaar en EU-studenten jonger dan 25 jaar krijgen op vertoon van hun identiteitsbewijs gratis toegang tot de Akropolis. Laatstgenoemden krijgen bovendien 50% korting op het gecombineerde ticket dat ook een bezoek aan andere belangrijke plaatsen in de stad omvat.

Waar te eten in de buurt van de Akropolis

Verkoopautomaat| ©Marc Noorman
Verkoopautomaat| ©Marc Noorman

Er zijn geen restaurants op de Akropolis, maar u vindt er wel waterautomaten en enkele eetstalletjes. Voor de lunch kunt u terecht in elk eethuisje in de buurt, waarbij u altijd rekening moet houden met de prijzen. Als u kunt, vraag uw gids dan om aanbevelingen.

Wat te zien op de Akropolis van Athene

Tribuun van de kariatiden, Erechtheion| ©Yang Yang
Tribuun van de kariatiden, Erechtheion| ©Yang Yang

De Akropolis van Athene wordt bekroond door het beroemde Parthenon in Dorische stijl (waarschijnlijk het meest gefotografeerde gebouw van het hele land), dat een symbool is van de klassieke Oudgriekse architectuur. Maar voordat u naar boven klimt, ziet u vele andere tempels en gebouwen die de moeite waard zijn om te bekijken. De belangrijkste daarvan zijn:

  • Propylaea: het hoofdgebouw waardoor je de Akropolis binnenkomt. Het werd gebouwd in 437 v. Chr. en zijn naam betekent "vestibule".
  • Erechtheion: een Ionische tempel, opgericht op een plaats op de Akropolis die als heilig werd beschouwd, omdat de godin Athena er de eerste olijfboom zou hebben doen groeien. Speciale aandacht wordt geschonken aan de kariatiden, vrouwen die de tempel als zuilen omhoog houden.
  • Tempel van Athena Nike: een kleine Ionische tempel gewijd aan de Godin, gebouwd om de overwinning van Griekenland op Perzië in 420 v. Chr. te herdenken.
  • Monument van Agrippa: een acht meter hoog monument bij de Beulé-poort ter nagedachtenis aan het werk van de belangrijke Romeinse generaal en politicus.
  • Vanaf de zuidelijke ingang hebt u ook een onovertroffen uitzicht op plaatsen als het Theater van Dionysos, hoewel het niet mogelijk is dit te bezoeken.

Ana's Reizigerstip

De Akropolis is verlicht bij het vallen van de avond; u kunt het uitzicht niet missen, aangezien u het van bijna overal in het stadscentrum kunt zien.

Als u geïnteresseerd bent in een bezoek aan de Akropolis van Athene, zult u ook geïnteresseerd zijn in

Bezoek Santorini| ©Pedro Szekely
Bezoek Santorini| ©Pedro Szekely

Je hebt misschien gehoord dat de Akropolis het enige is dat de moeite waard is in Athene. Hoewel het het belangrijkste in de stad is en het belang ervan dat van de andere monumenten soms kan overschaduwen, verzeker ik u dat het niet het enige is.

De stad Athene heeft vele bezienswaardigheden en om uw bezoek compleet te maken, stel ik voor dat u ze allemaal verkent tijdens een wandeling door het centrum van de stad. Een deskundige gids zal u niet alleen de monumenten van Athene laten zien, maar ook de geschiedenis en de manier van leven van de inwoners. U kunt er meer over lezen in dit artikel over Athene tours.