Valle delle Ferriere trektocht vanuit Amalfi

4.6
(322 Reviews)

Over deze activiteit

Smartphone tickets geaccepteerd

Duur: 5 uren
Deze activiteit heeft GEWELDIGE reviews
Bevestiging ontvang je direct
Vanaf
€ 180 € 164
Geen verborgen kosten
 • Je boeking wordt direct bevestigd

Overzicht

Neem deel aan deze excursie, waarbij u een wandeling maakt door de Valle delle Ferriere, beroemd om zijn natuurlijke landschappen en schoonheid. De activiteit duurt ongeveer 4 uur, waarin u een 6,4 km lange route loopt , verdeeld in twee heen- en terugroutes van elk 3,2 km. De moeilijkheidsgraad van de wandeling is gemiddeld-laag, zonder blootgestelde risico's.

U wordt begeleid door een deskundige gids, dankzij wie u meer te weten komt over de geschiedenis en de natuur van de plek. Wandelend door de vallei krijgt u de gelegenheid om de prachtige landschappen vol watervallen, waterstromen en weelderige flora te aanschouwen. Een ideale activiteit als u van natuur en wandelen houdt.

 • Geniet van een wandeling in de Ferriere-vallei
 • Leer over de geschiedenis, flora en fauna van het gebied van een deskundige gids.
 • Sta stil bij de schoonheid van de landschappen van de vallei, gekenmerkt door zijn overvloed aan watervallen, beekjes en bloeiende natuur.

Wat is inbegrepen

 • Excursie naar de Ferrerie-vallei vanuit Amalfi
 • Gids voor deskundigen

Selecteer aantal deelnemers en datum

Wat je kunt verwachten

Bij deze activiteit krijgt u de gelegenheid om gedurende ongeveer 4 uur te wandelen langs de Valle delle Ferriere, een van de natuurlijke wonderen van Amalfi. Met een deskundige gids leert u over de geschiedenis, flora en fauna van deze plek. Dit is een wandeling met een gemiddelde lage moeilijkheidsgraad, aangezien het hoogteverschil zowel bergop als bergaf slechts 300 meter bedraagt, zonder grote extra risico's.

De Valle delle Ferriere dankt haar naam aan haar middeleeuwse verleden, toen de vallei de thuisbasis was van smeden die nagels smeedden voor de productie van schepen in de scheepswerven van Amalfi. Tegenwoordig is de vallei een natuurreservaat, bekend om zijn talloze beekjes, wandelpaden, watervallen en historische ruïnes .

De vallei ligt midden in het Scala-gebergte, op de plaats waar Amalfi en Salerno samenkomen. De rivier Caneto stroomt door de vallei en zijn water bevloeit de plaatselijke flora. Tijdens de wandeling kunt u ook de fauna bekijken, met soorten als de salamander en de gewone pad, de slechtvalk of de bonte specht, kenmerkend voor zijn grote kleurenpracht.

Na afloop van de activiteit keert u terug naar het oorspronkelijke beginpunt, want het is een rondwandeling .

Reviews

4.6
· 322 Reviews
 • L
  Leticia
  5
  (0 Reviews)
  Mooi en goed georganiseerd
 • M
  Marcelino
  5
  (0 Reviews)
  Als je van natuur en avontuur houdt, moet je deze tocht zeker doen. Ik had nog nooit eerder gewandeld en het was niet te vermoeiend. Elke minuut die verstreek zag ik bijzondere landschappen.
 • R
  Rodney
  5
  (0 Reviews)
  Geweldige trekking. Ik ging met mijn vrouw en het is lang geleden dat we zo'n ervaring hadden.
 • N
  Nick
  4
  (0 Reviews)
  De tour was relaxed, we namen de nodige pauzes en hebben ons prima vermaakt. De gids was uitstekend met de hele groep, het klikte super snel.
 • Meer info

  Extra informatie

  Annuleringsbeleid