Catamaran Cruises

Een manier om de Caribische charme te ontdekken en de schoonheid van Montego Bay te verkennen is door een catamaran cruise te maken en jezelf onder te dompelen in de wonderen en natuurlijke schatten van de Caribbean.

Lorena Morales

Lorena Morales

10 minuten lezen

Catamaran Cruises

Catamaran in Montego Bay | Cameron Stewart

Montego Bay is een Caribische bestemming die betovert met zijn weelderige natuurlijke schoonheid, kristalheldere water en witte zandstranden, waar je catamarancruises kunt maken die je nog meer zullen betoveren. Deze cruises combineren de elegantie en luxe van deze boten met de sensatie van het verkennen van de pittoreske baai en het ontdekken van de prachtige koraalriffen.

Er zijn veel dingen te doen in Montego Bay, van excursies van een halve dag met wateractiviteiten en onderwaterwonderen, tot land- en wateravonturen om de pareltjes van de regio te ontdekken. Dus hier is een lijst met de beste catamarancruises in Montego Bay om je mee te nemen naar deze wereld van tropische schoonheid.

1. Duik in het Jamaicaanse paradijs tijdens een snorkeltrip

Snorkelen in Montego Bay| ©Casey LeFever
Snorkelen in Montego Bay| ©Casey LeFever

Een van de interessantste dingen om te doen in Montego Bay is mee te gaan op een catamaran cruise om de koraalriffen bij Doctor's Cave beach te verkennen. Tijdens deze cruises kun je snorkelen en het verbazingwekkende onderwaterleven ontdekken dat de riffen bewoont.

Deze catamaranexcursies beginnen met een transfer van je hotel naar de haven, zodat je vanaf het begin een comfortabele ervaring hebt. Eenmaal aan boord kun je genieten van een open bar, gebak, fruit en snacks om je culinaire verlangens te bevredigen, terwijl je de schoonheid van het Caribische landschap in je opneemt.

Veel van deze catamarancruises varen op het ritme van Jamaicaanse reggaemuziek, wat een feestelijke sfeer creëert tijdens de tocht. De cruises vinden het hele jaar door plaats, sommige dagen 's ochtends, en de tocht duurt een paar uur. Er nemen meestal grote groepen mensen aan deel. Bij veel cruises is ook een bezoek aan de Margaritaville After Dark Nightclub inbegrepen, waar dj's zijn en waterglijbanen.

Om optimaal van deze cruises te genieten, moet je idealiter in een gemiddelde fysieke conditie zijn. Je kunt er ook voor kiezen om het snorkelen over te slaan en gewoon in zee te zwemmen. Houd er rekening mee dat er een leeftijdslimiet kan zijn om aan deze ervaring deel te nemen en vergeet niet om een handdoek, zwemkleding en zonnebrandcrème mee te nemen.

Interessante details

 • Prijs: vanaf ongeveer €99 per persoon.

 • Duur: ongeveer 3 uur.

 • Vervoermiddel: catamaran.

 • Voordelen van deze optie: je kunt snorkelen en de koraalriffen van dichtbij bekijken. Inclusief diensten aan boord met een open bar.

 • Nadelen van deze optie: er gelden meestal leeftijdsbeperkingen. Je moet een gemiddelde fysieke conditie hebben.

Boek een catamarantocht

2. Ga aan boord van een nachtcruise naar Mystic Lagoon

Maak kennis met de Mystic Lagoon| ©Daniel Gillaspia
Maak kennis met de Mystic Lagoon| ©Daniel Gillaspia

Een van de leukste dingen om 's avonds te doen in Montego Bay is Mystic Lagoon bezoeken tijdens een nachtcruise. Daar kun je de verbluffende bioluminescentie ervaren die het water verlicht, en zelfs in de lichten duiken. En terwijl je vaart en je verwondert over de natuurlijke lichtshow om je heen, is het gebruikelijk om te genieten van een drankje rum.

Voordat je aan boord gaat van de catamaran, leer je over de unieke vorming van de bioluminescente lagune, die wordt bevolkt door miljoenen micro-organismen die lichtflitsen uitzenden. Een plaatselijke gids vertelt je fascinerende details over de geschiedenis en geografie van deze lagune, die een van de slechts vier lagunes ter wereld is met dit unieke kenmerk.

Deze catamarancruises omvatten een pick-up van je hotel of ontmoetingspunt en een transfer naar Falmouth Bay, waar de lichtgevende lagune zich bevindt. Onderweg kom je langs het Great Rose Hall House en leer je over de geschiedenis van dit voormalige slavenarbeidershuis, waarvan nu wordt aangenomen dat het er spookt.

De cruise vaart drie dagen per week in grote groepen mensen. De cruise kan het hele jaar door worden gedaan, hoewel het in Montego Bay minder aan te raden is in de maanden mei tot november, omdat er dan hevige regenval kan zijn. Het weer in de regio is echter altijd warm en je kunt bijna het hele jaar door van deze cruises genieten - vergeet niet een handdoek en je zwemkleding mee te nemen!

Interessante details

 • Prijs: ongeveer 55 € voor volwassenen en 40 € voor kinderen.
 • Duur: ongeveer 3 uur.
 • Vervoermiddel: bus en catamaran.
 • Voordelen van deze optie: je maakt kennis met de fascinerende luminescentie van de Mystic Lagoon.
 • Nadelen van deze optie: drankjes en maaltijden zijn niet inbegrepen.

Boek een cruise rond de bioluminescente lagune

3. Catamaran cruise naar Dunn's River Falls

Catamaran cruises in Montego Bay| ©Thomas Collins
Catamaran cruises in Montego Bay| ©Thomas Collins

Catamaran cruises naar Dunn's River Falls zijn een spannend avontuur dat de natuurlijke schoonheid van Jamaica combineert met plezier op volle zee. Vertrek meestal dagelijks en 's ochtends, zodat je op elk moment van het jaar kunt genieten van de wonderen van Dunn's River Falls.

De ervaring is vooral voor de meer avontuurlijke reiziger, met de kans om te snorkelen (uitrusting inbegrepen), of te duiken naar de koraalriffen in de omgeving. Het omvat ook een wandeling naar de watervallen van de Dunn River, waar je tijd hebt om te zwemmen in de lagunes die je onderweg tegenkomt. Houd er rekening mee dat sommige delen zich op oneffen en glad terrein bevinden en dat je geschikt schoeisel moet dragen.

Tijdens de catamarantocht geniet je van een breed scala aan diensten en voorzieningen aan boord. De transfer vanaf je hotel is meestal inbegrepen, zodat je vanaf het begin kunt ontspannen en genieten van het landschap. Daarnaast zijn deze tochten vaak inclusief lunch en rum punch om je honger te stillen en je te verfrissen tijdens de tocht.

Catamaran cruises op de Dunn River worden meestal uitgevoerd in kleine groepen, wat zorgt voor een intieme en persoonlijke ervaring. Je wordt altijd begeleid door een gids die zorgt voor de veiligheid van de ervaring en waardevolle informatie geeft over elke plek die je bezoekt.

Details

 • Prijs: vanaf €140 voor volwassenen en ongeveer €100 voor kinderen.
 • Duur: ongeveer 8 uur.
 • Vervoermiddel: catamaran.
 • Voordelen van deze optie: je ziet natuurlijke wonderen zoals de Dunn River watervallen en koraalriffen, aan boord van een cruiseschip met lunch en drankjes inbegrepen.
 • Nadelen van deze optie: niet aanbevolen voor zwangere vrouwen en mensen met beperkte mobiliteit.

4. Ontdek de schoonheid van Negril Beach in al haar pracht

Strand van Negril| ©_turquoiseblue
Strand van Negril| ©_turquoiseblue

Catamaran cruises in Negril zijn ongetwijfeld een van de beste dagtochten vanuit Montego Bay die elke dag van het jaar plaatsvinden. Tijdens de tocht kun je genieten van verschillende activiteiten die passen bij je voorkeuren, want sommige cruises zijn alleen voor volwassenen, terwijl andere bedoeld zijn voor het hele gezin.

Er zijn volop mogelijkheden om te zwemmen, snorkelen, duiken en diepzeeduiken in de Caraïbische Zee tijdens deze tochten, die meestal na het middaguur beginnen. De meeste tochten zijn inclusief een transfer van je hotel naar het vertrekpunt van de catamaran in Negril.

Vaak stop je ook voor de lunch bij Margaritaville, dat vlakbij Seven Mile Beach in Negril ligt. Dit is een van de mooiste stranden in de Caraïben, waar je vrije tijd hebt om het op je eigen tempo te verkennen. Je kunt ook Rick's Cafe bezoeken, een uitkijkpunt op een klif waar je de zonsondergang kunt bewonderen, duikshows kunt bekijken en van livemuziek kunt genieten.

Onbeperkt drinken aan de bar is gebruikelijk aan boord van de catamaran, vooral op cruises voor alleen volwassenen. De meeste van deze cruises zijn met grote groepen mensen, zodat je de gelegenheid hebt om met andere reizigers te socialiseren. Het is zeker een spannende tocht, ontworpen om je een onvergetelijke dag te bezorgen aan de prachtige kusten van Negril.

Interessante details

 • Prijs: vanaf ongeveer €122 per persoon.
 • Duur: tussen 4 en 12 uur.
 • Vervoermiddel: bus met airconditioning en catamaran.
 • Voordelen van deze optie: je maakt kennis met een van de mooiste stranden van Negril en de niet te missen Dunn's River Falls. Daarnaast kun je snorkelen of duiken in de koraalriffen van het gebied. Inclusief onbeperkt drankjes aan boord.
 • Nadelen van deze optie: Lunch is niet inbegrepen. Voor sommige activiteiten is een gemiddelde conditie vereist.

Boek een excursie naar Negril

5. Ontdek Montego Bay, Rose Hall en Mystic Lagoon bij nacht

Roze hal| ©Press Tour
Roze hal| ©Press Tour

Naast het verkennen van de Mystic Lagoon kun je deze nachttour maken om de monumenten van Montego Bay te zien, zoals het Rosie Hall House, voordat je aan boord gaat van de catamaran. Het is een ervaring van een halve dag die het hele jaar door plaatsvindt, maar slechts één dag per week, dus het is belangrijk om van tevoren te reserveren.

De tour omvat meestal een retourtransfer van je hotel of een ontmoetingspunt in de buurt naar de haven van de stad. Zowel volwassenen als kinderen kunnen deelnemen aan de tour, die rond 16.00 uur begint. Tijdens de tour vertelt een lokale gids je de geschiedenis en interessante feiten over elke bezienswaardigheid die je bezoekt.

Een van de bezienswaardigheden tijdens deze tours is Rose Hall House, waar je meer te weten komt over de geschiedenis van dit oude 'spookhuis' en de geheimen van de Witte Heks ontdekt. Sam Sharpe Square, waar standbeelden staan ter nagedachtenis aan de slavenopstand geleid door Samuel Sharpe, beschouwd als een held in Jamaica, wordt ook vaak bezocht.

Na deze landtour ga je 's avonds aan boord van een catamarantocht op Mystic Lagoon, waar je kunt zwemmen en genieten van de magische bioluminescentie van de lagune. Dit is ongetwijfeld een van de beste tochten in Montego Bay, dus vergeet niet je zwemkleding en handdoek mee te nemen om optimaal van deze waterervaring te genieten.

Interessante details

 • Prijs: vanaf ongeveer €95 per persoon.
 • Duur: ongeveer 6 uur.
 • Vervoermiddel: bus en catamaran.
 • Voordelen van deze optie: de tour is een spannende combinatie van geschiedenis, natuur en nachtelijk plezier die je een completere ervaring in Montego Bay geeft.
 • Nadelen van deze optie: Eten en drinken is niet inbegrepen. De excursie vindt maar één dag per week plaats, wat de mogelijkheden voor bezoekers met een korter reisschema kan beperken.

Wat zie ik tijdens deze catamaranexcursies in Montego Bay?

Schitterende baai| ©Mundo de Viagens
Schitterende baai| ©Mundo de Viagens

De catamaran zeilervaring geeft je de kans om de wonderen van de Caraïben te ervaren die alleen over zee bereikbaar zijn. Een van deze niet te missen natuurspektakels zijn de koraalriffen, mariene ecosystemen van groot ecologisch belang. Als je daar een snorkelactiviteit aan toevoegt, kun je bovendien de verbazingwekkende variëteit aan koralen en tropische vissen ontdekken die deze wateren bewonen.

Naast het ontdekken van de koraalriffen in het gebied, brengen deze cruises, die meestal landwandelingen combineren, je naar andere natuurwonderen zoals de Dunn River watervallen en de Luminescent Lagoon, die wordt bevolkt door micro-organismen die licht uitstralen.

De meer volledig uitgeruste catamarans zijn meestal voorzien van muziek, verfrissende drankjes, lokaal eten en een vriendelijke bemanning om je de beste ervaring te bezorgen. Sommige hebben zelfs een feestelijke sfeer aan boord die je uitnodigt om te dansen op reggaeritmes, te socializen met andere passagiers of gewoon te ontspannen terwijl je geniet van het landschap van Montego Bay vanaf het dek van de catamaran.

Tips voor een catamaranexcursie in Montego Bay

Zonnebrandcrème| ©Moose Photos
Zonnebrandcrème| ©Moose Photos

Voordat je aan boord gaat van een catamaranavontuur in Montego Bay, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je het nodige hebt om je te beschermen tegen de Caribische zon, want je zult meerdere uren in de zon zitten. Daarom zijn een breedspectrum zonnebrandcrème, een hoed en een zonnebril een must om je huid en ogen te beschermen.

Het is ook belangrijk om zwemkleding, een handdoek en comfortabele kleding mee te nemen zodat je volop kunt genieten van de wateractiviteiten en ontspannen op de Caribische stranden. Hoewel bij dit type excursie flessenwater is inbegrepen, is het altijd aan te raden om je eigen fles mee te nemen. Als maaltijden niet inbegrepen zijn, kun je ze misschien aan boord van de catamaran kopen. Vergeet niet dit van tevoren te controleren voor het geval je een speciaal dieet volgt.

Houd er rekening mee dat Montego Bay het hele jaar door warm en tropisch is, maar dat er van mei tot november een lang regenseizoen is in deze regio, waarbij september en oktober de natste maanden zijn. Het is waarschijnlijk dat de catamarantrips in deze maanden worden uitgesteld vanwege het slechte weer, dus het is aan te raden om de baai op tijd te bezoeken.

Tot slot, vergeet tijdens de excursie niet om altijd de instructies van het personeel aan boord op te volgen en het zeemilieu te respecteren. Het is belangrijk dat u altijd goed luistert naar de veiligheidsinstructies, vooral voordat u gaat snorkelen op de koraalriffen, waar u het zeeleven kunt schaden als u niet voorzichtig bent.

Wat zijn de bezienswaardigheden in Montego Bay?

Falmouth| ©W. Wilson Chen
Falmouth| ©W. Wilson Chen

Tijdens je bezoek aan Montego Bay mag je het verkennen van de omliggende Jamaicaanse dorpjes, elk met zijn eigen unieke charme, niet overslaan. Een daarvan is Falmouth, dat een paar kilometer naar het oosten ligt. Met zijn goed bewaarde Georgische architectuur en geplaveide straten is het een stadje dat je terugvoert naar de koloniale tijd. Mis de plaatselijke markt niet, waar je verse producten en traditioneel handwerk kunt vinden.

Een andere stad die een bezoek waard is, is Negril, gelegen ten westen van Montego Bay. Negril staat bekend om zijn witte zandstranden en kristalheldere water en biedt een paradijselijke ervaring. Seven Mile Beach, een van de mooiste stranden van de Caraïben, zal je zeker betoveren. Hier kun je wateractiviteiten ondernemen zoals duiken en snorkelen, of gewoon ontspannen in een van de bars en restaurants aan het strand.

Mis ook een bezoek aan Rose Hall niet, een plek vol geschiedenis en mysterie. Rose Hall ligt aan de rand van Montego Bay en is beroemd om zijn imposante koloniale herenhuis, het Rosie Hall House, een spookhuis waarover de meest spookachtige verhalen de ronde doen.

Boek een rondreis naar Negril