10 dingen om in mei in Montego Bay te doen

Ontdek de beste activiteiten en attracties in Montego Bay in mei. Van culturele festivals tot ontspannende ervaringen in de natuur, er is voor elk wat wils op deze prachtige Caribische bestemming.

Carla Yaquer

Carla Yaquer

10 minuten lezen

10 dingen om in mei in Montego Bay te doen

Montego Bay Huizen | Midnight Believer

In mei bruist de op een na grootste stad van Jamaica van energie, met een spannende verscheidenheid aan activiteiten voor elk wat wils. Onder de beste dingen om te doen in Montego Bay tijdens deze maand vind je altijd wel iets speciaals.

Heb je een passie voor literatuur? Dan mag je het Calabash International Literary Festival niet missen. Als je op zoek bent naar avontuur, ga dan bamboevaren op de Martha Brae River. Wil je tot rust komen? Doe mee aan yoga- en meditatielessen op het strand of geniet van een spa-ervaring midden in de Jamaicaanse jungle. En wat speciale evenementen betreft, vier Moederdag met de onderstaande avonturen.

1. Doe mee aan het Moncha Fest

Feest op het strand| ©mayasweb
Feest op het strand| ©mayasweb

Mocha Fest is een ongelooflijke vakantie-ervaring die een uniek gevoel van vrijheid biedt.

Elk jaar komen muziekliefhebbers naar Negril voor vijf dagen van de beste Hip Hop strandfeesten die er zijn. En als je zin hebt om het feest uit te breiden, is Negril de thuisbasis van het wereldberoemde Rick's Café, een van de beste strandbars ter wereld.

Tijdens deze dagen kun je niet alleen een klassieke Negril-excursie boeken, maar ook profiteren van het retrofeest, de Black Out en de Bikini Brunch. Het is een week vol entertainment van wereldklasse en Caribische smaak! Mocha Fest is een epische feestervaring die zeker een reis naar Montego Bay waard is.

Interessante details

 • Adres: Norman Manley BLVD, Negril.
 • Datum: Laatste week van mei.
 • Prijs: Gratis.

Boek een tour naar Negril

2. Trakteer je moeder op een ontspannend avontuur in Montego Bay: Bamboe raften en massage

Raften in Martha Brae| ©Ted Weeks
Raften in Martha Brae| ©Ted Weeks

Op zoek naar de perfecte manier om je moeder te verwennen op haar speciale dag in mei? Een bamboe rafting ervaring in Montego Bay is de ideale optie om onvergetelijke herinneringen te creëren terwijl je geniet van de natuurlijke Jamaicaanse schoonheid. Bovendien is de tweede zondag in mei Moederdag in Jamaica, net als in veel andere landen, wat deze activiteit nog betekenisvoller en specialer maakt.

De Martha Brae River is de perfecte omgeving voor dit avontuur. Hier kun je genieten van een 5 km lange tocht op een bamboevlot in een serene en rustige omgeving. Tijdens het raften worden kalksteenmassages aangeboden, waardoor mama een unieke spa-ervaring bele eft terwijl ze zachtjes over de rivier glijdt.

Maar daar houdt de ervaring niet op. Veel bars en pubs rond de Martha Brae River hebben vaak speciale aanbiedingen en evenementen om Moederdag te vieren. Je kunt van deze aanbiedingen profiteren om te genieten van een verfrissende cocktail of een heerlijke maaltijd terwijl je quality time met je moeder deelt.

Interessante details

 • Adres: Rocklands Rd, Wiltshire, 10 km van het centrum van Montego Bay.
 • Datum: Als je je moeder wilt verrassen, is de beste datum de tweede zondag in mei om Moederdag te vieren.
 • Prijs: Vanaf €96 per persoon.

Boek een raftingervaring op de Martha Brae rivier

3. Doe mee aan het Tmrw Tday Culture Fest in Montego Bay

Zeven Mijl Strand| ©3.26
Zeven Mijl Strand| ©3.26

Dit is het wellness-evenement van Negril. Het biedt een reeks verkwikkende activiteiten die gericht zijn op het bevorderen van lichamelijk en geestelijk welzijn. Deelnemers genieten van verjongende yogasessies, meditatiesessies en natuurgeneeskundige therapieën.

Het Tmrw Tday Culture Fest omvat ook opzwepende optredens van mindful muziek. Het hoogtepunt van het festival , dat een week duurt, is meestal een concert en strandfeest, vaak op een van de beste stranden van Negril, zoals Seven Mile Beach.

Deelnemers genieten van de pulserende ritmes van reggae en sokka muziek terwijl ze luieren aan zee. Er zijn ook verschillende eetgelegenheden om aan persoonlijke dieetvoorkeuren te voldoen. Al met al is het evenement een perfecte mix van wellness, smaak en entertainment.

Interessante details

 • Adres: Negril. Bij boeking wordt de exacte locatie van het evenement aangegeven.
 • Datum: Meestal in de eerste twee weken van mei.
 • Prijs: Variabel.

Boek een tour naar Negril

4. Neem deel aan het Calabash Internationaal Literair Festival

Literair Festival| ©Marcia Wilson
Literair Festival| ©Marcia Wilson

Het Calabash International Literary Festival, een jaarlijks evenement voor literatuurliefhebbers, vindt plaats in de laatste weken van mei in het zuiden van Jamaica. Het driedaagse evenement zet zich in voor de ontwikkeling van de literaire kunst in het Caribisch gebied met lezingen, workshops, seminars en presentaties die worden afgesloten met live dj-sets op het ritme van rock, afrobeat en reggae.

Kom naar dit boekenfestival dat door de combinatie van zon, zee en boeken een verleidelijke bestemming is. Minstens 30 auteurs en muzikanten uit verschillende delen van de wereld geven lezingen en optredens. Dit gratis festival combineert ook de deelname van gevestigde en opkomende artiesten zoals: Angelina Jolie, Curdella Forbes, Padma Lakshmi, Joyce Carol Oates, onder anderen.

En de taal? Het is de bedoeling om het Caribisch gebied volledig te vertegenwoordigen, dus je zult werken horen in het Engels, Spaans, Mohave, Jamaicaans Patois, Trinidadiaans en andere talen, zoals besproken door Forbes. Bij het organiseren van je dagtochten vanuit Montego Bay kun je een kijkje nemen in het jaarprogramma van het evenement en je bezoek aan de zuidkust organiseren.

Interessante details

 • Adres: Zuidkust. Locaties veranderen jaarlijks, kijk op hun website.
 • Datum: Laatste helft van mei.
 • Prijs: gratis.

5. Bezoek de Ahhh...Ras natango Gallery en tuin in Montego Bay

In de tuin van Ahhh Ras Natango| ©Aly Ollivierre
In de tuin van Ahhh Ras Natango| ©Aly Ollivierre

Mei is Internationale Museumdag en Ahhh...Ras Natango Gallery and Garden presenteert een reeks speciale evenementen om deze gelegenheid te vieren. Je kunt niet alleen genieten van kunst en natuur, maar ook deelnemen aan activiteiten die het culturele en educatieve belang van deze galerie benadrukken.

Ahhh is ook een vogelreservaat waar je kolibries kunt voeren tijdens je rondleidingen door de botanische tuin. Daarnaast worden in de galerie kunstschilderijen tentoongesteld die te koop zijn en biedt de cadeauwinkel een verscheidenheid aan artikelen die op het landgoed zijn gemaakt.

Maar dat is nog niet alles. Ahhh... Ras Natango is ook gespecialiseerd in het organiseren van evenementen, zoals bruiloften, familiereünies, verjaardagsfeestjes en kunstlessen. Je kunt er ook genieten van authentiek Jamaicaans eten. De plek is perfect om ongeveer 2 uur door te brengen met het verkennen van de natuurlijke schatten.

Interessante details

 • Adres: Camrose District, Granville PO, Box21, Montego Bay.
 • Datum: Week van 18 mei.
 • Prijs: 12+ tickets vanaf €32. Kinderen 3-12 jaar vanaf €18.
 • Openingstijden: Maandag t/m vrijdag tussen 09:00 - 15:00 uur. Zondag tussen 09:00-17:00 uur.

6. Geniet van de Nationale Pantomime van Jamaica

Binnen in een Jamaicaans theater| ©Ellen Dunn Photography
Binnen in een Jamaicaans theater| ©Ellen Dunn Photography

Een van de culturele hoogtepunten van Montego Bay is het bijwonen van de Jamaicaanse National Pantomime. Deze jaarlijkse voorstelling, die deel uitmaakt van het theaterseizoen dat loopt van december tot mei, is al sinds de jaren 1941 een mijlpaal in de Jamaicaanse theaterscene.

Pantomime is een unieke vorm van theater die komedie, muziek en satire combineert met verwijzingen naar Jamaicaanse folklore, cultuur, historische gebeurtenissen en politiek. De kostuums en decors maken de ervaring visueel verbluffend en kleurrijk.

Terwijl veel Jamaicaanse toneelstukken gericht zijn op een volwassen publiek, biedt pantomime plezier en vermaak voor het hele gezin. Het is een kans om jezelf onder te dompelen in de rijke Jamaicaanse cultuur en te genieten van een avond vol gelach en spektakel.

Interessante details

 • Adres: Little Theatre, Kingston. Iets meer dan 2 uur van Montego Bay.
 • Datum: De hele maand mei, de laatste voorstellingen van het seizoen.
 • Prijs: ongeveer €25.

7. Bezoek Rocklands Vogelreservaat

Rocklands Vogelreservaat| ©Leonidas Konstantinidis
Rocklands Vogelreservaat| ©Leonidas Konstantinidis

Een van de beste stedentrips in Montego Bay in de maand mei is een bezoek aan het prachtige Rocklands Bird Sanctuary.

Deze plek, waar 320 diersoorten leven, staat bekend als een Jamaicaans toevluchtsoord voor de prachtige wezens die in het Caribisch gebied leven, vooral kolibries, waaronder de nationale vogel van Jamaica, de roodborstkolibrie.

Tijdens deze maand broeden de vogels, waardoor bezoekers de kans krijgen om getuige te zijn van een prachtig natuurspektakel. In mei zijn deze vogels actief en druk bezig met het bouwen van nesten, het voeden van hun jongen en het laten zien van hun prachtige kleuren en paringsgedrag.

Naast vogels kijken biedt Rocklands Bird Sanctuary een serene omgeving en activiteiten zoals de mogelijkheid om kolibries en andere vogels met je hand te voeren, terwijl je je verwondert over hun behendige vlucht. Deze activiteit is ideaal voor het hele gezin. Je kunt ook de schilderachtige paden verkennen, omgeven door weelderige tropische vegetatie, terwijl je vogelgezang en de geluiden van de natuur op de achtergrond hoort.

Details

 • Adres: Rocklands Rd, Wiltshire, 10 km van het centrum van Montego Bay.
 • Datum: De hele maand mei.
 • Prijs: Toegangsprijs vanaf €23 per persoon. Kinderen tot 13 jaar vanaf €9 per persoon.

8. Doe mee aan de jaarlijkse MoBay Run-wedstrijd

MoBay Run| ©Krzysztof Wawrzyniak
MoBay Run| ©Krzysztof Wawrzyniak

In de eerste weken van mei vindt de MoBay City Run plaats, een race ten behoeve van verschillende onderwijsinstellingen. Onder het motto: "Running for Education - Looking Forward to the Future" wordt iedereen aangemoedigd om bij te dragen aan een betere toekomst voor de komende generatie.

Deelnemers aan de MoBay City Run kunnen kiezen tussen 3K of 5K wandelen of 5K of 10K hardlopen. Het doel van dit evenement is om geld in te zamelen ter ondersteuning van het onderwijs van studenten aan het Sam Sharpe Teachers' College, Montego Bay Community College en de westelijke campussen van UWI en UTECH.

Details

 • Adres: Begint meestal bij Old Hospital Park op Gloucester Avenue in Montego Bay. Bevestig van tevoren op hun website.
 • Datum: Eerste weken van mei.
 • Prijs: varieert.

9. Deelnemen aan de Style Week Jamaica

Modellen maken| ©The NewsHouse
Modellen maken| ©The NewsHouse

De tweede helft van het jaar is de Caribbean Fashion Week, maar er is een evenement als opmaat. Al meer dan tien jaar presenteert het grootste modellenbureau van Jamaica, Saint International Ja Ltd, STYLE WEEK, een 3-daags evenement dat liefhebbers en volgers van de laatste modetrends samenbrengt.

In de straten van New Kingston worden de creaties van Jamaicaanse, Europese en Amerikaanse ontwerpers gepresenteerd. Saint International werkt regelmatig samen met Gucci, Prada. Adidas en Longchamp, naast andere gerenommeerde merken, en tijdens STYLE WEEK kunnen deelnemers aan het evenement genieten van cocktails, seminars en modeshows tijdens de show in het zuiden van Montego Bay.

Interessante details

 • Adres: de locatie verandert jaarlijks, maar niet het gebied, want dit evenement is van de zuidkust. Volg het agentschap op sociale media om de locatie van het evenement te bevestigen.
 • Datum: laatste week van mei.
 • Prijs: varieert.

10. Vier de Dag van de Taïno

Taïnodag| ©Brooklyn Arts Council
Taïnodag| ©Brooklyn Arts Council

Elk jaar op 5 mei wordt Taino Day gevierd ter ere van de inheemse bevolking van Jamaica, die het land lang voor de komst van Christopher Columbus bewoonde.

Naast speciale activiteiten die worden georganiseerd door het Taino Heritage Camp (THC), organiseert de Jamaica National Heritage Trust (JNHT) een jaarlijks evenement in St. Ann's, dat meestal om 10.00 uur begint en de hele ochtend doorgaat.

Hoewel iedereen welkom is om mee te jubelen, is het evenement vooral gericht op jongeren. Het is zeker de moeite waard om aan dit evenement deel te nemen om meer te leren over de wortels van de Jamaicaanse cultuur.

Interessante details

 • Adres: Seville Great House en Heritage Park, St. Ann's, Jamaica
 • Datum: elke 5 mei.
 • Prijs: gratis toegang
 • Openingstijden: vanaf 10:00 uur.

Temperaturen in Montego Bay in mei

Montego Bay| ©Clive Metcalfe
Montego Bay| ©Clive Metcalfe

In mei houden noordoostelijke passaatwinden kustgebieden zoals Montego Bay koel. De gemiddelde temperatuur is 28,5°C overdag en 26,7°C 's nachts. Houd er echter rekening mee dat de vijfde maand van het jaar nog steeds deel uitmaakt van het regenseizoen in de stad.

In de vroege ochtend kan er regen vallen. Het advies is om je activiteiten daarop af te stemmen. Volg idealiter altijd de weersvoorspelling.

Toeristenaantallen Montego Bay in mei

Straten van Montego Bay| ©Blake
Straten van Montego Bay| ©Blake

In mei is de toestroom van toeristen in Montego Bay laag. Hoewel de stad een populaire bestemming is voor reizigers die willen genieten van het warme weer en de prachtige stranden van Jamaica, begint het hoogseizoen in juni.

Deze maand is ideaal voor toeristen die op zoek zijn naar de beste Montego Bay tours met promoties en ervaringen zoals quad rijden en fietsen. Sommige bezoekers kiezen ervoor om te profiteren van de voorjaarsvakantie en de feestdagen om het nachtleven te verkennen en deel te nemen aan wateractiviteiten tegen de beste prijs.

Boek een quad tour

Wat moet je meenemen voor een bezoek aan Montego Bay in mei?

Bagage| ©JamesDeMeyer
Bagage| ©JamesDeMeyer

Omdat het 's ochtends kan regenen, is het aan te raden om een lichte paraplu of mackintosh mee te nemen om je te beschermen tegen incidentele buien.

Daarnaast is het belangrijk om je te kleden in lichte, ademende kleding zoals T-shirts, shorts en jurken om het overdag comfortabel te hebben, aangezien de gemiddelde temperatuur 28°C is. Vergeet niet om zonnebrandcrème, een zonnebril en een hoed mee te nemen om je tegen de zon te beschermen.

Het is ook aan te raden om comfortabele schoenen mee te nemen om de stad en de bezienswaardigheden te verkennen, en als je van plan bent om de watervallen te bezoeken, neem dan je strandschoenen mee - de rotsen zijn glad. Met deze spullen ben je klaar om optimaal te genieten van je bezoek aan Montego Bay in mei.