Auschwitz en Wieliczka zoutmijn dagtocht vanuit Krakau

4.3
(2756 Reviews)

Over deze activiteit

Smartphone tickets geaccepteerd

Duur: 11 uren
Deze activiteit heeft UITSTEKENDE reviews
Bevestiging ontvang je direct
GRATIS annuleren
Vanaf
€ 119 € 109
GRATIS annuleren
Geen verborgen kosten
 • Je boeking wordt direct bevestigd
 • Deze optie heeft GRATIS annuleren: boek het zonder enig risico!

Overzicht

Ontdek een deel van de tragische geschiedenis van het Europa van de 20e eeuw tijdens deze dagtocht van Krakau naar Auschwitz om het museum te bezoeken en terug te denken aan een van de grootste concentratiekampen voor Joden tijdens de naziperiode. U gaat verder naar de Wieliczka Zoutmijn, een ondergronds complex dat door de UNESCO is uitgeroepen tot werelderfgoed.

Deze rondleiding duurt ongeveer 11 uur en omvat toegangskaartjes voor het Staatsmuseum Auschwitz-Birkenau, op ongeveer 50 kilometer van Krakau, en de Wieliczka Zoutmijn, op slechts 16 kilometer van de Poolse stad. Het vervoer vindt plaats per minibus met airconditioning, waarin ongeveer 30 reizigers mogen plaatsnemen. Bovendien is het ophalen en afzetten bij uw hotel in Krakau inbegrepen.

 • Dit is een tour vanuit Krakau voor een bezoek aan het Staatsmuseum Auschwitz-Birkenau, het beroemdste concentratiekamp uit de hedendaagse geschiedenis, en de Wieliczka Zoutmijnen, een indrukwekkend ondergronds complex.
 • Maak gebruik van de professionele gids die u tijdens de ervaring zal begeleiden om meer te weten te komen over de geschiedenis van beide plaatsen.
 • Bij deze boeking zijn de toegangskaarten voor beide plaatsen inbegrepen in een activiteit die ongeveer 11 uur duurt.
 • Geniet van het comfort van deze activiteit dankzij de inbegrepen retourtransfer vanuit Krakau in een minibus met airconditioning voor groepen van maximaal 30 personen.

Wat is inbegrepen

 • Auschwitz-Birkenau Staatsmuseum Tickets
 • Toegang tot de Wieliczka Zoutmijnen
 • Professionele gids
 • Vervoer van Krakau en terug

Selecteer aantal deelnemers en datum

Wat je kunt verwachten

Met deze activiteit leert u de tragische geschiedenis van het nazi-Europa van de 20e eeuw kennen door een bezoek te brengen aan het Staatsmuseum Auschwitz-Birkenau, waar zich het grootste concentratiekamp van Europa bevindt. U vertrekt uit Krakau per minibus en krijgt de gelegenheid om naar Auschwitz te gaan en vervolgens naar de Wieliczka Zoutmijn. U eindigt de rondleiding in dit ondergrondse complex van het Unesco Werelderfgoed.

Met een professionele gids zult u deze twee plaatsen, die zoveel bezoekers naar Polen trekken, verkennen en leren kennen. De excursie, die geschikt is voor groepen van ongeveer 30 personen, omvat toegangskaarten voor beide sites, evenals een minibus transfer van en naar Krakau. Een luxe tour van ongeveer elf uur.

Vanuit Krakau reist u ongeveer 50 kilometer naar Auschwitz, waar u de korte documentaire "De bevrijding van Auschwitz" bekijkt, alvorens aan te komen bij het Staatsmuseum Auschwitz-Birkenau. Daar krijgt u een rondleiding over de site om uit de eerste hand te leren over een van de meest macabere hoofdstukken uit de Europese geschiedenis. U ziet de crematoria, de zogenaamde Muur des Doods, het kamp Birkenau en een tentoonstelling van de voormalige barakken waar de gevangenen woonden .

De Poolse regering heeft deze plaats behouden als centrum voor onderzoek en ook als eerbetoon aan de meer dan een miljoen mensen die daar tijdens de Tweede Wereldoorlog en de Holocaust zijn omgekomen, meer dan 90% van hen Joden.

Tijdens een bezoek aan dit complex, waar u zich dient te legitimeren, worden bezoekers aangemoedigd zich respectvol te gedragen. En fotografie is over het algemeen toegestaan, op een paar uitzonderingen na.

U zult ook een bezoek brengen aan de Wieliczka Zoutmijn, die ongeveer 64 kilometer van Auschwitz ligt. Het is een ondergronds complex waar u de door de vroegere mijnwerkers uitgehouwen zoutkamers, standbeelden en kapellen kunt bekijken.

Om naar de mijnen te gaan, moet u ongeveer 600 treden afdalen, dus een gemiddelde lichamelijke conditie is aan te bevelen. Bovendien is voor het maken van foto's een aparte pas nodig.

Reviews

4.3
· 2756 Reviews
 • C
  Carlota
  4
  (0 Reviews)
  Ik vind dat de rondleiding de gaskamers niet moet tonen, omdat er mensen zijn die daar erg gevoelig voor zijn en dat kan hen beïnvloeden. De gids die ons begeleidde was zeer goed op de hoogte van het onderwerp.
 • H
  Henry
  5
  (0 Reviews)
  Beide plaatsen hebben veel geschiedenis te vertellen en ik was blij dat ik deze rondleiding kon volgen, zodat ik met veel meer kennis naar huis kon gaan.
 • K
  Knut
  5
  (0 Reviews)
  Zeer goede service van het personeel op beide plaatsen.
 • F
  Felipe
  5
  (0 Reviews)
  Uitstekende rondleiding en veel geleerd.
 • Meer info

  Vertrek en terugkomst

  Extra informatie

  Annuleringsbeleid