Albufeira Luchthaven Vervoer

Als je naar Albufeira reist en op zoek bent naar een transfer tussen de luchthaven en Albufeira, heb je verschillende opties, allemaal met voor- en nadelen.

Ana Caballero

Ana Caballero

8 minuten lezen

Albufeira Luchthaven Vervoer

Bereikt op | ©Andy2Boyz

Albufeira is een van de meest toeristische steden in de Algarve. Er zijn veel dingen te zien en te doen in Albufeira, waardoor het een ideale vakantiebestemming is. Van het kiezen tussen de beste boottochten tot relaxen op de stranden, je kunt er van alles plannen, vooral tijdens de zomermaanden.

Als je een reis naar Albufeira plant en wilt weten hoe je van het vliegveld naar Albufeira komt, lees dan verder. Ik zal je vertellen over alle opties die je hebt en de voor- en nadelen ervan.

1. Privévervoer, comfort en exclusiviteit

Privévervoer| ©Ricky Hernandez
Privévervoer| ©Ricky Hernandez

Als je op zoek bent naar absoluut comfort voor je transfer tussen het vliegveld en Albufeira, is de beste optie die je kunt kiezen een privétransfer. De chauffeur past zich aan je behoeften aan en je hebt alle vrijheid om de tijden en ontmoetingsplaatsen te kiezen die je het beste uitkomen.

Een van de grootste voordelen van een privétransfer is dat je je geen zorgen hoeft te maken over je bagage, want de chauffeur zorgt ervoor dat die in het voertuig wordt opgeborgen. Je kunt ook het aantal passagiers kiezen als je met meer mensen reist. Er zijn voertuigen van verschillende afmetingen beschikbaar, dus de service kan worden aangepast aan het aantal passagiers waarmee je reist.

De privétransfer is op elk moment beschikbaar, want hij rijdt 24 uur per dag, 7 dagen per week, ook op feestdagen. Het enige wat je hoeft te doen is wachten tot je chauffeur op de juiste plek is en genieten van de rit.

Interessante details

 • Reistijd: Ongeveer 40 minuten.
 • Prijs: Ongeveer 28 euro per persoon. Er zijn geen groepsaanbiedingen beschikbaar.
 • Voordelen van deze methode: Het is een unieke manier van reizen, biedt meer comfort dan andere vormen van vervoer en past zich aan je behoeften aan.
 • Nadelen van deze methode: Het is iets duurder dan een gedeelde transfer.
 • Hoe boek je dit vervoer: Je moet je ophaaldatum en -tijd, ophaal- en inleverlocatie, vluchtnummer en naam van de luchtvaartmaatschappij opgeven.
 • Aanrader als je op zoek bent naar een comfortabel, exclusief vervoermiddel dat volledig is afgestemd op jouw behoeften.

2. Een gedeelde transfer, comfort voor een redelijke prijs

Gedeelde transfer| ©eGuide Travel
Gedeelde transfer| ©eGuide Travel

Gedeelde transfers zijn een van de meest voorkomende opties voor transfers tussen de luchthaven en Albufeira. Er zijn veel bedrijven die deze service aanbieden. Je moet vooraf reserveren en je vluchtnummer, aankomsttijd op de luchthaven en terminal doorgeven.

Als je van Albufeira naar het vliegveld wilt, moet je de naam en het adres van het hotel opgeven, evenals de tijd waarop je op het vliegveld moet zijn.

Als je eenmaal hebt geboekt, moet je nadenken over het ontmoetingspunt voor het ophalen. Op de luchthaven van Faro bevindt het ontmoetingspunt zich meestal bij een bushalte of bij het kantoor van de busmaatschappij. Hier moeten jij en de andere passagiers wachten op het voertuig.

Over het algemeen wordt een minibus of busje gebruikt voor gedeelde transfers. Het aantal mensen met wie u de reis deelt, hangt af van de grootte van het voertuig, maar ligt meestal tussen 6 en 10. De duur van de transfer is ongeveer 45 minuten.

Dienstregelingen voor gedeelde transfers

De tijden voor een gedeelde transfer zijn afhankelijk van een aantal factoren. Ten eerste hangt de dienstregeling natuurlijk af van het bedrijf dat de dienst levert. Daarom raad ik je aan om de verschillende maatschappijen die in het gebied actief zijn met elkaar te vergelijken om te zien welke het beste bij je reisbehoeften past. Ten tweede veranderen dienstregelingen ook afhankelijk van het seizoen.

Er zijn bijvoorbeeld niet dezelfde dienstregelingen voor Albufeira in november als voor Albufeira in april. De stad is voornamelijk een toeristische zomerbestemming. Daarom is er in de zomer meestal een ruimere keuze aan dienstregelingen voor gedeelde transfers, omdat veel toeristen naar het zuiden van Portugal gaan op zoek naar de beste stranden in Albufeira.

Interessante details

 • Reistijd: Ongeveer 40 minuten
 • Prijs: Ongeveer 10-30 euro per persoon, afhankelijk van of je in het hoog- of laagseizoen reist en het bedrijf dat je kiest.
 • Voordelen van deze methode: Het is goedkoper dan een privétransfer en het is een comfortabele en veilige manier van vervoer.
 • Nadelen van deze methode: Het biedt niet zoveel flexibiliteit als privétransfers als het gaat om het kiezen van routes en tijdschema's.
 • Hoe boek je dit vervoer: Via de website van het bedrijf dat je kiest. Je moet bepaalde persoonlijke gegevens en informatie over de betalingsmethode opgeven.
 • Aanbevolen als je op zoek bent naar een comfortabele manier om tussen de luchthaven en Albufeira te reizen, maar je geen privétransfer kunt veroorloven.

3. Trein, de snelste optie

Trein naar Albufeira| ©Andy 81E
Trein naar Albufeira| ©Andy 81E

Als je geen privé- of gedeelde transfer wilt gebruiken, kun je altijd de trein nemen. De luchthaven van Faro heeft echter geen treinstation, dus je moet een bus, taxi of iets dergelijks nemen om bij het treinstation van Faro te komen, waar rechtstreekse treinen naar Albufeira rijden.

De trein die Faro met Albufeira verbindt, is de Algarve-lijn van het bedrijf Comboios de Portugal, ook bekend onder de afkorting CP. Omdat deze verbinding erg populair is, vertrekt er de hele dag door een groot aantal treinen. Over het algemeen vertrekt er elk uur een trein van het station van Faro naar Albufeira.

De lijn rijdt van 7.00 tot 21.00 uur. Dus tenzij je op zoek bent naar een nachttransfer, zul je zeker een tijdstip vinden dat je past. De reistijd is ongeveer 20/30 minuten.

Qua prijs zijn er treinen die ongeveer drie euro tot vijftien euro kosten. Over het algemeen is het een vrij goedkope dienst, vooral als je van tevoren boekt en niet tot het laatste moment wacht.

Interessante details

 • Reistijd: Ongeveer 30/40 minuten, afhankelijk van hoe lang het duurt om een taxi naar het treinstation te vinden, hoeveel verkeer er op dat moment is en hoe lang je op de trein moet wachten.
 • Prijs: Tussen 13 en 35 euro.
 • Voordelen van deze methode: De trein naar Albufeira is een zeer voordelige, snelle en comfortabele service.
 • Nadelen van deze methode: Er is geen directe treinverbinding tussen de luchthaven van Faro en Albufeira, dus je moet overstappen.
 • Hoe boek je dit vervoer: Je kunt je treinkaartje kopen op de officiële website van Comboios de Portugal. Het enige wat je hoeft te doen, is de data en de plaats van vertrek en bestemming selecteren. Selecteer vervolgens de dienstregeling die het beste bij je past uit de beschikbare dienstregelingen en ga over tot betaling. Je ontvangt je ticket in je e-mail.
 • Een aanrader als je snel en voordelig wilt reizen tussen de luchthaven van Faro en Albufeira.

4. Een shuttlebus, langer maar goedkoper

Bus vanuit Albufeira| ©Kim L
Bus vanuit Albufeira| ©Kim L

Een andere optie om te reizen tussen Faro Airport en Albufeira is het gebruik van een pendelbus. In tegenstelling tot de treindienst kan de bus direct vanaf het vliegveld worden genomen, zonder dat er ander vervoer nodig is. Bovendien heeft hij verschillende haltes in verschillende delen van de stad.

Dit heeft zijn goede en slechte kanten. Aan de ene kant, omdat er veel haltes zijn, is de kans groot dat je er een vindt die dicht bij het punt in Albufeira ligt waar je naartoe wilt of vanwaar je vertrekt. Aan de andere kant maakt het de reis veel langer dan andere soorten transfers. Daarom is het niet de beste optie als je haast hebt of moe bent.

De pendelbus van Faro Airport naar Albufeira is van het bedrijf EVA Transportes. Op hun website kun je de prijzen en dienstregelingen van de bussen zien.

De reistijd is meestal ongeveer anderhalf uur. Zoals je kunt zien, is dit veel langer dan de trein of een privétransfer. Dus tenzij je veel dagen naar Albufeira gaat, lijkt het me tijdverspilling. Naar mijn mening kun je deze tijd beter gebruiken om de beste activiteiten van Albufeira te doen.

Interessante details

 • Duur van de tocht: Ongeveer anderhalf uur.
 • Prijs: De prijs is ongeveer 5-10 euro, afhankelijk van de tijd van het jaar en hoe ver van tevoren je het ticket koopt.
 • Voordelen van deze methode: Je kunt op een zeer voordelige manier rechtstreeks van de luchthaven van Faro naar Albufeira reizen.
 • Hoe boek je dit vervoer: Je kunt je ticket kopen op de officiële website van EVA Transportes of op de luchthaven zelf bij een van de loketten. Als je weinig tijd hebt, raad ik de eerste optie aan.
 • Aanrader als je goedkoop wilt reizen tussen de luchthaven van Faro en Albufeira.

5. Taxi of Uber, duurdere optie

Uber gebruiken| ©Dan Gold
Uber gebruiken| ©Dan Gold

Je kunt natuurlijk ook per taxi, Uber of iets dergelijks tussen het vliegveld en Albufeira reizen. Voor taxi's is er een taxistandplaats net buiten de vertrekhal van de terminal. Op welk tijdstip je ook aankomt op de luchthaven, er staat een lange rij taxi's voor je klaar, dus het duurt niet lang voordat je er een te pakken hebt.

In Faro hebben taxi's die naar de luchthaven rijden, in tegenstelling tot andere steden, geen speciaal tarief voor dit soort verbindingen. De prijs op de taximeter wordt berekend op basis van de afstand die het voertuig aflegt en de duur van de reis. Bovendien kan de prijs op de taxameter ook worden beïnvloed door het tijdstip van de dag, aangezien er nachttarieven zijn die duurder zijn.

Je weet dus niet wat je reis zal kosten tot je aankomt op je bestemming. Als je je niet wilt laten verrassen en van tevoren wilt weten wat de kosten van de transfer zullen zijn, raad ik je aan om een privétransportdienst zoals Uber of Bolt in te huren.

Interessante details

 • Reistijd: Over het algemeen duurt de reis per taxi of Uber ongeveer 30-40 minuten.
 • Prijs: ongeveer 40 tot 60 euro, meer of minder. Het hangt allemaal af van de tijd van de dag, de tijd van het jaar, het verkeer en waar je naartoe gaat in Albufeira.
 • Voordelen van deze methode: Het is een erg handige deur-tot-deur service en meestal hoef je niet langer dan een paar minuten te wachten.
 • Hoe boek je dit vervoer: Voor een taxitransfer moet je wachten tot je aankomt op de luchthaven en het voertuig oppikken op de taxistandplaats. Uber- of Bolt-transfers kun je boeken via de mobiele app van het bedrijf.
 • Aanrader als je last hebt gehad van een last-minute ongemak, bijvoorbeeld je vlucht is vertraagd en je hebt je shuttlebus gemist.

Wat is de dichtstbijzijnde luchthaven bij Albufeira?

Albufeira Luchthaven| ©Jimmy Pierce
Albufeira Luchthaven| ©Jimmy Pierce

Albufeira heeft geen eigen vliegveld. Het mooie van de Algarve is echter dat alle steden binnen hand bereik van elkaar liggen, dus je zult geen probleem hebben om Albufeira te bereiken vanaf een andere plek in de regio.

Het dichtstbijzijnde vliegveld bij Albufeira is het vliegveld van Faro. Dit is de belangrijkste luchthaven van de Algarve, want Faro is de hoofdstad van de regio. Het is klein en heeft maar één terminal, wat betekent dat je geen tijd hoeft te verspillen door de faciliteiten heen te lopen om bij je gate te komen.

Naast het vliegveld van Faro heeft de Algarve nog twee andere vliegvelden: Lagos en Portimão. Beide zijn echter vooral bedoeld voor privévluchten en bieden meestal geen commerciële vluchten aan.