Santiago de Compostela rondleiding door de kathedraal

4.3
(1686 Reviews)

Over deze activiteit

Smartphone tickets geaccepteerd

Duur: van 1 uur 30 minuten tot 2 uren 10 minuten
Deze activiteit heeft UITSTEKENDE reviews
Bevestiging ontvang je direct
GRATIS annuleren
Vanaf
€ 19 € 18
GRATIS annuleren
Geen verborgen kosten
 • Je boeking wordt direct bevestigd
 • Deze optie heeft GRATIS annuleren: boek het zonder enig risico!

Overzicht

Ontdek de kathedraal van Santiago de Compostela tijdens deze rondleiding. Tijdens deze onvergetelijke ervaring bezoekt u een van de meest bezochte katholieke tempels in Spanje, die jaarlijks duizenden pelgrims trekt. Maak je klaar om te leren over het graf van de apostel St. James.

Bij deze activiteit is een professionele gids inbegrepen , die u door het interieur van het belangrijkste Romaanse kunstwerk van Spanje leidt. U krijgt de gelegenheid om tussen de koren door te lopen en de ontelbare kapellen te bekijken die deze tempel herbergt, maar ook om het beroemde botafumeiro te bekijken en toegang te krijgen tot het Kathedraalmuseum. Je krijgt ook een koptelefoon, zodat je geen enkel detail van de uitleg van de gids mist.

 • Geniet van een rondleiding in de kathedraal van Santiago de Compostela, een van de meest verbazingwekkende Romaanse kunstwerken in Spanje.
 • Samen met een deskundige gids leert u over het leven van de apostel Sint-Jacob en de geschiedenis van dit prachtige monument dat jaarlijks duizenden pelgrims trekt.
 • Bezoek het Kathedraalmuseum en laat u verleiden door elk detail van de kathedraal: het botafumeiro of de Corticela-kapel.

Wat is inbegrepen

 • Ingang van de kathedraal van Santiago de Compostela
 • Toegang tot het Kathedraal Museum
 • Toegang tot de Portiek van de Glorie (indien de optie wordt gekozen)
 • Rondleiding door het historische centrum (indien geselecteerd)

Selecteer aantal deelnemers en datum

Wat je kunt verwachten

Liefhebbers van kunst en religie zullen genieten van deze ervaring die bestaat uit een rondleiding door de kathedraal van Santiago de Compostela. Ontdek de geheimen en charmes van het juweel van de Romaanse kunst. Een deskundige gids zal u steeds vergezellen om interessante informatie te verstrekken en u krijgt ook een koptelefoon om beter te kunnen luisteren.

Verken elke hoek van deze christelijke tempel, de balkons met ongelooflijk uitzicht, het graf van de apostel Santiago of de kapel van Corticela. Het wordt beschouwd als een van de meest representatieve centra van het christendom en valt vooral op als eindpunt van de Jakobsroute.

De bouw ervan duurde van 1075 tot 1211 en als u het grondig verkent, vindt u naast resten van romaanse kunst ook sporen van gotiek, barok en Spaanse gotiek.

De kathedraal van Santiago de Compostela is een artistiek, religieus en cultureel symbool met een enorme invloed. Door de overblijfselen van de apostel Sint Jacobus te herbergen, werd deze plaats het belangrijkste bedevaartsoord van Europa. Haar erfgoedwaarde blijkt uit het feit dat zij door de Unesco is uitgeroepen tot Goed van Cultureel Belang en Werelderfgoed.

Duizenden mensen gaan vanuit verschillende plaatsen op bedevaart naar Galicië om de kathedraal te bereiken, hoewel het tegenwoordig meer voor recreatieve doeleinden wordt gedaan. De tempel telt ongeveer zestien kapellen en de meest iconische elementen zijn onder meer het Grote Altaar, de botafumeiro, een zuiverend voorwerp sinds de middeleeuwen, en de Portico de la Gloria.

Reviews

4.3
· 1686 Reviews
 • C
  Carmen
  5
  (0 Reviews)
  Prachtige kathedraal, ik raad de rondleiding ten zeerste aan.
 • M
  Miguel
  4
  (0 Reviews)
  Het was een goede ervaring, hoewel ik iets meer had verwacht van de kathedraal. Desondanks moet ik toegeven dat het de moeite waard was, ik heb veel geleerd over de plaats dankzij de gids en ik heb behoorlijk genoten van de rondleiding.
 • S
  Susan
  5
  (0 Reviews)
  Het was een erg leuke ervaring met mijn familie, we hebben veel geleerd over de kathedraal dankzij de gids en we hebben genoten van de hele tour. Een aanrader om het met iemand anders te doen.
 • K
  Kevin
  5
  (0 Reviews)
  Een zeer imposante en majestueuze kathedraal.
 • Meer info

  Vertrek en terugkomst

  Extra informatie

  Annuleringsbeleid