Sevilla Maria Luisa Park en Plaza de España tour

4.2
(1329 Reviews)

Over deze activiteit

Smartphone tickets geaccepteerd

Duur: 2 uren
Deze activiteit heeft UITSTEKENDE reviews
Bevestiging ontvang je direct
GRATIS annuleren
Vanaf
€ 16 € 15
GRATIS annuleren
Geen verborgen kosten
 • Je boeking wordt direct bevestigd
 • Deze optie heeft GRATIS annuleren: boek het zonder enig risico!

Overzicht

Deze wandeling richt zich op het gebied van Sevilla dat het meest geassocieerd wordt met de Wereldtentoonstelling van 1929, een gebeurtenis die het gezicht van de stad radicaal veranderde. Een deskundige gids geeft uitleg over de geschiedenis van drie prachtige plaatsen: Plaza de España, María Luisa Park en Plaza de América. De rondleiding duurt ongeveer 2 uur en vindt plaats in alle seizoenen.

 • Leer meer over de geschiedenis van het Maria Luisa Park en het Plaza de España dankzij de uitleg van een deskundige gids.
 • Ontdek de locaties van de Wereldtentoonstelling van 1929 in ongeveer 2 uur.
 • Wandel door dit deel van de stad met een kleine groep.

Wat is inbegrepen

 • Rondleiding door het María Luisa Park en Plaza España
 • Gids voor deskundigen

Selecteer aantal deelnemers en datum

Wat je kunt verwachten

Deze wandeling duurt ongeveer 2 uur en raakt de punten van Sevilla die verband houden met een van de belangrijkste gebeurtenissen in haar recente geschiedenis: de Ibero-Amerikaanse tentoonstelling van 1929. Een deskundige gids vertelt u over de grote veranderingen die het gezicht van de stad aan het begin van de vorige eeuw veranderden.

Het onbetwistbare symbool van Sevilla en de Ibero-Amerikaanse Tentoonstelling is Plaza de España, een architectonisch juweel dat Renaissance en neo-Moorse elementen combineert. De grootsheid in combinatie met de schoonheid ervan laat niemand onverschillig: het beslaat een oppervlakte van 50.000 vierkante meter, is halfrond van vorm en is versierd met tegels gewijd aan de verschillende Spaanse provincies. Een ander opvallend detail is het kanaal dat parallel aan het gebouw loopt en wordt overbrugd door vier bruggen.

Het Plaza de España werd ontworpen door Aníbal González, een architect die voor Sevilla even belangrijk was als Gaudí voor Barcelona. Dankzij haar aantrekkingskracht is deze stedelijke ruimte het decor geweest voor films en series als Game of Thrones, Lawrence of Arabia en Star Wars II - Attack of the Clones.

Niet ver weg ligt een andere niet te missen bestemming: het Maria Luisa Park. De gids vertelt u over het ontstaan van dit groene gebied, dat is ontstaan uit de tuinen van het paleis van San Telmo, dat in 1893 aan de stad werd geschonken. Het huidige uiterlijk is te danken aan de Franse ingenieur Forestier; dankzij zijn werk kunnen we schilderachtige hoekjes bewonderen zoals de Isleta de los Pájaros, de Monte Gurugú of de Glorieta de Bécquer.

In het María Luisa Park ligt het prachtige Plaza de América. Het is rechthoekig van vorm en herbergt zes drinkfonteinen die in 1964 door de kunstenaar Juan Ramón Lafita zijn gemaakt. De ruimte wordt begrensd door drie iconische gebouwen met verschillende bouwstijlen: het Museum van Volkskunsten en -gebruiken (Mudejar), het Koninklijk Paviljoen (Gotisch) en het Archeologisch Museum (Renaissance).

Reviews

4.2
· 1329 Reviews
 • S
  Sofía
  5
  (0 Reviews)
  Een wonder!
 • W
  Wenda
  4
  (0 Reviews)
  Zeer goede prijs-kwaliteitverhouding.
 • L
  Lía
  5
  (0 Reviews)
  Heel goed, ik vond het heel belangrijk hoe de geschiedenis van deze plaatsen werd benaderd, het respect voor Sevilla en de aandacht voor de toerist. Zeer goed.
 • M
  Marcio
  5
  (0 Reviews)
  Geweldig alles!
 • Meer info

  Extra informatie

  Annuleringsbeleid