Beste wolkenkrabbers in Bangkok

Als je Bangkok van bovenaf wilt zien, dan nodig ik je uit om een van de luxe wolkenkrabbers te bezoeken!

Ana Caballero

Ana Caballero

10 minuten lezen

Beste wolkenkrabbers in Bangkok

edificios modernos|© Pixabay

Bangkok is een grote stad met talloze wolkenkrabbers die het bewonderen waard zijn, zowel van binnen als van buiten. Een bezoek aan een van deze wolkenkrabbers is zeker een van de leukste dingen om te doen in Bangkok. Veel ervan hebben hotels, goede restaurants en vooral observatiedekken met uitkijkplatforms.

Uitkijkpunten op wolkenkrabbers zijn de beste manier om een panoramisch uitzicht over de hele stad te krijgen. Sommige bieden roterende platforms of glazen loopbruggen die de ervaring vanuit de hoogte veel interessanter maken - niet voor mensen die last hebben van hoogtevrees!

1. King Power MahaNakhon

King Power Mahanakhon|©Jakapan Chumchuen
King Power Mahanakhon|©Jakapan Chumchuen

De King Power MahaNakhon heeft een ontwerp dat zich onderscheidt van andere wolkenkrabbers in Bangkok. Het heeft het uiterlijk van een vierkante toren, maar met een spiraal van kubusvormige oppervlakken. Hij is ongeveer 314 meter hoog (de hoogste in Thailand), heeft 79 verdiepingen en het observatiedek staat bekend als de Mahanakhon SkyWalk.

Van de verdiepingen valt de 74e verdieping op, omdat je vanaf daar kunt genieten van een adembenemend uitzicht van 360°. Op de 78e verdieping kun je je moed testen door 310 meter boven de grond over een glazen loopbrug te lopen.

Als je de King Power Mahanakhon, een van de beste wolkenkrabbers van Bangkok, wilt ervaren, houd er dan rekening mee dat de gemiddelde kosten van een ticket voor een volwassene €20 bedragen. Als je van plan bent om deze wolkenkrabber met kinderen te bezoeken, heb ik goed nieuws voor je, de gemiddelde entreeprijs voor kinderen tussen 3 en 12 jaar is €10.

Een ander belangrijk feit over deze wolkenkrabber is dat hij winkels, luxe appartementen en een hotel heeft, het Bangkok Edition Boutique Hotel. Je hoeft hier niet te verblijven of naar een van de winkels te gaan: je kunt de observatiedekken, de bar of het restaurant bezoeken.

Interessante details

  • Prijs: ongeveer 20 € voor kaartjes voor volwassenen en ongeveer 10 € voor kinderen tussen 3 en 12 jaar oud.
  • Openingstijden: van 10.00 tot middernacht.
  • Locatie: Narathiwat Ratchanakharin Road, Bang Rak, Bangkok, Thailand.

Koop kaartjes voor het Baiyoke Observation Deck

2. Meritus Suites Staatstoren

Uitzicht vanaf de staatstoren|©Ninara
Uitzicht vanaf de staatstoren|©Ninara

De Meritus Suites State Tower is een multifunctionele wolkenkrabber met een hoogte van 247 meter, het op twee na hoogste gebouw van het land en het grootste in Zuidoost-Azië. Het werd gebouwd in 2001 en heeft 68 verdiepingen. Een van de meest representatieve kenmerken is de gouden koepel met een diameter van 30 meter en de neoklassieke balkons.

Enkele van de namen waren Silom Precious Tower en Royal Charoen Krung Tower. In het gebouw bevinden zich appartementen, winkels en kantoren. Het heeft zelfs twee vijfsterrenhotels die bekend staan als Lebua at State Tower.

Het heeft ook Sirocco, een open restaurant met een ongelooflijk panoramisch uitzicht over de stad. Deze bar en restaurant bevindt zich op de 63e verdieping en is beroemd geworden door de film Hangover 2. Het heeft ook verschillende verdiepingen die een prachtig uitzicht bieden over de hele stad en de Chao Praya-rivier.

Als je een dag toeren door Bangkok op een hoge noot wilt afsluiten, kun je de nacht doorbrengen in de faciliteiten van deze wolkenkrabber. Zo kun je genieten van een heerlijk diner en de hele stad bekijken die je overdag hebt rondgetoerd.

Interessante details

  • Prijs: gratis toegang.
  • Openingstijden: van 16.00 tot 01.00 uur.
  • Locatie: 1055 Si Lom, Silom, Bang Rak, Bangkok 10500, Thailand.

Boek een rondleiding door Bangkok

3. Banyan Boom Bangkok

Banyan Boom|©Anthony Shane
Banyan Boom|©Anthony Shane

De wolkenkrabber Banyan Tree is een multifunctioneel gebouw van 197 meter hoog met 61 verdiepingen. Het werd gebouwd in 1995 en de belangrijkste attractie is het vijfsterrenhotel. Je kunt één nacht boeken vanaf €80. Als je meer dan drie nachten boekt, kun je een speciale korting krijgen.

Een andere attractie van deze wolkenkrabber bevindt zich op de 61e verdieping, waar je de Vertigo Grill and Moon Bar vindt. Dit is een openluchtterras waar je kunt stoppen en genieten van een cocktail terwijl je Bangkok van bovenaf bekijkt. Je kunt ook een van de voortreffelijke gerechten uit de keuken bestellen.

Het hotel heeft ook een zwembad en een holistische spa, die behandelingen met natuurlijke elementen biedt. Je kunt deze plek bezoeken, genieten van een spectaculair uitzicht en een hele middag ontspannen. Houd er rekening mee dat de spa om 10.00 uur opent en om 20.00 uur sluit.

Dit hotel is bekroond met het EarthCheck Gold Certified 2020 en Tripadvisor Travelers' Choice Awards 2020. Deze twee certificaten zijn een goede referentie die je laten weten wat de kwaliteit is van de plek waar je verblijft.

Interessante details

  • Prijs: gratis toegang.
  • Openingstijden: 10 uur 's ochtends tot 1 uur 's nachts.
  • Locatie: 21/100 S Sathon Rd, Khwaeng Thung Maha Mek, Khet Sathon, Krung Thep Maha Nakhon 10120, Thailand.

Boek een privétour door Bangkok

4. Baiyoke Sky Tower

Baiyoke toren|©tobfl
Baiyoke toren|©tobfl

De Baiyoke Sky Tower is met zijn 304 meter de op een na hoogste wolkenkrabber in Bangkok en Thailand. Het is een hotel met 88 verdiepingen en ongeveer 700 kamers. Op de 77e en 84e verdieping kun je genieten van het uitzicht vanaf dit gebouw.

Ik raad je aan om de Roof Top Bar te bezoeken voor een avondje uit. Deze bar op de 83e verdieping biedt ook een prachtig uitzicht over de stad. Het is ook een van de beste bars in de stad, dus je moet het op je lijstje zetten van dingen die je 's avonds in Bangkok kunt doen.

Een andere attractie die je niet mag missen bevindt zich op de 84e verdieping. Het is een openlucht observatiedek met een roterend platform, de enige in Bangkok! Hier kun je genieten van een werkelijk 360° uitzicht over de stad Bangkok en daarbuiten, zonder dat je je hoeft te verplaatsen.

Om je avond compleet te maken, kun je genieten van het buffet met Thaise of internationale gerechten dat wordt geserveerd in het Crystal Grill Restaurant, gelegen op de 82e verdieping. Als je verder wilt genieten van de avond, moet je nog een stop maken op de 79e verdieping, waar je een ander restaurant kunt binnengaan waar je karaoke kunt zingen in hun karaokebar.

Interessante details

  • Prijs: ongeveer €10 om toegang te krijgen tot het observatiedek.
  • Openingstijden: Het observatiedek is voor het publiek geopend van 10.00 tot middernacht. De draaischijf is geopend van 10.00 tot 22.00 uur.
  • Locatie: 222 Ratchaprarop Road, Thanon Phaya Thai, Ratchathewi, Bangkok 10400, Thailand.

Koop je ticket voor Baiyoke Sky Hotel

5. Olifantengebouw

Bangkok, Olifantentoren|©Marion Perney
Bangkok, Olifantentoren|©Marion Perney

Het Elephant Building, ook bekend als het Chang Building, is een wolkenkrabber die niet bepaald bekend staat om zijn schoonheid, maar om zijn eigenaardige vorm. Het bestaat uit twee kantoortorens en een woontoren. De drie torens zijn bovenaan met elkaar verbonden door een lange structuur die op zijn beurt verschillende verdiepingen herbergt.

Als je goed kijkt, stelt de eerste toren de slurf van de olifant voor en de andere twee zijn poten. In de verte zie je ook wat de slagtanden van de olifant lijken te zijn, aan weerszijden van het gebouw. Hier bevinden zich de kantoren van het managementbedrijf van de wolkenkrabber. De ogen zijn twee grote ronde ramen, ook aan weerszijden van het gebouw. De oren zijn balkons over meerdere verdiepingen.

In totaal heeft het gebouw 31 verdiepingen en meet het 110 meter. Hoewel het niet de hoogste wolkenkrabber is, is zijn aanwezigheid moeilijk te negeren. Als je een Hop on Hop off Bus tour neemt, kun je er vlak langs komen. Je moet echter wel even stoppen om alle bijzondere details van dit olifantachtige gebouw te bekijken.

Hoewel je in het gebouw geen leuke activiteiten vindt, is het de moeite waard om het van de buitenkant te bekijken en alle details te waarderen. Je kunt het winkelcentrum binnengaan en wat rondneuzen - vergeet niet wat foto's te nemen tijdens je bezoek!

Interessante details

  • Prijs: geen toegangsprijs.
  • Openingstijden: Geen openingstijden voor toeristen.
  • Locatie: 3300 Phahonyothin Road, Khwaeng Chom Phon, Khet Chatuchak, Krung Thep Maha Nakhon 10900, Thailand.

6. De Met

De Met, Bangkok|©trevor.patt
De Met, Bangkok|©trevor.patt

The Met is een woonflat van 69 verdiepingen en 228 meter hoog. Het is de op één na hoogste woontoren in heel Thailand, met ongeveer 370 appartementen. Hoewel er geen activiteiten voor toeristen zijn, raad ik je aan er langs te gaan om de immensiteit ervan te waarderen.

Deze wolkenkrabber bestaat uit zes torens die met elkaar verbonden zijn door verhoogde loopbruggen. Als je van architectuur houdt, zal dit zeker een spektakel voor je ogen zijn. Het heeft ook luifels, overstekken en muren vol levende vegetatie. Dit laatste element heeft een zeer belangrijke functie: het zonlicht filteren en het interieur beschermen tegen oververhitting.

Ook de verspringende blokken van deze wolkenkrabber zijn zo georiënteerd en geplaatst dat de zon er volgens zijn normale koers doorheen kan. Tegelijkertijd helpen hun openingen om de kracht van de bries te vergroten om de huizen op de warmste dagen te koelen. De architecten hebben aan alles gedacht!

Een ander belangrijk detail in deze grote wolkenkrabber zijn de openingen in de verschillende torens. Hierin bevinden zich zwembaden en tuinen, een echte luxe om in deze flats te wonen! Last but not least won The Met in 2009 de Bronze Emporis Skyscraper Award.

Interessante details

  • Prijs: geen toegangsprijs.
  • Openingstijden: Geen openingstijden omdat het niet toegankelijk is voor toeristen.
  • Locatie: Khwaeng Thung Maha Mek, Khet Sathon, Krung Thep Maha Nakhon 10120, Thailand.

7. De Pano

Stadsgezicht vanaf de top van de Pano Rama III|©apiwat laoteppitaks
Stadsgezicht vanaf de top van de Pano Rama III|©apiwat laoteppitaks

De Pano is een andere residentiële wolkenkrabber in Bangkok. Hoewel je het gebouw niet kunt bezichtigen, is het belangrijk om het bestaan ervan en de architectonische details te kennen. Dit 57 verdiepingen tellende gebouw ligt vlak naast de iconische Chao Phraya-rivier.

Het is ongeveer 219 meter hoog en heeft 397 wooneenheden. Het bestaat uit twee vleugels: de Sky Wing, het hoogste gebouw, en de River Wing, het laagste gebouw. Het is een spektakel om de indrukwekkende vorm van deze wolkenkrabber te aanschouwen.

Vermeldenswaard is dat The Pano in 2010 de vierde plaats won bij de Emporis Skyscraper Awards. Deze prijzen erkennen de functionaliteit en uitmuntendheid van gebouwontwerpen. Bovendien werd het architectenbureau dat verantwoordelijk is voor deze wolkenkrabber, WOHA, ook bekroond met de Singapore President's Design Award, dus wil je de kans missen om voor zo'n gerenommeerd gebouw te staan?

Interessante details

  • Prijs: er wordt geen entreegeld gevraagd.
  • Openingstijden: Geen openingstijden omdat het niet toegankelijk is voor toeristen.
  • Locatie: Bang Phong Phang, Yan Nawa, Bangkok 10120, Thailand.

Tips voor een bezoek aan een wolkenkrabber in Bangkok

Uitzicht Baiyoke Sky Tower Hotel|©prahatravel
Uitzicht Baiyoke Sky Tower Hotel|©prahatravel

Als je snel onderzoek doet, zul je merken dat in Bangkok de dresscode voor het bezoeken van bezienswaardigheden zoals tempels en wolkenkrabbers erg op elkaar lijken. In geen van deze etablissementen mogen mensen met korte broeken, schoenen met open tenen of laag uitgesneden decolletés naar binnen. In het geval van wolkenkrabbers kun je het beste semi-formele kleding dragen.

Aan de andere kant is het aan te raden om je hotelkamervan tevoren te boeken als je in een van de wolkenkrabbers wilt verblijven. Dit bespaart je wat geld, vooral als je langer dan twee nachten blijft. Ook ben je dan verzekerd van een rustig verblijf, vooral in het hoogseizoen, want dan is het vaak erg druk.

Tot slot raad ik je aan om, als je een uitkijkpunt wilt bezoeken, net op tijd te gaan om een zonsondergang te zien. Op die manier kun je een deel van de dag en de nacht van de stad zien vanuit de hoogte. Het is ook belangrijk om het weer op die dag te controleren, want als de lucht niet helder is, zul je geen goed uitzicht kunnen krijgen. Zoek voordat je op reis gaat uit wat de beste tijd is om naar Bangkok te reizen.

Waarom is het aan te raden om een wolkenkrabber in Bangkok te bezoeken?

Koning Power MahaNakhon Gebouw|©Anthony Surace
Koning Power MahaNakhon Gebouw|©Anthony Surace

Bangkok is een bruisende stad, vol straten, tempels en gebouwen. Vanaf de grond is het wat moeilijk om alle details van de grootsheid te zien, maar vanuit een van de wolkenkrabbers is het gemakkelijker om een breed beeld te krijgen van dit geweldige stadslandschap. Je kunt zelfs de mooiste tempels van de stad zien vanaf een uitkijkpunt.

Bovendien bieden deze wolkenkrabbers niet alleen observatiedekken, maar ook een verscheidenheid aan aantrekkelijke voorzieningen. De bars en restaurants zijn meestal luxueus en je vindt er vermakelijke activiteiten zoals dansvloeren of karaokeplekken, je zult je er prima vermaken!

Aan de andere kant hebben sommige van deze wolkenkrabbers luxe hotels, kun je je voorstellen dat je in een van die hotels verblijft en elke dag een uitstekend uitzicht hebt over Bangkok? Het zou zeker een ongelooflijke ervaring zijn die je alleen kunt beleven op een van de must-see plaatsen in Bangkok.

Laten we de opties vergelijken

mensen in King Power MahaNakhon|©李 至中
mensen in King Power MahaNakhon|©李 至中
  • Krachtcentrale MahaNakhon
  • Prijs: ongeveer 20 € voor kaartjes voor volwassenen en ongeveer 10 € voor kinderen tussen 3 en 12 jaar oud.
  • Openingstijden: van 10.00 tot middernacht.
  • Locatie: Narathiwat Ratchanakharin Road, Bang Rak, Bangkok, Thailand.
  • Meritus Suites State Tower
  • Prijs: Gratis toegang.
  • Openingstijden: 16.00 tot 01.00 uur.
  • Locatie: 1055 Si Lom, Silom, Bang Rak, Bangkok 10500, Thailand.
  • Banyan Tree Bangkok
  • Prijs: gratis toegang.
  • Openingstijden: 10.00-1.00 uur.
  • Locatie: 21/100 S Sathon Rd, Khwaeng Thung Maha Mek, Khet Sathon, Krung Thep Maha Nakhon 10120, Thailand.
  • Baiyoke luchttoren
  • Prijs: ongeveer €10 voor toegang tot het observatiedek.
  • Openingstijden: Het observatiedek is open voor het publiek van 10.00 tot middernacht. De draaischijf is open van 10.00 tot 22.00 uur.
  • Locatie: 222 Ratchaprarop Road, Thanon Phaya Thai, Ratchathewi, Bangkok 10400, Thailand.
  • Olifantengebouw
  • Prijs: Geen entree vereist.
  • Openingstijden: Geen openingstijden voor toeristen.
  • Locatie: 3300 Phahonyothin Road, Khwaeng Chom Phon, Khet Chatuchak, Krung Thep Maha Nakhon 10900, Thailand.
  • De Met
  • Prijs: geen entree vereist.
  • Openingstijden: Geen openingstijden omdat het niet toegankelijk is voor toeristen.
  • Locatie: Khwaeng Thung Maha Mek, Khet Sathon, Krung Thep Maha Nakhon 10120, Thailand.
  • De Pano
  • Prijs: Geen toegangsprijs.
  • Openingstijden: Geen openingstijden omdat het niet toegankelijk is voor toeristen.
  • Locatie: Bang Phong Phang, Yan Nawa, Bangkok 10120, Thailand.