Beste tempels in Bangkok

Tempels in Bangkok zijn een essentieel onderdeel van de Thaise cultuur en religie. Hier zijn er een paar die je zeker wilt bezoeken om de boeddhistische kunst en architectuur te leren kennen.

Andressa García

Andressa García

9 minuten lezen

Beste tempels in Bangkok

Templo dorado en Bangkok |©Lu Zhao

Een bezoek aan deze tempels is een uitstekende gelegenheid om meer te leren over de geschiedenis en de spiritualiteit van Thailand en geeft je de kans om contact te maken met de culturele waarden en tradities, daarom is een bezoek aan deze tempels een van de beste dingen om te zien en te doen in Bangkok.

Een van de beroemdste tempels die je in Bangkok moet bezoeken is Wat Phra Kaew, de tempel van de Smaragden Boeddha. Maar ik nodig je ook uit om andere tempels te bezoeken die in Thailand liggen en elk jaar duizenden toeristen en pelgrims trekken. Een bezoek aan de tempels geeft je ook een unieke en spannende ervaring in de stad, wat een uitstekende manier is om je reis te verrijken en veel interessanter en gedenkwaardiger te maken.

1. Wat Phra Kaew

Wat Phra Kaew, Bangkok, Thailand|©east med wanderer
Wat Phra Kaew, Bangkok, Thailand|©east med wanderer

Wat Phra Kaew is niet minder dan de heiligste tempel van Thailand en ligt op het terrein van het Grand Palace van Bangkok. Het is zeker een must-see tijdens je Bangkok reis in 2 dagen of minder. Wat Phra Kaew is een belangrijk onderdeel van de Thaise geschiedenis en cultuur sinds de bouw ervan in 1782.

Binnen zie je enkele van de meest vereerde religieuze artefacten van het land. Hiertoe behoort een 66 centimeter Emerald Boeddhabeeld, dat beroemd is om zijn vermeende magische krachten om iedereen te beschermen die de tempel betreedt. Architectonisch zijn de muren en plafonds versierd met ingewikkelde muurschilderingen met scènes uit de boeddhistische mythologie en traditionele Thaise verhalen en legenden.

Ik raad je aan om kaartjes te kopen voor een bezoek aan het Grand Palace in Bangkok, zodat je de sfeer van Wat Phra Kaew kunt proeven. Deze plek is ook getuige van meerdere vieringen die het hele jaar door plaatsvinden om hulde te brengen aan het boeddhistische geloof.

Interessante details

 • Prijs: Voor een bezoek aan deze plek betaal je ongeveer 15 euro per persoon.
 • Openingstijden: Deze tempel is dagelijks geopend voor het publiek tussen 8.30 en 15.30 uur.
 • Locatie: Gelegen aan Na Phra Lan Road, Phra Borom Maha Ratchawang, Phra Nakhon.

Boek een tempeltour in Bangkok

2. Wat Arun

Wat Arun|©Feroze Kaliyadan
Wat Arun|©Feroze Kaliyadan

Wat Arun staat ook bekend als de "Tempel van de Dageraad" en is vooral bekend om zijn indrukwekkende architectuur en ongelooflijke ontwerpdetails, waaronder mozaïekdecoratie en vergulde beelden. De tempel heeft een imposante centrale toren van meer dan 70 meter hoog, versierd met glazen en keramische ornamenten.

Als je naar Wat Arun gaat, moet je weten dat je de tempel het beste kunt bezoeken door de steile trappen te beklimmen en te genieten van het panoramische uitzicht vanaf de trappen en de top. Je zult ook graag de architectonische schoonheid van de tempel zien en bewonderen, die onder andere wordt beschouwd als een belangrijke heilige plaats voor Thaise boeddhisten.

Een goede manier om deze plek te leren kennen is door je op te geven voor een stadstour door Bangkok, waarbij je wordt meegenomen om de tempel, die in de 17e eeuw werd gebouwd, te bekijken. Een merkwaardig fenomeen van de tempel, dat je zeker zal bevallen, is de impact van de zonnestralen op de centrale toren van de tempel.

Interessante details

 • Prijs: Om deze tempel te betreden moet je ongeveer 3 euro per persoon betalen.
 • Openingstijden: De tempel is elke dag geopend tussen 8:00 en 17:30 uur.
 • Locatie: De tempel ligt recht tegenover het Grand Palace. Om de rivier over te steken kun je een boot nemen.

Boek een tour met bezoek aan de tempels van Bangkok

3. Wat Pho

Wat Pho, Bangkok|©Weng Yung
Wat Pho, Bangkok|©Weng Yung

Als je je opgeeft voor een fietstour in Bangkok, krijg je de kans om de Wat Pho te bezoeken, een van de belangrijkste en populairste boeddhistische tempels in Bangkok. Het staat ook bekend als de Tempel van de Liggende Boeddha, omdat er binnen een groot Boeddhabeeld staat van 46 meter lang en 15 meter hoog, gemaakt van baksteen en bedekt met bladgoud. Maar naast dit grote beeld zie je ook andere gebouwen en binnenplaatsen met beelden en religieuze structuren.

In de tempel is een massageschool waar je Thaise therapeutische technieken kunt leren. Je kunt ook een traditioneel Thais massagecentrum binnengaan om deze traditionele technieken te ervaren. Wat Pho is een van de meest bezochte plaatsen ter wereld wat het aantal toeristen binnen betreft.

Details van belang

 • Prijs: Je betaalt ongeveer 6 euro per persoon om deze tempel te bezoeken.
 • Openingstijden: Deze tempel is elke dag geopend tussen 8:30 en 18:30 uur.
 • Locatie: Deze tempel ligt specifiek achter het Grand Palace.

Boek een fietstour door Bangkok

4. Wat Benchamabophit

wat benchamabophit|©David Wilkinson
wat benchamabophit|©David Wilkinson

Wat Benchamabophit staat ook bekend als de Marmeren Tempel en is voornamelijk gebouwd van Italiaans marmer. Hij werd eind 19e eeuw gebouwd tijdens het bewind van koning Chulalongkorn en een van de opvallendste kenmerken is de imposante architectuur en het elegante ontwerp.

In de hoofdhal van de tempel zul je onder de indruk zijn van het zittende jade Boeddhabeeld, een van de belangrijkste bouwwerken in de tempel omdat het zeer wordt vereerd door de gelovigen. Wat Benchamabophit is een bedevaartsoord voor veel toeristen en de lokale bevolking die de Thaise cultuur en geschiedenis willen leren kennen.

In de tempel zie je ook veel Boeddhabeelden en veel houtsnijwerk. Ik raad aan om een tuk tuk tour door Bangkok te nemen om de tempels te bekijken, waaronder Wat Benchamabophit.

Interessante details

 • Prijs: Om deze tempel te betreden moet je ongeveer 2 euro per persoon betalen.
 • Openingstijden: Deze plek is elke dag geopend tussen 8:00 en 17:30 uur.
 • Locatie: Deze tempel ligt op zeer korte afstand van Dusit Park.

Boek een tour met bezoek aan Bangkok tempels

5. Wat Sri Sudaram Worawihan

Tempel in Bangkok|©Rattasat
Tempel in Bangkok|©Rattasat

Zonder twijfel een tempel die je moet bezoeken is de Wat Sri Sudaram Worawihan, gelegen in de regio Ayutthaya in Thailand. Om deze tempel te bezoeken raad ik je aan om je aan te melden voor een van de tours naar de tempels van Ayutthaya, waarbij je niet alleen deze tempel leert kennen, maar ook andere die in die regio liggen.

Deze tempel in het bijzonder is gebouwd in de 18e eeuw tijdens het bewind van koning Boromakot van Ayutthaya. Een van de dingen die je zal opvallen aan deze plek is het 15 meter hoge zittende Boeddhabeeld, dat zeker een goede plek is om de beste foto's van je reis te maken. Je ziet er ook veel prachtige muurschilderingen en houtsnijwerk uit de Ayutthaya-periode.

Zonder twijfel is deze tempel een van de beste plekken om te zien en de tijd te nemen om hem in zijn geheel te bezoeken, vooral vanwege het culturele belang dat de plek vertegenwoordigt voor Thailand en zijn tradities.

Interessante details

 • Prijs: Voor een bezoek aan deze tempel betaal je ongeveer 3 euro per persoon.
 • Openingstijden: Je kunt deze plek elke dag tussen 8:00 en 20:30 bezoeken.
 • Locatie: Het is gelegen in de plaats Phra Nakhon in Bangkok.

Boek een tour naar Ayutthaya

6. Wat Saket

Wat Saket|©Thanathip Moolvong
Wat Saket|©Thanathip Moolvong

Wat Saket is een van de beroemdste tempels in Bangkok en wordt ook wel Gouden Berg genoemd. Het is een zeer populair bedevaartsoord in de stad en ligt op een kleine heuvel met een ongelooflijk uitzicht over Bangkok. Wat je aandacht naar deze plek zal trekken is de gouden chedi, die meer dan 70 meter hoog is, en daarom een belangrijke toeristische attractie in de stad is.

Binnen in de tempel zie je een uitgebreide collectie boeddhabeelden en heiligdommen die van groot belang zijn voor de Thaise cultuur en religie. Ook binnen zie je talloze beelden en schilderijen van verschillende stijlen waar je de Boeddha en andere godheden die belangrijk zijn voor de Thaise cultuur kunt bewonderen. Wat Saket is altijd druk bezocht tijdens de verschillende festiviteiten en religieuze evenementen die gedurende het jaar worden georganiseerd.

Als je met een gids Wat Saket bezoekt, zal hij of zij je zeker vertellen dat er binnen een relikwie van Gautama Boeddha wordt bewaard. Of het nu waar is of niet, wat zeker is, is dat een bezoek aan Wat Saket moet worden opgenomen in uw reisroute voor Bangkok in 3 dagen of minder.

Details van belang

 • Prijs: Om deze plek te betreden moet je ongeveer 3 euro per persoon betalen.
 • Openingstijden: Je kunt deze tempel elke dag bezoeken tussen 8:00 en 17:00 uur.
 • Locatie: Deze plek ligt precies op 344 Thanon Chakkraphatdi Phong, Ban Bat, Pom Prap Sattru Phai.

Boek een tour met bezoek aan Bangkok tempels

7. Sri Maha Mariamman Tempel

Sri Maha MariAmman Hindoe Tempel Bangkok|©macca c
Sri Maha MariAmman Hindoe Tempel Bangkok|©macca c

Hoewel de Sri Maha Mariamman Tempel aanzienlijk minder bekend is in vergelijking met andere boeddhistische tempels in Thailand, is het een belangrijke plaats van aanbidding en wordt het ook gewaardeerd door de hindoegemeenschap in Thailand. Je zult onder andere blij zijn met de kleurrijke en gedetailleerde architectuur die opvalt in deze tempel. Je zult ook kunnen zien hoe de hindoetraditie van Zuid-India zich in de tempel manifesteert.

Je kunt door verschillende kamers in de tempel lopen, waar je altaren en beelden van verschillende hindoegoden tegenkomt, zoals Ganesha en Durga. Je ziet ook een elegante toren en verschillende architecturale elementen van grote waarde. Naast al het bovenstaande is deze plek ongelooflijk interessant omdat je binnen veel kunt leren over de cultuur en religieuze tradities van Thailand.

Interessante details

 • Prijs: Er is geen toegangsprijs, maar donaties worden geaccepteerd.
 • Openingstijden: De tempel is dagelijks geopend van 6:00 tot 20:00 uur.
 • Locatie: Gelegen op No. 5, Soi Sri Bahphan, Surawong Road, Suriyawongse, Bang Rak.

8. Wat Ratchanatdaram

Wat Ratchanatdaram Worawihan|©Uwe Schwarzbach
Wat Ratchanatdaram Worawihan|©Uwe Schwarzbach

De tempel heet Wat Ratchanatdaram Woravihara, maar staat ook bekend als het IJzeren Klooster. Het werd gebouwd op bevel van koning Rama III in de 19e eeuw en een deel van wat deze tempel zo bijzonder maakt, is de elegante architectuur. Binnen zie je verschillende belangrijke gebouwen en structuren, waaronder de imposante metalen toren van 36 meter die bekend staat als Loha Prasat.

De toren met drie verdiepingen heeft achtenveertig zuilen die de achtenveertig deugden van Boeddha voorstellen. Er wordt gezegd dat de Loha Prasat het enige overgebleven gebouw in zijn soort ter wereld is. Naast deze kenmerken van het gebouw worden er ook een groot aantal boeddhistische relikwieën bewaard, die je kunt zien als je de tempel bezoekt.

Interessante details

 • Prijs: Voor een bezoek aan deze tempel betaal je ongeveer een dollar per persoon.
 • Openingstijden: De tempel is elke dag geopend van 8.00 tot 17.30 uur.
 • Locatie: Gelegen op de hoek van Ratchadamnoen Klang en Maha Chai Road.

Boek een tour met bezoek aan Bangkok tempels

9. Wat Saman Rattanaram

Wat Saman Rattanaram|©NoDurians
Wat Saman Rattanaram|©NoDurians

Wat Saman Rattanaram ligt in Chachoengsao, vlakbij Bangkok in Thailand. De tempel is beroemd om zijn reusachtige standbeeld van de hindoegodin van de oorlog, Vishnu. Het beeld is meer dan 17 meter hoog en al van ver zichtbaar, dus een van de dingen die je het leukst zult vinden aan deze site is de enorme omvang van dit monument.

Je kunt ook de verschillende gebouwen en tuinen in de tempel zien die zo populair zijn bij bezoekers. Wat Saman Rattanaram is een heilige plaats voor de Thaise bevolking en is zelfs populair tijdens boeddhistische festivals zoals Songkran en Loy Krathong. Ik raad je aan om respect te tonen als je deze plek bezoekt, want het is een heilige plek voor het Thaise volk.

Interessante details

 • Prijs: De toegang tot de tempel is gratis, maar donaties worden geaccepteerd.
 • Openingstijden: De tempel is over het algemeen elke dag geopend van 6:00 tot 18:00 uur.
 • Locatie: De tempel ligt op 99, Moo 3, Tambon Ban Mai, Amphoe Mueang Chachoengsao.

10. Wat Sakae

Wat Sakae Phra Ubosot|©Gerry Gantt
Wat Sakae Phra Ubosot|©Gerry Gantt

Een bezoek aan Wat Sakae is een van de dingen die je zeker moet doen als je de stad bezoekt, ook al ligt het in het Wang Thong district in het zuiden van Thailand. Het is een plek die beroemd is om zijn unieke architectuur, zigzaggende zijmuren en steil hellende daken. Het is zeker een goede plek om de boeddhistische cultuur en geschiedenis te ervaren. Binnen in de tempel zie je ook verschillende standbeelden en pittoreske gebouwen die erg fotogeniek zijn.

Een van de dingen die je leuk zult vinden aan deze plek is het aantal festivals en culturele activiteiten die hier het hele jaar door worden gehouden, waaronder de waterzegeningsceremonie, een van de beste dingen om te doen in Bangkok in april. Je mag de gouden Boeddha niet missen. Hij is ongeveer 32 meter hoog en daarmee een van de grootste Boeddha's van het land.

Je zult ook verrukt zijn over de meer dan 80 boeddhabeelden in verschillende houdingen en groottes die op de site staan. Vanaf de top van de heuvel waar de tempel staat, kun je de verschillende panoramische uitzichten over de stad zien.

Interessante details

 • Prijs: Om deze tempel te betreden moet je ongeveer 3 euro per persoon betalen.
 • Openingstijden: De tempel is elke dag geopend tussen 8:00 en 20:00 uur.
 • Locatie: Deze tempel ligt precies in het hart van de stad Bangkok.