Grand Palace tickets in Bangkok: hoe ze te kopen, prijzen en kortingen

Het Grand Palace van Bangkok bezoeken is een aanrader als je een reis naar de Thaise hoofdstad maakt. Lees verder om erachter te komen hoe je kaartjes kunt kopen, wat de prijzen zijn en of er kortingen beschikbaar zijn.

Keyvis Montilva

Keyvis Montilva

10 minuten lezen

Grand Palace tickets in Bangkok: hoe ze te kopen, prijzen en kortingen

Wat Phra Sri Rattana Satsadaram (Wat Phra Kaew) |©prasit suaysang

Enkele van de beste dingen om te zien en te doen in Bangkok zijn de boeddhistische monumenten en tempels in de hele stad. De koninklijke paleizen van de Thaise monarchie zijn ook een aanrader. Daarom adviseer ik je om het Grand Palace in Bangkok te bezoeken, ongeacht hoe lang je reis duurt.

Het gebouwencomplex Bangkok Grand Palace is een must tijdens je bezoek aan de stad, omdat het het belangrijkste monument van Thailand is. De indrukwekkende architectuur laat niemand onverschillig, net als de Smaragden Boeddha of de boeddhistische tempel Wat Phra Kaew binnenin.

Hoe koop ik kaartjes voor het Grand Palace in Bangkok?

laptop aan tafel|©Ken Tomita
laptop aan tafel|©Ken Tomita

Als je kaartjes voor het Grand Palace in Bangkok wilt kopen, zijn er twee opties. De eerste is de handigste van allemaal en het is een tour door Bangkok met een rondleiding naar het Grand Palace via een website zoals Hellotickets. Deze optie wordt aanbevolen omdat het u voordelen biedt zoals een aankoop enkele weken of zelfs maanden van tevoren en u kunt ook de meningen van andere toeristen die hebben betaald voor de tickets waarin u geïnteresseerd bent, te weten komen.

De volgende optie die u tot uw beschikking heeft is om het ticket rechtstreeks bij het loket van het Grand Palace in Bangkok te kopen. Deze optie wordt aanbevolen als u van plan bent deze plek te bezoeken zonder een specifieke datum en tijd te hebben gepland. Het is ook aan te raden als je plannen veranderen terwijl je in het historische centrum van Bangkok bent en je profiteert van het feit dat je in de buurt bent om de plek te bezichtigen tijdens de tijd die is vrijgekomen in je reisschema.

Maar online boeken is nog steeds een betere manier om kaartjes te kopen voor het Grand Palace in Bangkok. Vooral omdat ze rondleidingen aanbieden die je binnen dezelfde route naar verschillende van de beste tempels van Bangkok brengen. Dit betekent dat je voor één bedrag kunt genieten van een veilig vervoermiddel en een gids die gespecialiseerd is in de geschiedenis van de stad.

Boek een tour door Bangkok met bezoek aan het Koninklijk Paleis

Hoeveel kosten tickets naar Bangkok Grand Palace?

persoon met ticket in de hand|©Lukas
persoon met ticket in de hand|©Lukas

De prijs van tickets voor het Grand Palace van Bangkok varieert afhankelijk van de voordelen waarvan je wilt genieten tijdens je bezoek. Een enkel, conventioneel ticket kost ongeveer 15 euro, terwijl een rondleiding door zowel het paleis als de Wat Phra Kaew-tempel meestal rond de 55 euro per persoon kost. Houd er rekening mee dat dergelijke tickets voor een rondleiding ook een transfer van en naar je hotel omvatten.

Er zijn ook tickets die dezelfde rondleiding door het Koninklijk Paleis en de Wat Phra Kaew tempel op privébasis aanbieden, wat ideaal is als je geïnteresseerd bent in een meer exclusieve rondleiding. Dit type ticket kost ongeveer 65 euro per persoon.

Er is een derde alternatief voor tickets naar het Grand Palace in Bangkok en dit is een tour die meestal een halve dag duurt. In dit geval ga je zowel naar het Koninklijk Paleis als naar andere grote boeddhistische tempels in de stad. Wat Arun en Wat Saket zijn daar enkele van. Deze tarieven liggen rond de 90 euro per persoon, maar zijn inclusief vervoer tussen alle bezienswaardigheden en een gids die je begeleidt naar alle plekken die je bezoekt.

Als je deze tickets wilt aanvullen met andere toeristische ervaringen die ook betaalbaar zijn, raad ik je aan deel te nemen aan een van de beste boottochten in Bangkok. Vooral omdat het Koninklijk Paleis op slechts een paar meter afstand ligt van een van de belangrijkste pieren aan de Chao Phraya rivier.

Boek de Bangkok tour met een bezoek aan het Koninklijk Paleis

Zijn tickets voor het Grand Palace in Bangkok inbegrepen in een van de sightseeingpassen van de stad?

Grand Palace Bangkok|©Mariano Gambaretto
Grand Palace Bangkok|©Mariano Gambaretto

De toegangskaartjes voor het Grand Palace Bangkok zijn inbegrepen in een toeristische pas van de stad genaamd Go City. Als je deze wilt kopen, heb je de mogelijkheid om verschillende tarieven te betalen , afhankelijk van de duur van de service, aangezien deze beschikbaar is voor 1,2,3,4 en maximaal 7 dagen.

Je moet er wel rekening mee houden dat het geen aan te raden investering is als je de belangrijkste historische bezienswaardigheden van de stad wilt bezoeken, omdat de pas zich richt op modernere activiteiten zoals fiets- of tuktuk-tours. Toegang tot waterparken of een aantal van de beste dagtochten vanuit Bangkok zijn hier ook goede voorbeelden van.

Ook krijg je met de Grand Palace-tickets die in deze toeristenpas zijn inbegrepen geen rondleiding, maar kun je het gebouw gewoon betreden zonder in de rij te hoeven staan. Dat betekent dat je slechts een iets lagere prijs betaalt voor dit paleis in een totaal prijskaartje dat gemakkelijk de 120 euro per persoon overschrijdt.

Boek de Bangkok tour met bezoek aan het Koninklijk Paleis

Zijn er speciale tickets met korting voor het Grand Palace in Bangkok?

Bij het Grand Palace in Bangkok|©radioink
Bij het Grand Palace in Bangkok|©radioink

Thais die ervoor kiezen om het Grand Palace in Bangkok te bezoeken, profiteren van tickets die helemaal gratis zijn. Dit is zolang ze worden gekocht bij de kassa van het paleis of op de officiële website van deze site.

Aan de andere kant moet je weten dat tickets die direct bij de kassa worden gekocht aanzienlijk goedkoper zijn dan tickets die online worden gekocht. In dit geval is de prijs ongeveer € 15 per persoon, hoewel het allemaal afhangt van de huidige wisselkoers tussen de Thaise munteenheid en de euro.

Een ander zeer belangrijk ding dat je ook moet weten over de kortingen bij het kopen van kaartjes voor het Grand Palace in Bangkok is dat je door te boeken op websites zoals Hello Tickets met een creditcard kunt betalen zonder extra kosten. Dit is niet gebruikelijk in Bangkok, omdat er belastingen zijn voor degenen die vanuit het buitenland met hun creditcard moeten betalen.

Boek een rondreis door Bangkok met bezoek aan het Grand Royal Palace

Zijn er speciale tickets voor kinderen?

kinderen in blauwe shirts|©diana does
kinderen in blauwe shirts|©diana does

Basistickets die direct bij de kassa van het paleis of op de officiële website worden verkocht, bieden geen korting voor kinderen. Aan de andere kant hebben rondleidingen die worden verkocht op sites zoals Hello Tickets altijd goedkopere prijzen voor kinderen, vooral voor kinderen jonger dan 11 of 10 jaar.

Je moet ook weten dat dit paleis en de verschillende musea en tempels die deel uitmaken van de structuur niet bepaald een kindervermaakactiviteit zijn. Het is zeker een aanrader voor het hele gezin, maar er zijn genoeg andere dingen te doen in Bangkok met kinderen die echt gericht zijn op het vermaken van de kleintjes des huizes.

Waarom is het de moeite waard om online kaartjes te kopen in plaats van aan de kassa?

vrouw op de computer|©Vlada Karpovich
vrouw op de computer|©Vlada Karpovich

Een van de eerste voordelen van online tickets kopen is dat je zeker weet dat je tickets krijgt voor al je reisgenoten op een specifieke datum en tijd. Dit is erg belangrijk voor degenen die zeer korte reizen hebben waarbij elke minuut telt en daarom de logistiek moeten plannen voordat ze in Bangkok aankomen.

Een andere belangrijke reden is dat u de rijen bij de kassa van het paleis vermijdt. Deze kunnen vrij lang zijn tijdens toeristische hoogseizoenen zoals de lente- en zomermaanden op het noordelijk halfrond, d.w.z. van maart tot september.

Bovendien is de aankoop van deze tickets de meest geschikte manier om concurrerende en handige prijzen te vinden voor rondleidingen die zeker de beste manier zijn om deze plek te bezichtigen. Tenminste als je echt geïnteresseerd bent in het leren over de geschiedenis en de bijzondere architectuur.

Boek de Bangkok tour met bezoek aan het Koninklijk Paleis

Openingstijden Grand Palace Bangkok

wit en gouden gebouw|©M. R.
wit en gouden gebouw|©M. R.

Dit paleis heeft een vrij eenvoudig schema: het is elke dag van de week geopend van 8:30 tot 15:30 uur. Dit schema van openheid voor bezoekers wordt het hele jaar door aangehouden.

De enige uitzonderingen zijn officiële evenementen die door de Thaise monarchie worden georganiseerd, omdat het paleis nog steeds van groot belang is voor de instellingen van het land. Als dit tijdens je reis zou gebeuren, veranderen de openingstijden, maar is het paleis nog steeds een paar uur open.

Het schema is dus perfect om 's ochtends het paleis en andere delen van het centrum te bezichtigen en daarna verder te gaan in andere delen van de Thaise hoofdstad.

Hoeveel tijd heb je nodig om het Grand Palace in Bangkok te bezoeken?

uitzicht op het witte gebouw|©Dave Wilkie
uitzicht op het witte gebouw|©Dave Wilkie

Hoeveel tijd je nodig hebt voor een bezoek aan het Grand Palace in Bangkok hangt af van je smaak en interesses. De meeste bezoeken duren ongeveer drie uur en rondleidingen met een gids gebruiken dit als maatstaf voor hun rondleidingen, terwijl rondleidingen op eigen gelegenheid iets minder tijd in beslag kunnen nemen.

Dit betekent dat als je het paleis 's ochtends drie uur bezoekt, je de rest van de dag nog hebt om deel te nemen aan andere activiteiten. Enkele daarvan zijn de beste food tours in Bangkok, wat een ideaal plan is als je iets meer wilt leren over de culinaire wereld die een van de steden met de beste street food industrieën op de planeet onderscheidt.

Beste tijd om het Grand Palace van Bangkok te bezoeken

mensen die het gebouw verlaten|©M. R.
mensen die het gebouw verlaten|©M. R.

Ongetwijfeld de beste tijd om dit paleis te bezoeken is tijdens het droge seizoen van december tot februari. Vooral omdat het aantal toeristen in de stad in deze maanden een beetje daalt en er minder kans is op regen tijdens je bezoek.

Als je op zoek bent naar de hitte, moet je weten dat het seizoen met de hoogste temperaturen van het jaar van april tot september is en tegelijkertijd is dit het seizoen met de meeste bezoekers. Dat betekent dat je in die tijd van het jaar te maken krijgt met de vochtigheid en de rijen om elk van de paleisgebouwen binnen te gaan.

Hoe dan ook, een bezoek aan dit paleis is een van de beste dingen om te doen in juni en het maakt ook deel uit van de aanbevolen dingen om te doen in Bangkok in oktober, omdat de site het hele jaar door dezelfde openingstijden heeft en de toeristische vraag bijna identiek is, ongeacht het seizoen.

Hoe kom ik naar Bangkok Grand Palace vanuit andere delen van de stad?

verkeer in Bangkok|©skeap1
verkeer in Bangkok|©skeap1

Met de metro van Bangkok

Het Grand Palace van Bangkok ligt in een zeer toegankelijk deel van de stad. Volgens de plaatselijke bevolking kun je er het beste komen door uit te stappen bij de metrohalte Sanam Chai en dan een paar minuten te lopen. Het is ongeveer 500 meter van de hoofdingang van het paleis en ligt op de blauwe lijn van de Bangkok Metro.

Boot over de Chao Phraya rivier

Een ander alternatief dat vaak de voorkeur heeft van toeristen is om met de boot over de Chao Phraya rivier te varen. Dit vervoermiddel heeft verschillende haltes bij verschillende pieren in de stad. Als je besluit er gebruik van te maken, moet je uitstappen bij de halte van de Wat Pho tempel. Je neemt dan een kleine boot over de rivier naar de pieren vlak voor het Grand Palace.

Met de taxi

Taxi's zijn ook een goed alternatief als je besluit dit paleis 's ochtends te bezoeken , want van 12.00 tot 15.00 uur is er vrij veel verkeer omdat dit de piektijden zijn voor autovervoer in Bangkok.

Met de toeristenbus

Je kunt ook kiezen voor een van de rondleidingen waarbij je van en naar je hotel wordt gebracht. Dit is een aan te raden optie omdat je je geen zorgen hoeft te maken over logistieke aspecten, laat staan over veiligheidsdetails. Bovendien helpt de tour je om enkele van de beste wolkenkrabberwijken van Bangkok te leren kennen, hoewel dit altijd afhangt van het gebied waar je accommodatie zich bevindt.

Boek de Bangkok Sightseeing Boat

Wat je niet mag missen bij het Grand Palace in Bangkok

Wat Phra Kaew|©Richard Lamprecht
Wat Phra Kaew|©Richard Lamprecht

Het Grand Palace van Bangkok bestaat uit verschillende belangrijke gebouwen. Ik zal je erover vertellen, zodat je weet wat de must-see plekken zijn tijdens een bezoek aan deze plek:

De Chakri Maha Prasat

Dit gebouw is de hoofdzetel van het paleis en werd gebouwd in het jaar 1867 in opdracht van koning Rama V. De locatie onderscheidt zich door het feit dat het onderste gedeelte een Europese bouwstijl heeft, terwijl het dak volledig Thais is. Deze mix in ontwerp werd gemaakt met de bedoeling om aan te tonen dat Thailand een ideale plek is voor beide werelden om elkaar te ontmoeten.

Wat Phra Kaew Tempel

De meeste gidsen beschouwen dit als de belangrijkste plek tijdens een bezoek aan het paleis, omdat het de belangrijkste boeddhistische tempel in heel Thailand is. Het staat bekend als een plaats van verering voor de Smaragden Boeddha, een religieus beeld dat minutieus is gesneden uit een enkel stuk jade. Het exacte gebouw waar de Boeddha is gehuisvest heet Ubosot.

De Duhi Maha Prasat

Het werd gebouwd in opdracht van de eerste koning van de dynastie die momenteel het koninkrijk Thailand regeert. Het is een ceremoniële plek, want het wordt gebruikt om de lichamen van koningen en leden van de monarchie te bewaren voordat ze worden gecremeerd volgens Thaise begrafenisrituelen. Het gebouw is behoorlijk indrukwekkend van binnen, maar het dak is de echte ster van het bouwwerk.

Tips voor een bezoek aan het Grand Palace in Bangkok

persoon in de gang|©hasmonek
persoon in de gang|©hasmonek

Het Grand Palace in Bangkok is een belangrijk gebouw voor de Thaise cultuur en er zijn bepaalde gedragingen die op deze plek moeten worden gehandhaafd uit respect voor de lokale gebruiken. Daarom doe ik de volgende aanbevelingen:

Bedek je schouders en benen

Het is verboden om het paleis en de verschillende tempels te betreden met blote schouders en knieën zichtbaar. Om complicaties te voorkomen is het belangrijk om frisse kleding te dragen die deze lichaamsdelen bedekt vanaf het moment dat je je hotel verlaat, hoewel als je dit niet kunt doen, dekens en tunieken gratis worden aangeboden bij de ingang om respect voor hun tradities te behouden.

Neem water mee

Een groot deel van de rondleiding door Bangkok's Grand Palace vindt plaats in de zon, omdat je van het ene gebouw naar het andere gaat. Dit betekent dat de hitte en vochtigheid een uitdaging is en ik raad je aan om veel water mee te nemen om je gehydrateerd en comfortabel te houden tijdens de ervaring.

Boek een rondreis door Bangkok met een bezoek aan het Grand Royal Palace