Helikopter Rondleidingen

Een woestijnavontuur als geen ander: in een helikopter over de Colorado Canyon vliegen is iets om nooit te vergeten. Ontdek deze ongelooflijke ervaring!

Isabel Catalán

Isabel Catalán

6 minuten lezen

Helikopter Rondleidingen

De Grand Canyon in al zijn pracht | ©Omer Nezih Gerek

Elk jaar bezoeken 5 miljoen mensen dit natuurmonument in het noorden van Arizona, maar niets is vergelijkbaar met de ervaring om de Grand Canyon vanuit de lucht te bekijken in een helikopter. Bereid je voor op een ongeëvenaard avontuur en een adembenemend uitzicht op dit nationale park dat op de Werelderfgoedlijst staat.

1. Top Grand Canyon Helicopter Tours

Bezoek de Grand Canyon per helikopter| ©big-ashb
Bezoek de Grand Canyon per helikopter| ©big-ashb

Afhankelijk van de tijd die u beschikbaar heeft tijdens uw reis naar Las Vegas en het type tour dat u wilt nemen om de Grand Canyon te zien, stel ik twee activiteiten voor om het u gemakkelijker te maken de tour te kiezen die bij u past.

  • Uitgebreide helikopter tour van de westkant van de Grand Canyon
  • Grand Canyon West Rim helikopter tour met bus tour, boot en optionele toegang tot de Skywalk

2. Uitgebreide helikopter tour van de Grand Canyon West Rim

Hoover Dam vanuit de helikopter| ©Airwolfhound
Hoover Dam vanuit de helikopter| ©Airwolfhound

Deze 4 uur durende (ongeveer) tour van de Grand Canyon is voor reizigers die weinig tijd hebben in Las Vegas, maar wel het fantastische schouwspel van deze spectaculaire 1.600 meter diepe kloof vanuit de hoogte willen meemaken.

Wat ziet u

Hoover Dam, Lake Mead en de Grand Canyon West inclusief de Colorado River.

Waaruit bestaat de tour

Na het kiezen van uw vertrektijd begint de Grand Canyon helikopter tour wanneer u wordt opgehaald bij uw hotel in Las Vegas en wordt overgebracht naar het helikopterplatform waar u aan boord gaat.

Eenmaal in de lucht geeft de piloot uitleg over de geschiedenis van de Grand Canyon terwijl u en uw groep genieten van het uitzicht op de Hoover Dam, Lake Mead en Grand Canyon West. Deze helikoptertour eindigt met een terugkeer naar het hotel. Versnaperingen zijn inbegrepen om uw energieniveau hoog te houden tijdens de activiteit.

Over de vlucht

Terwijl andere Grand Canyon helikopter tours slechts een paar minuten over de Grand Canyon vliegen, biedt deze uitgebreide tour van de westkant meer vliegtijd- 70 minuten - over Hoover Dam, Lake Mead en de West Rim.

Over de West Rim

De westkant van de Grand Canyon (Grand Canyon West of West Rim) is het populairst bij toeristen die Las Vegas bezoeken, omdat deze het dichtst bij de stad ligt (op ongeveer 180 kilometer afstand). Het is de thuisbasis van de Hualapai Indianenstam en staat bekend om zijn diepste kliffen. Het is ook beroemd als de locatie van een observatiedek met glazen vloer, bekend als de Skywalk over een 1.300 meter diepe klif.

Boek vooraf

Aan deze tour nemen maximaal 30 reizigers deel, dus het is raadzaam ruim van tevoren te boeken als u niet zonder plaats wilt komen te zitten op de datum die u schikt.

Boek een helikoptervlucht naar de Grand Canyon

3. Dagtocht naar de Grand Canyon West Rim per bus, helikopter en boot met optionele toegang tot de Skywalk

Prachtig uitzicht op de Grand Canyon vanaf de boot| ©Eric Hall
Prachtig uitzicht op de Grand Canyon vanaf de boot| ©Eric Hall

Als u een dag van uw vakantie in Las Vegas wilt uittrekken om de Grand Canyon uitgebreid te bezoeken en op zoek bent naar een allesomvattende ervaring hier te land, te water en in de lucht, dan is deze 12 uur durende Grand Canyon tour de tour voor u. Voor een 360 graden panoramisch uitzicht op dit natuurmonument biedt deze tour ook optionele toegang tot de Grand Canyon Skywalk.

Wat ziet u

Hoover Dam, Lake Mead, Colorado River, Arizona's Joshua Tree Forest, Eagle Point Overlook, Grand Canyon Skywalk (optioneel), Guano Point Overlook en Hualapai Ranch.

Hoover Dam

Het Grand Canyon West Rim avontuur vanuit Las Vegas begint wanneer de luxe bus u ophaalt van de Las Vegas Strip voor de eerste stop op de tour, de Hoover Dam op Lake Mead, een door de mens gemaakt reservoir in de Verenigde Staten gevormd door het water dat door de dam wordt opgevangen. Hier heeft u de tijd om de eerste foto's van de tour te nemen met dit spectaculaire staaltje techniek op de achtergrond.

Vliegen over de Grand Canyon

Terug in de bus gaat de reis verder naar de westkant van de Grand Canyon (ook bekend als de West Rim of Grand Canyon West), het meest populaire deel van de Grand Canyon voor toeristen die Las Vegas bezoeken.

Hier gaat u aan boord van een helikopter voor een langzame, 1.200 meter lange afdaling naar de basis van de canyon. Dit is een van de spannendste delen van de tour, waar u zich niet alleen voelt als een van de adelaars die over dit natuurwonder zweven, maar ook de adrenalinekick ervaart van het vliegen in een helikopter.

Navigeren over de Colorado rivier

Daarna ga je aan boord van een boot om gedurende 15 minuten over de Colorado River tussen de torenhoge zandsteenmuren te varen. Het landschap is absoluut spectaculair en geeft je zeker een andere kijk op het landschap. Na de tocht keert u terug naar de helikopter om op te stijgen naar de top van de canyon en de bus te nemen naar Guano Point en Eagle Point uitkijkpunten in Hualapai Indiaans gebied.

Skywalk uitkijkpunt

Beide zijn onderdeel van het Grand Canyon netwerk van uitkijkpunten aan de West Rim, maar de grote attractie van Grand Canyon West is de glazen brug, de Skywalk, die over een klif meer dan 1200 meter boven de Colorado rivier hangt.

Vanaf hier heb je een verbazingwekkend 360 graden panoramisch uitzicht. Het bezoek aan deze attractie is optioneel maar zeer aan te bevelen omdat het je sprakeloos achterlaat. Niet alleen om de schoonheid van het landschap, maar ook om de indrukwekkende glazen structuur die is gebouwd om het te bewonderen. Wees niet bang om erop te stappen, want het is volkomen veilig en hoewel het ontworpen is om het gewicht van 800 mensen te dragen, laten ze slechts honderd mensen per keer door.

Hoewel je zelf geen foto's of video's kunt maken op de Skywalk, kun je in de cadeauwinkel souvenirfoto's kopen van dit geweldige moment van je reis.

Hualapai Ranch

De laatste stop op deze dagtocht naar de Grand Canyon West Rim is de Hualapai Ranch, een stadje in Old West stijl waar u kunt genieten van een stevige cowboy barbecue lunch die bij de prijs is inbegrepen.

Boek een helikoptervlucht naar de Grand Canyon

4. Wat u moet weten voordat u boekt

Skywalk| ©Leonardo Stabile
Skywalk| ©Leonardo Stabile

Waarom is het de moeite waard om een helikoptervlucht door de Grand Canyon te maken?

De Grand Canyon is al een spektakel op zich, maar het zien ervan vanuit een helikopter is een heel bijzondere ervaring, waarbij de sensatie van het vliegen samenkomt met de sensatie van het zien van het geweldige landschap aan je voeten.

Hoeveel mensen passen er in een helikopter?

Normaal gesproken 5 tot 6 personen, de piloot niet meegerekend. De touroperators kunnen echter groepen tot 9 personen organiseren en deze tijdens de helikoptervlucht in twee groepen verdelen.

Waarom vraagt u naar mijn gewicht?

Ze moeten uw gewicht weten om de gewichtsverdeling in de helikopter te berekenen en de vlucht in evenwicht te houden.

Hoe worden de stoelen tijdens de vlucht verdeeld?

Stoelen worden verdeeld volgens het gewicht van de passagiers, dat gelijkmatig verdeeld moet zijn in de helikopter om een veilige en comfortabele vlucht te garanderen, zoals vereist door de FAA.

Moet ik documenten meenemen?

Ja, passagiers moeten hun identiteitskaart of paspoort meenemen.

Wat kan ik meenemen op de tour?

U kunt uw telefoon en camera meenemen tijdens de helikoptervlucht, maar rugzakken en aktetassen zijn niet toegestaan op de stoelen van de helikopter. Deze worden in de bagageruimte geplaatst en zijn niet toegankelijk voor de duur van de vlucht.

Kan ik foto's van mijn helikoptervlucht aanvragen?

Touroperators kunnen een fotoservice aanbieden waarbij foto's van passagiers voor de helikopter worden gemaakt, deze zijn niet bij de prijs inbegrepen.

Boek een helikoptervlucht naar de Grand Canyon

5. Andere ervaringen om verliefd te worden op Las Vegas

Trouwen in Las Vegas| © Vix_B
Trouwen in Las Vegas| © Vix_B

Het ontdekken van de Colorado Canyon is een adembenemende ervaring, maar pas op, verlies de belangrijkste attractie niet uit het oog en dat is de stad Las Vegas zelf. Naast de neon en ondeugd is er veel te ontdekken in dit juweel van de woestijn en om er zeker van te zijn dat je niets mist is hier wat essentiële lectuur: Tours in Las Vegas.

En natuurlijk iets waarvoor veel mensen naar de stad van de casino's reizen: trouwen in Las Vegas Als je er altijd al van hebt gedroomd om het jawoord te geven in het bijzijn van een ouder wordende Elvis, dan is dat iets wat jij en je partner zich zeker voor altijd zullen herinneren.

Boek een helikoptervlucht naar de Grand Canyon