National Parks Dagtrips vanuit Las Vegas

Las Vegas ligt midden in de woestijn en wordt omringd door een aantal nationale parken die je met een dagtocht kunt bezoeken.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

8 minuten lezen

National Parks Dagtrips vanuit Las Vegas

Uitzicht op de Horseshoe Bend | Drif Riadh

Als je een fotoliefhebber bent en de natuurlijke omgeving van het westen van de Verenigde Staten wilt ervaren tijdens een reis naar Las Vegas, is een must-do tijdens je vakantie een uitstapje naar de omliggende Nationale Parken, waar je enkele van de meest fotogenieke landschappen van het land zult ontdekken.

1. Grand Canyon Excursies

Geniet van de prachtige bezienswaardigheden van de Grand Canyon| ©Omer Nezih Gerek
Geniet van de prachtige bezienswaardigheden van de Grand Canyon| ©Omer Nezih Gerek

Het Grand Canyon National Park, dat wordt beschouwd als een van de 7 natuurlijke wereldwonderen, is een van de mooiste landschappen van de Verenigde Staten en een spektakel op zich.

De schoonheid en majesteit van de Grand Canyon, de steile kliffen en het schitterende kleurenpalet maken het tot een van de must-see excursies in Las Vegas. Maar wat zijn de beste manieren om de Grand Canyon te bezoeken?

Grand Canyon South Bus Tour

Als je van road trips houdt, dan raad ik je aan om een Grand Canyon South tour vanuit Las Vegas te boeken. Het is een lange trip van ongeveer 14 uur, maar hij is erg goed georganiseerd. Onderweg krijg je een ongelooflijke verscheidenheid aan adembenemende landschappen te zien en heb je de mogelijkheid om Mather Point en Bright Angel Point te bezoeken, twee iconische plekken vanwege de uitzichten die ze bieden.

Om het draaglijker te maken, worden de tours in een luxe bus gedaan en zijn ze meestal van alle gemakken voorzien, zoals een badkamer aan boord, gevoerde stoelen, panoramische ramen om van het uitzicht te genieten en airconditioning.

Deze tour is ook inclusief lunch, snacks, gebotteld water en een professionele gids die je tijdens de hele tour begeleidt. Als je een beperkt budget hebt tijdens je reis naar Las Vegas om de Grand Canyon te bezoeken, is dit je beste optie. Je kunt naar de Grand Canyon voor minder dan 90 euro!

Boek uw Grand Canyon South Tour

2. Grand Canyon en Hoover Dam Tour

Colorado-rivier| ©Leslie Cross
Colorado-rivier| ©Leslie Cross

Een van de leukste dingen die je kunt doen om de wildernis van Arizona te verkennen is een Grand Canyon en Hoover Dam tour.

Tijdens de tour krijg je wonderen te zien als de Hoover Dam, Joshua Trees, de West Rim van de Grand Canyon en de Colorado River en kom je in contact met de wilde kant van de natuur. Je komt ook in contact met de wilde kant van de natuur.

De activiteit duurt in totaal ongeveer 12 uur en je wordt altijd begeleid door een professionele gids. Je reist comfortabel in een bus met airconditioning en lunch en ontbijt zijn inbegrepen, dus je hoeft je nergens zorgen over te maken.

Je kunt er ook voor kiezen om andere activiteiten toe te voegen, zoals een helikoptervlucht, een bezoek aan de Grand Canyon Skywalk of een pontonboottocht op de rivier. Je zult er geen spijt van krijgen dat je de avond ervoor niet in Las Vegas hebt gefeest om vroeg op te staan voor deze tour.

Andere Hoover Dam tours:

Boek uw Grand Canyon & Hoover Dam tour

3. Black Canyon van het Gunnison National Park Tour

Hoefijzerbocht| ©Tom Gainor
Hoefijzerbocht| ©Tom Gainor

Tijdens deze 3 uur durende kajaktocht door de Black Canyon verken je de adembenemende kloof en zie je het beste uitzicht op de Colorado River. Je wordt begeleid door een professionele gids die je alles vertelt over de plaatselijke flora en fauna.

Je reist in een voertuig met airconditioning van deur tot deur en bezoekt ook plaatsen zoals de Emerald Cave en Willow Beach aan de oevers van de rivier.

Boek uw Black Canyon kajaktocht

4. Red Rock Canyon motortocht

Red Rock Canyon| ©Daniel Halseth
Red Rock Canyon| ©Daniel Halseth

Als je een natuurliefhebber bent, is een ander natuurpark dat ik je aanraad te bezoeken tijdens een reis naar Las Vegas Red Rock Canyon.

Dit is een prachtige plek in de Mojavewoestijn waar je roodachtige rotsformaties kunt zien met landschappen die lijken op die in de Valley of Fire, maar dan versierd met een unieke flora waarin de Joshua Tree en Mojave Yucca opvallen.

Tijdens deze motortour door Red Rock Canyon kun je genieten van de prachtige natuur van het westen op slechts ongeveer 25 kilometer van Las Vegas. Je wordt altijd begeleid door een professionele gids die je meeneemt over de 21 kilometer verharde route.

De prijs is inclusief de scootertour, veiligheidshelm, deskundige gids, water en toegangsprijzen voor de Red Rock Canyon National Conservation Area.

Boek een Red Rock Canyon Scooter Tour

5. Antilope Canyon en Horseshoe Bend Tour

Antilope Canyon| ©Christian Keller
Antilope Canyon| ©Christian Keller

Ervaar een van de iconen van het Amerikaanse zuidwesten tijdens deze 15 uur durende tour naar Antelope Canyon. Je reist meer dan 400 kilometer van Las Vegas met je groep en een deskundige gids naar de prachtige Horseshoe Curve en Lake Powell.

Geniet vervolgens van een heerlijke lunch voordat je op weg gaat naar Antelope Canyon, een van de iconen van het Amerikaanse zuidwesten, gelegen in Page, Arizona.

Je behoort tot de bevoorrechte groep om de geologische formaties te zien en te fotograferen die in de loop der tijd zijn geërodeerd en vandaag de dag een van de beroemdste plekken ter wereld vormen.

Boek je tour naar Antelope Canyon & Horseshoe Bend

6. Zion National Park en Bryce Canyon tour

Bryce Canyon| ©Mieke B
Bryce Canyon| ©Mieke B

Reis vanuit Las Vegas naar twee van de belangrijkste nationale parken in de omgeving: Zion National Park en Bryce Canyon.

De park- en canyontour is inclusief vervoer, lunch en het constante gezelschap van een deskundige gids tijdens de hele reis.

Zodra je wordt opgehaald bij je hotel, is je eerste stop Bryce Canyon National Park in het zuidwesten van Utah. Het landschap wordt gekenmerkt door geologische structuren in rode en oranje tinten, het resultaat van erosie en vorst.

Vervolgens maak je een stop bij Bryce Canyon op weg naar Zion National Park. Daar kun je wandelen en de kliffen bewonderen, die 24 kilometer lang en 800 meter diep zijn.

Boek je tour naar Zion National Park en Bryce Canyon

7. Wandeltocht door de vallei van vuur

Vallei van Vuur| ©Igor Sorokin
Vallei van Vuur| ©Igor Sorokin

Op slechts een uur rijden van Las Vegas ligt dit natuurpark, beroemd om zijn rode rotsen en paden.

Tijdens deze wandeltocht naar de Valley of Fire reis je comfortabel in een voertuig met airconditioning van je hotel naar dit prachtige maanlandschap, altijd begeleid door een professionele gids.

Je kunt kiezen uit verschillende routes en wandeltijden:

  • Gemakkelijk: 4 uur
  • Gematigd: tussen 4,5 en 5 uur
  • Moeilijk: tussen 5,5 en 6 uur. Deze laatste optie wordt alleen aanbevolen voor ervaren wandelaars.

Afhankelijk van de route die je kiest, zie je verschillende formaties en kom je door verschillende delen van het landschap, zoals Fire Wave, Mouse's Tank of Elephant Rock.

De tour eindigt met een heerlijke snack om uit te rusten en nieuwe energie op te doen na de wandeling en voordat je terugkeert naar je accommodatie in Las Vegas.

Boek je Valley of Fire wandeltocht

8. Andere tours vanuit Las Vegas

Uitzicht per helikopter| ©Dick McLeish
Uitzicht per helikopter| ©Dick McLeish

De staat Arizona is een van de beroemdste om zijn natuurlijke attracties, parken en spectaculaire geologische formaties. De verscheidenheid aan activiteiten die je in de regio kunt doen is dan ook zeer gevarieerd. Hier zijn enkele andere opties voor het geval je geïnteresseerd bent om verder te ontdekken.

Grand Canyon helikoptervlucht

Deze steile kloof, die meer dan 2 miljard jaar geleden door de Colorado rivier is uitgeslepen, vanuit een helikopter bekijken is een heel bijzondere ervaring die je niet snel zult vergeten. Naast de sensatie van het zien van een verbazingwekkend landschap aan je voeten, is er de sensatie van het zweven in de lucht met honderden kilometers per uur.

Als hoogtevrees geen belemmering voor je is en je bent ook een liefhebber van fotografie, dan raad ik je aan om een helikoptervlucht te maken door de Grand Canyon, want het is een must-do excursie vanuit Las Vegas die je geweldig zult vinden en waar je een aantal van de beste foto's van je reis zult maken.

Voor degenen die nog nooit in een helikopter hebben gevlogen, kan het een beetje ontmoedigend zijn om er in te zitten, maar je hoeft je geen zorgen te maken want deze Grand Canyon helikoptertours zijn volkomen veilig. Je vliegt in moderne vliegtuigen onder begeleiding van een professionele piloot die je de mooiste plekjes laat zien die dit National Park beroemd hebben gemaakt.

Nevada woestijn excursie

De Mojave Desert is een enorm grote woestijn die de stad Las Vegas omringt en delen van de staten Nevada, Arizona, Utah en Californië omvat. Het is de thuisbasis van Death Valley, een nationaal park waarvan de naam alleen al een idee geeft van hoe droog en onherbergzaam het is.

Sommige mensen besluiten om de legendarische Las Vegas-Los Angeles roadtrip te maken, maar als je een beetje bang bent om hier met je auto te stranden (het is het droogste deel van de VS en de hitte is er zinderend), kun je altijd iets eenvoudigers maar net zo leuk doen, zoals een buggytour door de Nevada woestijn.

Rolling Stone noemde het zelfs de "beste bijna-doodervaring in Las Vegas", dus hoe kun je het niet doen? Doe je gordel om en maak je klaar voor een spannende en onvergetelijke ervaring vol snelheid en adrenaline in de duinen van de Nevada woestijn.


Wat zijn de beste nationale parken om te bezoeken vanuit Las Vegas?

Vallei van het Vuur| ©Michael Soledad
Vallei van het Vuur| ©Michael Soledad

Gezien de nabijheid van veel natuurlijke bezienswaardigheden in Las Vegas, profiteren veel reizigers van hun bezoek aan de stad om plaatsen te bezoeken zoals het Grand Canyon National Park, Valley of Fire, Red Rock Canyon, Zion National Park, Death Valley, Bryce Canyon National Park, Yosemite National Park en nog veel meer.

Boek uw Grand Canyon South Tour

Hoeveel kost een tour door de nationale parken bij Las Vegas?

Uitzicht op Bryce Canyon| ©digitalarbyter :)
Uitzicht op Bryce Canyon| ©digitalarbyter :)

Afhankelijk van het type tour dat je kiest, varieert de prijs sterk, van ongeveer 80 euro tot ongeveer 400 euro.

Boek je tour naar Zion National Park en Bryce Canyon

Hoe lang duren nationale parktours vanuit Las Vegas?

Bewonder de natuurlijke schoonheid van Antelope Canyon| ©Leon Liu
Bewonder de natuurlijke schoonheid van Antelope Canyon| ©Leon Liu

Net als de prijzen varieert ook de lengte van de tours afhankelijk van het soort tour. Het kan variëren van ongeveer 3 uur voor de kortste tour tot 15 uur voor de langste.

Boek uw Antelope Canyon en Horseshoe Bend Tour

Hoe boek je een tour vanuit Las Vegas?

Joshua bomen van Red Rock Canyon| ©Emily Hoehenrieder
Joshua bomen van Red Rock Canyon| ©Emily Hoehenrieder

Bij Hellotickets kunt u online uw plaats boeken en routes, duur en prijzen vergelijken om de tour te kiezen die het beste bij uw budget, smaak of behoeften past.

Boek een motortour in de Red Rock Canyon

Kan ik op eigen houtje naar de nationale parken gaan vanuit Las Vegas?

Uitzicht op de Grand Canyon| ©Alan Carrillo
Uitzicht op de Grand Canyon| ©Alan Carrillo

Ja, tijdens je verblijf in Las Vegas kun je een auto huren om de nationale parken in de buurt van de stad op eigen houtje te bezoeken, maar als je de routes niet kent en de taal niet spreekt, is mijn advies om het rustig aan te doen en voor je gemak een georganiseerde tour te boeken.

Je hoeft je dan geen zorgen te maken over hoe je bij het nationale park komt, welke attracties je wilt zien, welke kaartjes je moet kopen of hoe je onderweg moet stoppen om te lunchen - vereenvoudig het allemaal om het plezier te vergroten!

Boek uw Grand Canyon & Hoover Dam Tour