Cookies helpen ons om onze services te leveren. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Kom meer te weten.

Pearl Harbor Dagtrips vanuit Maui

Pearl Harbor is een iconische bestemming in Hawaï. Ontdek het tijdens uw verblijf in Maui met een vlucht naar de beroemde Amerikaanse marinebasis.

Pearl Harbor Dagtrips vanuit Maui

USS Missouri en USS Arizona Memorial | ©Thank You (21 Millions+) views

Vanwege zijn historische betekenis is Pearl Harbor een van de meest bezochte plaatsen op Oahu en een plek die u niet mag missen tijdens uw reis naar Hawaï. Zelfs als u op het naburige eiland Maui verblijft, zijn er tours naar Pearl Harbor die u meenemen om de meest emblematische Amerikaanse marinebasis te zien.

Luchttours naar Pearl Harbor basis vanaf Maui

Luchtfoto van Pearl Harbor| ©Eric Tessmer
Luchtfoto van Pearl Harbor| ©Eric Tessmer

De aanval op Pearl Harbor vormde een keerpunt in het verloop van de Tweede Wereldoorlog en bracht de Verenigde Staten volledig in het conflict.

Er zijn verschillende films gemaakt over deze historische episode en er zijn veel boeken over geschreven, maar er is iets ontroerends en fascinerends aan het zien van deze marinebasis in persoon dat niet in woorden kan worden beschreven - je moet het zien!

Als u gepassioneerd bent door geschiedenis en een diepgaande blik wilt werpen op het conflict aan het Pacifische front tijdens uw reis naar Hawaï, is mijn advies om vanuit Maui een vliegreis naar Pearl Harbor te maken.

Daar leer je meer over deze tragische gebeurtenis en zie je de hoogtepunten van de marinebasis zoals het USS Arizona Memorial (het monument voor de slachtoffers op het wrak van het schip dat bij de aanval zonk) en de USS Missouri (het schip dat de Tweede Wereldoorlog beëindigde met de ondertekening van de overgave van Japan).

Na de rondleiding in Pearl Harbor gaat de eilandtour op Oahu verder met een tour door het historische centrum van Honolulu, waar u populaire bezienswaardigheden kunt zien zoals het Iolani Palace, Mission House Museum, Kawaihao Church, King Kamehameha Statue, Waikiki Beach, Punchbowl Crater, Nu'uanu Rainforest en nog veel meer.

Boek een Pearl Harbor Tour vanuit Maui


Wat is de beste manier om Pearl Harbor te bezoeken vanuit Maui?

USS Arizona Memorial| ©Casey Horner
USS Arizona Memorial| ©Casey Horner

Hoewel u de tour op eigen gelegenheid kunt doen, is de beste optie volgens mij een vliegreis naar Pearl Harbor vanuit Maui, omdat u zich dan geen zorgen hoeft te maken over het vinden van vervoer naar Oahu en de marinebasis, noch over het in de rij staan bij de kassa's van het National Memorial om uw kaartjes te bemachtigen.

Na het bezoek aan Pearl Harbor omvatten dit soort georganiseerde tours meestal ook een rondleiding door het historische centrum van Honolulu, zodat u de dag op Oahu kunt doorbrengen en enkele van de beroemdste bezienswaardigheden van dit Hawaïaanse eiland kunt zien. Ik denk dat het een zeer complete tour is.

Boek een Pearl Harbor Tour vanuit Maui

Hoeveel kost een Pearl Harbor tour vanuit Maui?

Bezoek de onderzeeër USS Bowfin| ©Curtis Reese
Bezoek de onderzeeër USS Bowfin| ©Curtis Reese

Een rondleiding van een hele dag naar Pearl Harbor vanuit Maui waarbij ook de vlucht van en naar het eiland en een rondleiding door Honolulu zijn inbegrepen, kost ongeveer 450 euro.

Boek een Pearl Harbor tour vanuit Maui

Is het de moeite waard om Pearl Harbor te bezoeken vanuit Maui?

Dek van de USS Missouri| ©Bernard Spragg. NZ
Dek van de USS Missouri| ©Bernard Spragg. NZ

Absoluut. Behalve dat het een historisch belangrijke plaats is, is het bezoek ook behoorlijk emotioneel, want de Pearl Harbor musea en gedenktekens zetten je aan het denken over de fatale gevolgen van de oorlog.

De site was echter bedoeld als een plaats om de slachtoffers te eren en te bezinnen. Daarom werden op de marinebasis tuinen aangelegd om het een rustige plek te maken voor een ontspannende wandeling voor het water van de baai.

Boek een Pearl Harbor tour vanuit Maui

Hoe ver is de Pearl Harbor basis van Maui?

Detail van het USS Arizona Memorial| ©Travis Wise
Detail van het USS Arizona Memorial| ©Travis Wise

De afstand tussen Kahului (de luchthaven van de grootste stad op het eiland Maui) en Pearl Harbor is 161 kilometer. Een gewone vlucht duurt ongeveer 55 minuten, maar de snelste vluchten duren meestal 30 minuten.

Is het mogelijk om per veerboot of boot naar Pearl Harbor te gaan vanuit Maui?

Interieur van de USS Bowfin| ©Matthew Dillon
Interieur van de USS Bowfin| ©Matthew Dillon

Het is momenteel niet mogelijk om een veerboot te nemen van Maui naar Oahu. Veerboten varen alleen tussen de eilanden Maui en Lanai en tussen Maui en Molokai. Om van Maui naar Oahu te komen moet u een vlucht nemen die de twee eilanden verbindt. De snelste duren ongeveer 30 minuten.

Wat breng je mee naar Pearl Harbor?

USS Missouri| ©Jennifer Boyer
USS Missouri| ©Jennifer Boyer

Ford Island is een operationele militaire basis, dus het beveiligingspersoneel kan bezoekers van Pearl Harbor om veiligheidsredenen vragen een identiteitsbewijs met foto te tonen.

Hoe kleed je je voor Pearl Harbor?

Interieur van het USS Arizona Memorial| ©Benjamin Lipsman
Interieur van het USS Arizona Memorial| ©Benjamin Lipsman

Als gedenkteken is de dresscode voor het betreden van Pearl Harbor smart casual als teken van respect. Zo zijn shirts en schoenen verplicht voor een bezoek aan het USS Arizona Memorial en worden hoge hakken afgeraden.

Bovendien zijn badpakken niet toegestaan. Rugzakken en tassen evenmin, die kunnen voor $5 per tas buiten de hoofdingang in een kluisje worden achtergelaten.