Cookies helpen ons om onze services te leveren. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Kom meer te weten.

Snorkelen in Maui

In Hawaï is het eiland Maui een van de beste plaatsen om te snorkelen. Wil je tijdens je vakantie de zeebodem verkennen? Mis dan deze snorkeltours in Maui niet!

Isabel Catalán

Isabel Catalán

5 minuten lezen

Snorkelen in Maui

Zwemmen met schildpadden in Maui | David Baker

Het kristalheldere water van Maui herbergt een spectaculaire natuurlijke onderwaterschat. Het is geen wonder dat snorkelen een van de populairste dingen is om te doen op het op een na grootste eiland van Hawaii. Ontdek Maui's beste snorkeltours.

1. Molokini krater snorkel avontuur per boot

Molokini Krater| ©Farid Askerov
Molokini Krater| ©Farid Askerov

Vroeg opstaan is nog nooit zo opwindend geweest. De vroege ochtend is de perfecte tijd om te snorkelen in de wateren van Maui, omdat het er dan niet druk is. Zin om mee te gaan op een Molokini snorkel boottocht?

Wat ik het leukst vind aan deze reizen is dat ze zeer uitgebreid zijn. U hoeft zich geen zorgen te maken over het vinden van een goede gids om u de beste snorkelplekken te laten zien en u hoeft geen snorkeluitrusting te huren, aangezien dit alles meestal is inbegrepen, evenals het ontbijt aan boord - u hoeft alleen maar in de stemming te zijn voor plezier!

Tijdens dit soort activiteiten bezoekt u plaatsen als Molokini Island, Turtle Town, Keawakapu Beach en La Perouse Bay. Het zicht bedraagt vaak meer dan 55 meter en tijdens de activiteit hebt u de gelegenheid om een groot aantal zeedieren zoals tropische vissen, mantaroggen, groene zeeschildpadden en dolfijnen in hun natuurlijke habitat te zien.

Houd je ogen open en je camera klaar, want je zult niet stoppen met foto's maken!

Vergelijk de beste snorkeltours

2. Snorkelen Cruises in Maui

Geniet van een snorkel cruise| ©WCities
Geniet van een snorkel cruise| ©WCities

Een andere leuke optie is om een cruise te nemen voor een geweldige dag snorkelen in Maui.

Als u wilt snorkelen met het comfort van een boot, is dit de beste optie. U bezoekt Molokini en Turtle Town, twee van de beste snorkelgebieden, met al het nodige materiaal en voldoende eten aan boord - wat wilt u nog meer?

Tijdens deze activiteit kunt u tropische vissen, zee-egels, mantaroggen, palingen en zelfs haaien observeren. Als u niet wilt zwemmen, kunt u altijd de natuur van Maui observeren vanaf het dek of vanuit de observatielounge met glazen bodem van de catamaran - adembenemend!

Vergelijk de beste snorkeltours in Maui

3. Snorkelen Kayak Tour

Transparante kajak| ©Wicker Paradise
Transparante kajak| ©Wicker Paradise

Voor wie tijdens zijn vakantie in Hawaï sportief wil genieten van de natuur in deze hoek van Polynesië, is er niets beter dan mee te gaan op een kleine kajakexcursie om te snorkelen in het water van de Stille Oceaan.

Dit type excursie wordt gedaan met een gids in kleine groepen (maximaal acht personen), zodat u zeker bent van een zeer persoonlijke ervaring, alsof het een uitstapje met vrienden is.

Het is ook een geweldige optie om te overwegen als je met het gezin naar Maui reist, want het vereiste niveau om de activiteit te doen is beginners, dus kinderen kunnen ook meedoen, en ze zullen zich uitleven bij het zien van allerlei zeedieren zoals mantaroggen, kleurrijke vissen, octopussen, palingen, dolfijnen en zelfs walvissen!

Durf te snorkelen in een doorzichtige kajak

Heb je ooit in een doorzichtige kajak gevaren? Hier is je kans! Zo kunt u vanuit een nieuw perspectief het onderwaterleven in de Hawaïaanse wateren bekijken, zoals de indrukwekkende koralen, kleurrijke minnows, dolfijnen of groene zeeschildpadden.

In de wintermaanden krijg je ook de prachtige bultrugwalvissen te zien die in het gebied leven - een absoluut geweldige ervaring!

Vergelijk de beste snorkeltours

4. Snorkelen met een catamaran

Geniet van de catamaran en ga snorkelen| ©Ewen Roberts
Geniet van de catamaran en ga snorkelen| ©Ewen Roberts

Als u weinig tijd hebt om Maui te bezoeken maar de kans niet wilt missen om de wateren van het eiland te verkennen, is de beste optie een snorkeltocht van een halve dag met een catamaran vanaf Ka'anapali Beach en rond West Maui.

De kapitein van het schip brengt u naar Mala Wharf, Oluwalu, Cliff House of Honolua Bay waar u het beste kunt snorkelen.

Hij zal twee stops maken zodat u in zee kunt duiken en prachtige scholen vis, groene zeeschildpadden, dolfijnen en in de winter zelfs bultrugwalvissen kunt zien. Ondertussen bereidt de bemanning een heerlijk ontbijt en lunch aan boord, zodat u bij terugkomst op het strand van Ka'anapali vol energie bent om uw vakantie voort te zetten.

Vergelijk de beste snorkeltours


Hoeveel kost een snorkeltour in Maui?

Turtle Town| ©Kirt Edblom
Turtle Town| ©Kirt Edblom

Als u tijdens uw vakantie in Maui wilt snorkelen, zijn er, afhankelijk van uw budget, verschillende mogelijkheden. Er zijn snorkeltours vanaf 60 euro die vrij compleet zijn. Tijdens deze tochten krijgt u de kans om op een boot te stappen en de oceaan op te gaan, waar een instructeur u zal begeleiden naar de gebieden met het grootste aantal soorten.

Als u het liever op eigen houtje doet, kunt u altijd een snorkel en een duikbril opzetten en dicht bij de kust snorkelen, maar ik raad u aan de diepere gedeelten niet over te slaan, want alleen daar zult u talloze zeedieren kunnen spotten.

Waar te snorkelen in Maui: beste plaatsen om te snorkelen in Maui

Perouse Baai| ©Kirt Edblom
Perouse Baai| ©Kirt Edblom

De beste plaatsen om te snorkelen in Maui zijn Molokini Island, Turtle Town of La Perouse Bay. Zoals u kunt zien, brengen veel snorkeltours u rechtstreeks naar Molokini, aangezien het een van de belangrijkste snorkelplekken op het eiland is, dus mis het niet!

Molokini krater snorkelen

Molokini krater snorkelen| ©Derek Broderick
Molokini krater snorkelen| ©Derek Broderick

Molokini Island Crater is een van de beste snorkelgebieden op Maui. Het ligt voor de zuidwestkust van Maui en is een grote vulkanische kegel die is uitgedoofd maar wemelt van leven. Het is zelfs zo belangrijk dat het is uitgeroepen tot een staatsdistrict voor zee- en vogelbescherming.

Kan ik snorkeluitrusting huren in Maui?

Uitrusting voor snorkelen| ©Carolina Garcia
Uitrusting voor snorkelen| ©Carolina Garcia

Ja, er zijn verschillende etablissementen op het eiland waar u snorkelmateriaal kunt huren, hoewel als u een tour of cruise boekt waarbij snorkelen is inbegrepen, hoeft u het niet echt te huren omdat het meestal bij de activiteit is inbegrepen.

Zoals gezegd, je kunt altijd materiaal huren (of van thuis meebrengen) en de kustlijn van het eiland verkennen, maar dan mis je het onderwaterpanorama dat de diepten van het eiland te bieden hebben en dat je alleen kunt bezoeken als je er op een georganiseerde tour met een team van deskundigen komt.

Snorkelen om dolfijnen, schildpadden en andere zeedieren te zien in Maui

Schildpad zwemmen| ©Steve Jurvetson
Schildpad zwemmen| ©Steve Jurvetson

De ongerepte wateren van Maui herbergen een natuurlijke onderwaterschat van lava en koraalformaties die een thuis bieden aan een veelheid van groene schildpadden, tropische vissen, zee-egels, dolfijnalen, mantaroggen en bultruggen die u in vervoering zullen brengen.

Snorkel cruises

Veel plezier op een snorkel cruise| ©grayclee
Veel plezier op een snorkel cruise| ©grayclee

Dit is een van de vele mogelijkheden om te snorkelen. Tijdens de cruise vaart u per boot naar enkele van de mooiste snorkelplekken van het eiland met alle comfort van dit type boot: toiletten, douches, glijbanen, lunchbuffet, professionele badmeesters... alles om dit tot een onvergetelijke ervaring te maken!