Cruises Tickets

Klaar om meer te leren over de boottochtopties in Miami? In tegenstelling tot wat veel reizigers misschien denken, zijn er genoeg alternatieven en hier zijn de interessantste.

Alex Grande

Alex Grande

9 minuten lezen

Cruises Tickets

Cruises in de haven van Miami | ©Thank You (20,5 millions+) views

Als er één plek is die een boottocht waard is, dan is het wel de zuidkust van Florida. Cruisen over de wateren van de Atlantische Oceaan is een van de beste dingen om te doen en te zien in Miami tijdens je volgende vakantie.

Zoals je zult zien, bieden talloze lokale bedrijven dit soort ervaringen aan in veilige boten met gespecialiseerde gidsen en in verschillende talen, met als doel de reiziger de best mogelijke ervaring te geven zodat je altijd graag terugkomt om van het warme weer van de stad te genieten. Kies de boot die het beste bij je reisschema en budget past.

1. Biscayne Bay en Millionaire's Row Boottocht

Biscayne Baai| ©Rick Vink
Biscayne Baai| ©Rick Vink

De traditionele tocht door Biscayne Bay of Biscayne Bay in het Spaans is een van de populairste tochten voor reizigers die de stad bezoeken. Daarom vind je in de stad talloze bedrijven die deze ervaring aanbieden.

Wat houden deze excursies in?

Naast een rustige boottocht om de baai en de stad Miami vanuit een ander perspectief te leren kennen, omvat de Biscayne tour-ervaring de hele tijd de begeleiding van een deskundige gids.

De cruise vindt plaats aan boord van een schilderachtige boot en je vaart naar Miami's Millionaire's Row om de prachtige enclaves aan het water te bewonderen.

Dit is een groepstour en het aantal mensen aan boord hangt af van de grootte van de boot die je huurt voor deze ervaring.

Tours starten meestal vanaf een gemeenschappelijk ontmoetingspunt en deelnemers worden meestal gevraagd om ongeveer 20 minuten voor vertrektijd aanwezig te zijn om de bemanning op te vangen en basis veiligheidsinstructies te geven tijdens de tour. De tour duurt meestal ongeveer 80-90 minuten.

Houd er rekening mee dat je, net als bij andere ervaringen in Miami, mogelijk bedrijven tegenkomt met Engelssprekende gidsen, dus controleer de beschikbaarheid bij het bedrijf dat je kiest om in te huren voordat je de betaling verricht.

Nuttige informatie

 • Prijs: varieert afhankelijk van de deelnemer. Volwassenen en jongeren boven de 12 betalen ongeveer 35€, kinderen tussen 4 en 11 betalen ongeveer 20€ en kinderen onder de 5€. Deze prijzen zijn bij benadering.
 • Duur van de tour: De volledige tour door de Golf van Biskaje duurt ongeveer 1 uur 30 minuten.
 • Aanrader als... Je op zoek bent naar een goedkope, leuke en zeer beschikbare optie die je zelfs tijdens een kort verblijf kunt doen, zoals een dagtrip naar Miami.

Boek een Miami Biscayne Bay Cruise

2. Privé boottocht door Miami

Cruise komt aan in de haven| ©Ed Webster
Cruise komt aan in de haven| ©Ed Webster

Voor al mijn reizende vrienden die de voorkeur geven aan minder georganiseerde opties en het tempo van hun avonturen zelf willen bepalen, raad ik aan om deze privéboottocht te boeken om te genieten van het beste van de oostkust van Amerika.

Wat houden deze tours in?

Het meest interessante aan het huren van een privéboottour is dat je de mogelijkheid hebt om de meest geschikte vertrektijd te bepalen, evenals de route van de plaatsen die je wilt bezoeken.

De bedrijven die dit soort diensten aanbieden, bieden gidsen in verschillende talen, waarvan Engels, Spaans en Frans de populairste zijn; als je er zeker van wilt zijn dat je een gids in het Spaans hebt, vraag het dan voordat je de laatste betaling doet.

Houd er tot slot rekening mee dat er tijdens het toeristische hoogseizoen, zoals de wintermaanden in Miami, veel vraag kan zijn naar bepaalde excursies. Als je in deze periode naar de stad reist, reserveer dan zo ver mogelijk van tevoren.

Nuttige informatie

 • Prijs: Dit type ervaring is beschikbaar vanaf €330, maar je kunt een groep van 4 tot 6 personen meenemen in de trip, afhankelijk van het bedrijf waarbij je boekt.
 • Duur van de excursie: Ongeveer 2 tot 3 uur, afhankelijk van het bedrijf.
 • Aanrader als... je op zoek bent naar een optie waarbij je je eigen tempo kunt bepalen en je eigen ervaringen kunt beleven. Een echte aanrader als je met een groep naar de stad gaat en op zoek bent naar een leuk alternatief in warm water.

Boek een privé boottocht in Miami

3. Miami zonsondergang boottour met aperitief en snacks

Zonsondergang op een boottocht door Miami| ©Gyuri Nagy
Zonsondergang op een boottocht door Miami| ©Gyuri Nagy

Kijken naar de zonsondergang boven de wateren van Miami is een van de beste dingen om te doen in de stad. Daarom bieden tal van bedrijven reizigers rondvaarten aan het einde van de dag aan, waarbij je de ervaring van een rondvaart over de wateren kunt combineren met de laatste lichtstralen.

Overweeg dit alternatief serieus, vooral als je een drukke dag vol sightseeing achter de rug hebt en je ontdekkingsdag met een goed gevoel wilt afsluiten.

Wat houden deze tours in?

Naast toegang tot de boottocht, bevatten dit soort excursies meestal een deskundige gids die de groep reizigers tijdens de excursie begeleidt en een snack die tijdens de excursie direct op de boot wordt geserveerd.

Bij de meeste bedrijven krijg je ook een gratis glas wijn of bier.

Hoewel de tour kan variëren afhankelijk van het bedrijf dat je kiest, vinden rondvaarten bij zonsondergang over het algemeen plaats in de wateren van Biscayne Bay, waarvan de grootte en de nabijheid van de stad bezoekers een prachtig uitzicht biedt op enkele van de beroemdste buurten, zoals Little Havana en het Wynwood District.

Een tocht door de baai maakt het ook mogelijk om het eiland Miami Beach in al zijn pracht te bewonderen.

Nuttige informatie over Miami Beach

 • Prijs: Ongeveer € 30 voor een ticket voor een volwassene, kinderen onder de 4 jaar zijn gratis, maar moeten wel op de schoot van een volwassene zitten.
 • Duur van de tour: Je moet ongeveer 2 uur reserveren voor de ervaring en 15-20 minuten voor vertrektijd op het ontmoetingspunt zijn.
 • Aanbevolen als... je niet de mogelijkheid hebt om de tour overdag te doen, dit is een geweldige optie voor mensen die voor een korte periode in de stad zijn, zoals 3 dagen in Miami of minder.

Boek een boottocht

4. Boottocht naar de Bahama's vanuit Fort Lauderdale

Fort Lauderdale| ©Tranquiligold Jin
Fort Lauderdale| ©Tranquiligold Jin

Een ander fantastisch alternatief is om vanuit Miami een dagcruise naar de Bahama's te maken. Specifiek naar Bimini Island.

Onder de eilanden van de Bahamaanse archipel staat Bimini bekend om zijn witte zandstranden met weinig toeristenverkeer, sportvisserij en uitstekende sfeer.

Het was een favoriet toevluchtsoord voor schrijvers als Ernest Hemingway die, volgens zijn eigen gegevens, het eiland voor het eerst bezocht in 1935.

Wat houden deze excursies in?

Je vertrekt vanuit de haven van Miami aan boord van een cruiseschip met als eindbestemming de archipel van de Bahama's, in het midden van de Atlantische Oceaan.

Veel van de bedrijven die dit soort ervaringen organiseren, nemen reizigers mee naar het populairste privéresort op het eiland: het Hilton Hotel, onderdeel van de beroemde hotelketen. Je brengt de dag door met genieten van de faciliteiten, waar je kunt lunchen, ontbijten en dineren.

Afhankelijk van het bedrijf dat je inhuurt, zijn er ook andere activiteiten mogelijk op het eiland, zoals snorkelen op de riffen, jetskiën, parasailen of zwemmen met dolfijnen.

Als een van deze je aanspreken, vergeet dan niet contact op te nemen met het bedrijf dat de ervaring organiseert voor specifieke details.

Net als veel andere cruise-ervaringen in de stad Miami is deze ervaring beschikbaar in verschillende talen, voornamelijk Engels en Spaans.

Nuttige informatie

 • Prijs: De kosten voor deze ervaring bedragen ongeveer €240 per reiziger.
 • Duur van de tour: Dit is een activiteit van een hele dag en je moet minstens 11 uur uittrekken voor de tour. Ik raad het aan voor reizigers die 5 dagen of langer in Miami zijn.
 • Aanrader als... Je een korte cruise in levenden lijve wilt meemaken. Hoewel de boot iets kleiner is, is de tourervaring en het avontuur vergelijkbaar.

Boek een cruise in Miami met wateractiviteiten

5. Gecombineerde ervaring: rondleiding door Miami en boottocht door Biscayne Bay

Boottour door Biscayne Bay| ©Lonny Paul
Boottour door Biscayne Bay| ©Lonny Paul

Een geweldig alternatief waarmee je tijd, geld en moeite kunt besparen op je reis naar Miami is het boeken van een gecombineerde optie die verschillende activiteiten omvat die je in de stad wilt doen.

Een van de populairste en meest gevraagde opties voor reizigers die Miami voor het eerst bezoeken is de gecombineerde ervaring van een tour door de stad, in een voertuig met airconditioning of in de Miami sightseeing bus, aangevuld met een boottocht op Biscayne Bay.

Wat houden deze tours in?

De gecombineerde ervaring stelt je in staat om te profiteren van twee essentiële activiteiten om de stad te leren kennen.

Aan de ene kant zijn er opties die je meenemen in een voertuig met airconditioning en aan de andere kant heb je een pasje om aan boord te gaan van de toeristenbus in Miami. Hoe dan ook, met deze tour kun je de hoogtepunten van de stad bezoeken, waaronder de wijken South Beach, Wynwood, Downtown, Little Havana, Bayside en meer.

Je krijgt ook een ticket waarmee je kunt deelnemen aan een van de verschillende boottochten op Biscayne Bay die elke dag in de stad plaatsvinden. Houd er rekening mee dat je ten minste 20 minuten voor vertrektijd aan boord van de boot moet zijn.

Nuttige informatie

 • Prijs: Je betaalt ongeveer € 50 voor deze ervaring.
 • Duur van de tour: Afhankelijk van het bedrijf dat je kiest en de route, kan het tot 5 uur duren om de ervaring te voltooien.
 • Aanrader als... je op zoekbent naar een eenvoudige manier om je vakantie te organiseren zonder je zorgen te maken over het plannen van te veel details. Als je de excursies afzonderlijk bekijkt, zul je merken dat het prijsverschil voor het huren van de afzonderlijke diensten vrijwel nihil is.

Boek een rondleiding door Miami en een boottocht

6. Gecombineerde ervaring: sightseeingbus en boottocht door Biscayne Bay in Miami en excursie naar de Everglades.

Miami bezoeken zonder uit de tourbus te stappen| ©Ed Webster
Miami bezoeken zonder uit de tourbus te stappen| ©Ed Webster

Als je doorgaat met de gecombineerde ervaringsopties in Miami, vind je bedrijven die een pakket aanbieden met de meest indrukwekkende avonturen die je in de stad kunt doen: de traditionele boottocht door de wateren van Biscayne Bay, een tour door de stad met de tourbus en een excursie naar het Everglades National Park.

Dit laatste park behoort tot de grootste parken van de Verenigde Staten en is door zijn omvang en biodiversiteit een van de belangrijkste natuurlijke bezittingen van de natie.

Wat houden deze tours in?

Als we het hebben over de activiteiten die bij deze excursies inbegrepen zijn, is het belangrijk om in gedachten te houden dat de volgorde waarin ze plaatsvinden voornamelijk afhangt van het bedrijf dat je inhuurt voor de excursie.

Ten eerste krijg je toegang tot de sightseeingbus van de stad, die je meeneemt op een tour langs de hoogtepunten van wat Miami te bieden heeft. De bus heeft een rondleiding in verschillende talen om je van de meest relevante informatie te voorzien.

Op de Everglades-tour kun je de traditionele tour nemen met een luchtboottocht door de mangrovewateren om de moeraswezens in het wild te bewonderen. Je leert over en ziet van dichtbij indrukwekkende wezens als alligators en schildpadden die al duizenden jaren in deze omgeving leven.

Tot slot is de Biscayne Bay tour een gelegenheid om het kristalheldere water van de zee te bewonderen en zowel de kustlijn als de skyline van de stad vanuit een ander perspectief te bekijken.

Nuttige informatie

 • Prijs: Vanaf €65 voor een ticket voor een volwassene, terwijl kinderen meestal iets minder betalen voor toegang.
 • Duur van de tour: Je moet een hele dag boeken voor deze ervaring, want alleen al de tour door het Nationaal Park duurt ongeveer 5 uur.
 • Aanrader als... Als je met het gezin op bezoek gaat, zijn de Everglades-activiteiten erg gericht op educatie en vermaak voor alle leeftijden, de alligatorshow is indrukwekkend!

Boek een rondleiding met cruise en excursie naar Everglades

Tips voor een boottocht in Miami

Uitzicht op Miami vanaf het cruiseschip| ©Thank You (20,5 millions+) views
Uitzicht op Miami vanaf het cruiseschip| ©Thank You (20,5 millions+) views

Tot slot wil ik nog een aantal tips met je delen die volgens mij erg handig zijn voor reizigers die de stad binnenkort gaan bezoeken.

Organiseer je route en wees op tijd voor de excursie

Plan uw route zo dat u ten minste 20 minuten voor vertrektijd op het ontmoetingspunt aankomt. Het proces van passagiersbevestiging en instappen neemt enige tijd in beslag en de kapitein zal op de geplande tijd vertrekken, of u er nu wel of niet bent om aan boord te gaan.

Boek van tevoren

Een andere belangrijke tip is om dit soort tours van tevoren te boeken, vooral als je de stad bezoekt tijdens een toeristisch hoogseizoen, zoals de winter in Miami.

Ondanks de grotere vraag tijdens bepaalde seizoenen, zijn de plaatsen altijd beperkt en de enige manier om een plaats te bemachtigen is door van tevoren te boeken.

Neem alleen mee wat je nodig hebt

Ik heb vaker dan ik kan tellen reizigers gezien die veel meer meenamen dan nodig was, vooral voor cruises van een dag of langer.

Als je bijvoorbeeld een cruisetour door de Bahama's boekt, is de kans groot dat je aan andere kleren, zwemkleding en zonnebrandcrème meer dan genoeg hebt.

Lees de beoordelingen van andere reizigers zorgvuldig

Boottochten in Miami behoren tot de activiteiten met het grootste aantal deelnemers en ook met het grootste aantal aanbieders, dus je moet koste wat het kost diegenen vermijden die een slechte service bieden. Maak gebruik van de diensten van websites zoals Hellotickets, waar gebruikers vrijuit hun indrukken achterlaten. Het is de best mogelijke aanbieder.