Dagtrips en Excursies vanuit New Orleans

Zodra u de stad New Orleans grondig heeft verkend, is de volgende stap om naar enkele van de prachtige bestemmingen in de omgeving te gaan. Van oude plantagehuizen tot onvergetelijke moerasgebieden en prachtige natuurgebieden.

Katherine Betances

Katherine Betances

9 minuten lezen

Dagtrips en Excursies vanuit New Orleans

New Orleans | ©Ken Cooper

New Orleans, gelegen aan de machtige Mississippi, is een stad die over de hele wereld bekend staat als de geboorteplaats van de jazz en om haar unieke culturele achtergrond met sterke Franse, Spaanse en Creoolse invloeden.

Het is zeker een ongelooflijke bestemming en er zijn honderden dingen te zien, te doen en te genieten tijdens uw verblijf in Boston. Maar misschien blijft uw nieuwsgierigheid niet beperkt tot de wonderen van de stad, maar wilt u ook verder kijken dan de grenzen.

Voor die scenario's waarbij uw reisroute het toelaat, is hier een lijst met de beste tours en uitjes vanuit New Orleans. Het beste deel? Hoewel ze op enige afstand van de stad liggen, kunnen ze allemaal in een dag of minder worden gedaan. Laten we beginnen!

1. Maak een tour langs de beroemde oude plantages in New Orleans.

Oak Alley Plantages| ©Simon
Oak Alley Plantages| ©Simon

Een rondleiding door de beroemde oude plantages is zonder twijfel een van de beste dingen om te doen in de stad. Het is ook een van de populairste en hoogst gewaardeerde ervaringen voor reizigers en je vindt een aantal lokale bedrijven in de stad die een dergelijke service aanbieden.

Bij de New Orleans plantage tour huur je de diensten in van een deskundige gids die de groep reizigers door de suikerplantages leidt, gekenmerkt door enorme statige huizen met een prachtige bouwstijl en prachtig aangelegde terreinen.

In deze huizen woonden rijke families die hun fortuin bouwden op slavenarbeid. U zult snel merken dat elke plantage zijn eigen unieke geschiedenis heeft; een ongelooflijke reis voor iedereen die het legendarische verleden van NOLA wil begrijpen.

Nuttige informatie

 • Prijs: Beschikbaar vanaf ongeveer €70 per reiziger.
 • Duur van de tour: Er zijn tours van halve dagen, maar mijn favorieten zijn de tours van 7-9 uur die meer dan één plantage bezoeken.
 • Aanbevolen als... het je eerste keer in New Orleans is moet je deze tour doen. Het is een van de must-do excursies om het leven en de geschiedenis van de mensen te begrijpen; het is de moeite waard om deze tour te doen, zelfs als je maar een paar dagen reist, bijvoorbeeld 3 dagen in New Orleans.

Boek een tour naar de plantages in New Orleans

2. Maak een rondleiding door de moerassen van New Orleans.

New Orleans moeras middag| ©dustinpsmith
New Orleans moeras middag| ©dustinpsmith

Trek diep in Cajun Country om de prachtige moerassen en wetlands van New Orleans te verkennen tijdens een andere must-see op elke trip naar de stad.

Net als bij de plantage tours zijn er talloze lokale bedrijven die dit soort avontuur aanbieden en zelfs gecombineerde ervaringen om het beste van beide bestemmingen te krijgen.

Bij begeleide moerastours neemt een gids u en uw groep mee op een boot, het type vaartuig dat het best door de moerasgebieden kan navigeren.

In deze wetlands leven alligators, slangen, herten en andere dieren, maar ook wilde flora en talrijke legenden en mythen die tijdens de tocht tot leven worden gebracht door de gids die de verkenning leidt.

Een andere waardevolle ervaring die u in de wetlands en moerassen kunt opdoen is een kajaktocht. Naar mijn mening is deze ervaring iets persoonlijker, intiemer en van dichterbij, maar het vereist wel een zekere conditie om een groot deel van de tocht te peddelen.

Nuttige informatie

 • Prijs: De New Orleans bayou boot tour kost ongeveer €55 per reiziger.
 • Duur van de tour: Dit is een tour van een halve dag en u moet minstens 5 uur van uw reisschema reserveren voor deze ervaring.
 • Aanbevolen als... je ontzag hebt voor wilde dieren en natuurlijke landschappen uit een ander universum. Het is een leuke ervaring die kan worden opgenomen in een korte trip naar de stad.

Boek een moerastour vanuit New Orleans

3. Verken het Global Wildlife Center Preserve vanuit New Orleans

Wilde vos| ©Scott Walsh
Wilde vos| ©Scott Walsh

Het Global Wildlife Center, met een oppervlakte van 36 hectare, staat bekend als het grootste wildreservaat in de Verenigde Staten en ligt op slechts een uur rijden van New Orleans. Het ligt in het noorden van de staat Louisiana langs de Lake Pontchartrain Trail.

Op deze prachtige plek leven meer dan 4.000 dieren van ongeveer 1.000 verschillende soorten die vrij rondlopen in het beschermde gebied.

Het is een ideaal bezoek als u met kinderen op gezinsvakantie gaat naar New Orleans, want u vindt er grote diersoorten zoals kangoeroes, herten, zebra's, giraffen en zelfs de prachtige Zuid-Amerikaanse lama's.

Er zijn momenteel geen georganiseerde rondleidingen vanuit New Orleans, maar u kunt ervoor kiezen om op eigen gelegenheid een uitstapje te maken. In het park heb je de diensten van een privégids, maar je moet wel vooraf reserveren op de officiële website.

Helaas is het erg moeilijk om met het openbaar vervoer in dit deel van de staat Louisiana te komen, dus als je besluit deze ervaring te doen, moet je een auto boeken in New Orleans.

Nuttige informatie

 • Prijs: De privérondleiding in het park is beschikbaar vanaf ongeveer 38 euro per reiziger en moet vooraf worden geboekt.
 • Duur van de tour: Voor een bezoek vanuit New Orleans raad ik aan een volledige dagroute te boeken.
 • Een aanrader als... je een dierenliefhebber bent, het is een bezoek dat je niet mag missen. Als u met kinderen komt, is een dag plezier in de natuur gegarandeerd.

4. Bekijk het Atchafalaya Nationaal Erfgoed vanuit New Orleans

Bayous| ©CTGTravelLLC,
Bayous| ©CTGTravelLLC,

Op 2 uur rijden van New Orleans ligt het federaal aangewezen Atchafalaya National Heritage Park. Het is een indrukwekkende plek waar u een levendige weergave vindt van de diverse ecosystemen van Louisiana.

Met een ecosysteem vol wetlands en paden is de Atchafalaya de thuisbasis van het grootste riviermoeras in de Verenigde Staten.

De site biedt bezoekers outdoor plezier en recreatie. Met activiteiten voor alle moeilijkheidsgraden, van reizigers en bezoekers met een meer atletisch profiel tot mensen die zich vanwege hun leeftijd of conditie niet kunnen inspannen.

Activiteiten zoals roeien, fietsen, wetlandtochten, wandelen, vogels kijken en nog veel meer kunnen binnen het reservaat worden gedaan.

Als u besluit het park te bezoeken, houd er dan rekening mee dat u zelf voor vervoer moet zorgen. De gemakkelijkste manier is om een auto te huren in de stad.

Nuttige informatie

 • Prijs: De toegangsprijs voor nationale parken in Noord-Amerika bedraagt ongeveer €15 per persoon.
 • Duur van de tour: Ik raad aan een volledige dagtrip te boeken om dit nationale park te verkennen. Om het meeste uit de dag te halen zul je vroeg uit New Orleans moeten vertrekken.
 • Aanbevolen als... Je houdt van natuur, plezier en buitensporten. Het park biedt de mogelijkheid om activiteiten als kajakken en wandelen te doen in een werkelijk uniek landschap.

5. Breng een dag door met het ontdekken van de stad Lafayette

Lente in Lafayette| ©Edward Wood
Lente in Lafayette| ©Edward Wood

Als wildernistoerisme niet uw ding is, maar u gepassioneerd bent door steden, architectuur en geschiedenis, dan is Lafayette een niet te missen bestemming.

Gelegen op 2 uur en 30 minuten ten westen van de stad, is het een aanbevolen dagtrip voor mensen met een langer verblijf, zoals 4 dagen New Orleans of meer.

Als u alleen reist, is Lafayette gemakkelijk te bereiken vanuit New Orleans: neem gewoon de Greyhound bus vanaf het New Orleans Bus Station.

Deze educatieve tour is een onovertroffen vermaak dat u helpt de Cajun-geschiedenis en -cultuur te begrijpen.

Eenmaal in Lafayette kunt u een rondleiding door het historische dorp Vermilion Ville boeken, waar u gerestaureerde oude huizen, plaatselijke ambachtslieden, een Cajun-menu en nog veel meer vindt om u te verdiepen in de oorsprong en de eigenaardigheden van de zuidelijke culturen.

Nuttige informatie

 • Prijs: Rondleidingen in Vermilion Ville zijn beschikbaar vanaf € 10 per persoon.
 • Duur van de rondleiding: Inclusief vervoer van en naar New Orleans, raden we aan minstens een volledige dag voor dit avontuur te reserveren.
 • Aanbevolen als... U geïnteresseerd bent in het leren over de geschiedenis en evolutie vande Cajun cultuur van Louisiana. Lafayette is, net als New Orleans, een bestemming met een indrukwekkende maar minder toeristische achtergrond en biedt een meer echte en eerlijke kijk op de cultuur.

6. Bekijk De Soto National Forest vanuit New Orleans

De Soto National Forest| ©Steven Kamenar
De Soto National Forest| ©Steven Kamenar

De Verenigde Staten is een land dat beroemd is om zijn goed bewaarde nationale parken. In het De Soto National Forest vindt u veel ongerepte natuur om van te genieten en het mooiste is dat het maar een klein stukje rijden is vanaf New Orleans.

Vanuit het hart van de stad zelf duurt de rit ongeveer 2 uur met een eigen auto, maar er zijn geen openbaar vervoerlijnen die rechtstreeks naar dit deel van het land rijden. Mijn aanbeveling aan reizigers die besluiten deze reis te maken is om in New Orleans een auto te huren voor een dag of twee.

Het Soto National Forest is genoemd naar de Spaanse ontdekkingsreiziger Hernano Soto. Het is beroemd om zijn oude en bedreigde dennenbossen en zijn vele kristalheldere beekjes.

U kunt in het De Soto National Forest terecht voor wandelroutes, en als u een ervaren riviervaarder bent, kunt u in het park kano's en kajaks huren.

Nuttige informatie

 • Prijs: De toegangsprijzen voor de nationale parken in de VS liggen meestal rond de 15 euro per persoon.
 • Duur van de tocht: Vanwege de afstand tot de stad raad ik aan ten minste een hele dag te reserveren voor deze ervaring, probeer vroeg te vertrekken om het meeste uit de dag te halen.
 • Aanbevolen als... u op zoek bent naar een rustige plek in de natuur, ver weg van de meer traditionele toeristische routes. Kamperen is toegestaan in het park, maar ik raad het alleen aan als je tijd hebt en je reisroute het toelaat.

7. Combineer de moerassen met de plantages van New Orleans.

Oak Alley Plantation, Oak Alley| ©Simon
Oak Alley Plantation, Oak Alley| ©Simon

Een andere vorm van uitje uit New Orleans om te overwegen is een combinatie-ervaring die de twee populairste avonturen om te doen in de stad verenigt: een tour door de mysterieuze moerassen met een tour om de historische plantages te verkennen.

Als je een paar dagen naar de stad reist tijdens de hoogseizoenmaanden, zoals maart in New Orleans of mei, kan het vooraf boeken van zo'n combinatietour je helpen om planningstijd en geld te besparen op je reis.

Gelukkig vindt u in de stad NOLA tal van lokale bedrijven die dit soort ervaringen aanbieden. Hoewel sommige specifieke details kunnen verschillen afhankelijk van het bedrijf dat je inhuurt voor de ervaring, is het zo dat de meeste een gelijkaardig formaat volgen.

Je vertrekt vanuit de stad voor een boottocht door de moerasgebieden om de moerasdieren te zien, waarna je aankomt op een van de traditionele plantages waar je geniet van een traditionele lunch en een rondleiding over de geschiedenis van de plantages en de evolutie van de zuidelijke cultuur zelf.

Afhankelijk van de tour die u betaalt en uw budget, kunt u meer dan één plantage bezoeken.

Nuttige informatie

 • Prijs: Hoewel het kan variëren afhankelijk van het bedrijf dat u inhuurt, ligt de gemiddelde prijs rond de €200.
 • Duur van de tour: U bezoekt verschillende bestemmingen, dus dit type ervaring duurt meestal 9 tot 10 uur.
 • Aanbevolen als... U twee van de beste tours van New Orleans in één korte trip wilt meemaken; combinatietours zijn ideaal voor reizigers die willen besparen op hun tour omdat ze over het algemeen goedkoper zijn dan wanneer ze de ervaringen onafhankelijk van elkaar kopen.

Boek een tour naar de Plantages in New Orleans

Waarom raden jullie een tour vanuit New Orleans aan?

Krokodil het moeras| ©chris ipadzwo
Krokodil het moeras| ©chris ipadzwo

Een tour vanuit New Orleans naar de bovenstaande of vergelijkbare bestemmingen is een uitstekende manier om de unieke cultuur van het zuiden van de Verenigde Staten beter te leren kennen en te verkennen en zelfs de uniciteit van elk gebied te vergelijken.

Naast nieuwsgierigheid naar de cultuur en tradities is het belangrijk om te erkennen dat de stad New Orleans een bestemming is die grenst aan prachtige natuurlijke landschappen, variërend van weelderige bossen, uitgestrekte wetlands en ongelooflijk diverse wilde dieren.

Daarom zijn de meeste excursies op deze lijst gericht op het waarderen van de natuurlijke diversiteit van het zuidelijke deel van het land.

Uw bezoek aan New Orleans aangrijpen om zoveel mogelijk te zien is een slimme manier om het meeste uit uw verblijf te halen. Bekijk ook de informatie over de beste rondleidingen in New Orleans voor informatie over de interessantste rondleidingen in de stad.

Als je dagen moet toevoegen aan je New Orleans reisschema om een aantal van de hier genoemde tours te doen, aarzel dan geen seconde!

Wat zijn de voordelen van een rondleiding met gids versus een bezoek aan New Orleans op eigen gelegenheid?

Toeren door de bayou in een airboat| ©Nikita N
Toeren door de bayou in een airboat| ©Nikita N

Begeleide tours in New Orleans hebben één duidelijk voordeel: de begeleiding van een deskundige gids bij elk belangrijk deel van de tour. Dit is bijna essentieel bij een bezoek aan plaatsen als de Oak Alley Plantation van New Orleans of een tour door de moerassen van het Jean Lafitte National Park.

Als we het hebben over gidsen in deze stad, is het belangrijk te weten dat de stad haar historische en culturele verleden heel serieus neemt.

Om die reden hebben alle gidsen in New Orleans een vergunning van de staat, die alleen wordt verkregen na het afleggen van bepaalde examens (over lokale geschiedenis, geografie en culturele onderwerpen) en ook door vrij te zijn van enig strafblad. De vergunning is twee jaar geldig en moet aan het eind van de periode worden verlengd.