10 Dingen om te doen in Kopenhagen in juli

Juli is de maand van festivals, buitenwandelingen in Kopenhagen en fruit plukken in de zon. Klinkt goed, toch?

Ana Caballero

Ana Caballero

8 minuten lezen

10 Dingen om te doen in Kopenhagen in juli

Kopenhagen in juli | ©Mispahn

In juli zijn de dagen in Kopenhagen zonnig, vrolijk en ideaal voor een vakantie. Omdat de zomer in volle gang is, is het de perfecte maand voor buitenactiviteiten: fietsen door de stad, fietsen langs de boulevard, de kastelen en paleizen bezoeken, slenteren langs de grachten of zonnebaden op het strand.

Tijdens je vakantie in de stad zul je je nooit vervelen. Als je wilt ontdekken wat er allemaal te doen is in Kopenhagen in juli, bekijk dan dit artikel.

1. Maak een rondvaart door de grachten in Kopenhagen

Kanaal Nyhavn| ©Harold Litwiler
Kanaal Nyhavn| ©Harold Litwiler

Op vijf minuten afstand van het stadscentrum ligt een van de populairste plekken in Denemarken op Instagram. Ik heb het natuurlijk over Nyhavn, een gebied voor de zee dat zich onderscheidt door de verschillend gekleurde huizen met een heel bijzondere architectuur.

Dit gebied kan te voet of op de fiets worden verkend, maar de beste manier om het te verkennen is zonder twijfel door een rondvaart te maken, in het bijzonder een rondvaart over de grachten van Kopenhagen, omdat de omgeving dan op een ander niveau kan worden gewaardeerd.

In de omgeving zijn er cafés en restaurants waar je kunt genieten van het uitzicht en de perfecte juli-temperaturen.

Nuttige informatie

  • Prijs: vanaf 20€.
  • Duur van de activiteit: ongeveer 1 uur.
  • Lokale gids inbegrepen: ja
  • Wat je tijdens de rondvaart ziet: Paleis Amalienborg, Paleis Christiansborg, de Kleine Zeemeermin, de Marmeren Kathedraal en het Operagebouw, onder andere.

Boek een rondvaart door Kopenhagen

2. Bezoek de paleizen, kastelen, tuinen en musea

Paleis Fredensborg| ©KLMircea
Paleis Fredensborg| ©KLMircea

De monarchie is een fundamenteel onderdeel van de Deense samenleving, dus je kunt Kopenhagen niet verlaten zonder een rondleiding langs de belangrijkste toeristische attracties die open zijn voor het publiek. Van paleizen en kastelen tot musea en tuinen met interessante verhalen, in Kopenhagen moet je zijn.

Om te besparen op toeristische attracties kun je de Copenhagen Card aanschaffen, waarmee je gratis toegang hebt tot verschillende attracties, monumenten, activiteiten, restaurants en vervoer.

Hier volgt een klein stukje over de beste koninklijke bezienswaardigheden die je moet bezoeken.

Paleis Fredensborg

Vijfenveertig minuten van Kopenhagen ligt het eiland Selandia, waar een van de belangrijkste paleizen van Kopenhagen en Denemarken staat. Het is paleis Fredensborg, het tijdelijke huis van de koningin, dat is ontworpen in de Deense barokstijl.

Het paleis is eenmaal per jaar geopend voor het publiek en de tuinen zijn fascinerende kassen waar je gedenkwaardige foto's kunt maken. De reden dat je het paleis in juli moet bezoeken is omdat ze in deze maand de privétuin openen, die de rest van het jaar is voorbehouden aan de koninklijke familie.

Paleis Amalienborg

Op het middaguur, wanneer de julizon op haar hoogste punt staat, vindt de wisseling van de wacht plaats buiten Paleis Amalienborg, de winterresidentie van de koningen van Denemarken.

Tijdens deze maand is het paleis open van 10:00 tot 17:00 uur (behalve op maandag, dan is het gesloten), en als je een studentenkaart hebt kun je korting krijgen.

Het meest interessante is dat het vier paleizen in één zijn, verzameld rond het achthoekige plein.

Geniet van islamitische kunst in een gratis museum

Als je de musea van Kopenhagen wilt verkennen, kun je The David Collection gratis bezoeken. Het is de belangrijkste hoek van islamitische kunst in Europa en een bezoek kan een geweldige manier zijn om uit de zon te komen, maar je toch te vermaken.

Er zijn nog meer kastelen, paleizen, musea en tuinen om van te genieten, zoals het Nationaal Museum van Denemarken waar je kunt ontdekken hoe een echt Vikingschip werkte, geniet van de kassen in de botanische tuinen of bekijk het barokke paleis in de wijk Frederiksberg.

Boek de Copenhagen Card

3. Bekijk de stad vanaf het uitkijkpunt Rundetårn

Uitzicht vanaf Rundetårn| ©diamond geezer
Uitzicht vanaf Rundetårn| ©diamond geezer

In juli biedt de heldere hemel het beste uitzicht over Kopenhagen en vanaf het uitkijkpunt Rundetårn kun je de hele stad zien.

Deze toren werd gebouwd in de 17e eeuw en tijdens de zomermaanden zijn er veel openluchttentoonstellingen in de Oude Bibliotheek. Als je naar de top wilt klimmen, moet je ongeveer €3 betalen.

Als je klaar bent met je bezoek, kun je profiteren van de locatie en een wandeling maken door Kopenhagen.

Boek een privétour door Kopenhagen

4. Maak een fietstocht en bekijk de babyzwaantjes.

Op de fiets door Kopenhagen| ©Febiyan
Op de fiets door Kopenhagen| ©Febiyan

Juli kan worden beschouwd als de fietsmaand, want je zult veel mensen op de fiets tegenkomen in Kopenhagen, en er zijn veel manieren om optimaal te profiteren van het mooie weer.

Als je dat doet en stopt bij de meren van Kopenhagen, zie je waarschijnlijk een natuurspektakel. Dit zijn de eerste grijze veren van de Deense babyzwanen, of babyzwanen, en je zult er zelfs een paar zien die beginnen uit te groeien tot volwassenen.

Daarnaast zijn er fietspaden in elke stad in Denemarken, en Kopenhagen is geen uitzondering. Dit is de beste manier om de gebieden en bezienswaardigheden te leren kennen.

Boek een fietstour door Kopenhagen

5. Pluk aardbeien en probeer lokale gerechten

Deense hotdog| ©City Foodsters
Deense hotdog| ©City Foodsters

Fruit plukken is een seizoensgebonden activiteit die in juli eindigt, dus als je het wilt meemaken moet je er de eerste paar dagen in de stad prioriteit aan geven.

De arbeiders zijn er van 's ochtends vroeg tot 5 uur 's middags, wanneer de werkdag eindigt, en je kunt ze helpen terwijl je je amuseert of gewoon een rondleiding volgen om het proces te zien.

Een ander plan dat je niet mag missen is een gastronomische rondleiding door de Scandinavische keuken, ideaal om michelin kaas, biologische chocolade en andere culinaire wonderen van Denemarken te proeven.

Boek een culinaire tour door Kopenhagen

6. Mis de zomerfestivals niet

Studenterkørsel| ©Simon Nørlev
Studenterkørsel| ©Simon Nørlev

In Kopenhagen is er in de zomer van alles te doen. In tegenstelling tot maanden als december is juli een rustige maand, maar dat weerhoudt de Denen er niet van om te profiteren van de warme temperaturen en het beste te halen uit de festivals in de stad.

Beleef de Studenterkørsel-festiviteiten

Elk land heeft zijn eigen tradities om het afstuderen te vieren, en in Kopenhagen en andere steden in Denemarken sluiten ze tussen juni en juli de middelbare school in stijl af met trucks vol studenten die bier drinken en dansen.

Ze maken verschillende strategische stops, de eerste bij het huis van hun ouders, waar ze een snack krijgen. Ze baden ook in fonteinen in de stad en uiteindelijk stapt de truck uit bij een evenementenhal voor een groot feest.

Ter ere van het einde van het schooljaar zijn er andere evenementen die je kunt bijwonen, met bier, livemuziek en shows die ideaal zijn om de Deense cultuur op te snuiven.

Woon het Roskilde Festival bij

Juli staat synoniem voor muziek in Kopenhagen, dus mis het Roskilde Festival in Roskilde niet, een stad op dertig minuten van het centrum van Kopenhagen met een Vikingcultuur waar je ook de kathedraal of het Vikingschipmuseum kunt bezoeken.

Op het festival kun je genieten van meer dan 180 bands, eetkraampjes en evenementen die verwijzen naar de cultuur van Denemarken.

Tickets variëren van ongeveer €40 tot €230 en de duurste tickets zijn inclusief toegang tot alle acht dagen van het festival, kamperen en transfers. Als je voor de voordelige versie betaalt, kun je een hele dag blijven, van 8.00 uur 's ochtends tot 10.00 uur de volgende dag. Drankjes en maaltijden zijn extra.

Vier het Copenhagen Jazz Festival

Het Jazzfestival zorgt voor vrolijkheid, kleur en de straten rinkelen op het ritme van lokale artiesten. Dit evenement werd voor het eerst gehouden in 1979 en je vindt verschillende locaties in de stad waar jazzconcerten centraal staan.

De officiële website kondigt de locaties aan die elk jaar worden gekozen, meestal operagebouwen, restaurants, pleinen, parken en openluchtgebieden.

Voor sommige concerten moet je een kaartje kopen, maar de overgrote meerderheid is helemaal gratis. Op het festival ontmoet je mensen uit veel verschillende culturen, meestal wordt het bezocht door een groot aantal Zweden, Amerikanen, Duitsers, Britten en Noren, dus je krijgt de kans op een multiculturele ervaring.

7. Ontsnap naar Rebild om 4 juli te vieren!

4 juli in Rebild| ©Frede Sørensen
4 juli in Rebild| ©Frede Sørensen

Voor een frisse neus kun je de stad uit naar Rebild, een Deens stadje op vier uur rijden van Kopenhagen. Hier kun je een fusie ervaren van de Deense en Amerikaanse cultuur. Elke 4 juli sinds 1912 toont de stad haar dankbaarheid aan de Verenigde Staten, omdat zij tijdens de oorlog duizenden Denen hebben opgevangen.

De evenementen vinden plaats in het Nationaal Park Rebild in de heideheuvels en eromheen staan oude gebouwen zoals Tophouse, dat dienst doet als café en restaurant. Je kunt ook het Western House, de Log Cabin en de Old Stable bezoeken.

Als je Kopenhagen niet wilt verlaten, kun je ook profiteren van de kleine lokale vieringen die worden gehouden door voormalige Deense immigrantengemeenschappen.

8. Bruin worden op de stranden van Kopenhagen

Amager Strand| ©jon-john
Amager Strand| ©jon-john

In juli trekken de meeste mensen naar de stranden van Kopenhagen om te genieten van de zon en het warme water, omdat de rest van het jaar de stranden te koud zijn. Hier zijn de beste stranden om te bezoeken!

Maar let op: de temperaturen variëren van 16°C tot 26°C, dus neem koele kleren mee. Als je in een stad met een warm klimaat woont en niet gewend bent aan temperaturen onder de 20°, raad ik je aan om warme kleren mee te nemen.

Amager Strand

Op vijftien minuten van het stadscentrum kun je het leukst van het Kastrup Søbad springen, een houten platform waar veel mensen samenkomen om in zee te springen.

Om de middag door te brengen kun je langs de kust wandelen, eten in nabijgelegen restaurants, kopen wat je nodig hebt bij de kiosken of meedoen aan de spelletjes die door de lokale bevolking worden georganiseerd.

Dit strand ligt in het Maritiem Park Amager Strand. In de buurt kun je een bezoek brengen aan de buitenwijk Kastrup, Fort Kastrupfort, de jachthavens, het Plyssen Museum en het Openbaar Aquarium van Denemarken.

Brondy Strand

Soms kan het erg druk worden op het strand van Amager in juli, maar maak je geen zorgen! Je kunt nog steeds van de zon genieten op Brondy Strand, dat op twintig minuten van het centrum ligt en een rustiger idee is voor families en vrienden.

Dit paradijs ligt verscholen achter duinen en een park, maar vanaf hier kun je de zonsondergang aan zee zien.

In juli regent het ook minder vaak, dus de zon houdt de stranden warm.

9. Beleef kerst midden in juli

Wereld Kerstman Congres| ©lovinkat
Wereld Kerstman Congres| ©lovinkat

Kerstmis in juli? Moeilijk te geloven totdat je het zelf meemaakt. Dit is een evenement dat alleen in Kopenhagen plaatsvindt tijdens deze leuke maand. De Denen vieren de kerstsfeer met het Wereld Kerstmannen Congres, waar alle Kerstmannen, Sint-Niksen, elfen, kerstvrouwen en andere iconische vertegenwoordigers van de feestdag samenkomen.

Je kunt alle kerstmannen en -vrouwen in kostuum zien en zelfs met ze op de foto. Er zijn verschillende aanverwante evenementen in heel Kopenhagen, zoals: de parade, het kerstgala en Santa's Workshop waar ideeën worden gedeeld over hoe je de feestdagen in december kunt organiseren.

10. Mis de niet te missen vreugdevuren in juli niet.

Vreugdevuur in Kopenhagen| ©svanes
Vreugdevuur in Kopenhagen| ©svanes

Rond 23 juni worden de eerste vreugdevuren ter ere van de zomerzonnewende ontstoken in verschillende openbare ruimtes, waarvan een van de populairste het Midzomer vreugdevuur is.

Later in juli is het mogelijk om te genieten van vreugdevuren op stranden en in parken om de warme temperaturen te vieren. Wil je dit meemaken?

Maar let op, ze lijken niet erg op de vreugdevuren die in plaatsen als Spanje op het strand plaatsvinden, waar groepen vrienden zich verzamelen rond kleine vuurtjes. In dit geval zijn de vreugdevuren meestal groter en komen er mensenmassa's op af.