10 Dingen om te doen in Kopenhagen in de lente

Tijdens de lente biedt Kopenhagen een aangename en frisse sfeer met bloemen in de parken, dus het is een ideale tijd om de stad te verkennen.

Andressa García

Andressa García

9 minuten lezen

10 Dingen om te doen in Kopenhagen in de lente

Lente in Kopenhagen | ©Maria Eklind

Tijdens de lente kun je in Kopenhagen plaatsen bezoeken waar je de schoonheid van de natuur in al haar pracht kunt zien. Het is ook een geweldige tijd om door de stad te fietsen en te genieten van de warme en ontspannen sfeer van de stad.

Hier zijn alle dingen die je in de lente in Kopenhagen kunt zien en doen.

1. Bezoek de botanische tuinen van Kopenhagen

Botanische tuin van Kopenhagen| ©Michael John Button
Botanische tuin van Kopenhagen| ©Michael John Button

De botanische tuin van Kopenhagen is een must in de lente. Hij heeft een grote verscheidenheid aan planten, waaronder veel soorten die het hele seizoen in bloei staan. Enkele van de meest opvallende bloemen die je in de lente kunt zien zijn tulpen, narcissen, rozen en irissen.

Als je een natuurliefhebber bent en vooral een plantenliefhebber, dan raad ik je aan een rondleiding door Kopenhagen te nemen die je meeneemt naar de Botanische Tuinen tijdens dit seizoen.

Als je in het voorjaar de botanische tuin van Kopenhagen bezoekt, kun je ook genieten van een aangename en ontspannen sfeer die zich leent voor veel mooie foto's terwijl je je losmaakt van de drukte van de stad zonder deze te verlaten, want deze tuin ligt op loopafstand van het stadscentrum.

Interessante details

 • Prijs: de toegang tot de tuin is gratis.
 • Openingstijden: van april tot september tussen 8.30 en 18.00 uur. De rest van het jaar ook geopend tussen 8.30 en 16.00 uur. Daarnaast is de Palm Orangerie geopend tussen 10.00 en 17.00 uur tussen oktober en maart.
 • Locatie: Gothersgade 128.

Boek een fietstour door Kopenhagen

2. Bewonder de boten en kleuren van de haven Nyhavn

Haven Nyhavn| ©arka76
Haven Nyhavn| ©arka76

De Nyhavn haven staat bekend als een van de meest iconische plekken in Kopenhagen en is de perfecte plek om te genieten van het uitzicht op het kanaal en de traditionele houten boten terwijl je de prachtige sfeer van de lente in Kopenhagen opsnuift. Ook als je een rondvaart door de grachten van Kopenhagen wilt maken, is dit de plek om je reis te beginnen.

Tijdens de lente is de haven Nyhavn schitterend gekleurd met de levendige tinten van het seizoen, dus als je langs de haven wandelt zie je een verscheidenheid aan bloemen en planten die de waterkant kleuren en prachtige bogen creëren die leiden naar de pittoreske kleurrijke huizen langs het kanaal.

Het is een bezoek dat je meeneemt door een van de best bewaarde delen van de stad. Het zal je vervullen met rust en vrede terwijl je urenlang naar de boten kijkt, foto's maakt en geniet van de levendige sfeer van deze plek.

Details

 • Prijs: Een bezoek aan de haven Nyhavn is gratis, maar het boeken van een rondvaart door de grachten van Kopenhagen kan ongeveer €20 per persoon kosten.
 • Openingstijden: Gratis, dus je kunt op elk moment van de dag een bezoek brengen.
 • Locatie: in het stadscentrum, dus je kunt er gemakkelijk komen.

Boek een rondvaart door Kopenhagen

3. Geniet van paleis Charlottenborg op Kongens Nytorv

Paleis Charlottenborg| ©Suhardiyoto Haryadi
Paleis Charlottenborg| ©Suhardiyoto Haryadi

Paleis Charlottenborg is een van de hoogtepunten van Kopenhagen en staat bekend om zijn prachtige tuinen en majestueuze fonteinen, die je vooral in de lente moet zien en bezoeken wanneer de prachtige seizoensbloemen bloeien.

Aan de andere kant zijn de fonteinen van paleis Charlottenborg een waar architectonisch hoogstandje en worden ze in de stad erkend als een van de beste toeristische attracties om te bezoeken. Tussen het geluid van het water en de bloemen die de tuin versieren, is dit zeker een goede plek om in de lente te bezoeken.

Paleis Charlottenborg ligt tegenover het Kongens Nytorv plein, in het historische centrum van de stad, dus ik raad je aan om je in te schrijven voor een Segway tour door Kopenhagen waarbij deze plek is inbegrepen, zodat je de hele plek kunt verkennen zonder moe te worden.

Interessante details

 • Prijs: Kinderen en jongeren tot 15 jaar hebben gratis toegang tot de tuinen. Jongeren en volwassenen ouder dan 16 moeten ongeveer 12 euro betalen om binnen te komen.
 • Openingstijden: Je kunt deze plek bezoeken van dinsdag tot en met vrijdag tussen 12:00 en 20:00 uur. Op zaterdag en zondag kun je de tuinen bezoeken tussen 11:00 en 17:00 uur. Op maandag gesloten.
 • Locatie: op de hoek van Kongens Nytorv en Nyhavn in het historische centrum van Kopenhagen.

Boek een privérondleiding door Kopenhagen

4. Bekijk de wisseling van de wacht bij Amalienborg

Paleis Amalienborg| ©Henk Bekker
Paleis Amalienborg| ©Henk Bekker

Tijdens je voorjaarsbezoek aan Kopenhagen mag je de kans niet missen om Amalienborg te bezoeken, de residentie van de Deense koninklijke familie. Hier kun je de wisseling van de wacht bijwonen, een traditioneel dagelijks spektakel. De ideale plek om deze ceremonie te zien is het paleisplein.

Het is een moment waarop de bewakers van het koninklijk huis naar het paleis paraderen om de wacht te wisselen.

Tijdens dit traditionele spektakel kun je ook genieten van de elegantie van de architectuur van het paleis, dat bestaat uit vier identieke hoefijzervormige gebouwen. Elk gebouw wordt bewoond door leden van de koninklijke familie, waaronder koningin Margrethe II en haar man prins-gemaal Henrik.

Interessante details

 • Prijs: Gratis te bezichtigen vanaf het paleisplein.
 • Openingstijden: Elke dag om 12:00 tijdens de lente.
 • Locatie: in het centrum van Kopenhagen, in de wijk Frederiksstaden, vlakbij de kade van het kasteel en de haven.

Boek een privérondleiding door Kopenhagen

5. Bezoek de beroemde Tivoli-tuinen in het hart van de stad

Tivoli-tuinen| ©Trine Christensen
Tivoli-tuinen| ©Trine Christensen

Tivoli Gardens is een van de oudste en bekendste toeristische attracties van Kopenhagen. Het is een historisch pretpark dat dateert uit 1843 en sindsdien een symbool is geworden van de Deense charme en cultuur. Het staat bekend om zijn grote verscheidenheid aan spannende attracties, van achtbanen en draaimolens tot boottochten en ballonvaarten.

Ik raad aan om tickets voor Tivoli Gardens in Kopenhagen in de lente te boeken omdat de temperaturen dan veel aangenamer zijn en het park elke dag langer open is.

Bovendien moet je weten dat Tivoli Gardens, naast een pretpark, een plek vol geschiedenis en kunst is, met prachtige architectuur en verschillende thematentoonstellingen die de Deense cultuur eren. Om het te bezoeken kun je de City Card kopen, waarmee je goedkoper naar deze en andere iconische plekken in Kopenhagen kunt.

Interessante details

 • Prijs: vanaf €20 per persoon, hoewel de prijzen kunnen variëren afhankelijk van je leeftijd.
 • Openingstijden: zondag tot en met donderdag tussen 11:00 en 22:00 uur. Je kunt ook op vrijdag en zaterdag terecht tussen 11:00 en 24:00 uur.
 • Locatie: in het centrum van Kopenhagen, op Vesterbrogade 3, 1630.

Boek tickets voor de Tivoli-tuinen

6. Ontdek de trendy wijk Nørrebro en het levendige culturele leven

In Nørrebro| ©Jens Cederskjold
In Nørrebro| ©Jens Cederskjold

Nørrebro, bekend om zijn levendige sfeer en culturele diversiteit, is een van de meest interessante en trendy wijken van Kopenhagen. Ik raad aan om dit gebied in de lente te bezoeken om te genieten van het grote aanbod aan bars, cafés en trendy winkels, die van de lente tot laat in de zomer geopend zijn.

De bars in Nørrebro zijn de perfecte plek om te ontspannen en te genieten van een drankje na een dag de stad te hebben verkend, dus dit is een goede plek om je aan te melden voor een goede kroegentocht in Kopenhagen die je meeneemt langs de grote verscheidenheid aan bars die dit gebied te bieden heeft.

In Nørrebro vind je alles van de meest chique tot de meest casualbars, die je allemaal zullen laten genieten van een goed biertje of cocktail. Maar het gaat niet alleen om bars, in Nørrebro vind je ook een verscheidenheid aan gezellige cafés en veel stijlvolle winkels met innovatieve producten.

Interessante details

 • Prijs: Je hoeft niets te betalen om de buurt te verkennen, hoewel als je van plan bent een kroegentocht in Kopenhagen te boeken, je rond de €44 moet betalen.
 • Openingstijden: Het is open voor het publiek dus je kunt het bezoeken wanneer je maar wilt.
 • Locatie: Ten noordwesten van het stadscentrum, op ongeveer 10-15 minuten fietsen of met het openbaar vervoer.

Boek een kroegentocht in Kopenhagen

7. Bezoek Kasteel Rosenborg en leer meer over de geschiedenis van de Deense monarchie

Kasteel Rosenborg| ©Mike LaMonaca
Kasteel Rosenborg| ©Mike LaMonaca

Kasteel Rosenborg is een van de meest iconische historische locaties van Kopenhagen en is een must-see bestemming als je je wilt verdiepen in de geschiedenis van de Deense monarchie. De reden om deze plek in de lente te bezoeken zijn de prachtige en uitgestrekte tuinen die in dit seizoen meer dan fleurig en kleurrijk zijn.

Dit kasteel werd gebouwd in de 17e eeuw en is een prachtig voorbeeld van Nederlandse renaissance-architectuur. Maar je kunt deze geschiedenis nog beter leren kennen door mee te gaan met de sightseeingbus van de stad, die stopt bij het kasteel en een audiogids heeft.

In het kasteel heb je de mogelijkheid om de fascinerende tentoonstellingszalen te verkennen, die een verzameling historische artefacten en interactieve tentoonstellingen bevatten om meer te leren over de geschiedenis van Denemarken en de Deense monarchie.

Interessante details

 • Prijs: 16 euro per volwassene voor toegang tot het kasteel. Voor kinderen zijn er vaak kortingen beschikbaar. Als alternatief kun je de sightseeingbus naar Kopenhagen boeken voor ongeveer 48 euro per persoon.
 • Openingstijden: Kasteel Rosenborg is elke dag van de week geopend van 10:00 tot 16:00 behalve op maandag.
 • Locatie: in het midden van een van de grootste parken van de stad, de Koningstuinen, in het stadscentrum.

Boek de sightseeingbus van Kopenhagen

8. Maak een wandeling over het Stadhuisplein

Stadhuisplein| ©Gorm Helge Grønli
Stadhuisplein| ©Gorm Helge Grønli

Het Stadhuisplein is een herkenningspunt in het centrum van de stad en een centraal punt voor zowel inwoners als toeristen. Naast de fontein kun je op het plein ook een aantal zeer belangrijke standbeelden zien die hun eigen verhaal vertellen binnen de historische en culturele context van de stad.

Het is een goede plek om te bezoeken in de lente, omdat in dit seizoen de lokale bevolking aan het wandelen is en geniet van de aangename temperaturen, zodat je kunt genieten van het komen en gaan van mensen terwijl je even pauzeert van een lange wandeling door de stad.

Interessante details

 • Locatie: in het stadscentrum, ten westen van Strøget Street en ten oosten van het stadhuis van Kopenhagen.

Boek een segway tour door Kopenhagen

9. Bezoek het Bakken pretpark, het oudste pretpark ter wereld

In Bakken| ©Jorgen Kroner
In Bakken| ©Jorgen Kroner

Zodra het lente wordt, is een van de populairste toeristische attracties in Denemarken het pretpark Bakken. Met een geschiedenis die teruggaat tot 1583 is Bakken het oudste pretpark ter wereld.

Het ligt in Klampenborg, ten noorden van Kopenhagen, dus om het te bezoeken raad ik je aan om je aan te melden voor een excursie vanuit Kopenhagen. In de lente gaan is een goed idee omdat je dan niet alleen kunt genieten van de frisse lentebries, maar ook de prachtige tuinen kunt zien en fotograferen.

In het park vind je een gevarieerd aanbod aan attracties voor kinderen en volwassenen, van achtbanen en draaimolens tot behendigheidsattracties en kiddie rides.

Interessante details

 • Prijs: vanaf 17 euro per persoon om het park binnen te komen. Kinderen onder de 3 jaar zijn gratis. Een excursie boeken vanuit Kopenhagen begint bij ongeveer 146 euro.
 • Openingstijden: kunnen variëren afhankelijk van de maand waarin je gaat, maar over het algemeen gaat het park om 11:00 uur open en sluit het om 21:00 uur.
 • Locatie: in Klampenborg , Denemarken.

Boek een excursie vanuit Kopenhagen

10. Maak een fietstocht door de stad of het platteland van Kopenhagen

Fietsen in Kopenhagen| ©Klinne
Fietsen in Kopenhagen| ©Klinne

Een goed plan in het voorjaar is om je op te geven voor een fietstour door Kopenhagen in de namiddag. De stad staat bekend om zijn fietspaden, dus het is zeker een goed idee om de stad vanuit een ander gezichtspunt te zien en je als een inwoner te voelen.

Je kunt er ook voor kiezen om een fiets te huren en op eigen houtje door de stad te fietsen. Het beste aan fietsen door de stad in de lente is dat je groene routes vindt die vol leven zijn dankzij de bloesem van het seizoen.

Interessante details

 • Prijs: Het boeken van een fietstour in Kopenhagen kost ongeveer €50 per persoon. Als je een fiets huurt, betaal je ongeveer 15-20 euro per persoon per dag.
 • Tijdschema: varieert afhankelijk van of je een stadstour neemt of een fiets huurt om de stad op eigen houtje te verkennen.
 • Locatie: je kunt door de hele stad fietsen of door het omliggende platteland.

Boek een fietstour door Kopenhagen