Alexandrië dagtocht vanuit Caïro

4.9
(385 Reviews)

Over deze activiteit

Smartphone tickets geaccepteerd

Duur: van 10 tot 12 uren
Deze activiteit heeft EXCEPTIONELE reviews
Bevestiging ontvang je direct
GRATIS annuleren
Vanaf
€ 56 € 51
GRATIS annuleren
Geen verborgen kosten
 • Je boeking wordt direct bevestigd
 • Deze optie heeft GRATIS annuleren: boek het zonder enig risico!

Overzicht

Reis met deze tour van Caïro naar Alexandrië. De tour duurt ongeveer 12 uur, waarin u deze oude stad, gesticht door Alexander de Grote in de 4e eeuw voor Christus, bezoekt. Bezienswaardigheden zijn het oude Romeinse amfitheater, de Alexandrijnse bibliotheek en de catacomben van Kom El Shoqafa.

De tour heeft 4 opties, zodat u van de meest persoonlijke ervaring kunt genieten. U kunt alleen de transfer boeken, genieten van de transfer en de begeleiding van een deskundige gids, de transfer en de gids opnemen met de entreegelden voor de sites, of genieten van een complete optie met transfer, gids, entreegelden en lunch.

 • Reis van Caïro naar Alexandrië tijdens een 12 uur durende tour.
 • Kies uit de 4 aangeboden opties de optie die het beste bij u past.
 • Bekijk enkele van de monumenten van de stad, zoals de catacomben van Kom El Shoqafa of het Romeinse amfitheater.

Wat is inbegrepen

 • 4 opties: alleen transfer, transfer + gids, transfer + gids + entreegelden voor de sites, transfer + gids + entreegelden + lunch. Inbegrepen in de teksten en inclusies
 • Excursie naar Alexandrië vanuit Caïro
 • Deskundige gids (optioneel)
 • Lunch in een lokaal restaurant (optioneel)

Selecteer aantal deelnemers en datum

Wat je kunt verwachten

Tijdens deze tour krijgt u de gelegenheid om van Caïro naar Alexandrië te reizen, in een activiteit die ongeveer 12 uur duurt. Als u kiest voor de optie om begeleid te worden door een deskundige gids, krijgt u de kans om de cultuur van de stad te leren kennen, die bekend staat om haar uitgebreide geschiedenis en cultureel erfgoed.

Om u een zo persoonlijk mogelijke ervaring te bezorgen, heeft de tour 4 opties, variërend van alleen de transfer naar Alexandrië tot de optie met een deskundige gids, toegangsprijzen voor de verschillende monumenten van de stad en lunch inbegrepen .

Enkele van de plaatsen die u tijdens de tour zult bezoeken zijn de volgende:

 • Catacomben van Kom El Shoqafa: Dit is een reeks ondergrondse graven die dateren uit de 2e eeuw na Christus. Ze werden bij toeval ontdekt in 1900 toen een ezel door een gat in de grond viel. De catacomben bevatten 3 niveaus die in de rots zijn uitgehouwen en zijn versierd met Griekse en Romeinse motieven en Egyptische elementen. Het wordt beschouwd als een van de zeven wonderen van de middeleeuwen.
 • Bibliotheca Alexandrina: Het is een bibliotheek en culturele instelling gelegen in de stad Alexandrië, Egypte. Het werd ingehuldigd in 2002 en is gebouwd op dezelfde plaats als de oude Bibliotheek van Alexandrië, die een van de grootste en belangrijkste bibliotheken van de oude wereld was. De moderne bibliotheek herbergt meer dan 8 miljoen boeken en heeft een grote collectie manuscripten, kaarten, foto's en andere materialen.
 • Fort Qaitbey in Alexandrië: U passeert dit fort gelegen aan de kust van Alexandrië, Egypte. Het werd gebouwd in de 15e eeuw door de Mamluk Sultan Qaitbey om de stad te beschermen tegen marine aanvallen.
 • Romeins Amfitheater van Alexandrië: Een amfitheater gebouwd in de 2e eeuw na Christus. Het heeft een capaciteit van ongeveer 12.000 toeschouwers en werd gebruikt voor voorstellingen en openbare spelen. Het is een van de weinige bekende Romeinse amfitheaters in Egypte.

De stad werd gebouwd in de 4e eeuw voor Christus en werd genoemd naar haar stichter, Alexander de Grote, die tijdens zijn veldtochten wel 50 steden met deze naam stichtte. Gedurende haar meer dan 2000-jarige bestaan is de stad de thuisbasis geweest van Grieken, Romeinen, Arabieren, Turken en Britten, wat tot uiting komt in het uitgebreide culturele en archeologische erfgoed van de stad.

Een bezoek vol monumenten, architectuur en geschiedenis, ideaal voor liefhebbers van toerisme en cultuur.

Reviews

4.9
· 385 Reviews
 • F
  Fatna EL OUAGGADI
  5
  (0 Reviews)
  Guide au top du top
 • F
  Federico Ferrari
  5
  (0 Reviews)
  La guida era preparata e simpatica.
 • D
  David Cruz Corral
  5
  (0 Reviews)
  Hola ...nos escogieron puntualmente ...2 chicos jovenes...conductor muy educado y al guía muy simpático y alegre...vamos mi Mujer y yo solos en el auto con ellos para Alejandria directamente desde hotel ...allí todo muy bien llevándonos a los destinos y enseñando la ciudad...comimos almuerza en restaurante encima del mar y ya devuelta para el hotel....todo perfecto...recomendamos....saludos .
 • e
  elida Maglioni Gauna
  5
  (0 Reviews)
  muy bien, las explicaciones y la atención
 • Meer info

  Vertrek en terugkomst

  Extra informatie

  Annuleringsbeleid