Caïro Felucca tocht op de Nijl

4.7
(72 Reviews)

Over deze activiteit

Smartphone tickets geaccepteerd

Duur: 2 uren
Deze activiteit heeft EXCEPTIONELE reviews
Bevestiging ontvang je direct
GRATIS annuleren
Vanaf
€ 33 € 30
GRATIS annuleren
Geen verborgen kosten
 • Je boeking wordt direct bevestigd
 • Deze optie heeft GRATIS annuleren: boek het zonder enig risico!

Overzicht

Tijdens deze tour gaat u aan boord van een falucca, een traditionele Egyptische houten boot, en vaart u ongeveer 1 uur over de Nijl. Gedurende de hele activiteit wordt u begeleid door een deskundige gids, van wiens hand u vele interessante feiten leert over de geschiedenis en cultuur van zowel de Nijl als Egypte.

De tochtis inclusief hapjes en drankjes waarvan u kunt genieten terwijl u langs het water vaart en het adembenemende uitzicht op de rand van de rivier, de palmbomen en de oude stad Caïro, hoofdstad van Egypte en een van de belangrijkste steden in de Arabische wereld, in u opneemt. Een ontspannende en leuke activiteit, ideaal voor natuurliefhebbers.

 • Geniet van een ontspannende cruise op de Nijl in een traditionele houten falucca.
 • Ervaar een uniek panoramisch uitzicht op de stad Caïro vanaf het water.
 • Leer meer over de geschiedenis van de Nijl en Egypte, onder begeleiding van een deskundige gids.

Wat is inbegrepen

 • Falucca rit
 • Lokale gids
 • Gebotteld water
 • Traditionele Egyptische lunch (optioneel)

Selecteer aantal deelnemers en datum

Wat je kunt verwachten

Bij deze activiteit krijgt u de gelegenheid om gedurende ongeveer 1 uur aan boord van een falucca te gaan en over de Nijl te varen . U wordt begeleid door een deskundige gids, met wie u leert over de geschiedenis en cultuur van de Nijl en de verschillende bezienswaardigheden langs de oevers.

De falukha is een traditionele Egyptische houten boot. Het is een van de oudste manieren om de Nijl te bevaren en wordt al eeuwenlang door de Egyptenaren gebruikt. Terwijl u langs een van de langste rivieren ter wereld vaart, ziet u de oude stad Caïro, de grootste en dichtstbevolkte stad van de Arabische wereld.

Onderweg kunt u genieten van verfrissingen en snacks terwijl u zich koestert in de warmte van de zon en de wind van de rivier. Een ideale manier om van de natuur te genieten en kennis te maken met een van de belangrijkste plaatsen waar de Egyptische cultuur om draait.

De Nijl is een van de langste rivieren ter wereld en wordt beschouwd als de "levensader" van Egypte, die het water levert dat nodig is voor de landbouw en het menselijk leven. De Nijl is ongeveer 6.650 km lang en stroomt door verschillende landen, waaronder Ethiopië, Soedan en Egypte, alvorens uit te monden in de Middellandse Zee.

Caïro is de hoofdstad van Egypte en de grootste stad van het land, met meer dan 20 miljoen inwoners. De stad is beroemd om zijn indrukwekkende oude monumenten, zoals de Piramiden van Gizeh en de Sfinx, maar ook om zijn bruisende straatleven en levendige culturele en gastronomische scene. Het staat ook bekend als "de moeder van alle steden" en "de stad van de duizend minaretten".

Na afloop van de activiteit wordt u opgehaald van de pier en in een privévoertuig teruggebracht naar uw hotel of woonplaats.

Reviews

4.7
· 72 Reviews
 • R
  Rachel
  4
  (0 Reviews)
  Mooie zonsondergang.
 • L
  Lee
  4
  (0 Reviews)
  Goede ervaring, zeer aangenaam en met ongelooflijke uitzichten vanaf de cruise. We hebben echt genoten van de zonsondergang en de tijd die we op de Nijl hebben doorgebracht, hoewel we het graag langer hadden gezien.
 • S
  Stuart
  5
  (0 Reviews)
  Een ervaring om in de toekomst te herhalen. Zeer aangenaam.
 • C
  Chris
  5
  (0 Reviews)
  Prachtige cruise, een zeer aangename sfeer en vol momenten die ik nooit zal vergeten. Het was een prachtige ervaring, een van de leukste die ik ooit heb gehad. Een echte aanrader.
 • Meer info

  Vertrek en terugkomst

  Extra informatie

  Annuleringsbeleid