Nijl Riviercruises

Wat zijn de opties op het gebied van Nijlcruises en avonturen? Hier vertel ik je in detail alles wat je moet weten.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

8 minuten lezen

Nijl Riviercruises

Nijl | ©Óscar Cubillo Alonso

Omdat het de grootste rivier ter wereld is en de waterbron die de Egyptische steden voedt, weten we allemaal hoe sterk de prachtige Nijl verbonden is met de geschiedenis en evolutie van de Egyptische cultuur. De Egyptische Nijl wordt beschouwd als een attractie en een van de leukste dingen om te zien en te doen in Caïro; overweeg bij je volgende bezoek serieus om de stad vanuit een heel nieuw perspectief te verkennen en ik verzeker je dat je er geen spijt van zult krijgen.

Als je in detail wilt weten welke opties er zijn, dan vind je hier de populairste en leukste opties, zodat je kunt kiezen wat het beste bij je past.

1. Zonsondergangcruise op de Nijl in een falucca

Falucca cruise op de Nijl| ©Aitor Ruiz de Angulo Ruiz
Falucca cruise op de Nijl| ©Aitor Ruiz de Angulo Ruiz

De kleine zeilboten die de wateren van de Nijl bevaren worden al sinds het begin van de beschaving gebruikt in Afrika en het Midden-Oosten. Vandaag de dag is een van de interessantste toeristische attracties een ontspannen tochtje over de Nijl aan boord van deze charmante vaartuigen. Er zijn verschillende bedrijven die dit soort diensten aanbieden, maar naar mijn mening is een van de beste tijden om een traditionele tocht op een falucca te maken bij zonsondergang.

Wat deze excursies meestal inhouden

Hoewel het kan variëren afhankelijk van het bedrijf dat je inhuurt, bieden veel van deze bedrijven retourvervoer in een privévoertuig van en naar je hotel in Caïro. Je komt aan bij de opstapplaats waar je aan boord gaat van de falucca. Tijdens de rit kun je het prachtige landschap van de stad bewonderen, de kamelenkaravanen spotten en de zonsondergang over de Westelijke Jordaanoever en de Vallei der Koningen bekijken.

Naast het ophalen van het hotel voorziet het bedrijf reizigers van een deskundige gids die hen tijdens de hele reis begeleidt. De bedrijven die verantwoordelijk zijn voor dit soort ervaringen hebben meestal gidsen beschikbaar in verschillende talen, dus zorg ervoor dat je er een krijgt in het Engels of in een taal die je vloeiend spreekt.

Nuttige informatie

 • Prijs: De geschatte prijs voor deze ervaring is gemiddeld €30 tot €40. Dit kan variëren afhankelijk van het bedrijf dat je inhuurt.
 • Duur van de excursie: Afhankelijk van de routebeschrijving en de route kan de tour een uur tot maximaal 3 uur duren.
 • Aanrader ja... het is een ervaring die ik aanbeveel aan alle reizigers die Caïro voor het eerst bezoeken, omdat het een van de mooiste excursies is die je in de stad kunt doen.

Boek je Nijlcruise

2. Klassieke Nijlcruise: met diner en dansshow

Cruise op de Nijl| ©Elias Rovielo
Cruise op de Nijl| ©Elias Rovielo

Een klassieke avond vol plezier aan boord van een Nijlcruise is een must op het reisprogramma van elke reiziger, en niet te vergeten een van de beste dingen om te doen in Caïro als het donker is. Omdat dit een van de meest gewilde ervaringen is voor reizigers, zijn er veel bedrijven die deze service aanbieden.

Wat deze tours meestal inhouden

Bijna alle bedrijven in Caïro bieden reizigers privévervoer van en naar hun hotel in de stad. Het bedrijf brengt je naar de inschepingshaven om je diner en showavontuur op het water van de Nijl te beginnen.

In de meeste gevallen wordt er een diner in buffetvorm geserveerd met typisch Egyptisch eten; de avond wordt opgeluisterd met meerdere shows, waaronder: muzikanten en live band om de avond te harmoniseren, Arabische buikdansers en derwisj dansers. Dit alles vergezeld van de prachtige stad Caïro die nog betoverender wordt als de avond valt.

Nuttige informatie

 • Prijs: Dit type ervaring is meestal beschikbaar vanaf €50, maar soortgelijke ervaringen op luxe cruises kunnen meer dan €120 kosten.
 • Duur van de excursie: Afhankelijk van het bedrijf waarbij je boekt, kan de ervaring maximaal 3 of 4 uur duren.
 • Aanbevolen als... Je een klassieke Nijlcruise-ervaring wilt, ideaal voor bezoekers die Caïro voor het eerst bezoeken.

Boek je Nijlcruise

3. Nijlcruise met dagtocht naar de piramides van Gizeh

Piramides van Gizeh| ©Sam valadi
Piramides van Gizeh| ©Sam valadi

Deze ervaring stelt reizigers in staat om twee van de populairste en interessantste activiteiten te combineren tijdens een reis naar Caïro: de excursie naar de piramides van Gizeh eneen nachtcruise op de Nijl, een echte aanrader, of je nu met een reisgezelschap reist of alleen.

Wat deze excursies meestal inhouden

Een** deskundige Egyptische gids** die uw taal spreekt, rijdt de wandelaar in een privévoertuig met airconditioning naar het plateau van Gizeh, op ongeveer 30 minuten van Caïro. Je krijgt de tijd om de site te verkennen, het interieur van de monumenten te bezichtigen en foto's te nemen. Het bezoek omvat de drie grote piramides Cheops, Chephren en Mykerinos, evenals het standbeeld van de Sfinx. Afhankelijk van het bedrijf dat je inhuurt, zijn de entreegelden voor de monumenten wel of niet bij de prijs inbegrepen.

Keer terug naar het hotel om 's middags uit te rusten en 's avonds voeg je je weer bij de gids om naar de haven te gaan en de Nijlcruise te maken; deze ervaring omvat een diner in buffetvorm aan boord van de boot, een dansshow met dansers en livemuziek gedurende de hele avond, naast de rit over het water.

Nuttige informatie

 • Prijs: Voor deze ervaring moet je ongeveer €45 per persoon reserveren.
 • Duur van de tour: De tour is verdeeld in twee fasen, 's ochtends duurt de excursie naar het Plateau van Gizeh gemiddeld 3 uur, 's avonds duurt de Nijlcruise nog eens drie uur.
 • Aanrader als... Je op zoek bent naar een manier om te besparen op je vakantie naar Caïro, door het combineren van de ervaringen kun je betere deals vinden dan wanneer je elk van hen in een individueel pakket koopt.

Boek je Nijlcruise

4. Nijlcruise met "Sounds and Lights" show op het Plateau van Gizeh

Geluiden en lichten| ©smir_001
Geluiden en lichten| ©smir_001

De Sounds and Lights show in Gizeh is een van de beste nachtshows die de moderne stad Caïro haar vele reizigers te bieden heeft. Het bestaat uit een uitgebreide montage met speciale effecten die de kijkers meeneemt door de opvallende en rijke geschiedenis van het Egyptische volk; het beste deel is ongetwijfeld de achtergrond die voor de voorstellingen wordt gebruikt: De piramides van Gizeh en het imposante reuzenbeeld van de Sfinx van Cheops.

Wat deze tours meestal inhouden

Het plan kan een beetje variëren, afhankelijk van het bedrijf dat je inhuurt voor de excursie. Over het algemeen begint het avontuur aan het eind van de middag, wanneer een deskundige gids die is opgeleid in Egyptologie en die jouw taal spreekt je direct ophaalt bij het hotel. Houd er rekening mee dat voor dit type ervaring de gids en transfer gedeeld kunnen worden, hoewel als dat gebeurt, ze altijd in kleine groepen zijn om exclusiviteit te garanderen.

De gids neemt je mee naar het Plateau van Gizeh om reizigers de gelegenheid te geven de site te bezichtigen en een paar foto's te nemen voor de show, die meestal na zonsondergang begint en gemiddeld 2 uur duurt. Na de klank- en lichtshow word je naar de haven gebracht om aan boord te gaan van een grote boot voor een nacht op de Nijl, vergezeld van een heerlijk diner en een show van dansers en muzikanten aan boord van de boot.

Nuttige informatie

 • Prijs: Voor deze ervaring moet je ongeveer €60 per persoon reserveren.
 • Duur van de tour: Tussen transfers en entertainment heb je ongeveer 5 uur nodig om van beide shows te genieten.
 • Aanbevolen als... Je de piramides van Gizeh al hebt bezocht tijdens een dagtour of een andere reis naar Egypte. Hoewel de lichtshow echt indrukwekkend is, moet deze niet worden vervangen door een tour om het interieur van de piramides en de prachtige geheimen die het verbergt te bewonderen.

Boek uw Nijlcruise

5. Nijlcruise in een faluku met traditionele lunch

Faluku's| ©Javier Enjuto
Faluku's| ©Javier Enjuto

Je kunt Caïro zeker niet verlaten zonder een smakelijke traditionele Egyptische lunch te hebben geproefd; en hoewel het waar is dat er geen tekort is aan interessante opties in de stad, is het ook waar dat veel tourbedrijven interessante pakketten aanbieden die de ervaring van een Nijlcruise in een faluku combineren met een lunch in het stadscentrum.

Wat deze tours meestal inhouden

Over het algemeen begint het avontuur met de pick-up bij het hotel. Bedrijven die dit soort ervaringen aanbieden, bieden meestal gidsen in verschillende talen, waaronder Spaans, Frans, Duits, Engels en vele andere. Zorg ervoor dat je dit verduidelijkt voordat je de betaling doet.

Vanuit het hotel word je naar de aanlegsteiger gebracht waar je aan boord gaat van de falucca en begint aan een ontspannen tochtje langs het water van de prachtige rivier; terwijl je geniet van de warmte van de zon kun je het prachtige landschap bewonderen van de gebouwen van de stad die langs het water van de rivier staan. Het tweede deel van de ervaring is een traditionele lunch in een luxueus restaurant in het centrum van de stad. Na de lunch staat er vervoer klaar om je terug te brengen naar je hotel.

Nuttige informatie

 • Prijs: Deze ervaring is beschikbaar vanaf 35€ per reiziger.
 • Duur van de tour: De Nijlcruise duurt iets meer dan 1 uur en de lunch in het restaurant kan nog eens 2 uur duren. In totaal moet je rekenen op ongeveer 4 uur, inclusief transfers.
 • Aanrader ja... het is een ervaring die ik zou aanraden aan elke reiziger die wil genieten van de beste ervaring op de Nijl en dit gepaard wil laten gaan met een heerlijke traditionele maaltijd. Naar mijn mening wordt het avontuur veel leuker en aangenamer als je in Caïro vergezeld wordt door een vriend of familielid.

Boek je Nijlcruise

6. Nijlcruise in een falucca met gastronomische tour

Flaneren op de Nijl| ©Silviapef
Flaneren op de Nijl| ©Silviapef

Dit type ervaring combineert twee van de meest interessante avonturen die je kunt doen tijdens een sightseeingtour door Caïro: een gastronomische tour, die je meeneemt naar het hart en de tradities van de stad, met een ontspannende boottocht op het water van de Nijl. Vergeet niet dat de Egyptische keuken een van de meest verbazingwekkende ter wereld is, dus je kunt de hoofdstad van het land niet verlaten zonder op zijn minst de traditionele gerechten te hebben geproefd.

Wat deze tours meestal inhouden

Dit type ervaring is meestal inclusief de begeleiding van een deskundige gids. Je moet bij het bedrijf dat je inhuurt nagaan in welke taal of talen de ervaring wordt aangeboden; de gidsen van de gastronomische tours spreken altijd Engels en andere populaire talen zoals Spaans, Duits of Frans. Meestal haalt de gids je op bij je hotel en neemt je dan mee naar het oudste deel van Caïro waar je het traditionele eten kunt proberen. De proeverij kan tussen de 3 en 5 gerechten op verschillende plaatsen omvatten, je kunt de beroemde koosjer, falafel, het typische vlees met fruit, rietsap en nog veel meer proberen.

Na de rondleiding door de levendige binnenstad van Caïro ga je verder naar het tweede deel van de excursie waar je aan boord gaat van een traditionele falucca om over de Nijl te varen en te genieten van het prachtige landschap langs de Nijl. Aan het einde van de ervaring is de transfer terug naar je hotel het laatste deel van je reis.

Nuttige informatie

 • Prijs: De prijs voor deze ervaring is ongeveer €50 per reiziger.
 • Duur van de tour: De gastronomische tour door het hart van Caïro duurt minimaal 2 uur, de phaluk rit langs de Nijl duurt meestal 1 uur; je moet rekening houden met 4 uur in totaal voor de volledige tour.
 • Aanbevolen als... Je een fijnproever bent en typisch Egyptisch eten wilt ervaren. De optie om de ervaring af te sluiten met een ritje op het water van de Nijl is de perfecte manier om een traditionele en leuke tour af te sluiten.

Boek je Nijlcruise