Luchthaventransfers Caïro

Vergeet de chaos en de drukte: zorg dat je van tevoren weet hoe je het beste tussen de luchthaven en je hotel in Caïro kunt komen.

Katherine Betances

Katherine Betances

6 minuten lezen

Luchthaventransfers Caïro

Cairo | ©Omar Elsharawy

De luchthaven van Caïro ligt op ongeveer 22 kilometer van het stadscentrum en bestaat uit vier terminals. Het is een gigantische luchthaven, de op één na grootste van heel Afrika en waar dagelijks duizenden toeristen landen op weg naar Caïro en andere belangrijke Egyptische steden. Kortom, uw aankomst in Caïro kan overweldigend zijn!

Vandaag vertel ik u alles wat u moet weten over transfers van de luchthaven naar het stadscentrum, met de verschillende vervoersmogelijkheden in de stad: rechtstreeks vervoer, taxi's, bus, shuttle en zelfs de trein. Mijn doel is om uw reis zo chaotisch mogelijk te maken en de meest voorkomende fouten die reizigers maken als ze voor het eerst in dit prachtige land aankomen, op voorhand te vermijden.

1. De beste optie: privétransfer van de luchthaven van Caïro naar uw hotel

Privé Transfer| ©Erik Mclean
Privé Transfer| ©Erik Mclean

Als er één stad in de wereld is waar het de moeite loont om op voorhand een luchthaventransferdienst in te huren, dan is het Caïro wel. Vermijd de gebruikelijke valkuilen waar beginnende reizigers mee te maken krijgen, zoals onveilig of ongemarkeerd vervoer, afdingen over taxitarieven, het ongemak van reizen met het openbaar vervoer met koffers of de afgelegenheid van het treinsysteem. Door te kiezen voor rechtstreeks vervoer kun je je concentreren op het genieten van alleen de goede en leuke dingen die Caïro te bieden heeft, en dat is uiteindelijk wat we zoeken in een vakantiereis.

Door de grote toevloed van toeristen in de stad Caïro vindt u verschillende bedrijven, bijna altijd touroperators, die dit soort diensten aan reizigers aanbieden tegen een meestal redelijke prijs. Een ander groot voordeel is dat u online kunt reserveren, zodat de chauffeur op de dag en het tijdstip van uw aankomst op u staat te wachten op de luchthaven. Afhankelijk van de dienst die u inhuurt, kan de transfer al dan niet worden gedeeld met andere reizigers. Wanneer dit het geval is, worden meestal kleine groepen van gemiddeld 8 passagiers afgehandeld; zorg ervoor dat u dit soort details verduidelijkt met het bedrijf dat u besluit in te huren.

Interessante details

 • **Duur van de reis: ** Ongeveer een uur, de tijd kan worden verlengd als je hotel een beetje uit de buurt ligt of als je reist tijdens het spitsuur in Cairo.
 • Prijs: De gemiddelde prijs voor deze dienst is 25€; als het een privé-vervoer is en er meerdere personen reizen kan het vrij goedkoop zijn.
 • Aanrader ja... ik raad het alle reizigers aan, van soloreizigers tot reizigers in groepen, en zelfs diegenen die op een budget reizen. U kunt zeer voordelige transferopties vinden die net zo veilig en efficiënt zijn.

Boek uw luchthaventransfer

2. Een zeer veilige optie: Shuttle bus van luchthaven naar Caïro

Pendelbus| ©Javier RR
Pendelbus| ©Javier RR

Een veilige en comfortabele optie om de reis van de luchthaven naar het stadscentrum van Caïro te maken, is een gedeelde pendelbus, een dienst die u na uw aankomst direct op de luchthaven kunt huren. Het biedt goedkope tarieven die variëren met een paar euro, afhankelijk van uw eindbestemming. Houd er rekening mee dat deze optie over het algemeen langzamer is dan privévervoer of een taxitransfer; volgens de officiële website vertrekt er elke 30-40 minuten een minibus.

Populaire routes prijs en duur

U kunt de prijzen en tarieven naar de verschillende bestemmingen vinden op de officiële website van de luchthaven van Caïro; over het algemeen zijn ze in Egyptische ponden, hier deel ik met u een lijst van de bestemmingen, de duur van de reis en de geschatte prijs in euro's voor gedeeld minibusvervoer.

 • Heliopolis: Ongeveer €3 per passagier, de reis duurt ongeveer 20 minuten.
 • Nasr-City: ongeveer €3,5 per passagier, reistijd ongeveer 30 minuten.
 • Caïro centrum: Ongeveer €4 per passagier, reistijd is 45 minuten.
 • Gizeh: Ongeveer €5 per passagier, reistijd is ongeveer 60 minuten.
 • Mohandesin: ongeveer €4,8 per passagier, reistijd is 45 minuten.
 • Zamalek: Ongeveer €4,8 per passagier, reistijd is 45 minuten.
 • Maadi: Ongeveer €5 per reiziger, reistijd is ongeveer 60 minuten.
 • Haram: (gebied van de piramides): ongeveer €6 per persoon, reistijd is iets meer dan een uur.

Interessante details

 • **Reistijd: ** Naast de hierboven genoemde tijd en afstand, moet u de wachttijd voor het vertrek van de shuttle toevoegen; en als u in druk verkeer reist, kan de reis langer duren.
 • Aanbevolen ja... Dit is een uitstekende optie, vooral als u alleen reist en geld wilt besparen; als u met vrienden of familie reist, kan de som van de individuele prijs gemakkelijk een privé-transfer alternatief dekken (gezien in punt één).
  -Frequentie**:** Er vertrekt ongeveer elke 40 minuten een bus.

3. De goedkoopste optie: openbaar bustransfer vanaf de luchthaven van Caïro.

Openbare bus Caïro| ©Sela Yair
Openbare bus Caïro| ©Sela Yair

Vanaf de luchthaven kunt u het stadscentrum ook bereiken met het plaatselijke openbaar vervoer, dat wordt verzorgd door de plaatselijke Egyptische maatschappij Mwasalat Misr; vanaf de luchthaven moet u bus 111 nemen naar de stad; er rijdt gewoonlijk elke 50-60 minuten een nieuwe bus.

Enkele punten tegen deze optie waar u zich bewust van moet zijn: deze dienst is niet echt een op toeristen gerichte optie, dus verwacht geen Engels of Spaans sprekend personeel te vinden; u zult de ritprijs moeten betalen wanneer u op de bus stapt, dus u zult kleine coupures in de lokale valuta nodig hebben; tenslotte, zoals opgemerkt kan deze pendeldienst erg laat zijn en vertragingen bij aankomst ondervinden en werkt slechts tot bepaalde uren en zal niet beschikbaar zijn voor nachtvluchten.

Details van het belang

 • **Reistijd: ** De busreis van het vertrekpunt naar het Caïro-centrum duurt ongeveer 1,5 uur, plus de wachttijd voor de bus.
 • Prijs: De te betalen prijs kan variëren, maar de tegenwaarde in plaatselijke munt varieert van € 1 en meer.
 • Aanrader als... je zoveel mogelijk wilt besparen op je reis naar Egypte; ook als je als backpacker met weinig bagage naar de stad reist, anders zou het wel eens heel oncomfortabel kunnen zijn.
 • Frequentie : Om het uur.

4. Taxi Transfer van Caïro Luchthaven

Taxi in Caïro| ©Nadim Audi
Taxi in Caïro| ©Nadim Audi

Als je een taxi neemt van de luchthaven in Caïro naar je hotelbestemming, houd er dan rekening mee dat deze dienst meestal wordt aangeboden bij de uitgang van de luchthaven waar taxichauffeurs en -maatschappijen de toeristen opwachten; hoe laat je ook aankomt in Caïro, taxidiensten zijn beschikbaar.

Taxi's nemen in Caïro is echter geen gemakkelijke taak als toerist; veel taxichauffeurs zullen er misbruik van willen maken en buitensporig hoge tarieven aanrekenen. Het belangrijkste advies is om nooit in een taxi te stappen zonder van tevoren een ritprijs af te spreken, want dan voelt de taxichauffeur zich gerechtigd om u het bedrag in rekening te brengen dat hij geschikt acht. Enkele lokale taxibedrijven in Egypte zijn: Nijltaxi en luchthavenvervoer van Caïro

Details van het belang

 • **Reistijd: ** De reistijd per taxi vanaf de luchthaven kan variëren van 30 minuten tot 1 uur, afhankelijk van omstandigheden zoals de locatie van uw hotel en het verkeer.
 • Prijs: Dat hangt af van de deal die u sluit met de persoon die de dienst verleent; ongeveer 30 euro voor de reis is een redelijke prijs.
 • Aanbevolen als... u kunt onderhandelen en effectief kunt communiceren in andere talen zoals Engels. Anders kan het een ongemakkelijke ervaring zijn.

5. De minst handige optie: transfer met de metro vanaf de luchthaven van Caïro.

Metro Cairo| ©Asim Bharwani
Metro Cairo| ©Asim Bharwani

Hoewel de metro van Caïro behoorlijk functioneel en stipt is, is de dienst niet uitgebreid genoeg om de punten rond de stad te bedienen, wat betekent dat de metro niet helemaal tot aan de luchthaven rijdt. Als je van deze vervoersmogelijkheid gebruik wilt maken, moet je je naar de dichtstbijzijnde halte begeven, Caïro Fair genaamd, en lijn 3 richting Downtown Caïro nemen.

Weinig of geen toeristen maken van deze mogelijkheid gebruik, maar de plaatselijke bevolking wel, omdat het zo goedkoop is. Het eerste deel van de reis wordt meestal per bus afgelegd, waarbij de lijn 111 wordt genomen zoals hierboven uitgelegd, om de halte te bereiken waar men op de metro kan stappen. Net als bij de busoptie moet u ervoor zorgen dat u kleine coupures in plaatselijke valuta bij u hebt als u de bus neemt.

Bekijk de Metro Kaart van de stad

Details van het belang

 • **Reistijd: ** Als de wachttijd voor het vervoer niet wordt meegerekend, kan de reis ongeveer een uur duren.
 • Prijs: De bus kost het equivalent in lokale valuta van €1 en meer, de metro kost het equivalent van €2 of meer.
 • Aanbevolen ja... niet een optie die ik zou aanraden in elk scenario, als je alleen reist en op zoek bent om te bezuinigen, de Shuttle Bus is het meer geschikte alternatief.
 • Frequentie: Voor de openbare bus ongeveer om het uur.

Boek uw luchthaventransfer

Eindelijk

Als u van plan bent een paar dagen naar Caïro te reizen, bekijk dan deze gedetailleerde reisbeschrijvingen om u te helpen uw volgende vakantie te organiseren.