Giza Pyramide Tour

Geen reisroute naar Caïro is compleet zonder een excursie naar de piramides van Gizeh; hier leg ik alle opties uit zodat je kunt kiezen wat het beste bij je past.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

10 minuten lezen

Giza Pyramide Tour

Piramides van Gizeh | ©Vincent Brown

Zoals je je kunt voorstellen, is het zien en genieten van de piramides van Gizeh een van de meest gewilde ervaringen voor toeristen die de prachtige stad Caïro bezoeken. De reden is eenvoudig: Gizeh met zijn imposante historische monumenten ligt op korte afstand van de hoofdstad, waardoor vervoer naar dit gebied gemakkelijk en snel is.

De beste manier om de piramides te leren kennen is zonder twijfel door een deskundige gids in te huren, maar wist je dat er veel excursies, rondleidingen en combinaties mogelijk zijn? Ik zal ze je stuk voor stuk vertellen.

1. Traditionele korte tour: Piramides van Gizeh en de Sfinx

Piramides van Gizeh| ©Sam valadi
Piramides van Gizeh| ©Sam valadi

De traditionele korte tour omvat een bezoek van een halve dag aan de belangrijkste attractie van het gebied: de piramides van Gizeh. Het is een voordelig avontuur dat je in een paar uur kunt voltooien, zonder het gedoe om de reis zelf te plannen. Als je maar een dag of twee in de stad bent, kan dit een geweldig alternatief zijn.

Wat deze tours meestal inhouden

De bedrijven die deze tours organiseren, bieden reizigers een gids die een expert is in Egyptologie en die kan communiceren in de taal die je boekt; Spaans, Frans, Duits en Engels zijn het populairst. De gids haalt je op bij je hotel en brengt je met privévervoer naar Gizeh aan de rand van Caïro.

In Gizeh omvat de tour de drie grote piramides: Cheops, Chephren en Mykerinos, en een bezoek aan de prachtige Sfinx van Cheops, die op slechts een paar minuten afstand ligt. Afhankelijk van het bedrijf dat je kiest, kunnen een kameeltocht door de woestijn of verfrissingen worden inbegrepen zonder het budget aanzienlijk te verhogen.

Nuttige informatie

 • Prijs: Deze ervaring kost ongeveer € 16 per persoon.
 • Duur van de excursie: Dit zijn excursies van een halve dag, dus je moet 4-5 uur uittrekken voor deze ervaring.
 • Aanrader als... Je verblijf in Caïro vrij kort is en je de ervaring met de piramides van Gizeh in geen geval wilt missen. Met deze excursie haal je het meeste uit je tijd en kun je de rest van je reis besteden aan het leren kennen van de hoogtepunten van Caïro.

Boek je tour naar de piramides

2. Bezoek het beste van Caïro: Piramides van Gizeh, Sfinx, Museum en meer

De piramides van Gizeh bekijken| ©Rckr88
De piramides van Gizeh bekijken| ©Rckr88

Een van de populairste ervaringen voor reizigers die Caïro voor het eerst bezoeken. Je zult meerdere bedrijven vinden die vergelijkbare pakketten aanbieden en afhankelijk van het reisschema en budget een of andere attractie toevoegen; de klassieke bezoeken aan de meest toeristische plaatsen blijven echter altijd bestaan en dit omvat: de piramides, de Sfinx, het museum en de Caïro Bazaar.

Wat deze tours meestal inhouden

De bedrijven die dit soort tours aanbieden, voorzien de reiziger van een deskundige gids in hun moedertaal, meestal Spaans, Engels, Frans, Duits, Italiaans en Chinees. Fast-track tickets voor de attracties zijn meestal bij de prijs inbegrepen, evenals een snack of lunch.

Het hotel wordt meestal vroeg in de ochtend opgehaald om het meeste uit de dag te halen. Het avontuur begint met een rondleiding door de piramides van Cheops, Kefren en Mykerinos in Gizeh. Hier heb je ongeveer drie uur om de rondleidingen te doen, de binnenkant van de tombes te bekijken en foto's te nemen.

Daarna keer je terug naar Caïro, waar je ongeveer een uur de tijd hebt om de Khan Al-Khalili Bazaar te verkennen, die bekend staat als de grootste en belangrijkste markt van de stad. Je hebt ongeveer drie uur om het iconische Egyptische Museum in Caïro te bezoeken, dat 's werelds grootste collectie van oude Egyptische artefacten herbergt.

Nuttige informatie

 • Prijs: Inclusief entreegelden voor de attracties is de prijs voor deze ervaring meestal ongeveer €60 per persoon.
 • Duur van de tour: Dit is een tour van een hele dag en kan 8-10 uur in beslag nemen.
 • Aanbevolen ja... Een aanbevolen ervaring voor alle reizigers, zelfs als je maar één dag in Caïro hebt, dit pakket omvat de hoogtepunten zodat je het meeste uit je dag kunt halen.

Boek je Piramides tour

3. Prive-tour naar Zuid-Caïro: Piramiden van Gizeh, Memphis en Dashur

Tour van Gizeh| ©cjbphotos1
Tour van Gizeh| ©cjbphotos1

Voor de meer nieuwsgierige avonturiers die meer willen zien dan alleen de piramides van Gizeh en Caïro, neemt dit type ervaring je mee langs andere oude Egyptische piramides en monumenten ten zuidwesten van Caïro. Wil je het gevallen standbeeld van farao Ramses II zien of zien wat ooit de hoofdstad van het oude Egypte was?

Wat deze tours meestal inhouden

Hoewel het enigszins kan variëren afhankelijk van het bedrijf dat je inhuurt, omvat dit type ervaring meestal veel faciliteiten, te beginnen met een deskundige gids in Egyptologie en in jouw taal (ze spreken meestal Engels, Spaans, Frans, Duits en meer); vervoer van en naar je hotel in Caïro is inbegrepen, evenals toegangsprijzen voor alle of de meeste bezienswaardigheden. Ik raad je aan om de reisbeschrijvingen goed door te lezen voordat je betaalt.

Over het algemeen begint het Egypte-avontuur met een bezoek aan het Gizeh Plateau op ongeveer 30 minuten van Caïro; hier krijg je de kans om de beroemdste piramides te zien die tijdens de vierde dynastie van het Oude Rijk zijn gebouwd: Cheops, Kefren en Mykerinos. Op korte afstand van de piramides, en als een bewaker, staat het beroemde en imposante gigantische beeld van de Sfinx van Cheops.

Na een uurtje Gizeh te hebben verkend, is de volgende bezienswaardigheid normaal gesproken de stad Memphis, die ongeveer 27 km ten zuidwesten van Caïro ligt en ooit de hoofdstad van het Oudegyptische Rijk was. Hier kun je belangrijke historische monumenten bezichtigen, zoals de beroemde trappenpiramide van Sakkara en het indrukwekkende gevallen standbeeld van Ramses II Tot slot brengt een bezoek aan de necropolis van Dashur je naar de Rode Piramide, ook wel bekend als de Piramide van Dashur.

Nuttige informatie

 • Prijs: Dit soort ervaring kost meestal rond de 70 euro per reiziger.
 • Duur van de tour: Het is een tour van een hele dag, dus je moet 9-10 uur uittrekken voor deze ervaring.
 • Aanbevolen als... Je een meerdaags bezoek aan Caïro plant en wat meer van de hoofdstad van Egypte en de omgeving wilt ontdekken.

Boek je Piramides tour

4. Quad rijden: De piramides van Gizeh en een woestijntour.

Namiddag in Gizeh| ©RomDxb
Namiddag in Gizeh| ©RomDxb

Een avontuur vol plezier dat de ervaring van het zien van de traditionele piramides van Gizeh combineert met een tour met een gemotoriseerd voertuig om de wonderen van de Sahara-woestijn te verkennen; in tegenstelling tot andere tours zoals kameel- of paardrijden, is de Quad-tour veel comfortabeler en kun je grote stukken land in korte tijd afleggen.

Wat deze tochten meestal inhouden

Hoewel het enigszins kan variëren afhankelijk van het bedrijf dat je inhuurt, beginnen de meeste bedrijven het avontuur door je op te halen bij je hotel, in Caïro of Gizeh. Houd er rekening mee dat het quad biking avontuur privé kan zijn of gedeeld kan worden in kleine groepen, afhankelijk van het tourbedrijf.

Bij aankomst op het plateau van Gizeh krijg je de kans om het binnenste van de beroemde piramides van Cheops, Kefren en Mykerinos te verkennen; je zult ook de Sfinx van Cheops bezoeken die waakzaam op slechts enkele meters van de piramide rust. Na de traditionele tour ga je op avontuur met een quad die je meeneemt op een ontspannen rit door het woestijnzand, volgens de instructies van de gids die de ervaring leidt.

Bij alle bedrijven die deze service aanbieden, is de huur van het voertuig en de benodigde beschermende uitrusting voor het avontuur bij de prijs inbegrepen; de meeste bedrijven betalen ook het ticket voor de rondleiding door de piramides, misschien wat verfrissingen en een gids in jouw taal of in ieder geval in het Engels.

Nuttige informatie

 • Prijs: De gemiddelde prijs voor deze ervaring is €38 per reiziger.
 • Duur van de tour: Je moet gemiddeld 3-4 uur uittrekken voor deze ervaring.
 • Aanbevolen als... je een avontuurlijke reiziger bent en enige ervaring hebt met het besturen van deze of vergelijkbare voertuigen.

Boek je tour naar de piramides

5. Avontuurlijke tour: De piramides van Gizeh en een Phalucca-tocht op de rivier de Nijl

Varen op de rivier de Nijl| ©Silviapef
Varen op de rivier de Nijl| ©Silviapef

Facula is de naam van de houten zeilboten die in het Midden-Oosten worden gebruikt; in Egypte zijn facula tochten op het rustige water van de Nijl al eeuwenlang een traditie. Dit avontuur combineert twee heel verschillende ervaringen: de kans om de traditionele piramides te bekijken met de mogelijkheid om aan boord te gaan van een boot en te genieten van een van de beroemdste en mooiste rivieren ter wereld.

Wat deze excursies meestal inhouden

Meestal begint dit type avontuur met het zoeken in het hotel door een deskundige gids in Egyptologie. De gids neemt je mee naar de stad Gizeh aan de rand van Caïro, waar je het plateau, de beroemde piramides van Gizeh en de Sfinx zult verkennen. Op de meeste tours is het toegangskaartje voor de attracties meestal bij de prijs inbegrepen, net als een snack op een bepaald moment tijdens de reis.

Als je klaar bent met het verkennen van het Plateau van Gizeh, word je meestal teruggebracht naar Caïro waar je in een houten falucca de Nijl afvaart; de rit duurt meestal ongeveer een uur. Aan het eind van deze tijd wordt de toerist teruggebracht naar het beginpunt.

Nuttige informatie

 • Prijs: De prijs per reiziger is ongeveer €35.
 • Duur van de excursie: Minimaal 5 uur en maximaal 7 uur, het kan een beetje variëren afhankelijk van het bedrijf dat u kiest en de route.
 • Aanbevolen als... Je een reisschema hebt dat meerdere dagen in Caïro omvat en je twee van de mooiste activiteiten in de stad in één ervaring wilt combineren.

Boek je reis naar de piramides

6. Luxe tour: De piramides van Gizeh en nachtelijke boottocht op de Nijl

Cruise op de Nijl| ©Elias Rovielo
Cruise op de Nijl| ©Elias Rovielo

Combineer de traditionele tour naar de piramides van Gizeh met een van de leukste luxe ervaringen om te doen in Caïro: een nachtcruise op het water van de Nijl. Deze ervaring kan vooral leuk zijn als je in de zomer naar Caïro reist of heel romantisch als je naar Egypte reist om je jubileum met je partner te vieren.

Wat deze rondreizen meestal inhouden

Veel bedrijven bieden gecombineerde ervaringen aan, dus het reisschema en de faciliteiten kunnen per bedrijf enigszins verschillen. Ze bieden bijna allemaal een hotel pick-up en een deskundige gids in jouw taal. Een belangrijke tip is om goed naar de beschrijving van de ervaring te kijken, want sommige bedrijven bieden goedkopere versies aan maar hebben geen toegang tot de piramides.

Het eerste deel van het avontuur eindigt meestal met een uitstapje naar Gizeh net buiten Caïro. Hier kun je het plateau verkennen en de belangrijke monumenten die er liggen zoals de piramides van Gizeh en de sfinx; je hebt tijd om rond te dwalen in het interieur en een paar mooie foto's te maken voordat je terugkeert naar je hotel in Caïro. Op de afgesproken tijd word je weer opgehaald en naar het ontmoetingspunt met het cruiseschip gebracht, waar je kunt genieten van een liveshow, een dinerbuffet en een ontspannen wandeling langs de wateren bij zonsondergang.

Nuttige informatie

 • Prijs: Vanaf €45 per reiziger.
 • Duur van de tour: Ongeveer 6 uur in totaal.
 • Aanrader als... er twee activiteiten zijn die je graag wilt doen en je op zoek bent naar een manier om te besparen op je volgende vakantie.

Boek je excursie naar de piramides

7. Nachttour: De piramides van Gizeh voor lichtshow

Geluiden en lichten| ©smir_001
Geluiden en lichten| ©smir_001

Een van de spannendste ervaringen in het moderne Egypte is de combinatie van de architectonische juweeltjes van het plateau van Gizeh met een ongekende nachtshow die de reiziger meeneemt op een reis door de geschiedenis en traditie van het Egyptische volk. Nog een manier om Gizeh te *ervaren waar je zeker geen spijt van zult krijgen.

Wat deze tours meestal inhouden

Dit type ervaring begint meestal in de late namiddag met een hotel pick-up; afhankelijk van het bedrijf dat je inhuurt, kan het vervoer volledig privé zijn of gedeeld worden in kleine groepen (10 personen of minder). Een deskundige gids, in jouw taal, brengt je naar het Plateau van Gizeh waar je, voordat je de show bijwoont, de piramides en de Sfinx van dichtbij kunt bekijken.

Daarna neem je plaats voor de Sounds and Lights show. Sommige bedrijven combineren de nachtelijke ervaring met een dinercruise op de Nijl, waardoor de prijs van de ervaring iets hoger wordt.

Nuttige informatie

 • Prijs: De Sounds and Lights ervaring bij de piramides is beschikbaar vanaf ongeveer €50 per reiziger.
 • Duur van de tour: Je moet ongeveer twee uur uittrekken voor deze ervaring; in combinatie met de Nijlcruise duurt het in totaal vijf uur.
 • Aanrader ja... je kunt de ervaring combineren met andere piramidetours uit de vele in dit bericht. Hoewel de lichtshow ongelooflijk is, moet je deze niet vervangen door de ervaring van het bekijken van de piramides tijdens een rondleiding van binnenuit.

Boek je piramidetour

8. All-inclusive lange tour: Caïro, Piramides van Gizeh, Dashur, Memphis en Nijl tour

Falucca op de Nijl| ©Aitor Ruiz de Angulo Ruiz
Falucca op de Nijl| ©Aitor Ruiz de Angulo Ruiz

Als je wilt genieten van een intense en meeslepende ervaring, met de meest interessante dingen te zien en te doen in Caïro, overweeg dan serieus om dit type ervaring te boeken. De organisatoren van dit type tour streven ernaar om de meest toeristische ervaringen en het beste lokale advies op te nemen in een druk maar effectief reisschema. Je ziet monumenten, leert over de geschiedenis, geniet van een prachtig landschap, eet traditioneel eten en vele andere unieke ervaringen.

Wat deze tours meestal inhouden

Houd er rekening mee dat het reisschema, de volgorde van de activiteiten en de duur van de activiteiten enigszins kunnen variëren, afhankelijk van het bedrijf dat je inhuurt. Enkele activiteiten die je kunt verwachten zijn:

Bezoek het Gizeh plateau om de Sfinx en de beroemde drie piramides van Cheops, Chephren en Mykerinos te zien. Bezoek de steden ten zuidwesten van Caïro om Memphis en Dashur te zien, met hun belangrijke monumenten en piramides. Je bezoekt het Museum van Antiquiteiten in Caïro en de belangrijkste markt van de stad: de Khan Al-Khalili.

Sommige excursies kunnen een kameeltocht door de Sahara omvatten of een transfer naar het Plateau van Gizeh om de Sound & Light Egypt show te zien. Tot slot kun je op de avond van een van de dagen genieten van een dinercruise op het water van de Nijl, waar vaak buikdansoptredens plaatsvinden.

Nuttige informatie

 • Prijs: Deze ervaring kost ongeveer €150 per reiziger.
 • Duur van de tour: Voor deze ervaring zijn twee volle dagen nodig, van 's ochtends tot 's avonds.
 • Aanbevolen als... je de volledige Caïro ervaring wilt en geen tijd wilt of hebt om routes te plannen. Met dit type tour heb je ten minste twee dagen volledig georganiseerd met als enige vereiste om op de afgesproken tijd op het ontmoetingspunt te zijn.

Boek je tour naar de piramides