Beste rondleidingen en dagtochten vanuit Caen

Tijdens je bezoek aan Caen heb je de beschikking over een interessant aanbod aan rondleidingen en excursies vanuit deze havenstad. Wil je weten wat de belangrijkste activiteiten zijn?

Ana Caballero

Ana Caballero

8 minuten lezen

Beste rondleidingen en dagtochten vanuit Caen

Gebouwen in Caen | ©Bastian Greshake Tzovaras

Naast alle historische, architectonische en culturele bezienswaardigheden die de Franse stad Caen te bieden heeft, is er ook een interessant aanbod aan rondleidingen en excursies naar enkele nabijgelegen plaatsen die zeker een bezoek waard zijn, zoals Normandië, met de beroemde landingsstranden, de Franse gemeente Giverny en Balleroy of de abdij van Mont Saint Michel, naast andere bestemmingen.

Maak een uitstapje naar de landingsstranden van Normandië vanuit Caen

Zwaardstrand| ©Mike McBey
Zwaardstrand| ©Mike McBey

Als je enthousiast bent over het thema van de Tweede Wereldoorlog, dan mag je de kans niet laten liggen om een privé-excursie te boeken naar de landingsstranden van Normandië, waar je rond kunt lopen over de verschillende slagvelden, de oorlogsslachtoffers kunt eren op de begraafplaatsen en enkele musea kunt bezoeken.

Je vertrekt vanuit het centrum van Caen en samen met een chauffeur-gids maak je een tour langs de zogenaamde D-Day stranden, te beginnen met:

 • Sword Beach, gelegen op 30 minuten rijden van Caen. Je wandelt door de Commonwealth begraafplaats, het Hillman Bunker Complex en het Merville Batterij Museum.
 • Juno Beach, op slechts 20 minuten van het strand hierboven. Hier kun je de 12e-eeuwse Ardenne Abbey, de Canadese begraafplaats en nog veel meer zien.
 • Gold Beach, op 12 minuten rijden van Juno Beach ligt de Britse sector. Je ziet er de circulaire Arromanches Cinéma, het Musée du Débarquement, enz.

Daarna vervolg je je route over de weg naar Omaha Beach, waar enkele van de dodelijkste aanvallen van de Tweede Wereldoorlog plaatsvonden. Je ziet de Amerikaanse begraafplaats, het D-Day Museum en het Overlord Museum, evenals Utah Beach.

Interessante details

 • Prijs: 437 per persoon.
 • Duur: 8 uur.
 • Vervoermiddel: minibus.

Boek een excursie naar de Normandische landingsstranden

Ga mee op excursie naar de abdij van Mont Saint-Michel in Normandië vanuit Caen.

Abdij van Mont Saint-Michel| ©Eduardo Ortín
Abdij van Mont Saint-Michel| ©Eduardo Ortín

Vanuit Caen kunt u een privétour maken naar Mont Saint-Michel en de historische abdij ontdekken. Je rijdt ongeveer 1 uur en 53 minuten naar deze Franse gemeente, begeleid door een chauffeur-gids, die je buiten je hotel in het centrum van Caen ophaalt.

De abdij van Mont-Saint-Michel

Bij aankomst in het dorp bezoek je de abdij van Mont-Saint-Michel, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Het is een religieus monument waarvan de geschiedenis teruggaat tot de 8e eeuw.

Tijdens het bezoek zul je meer dan 20 kamers bezoeken waar je de architectonische schoonheid van de abdij, die de middeleeuwse periode oproept, kunt bewonderen. Je hebt ook de mogelijkheid om te genieten van verschillende panoramische uitzichten over de baai vanaf de terrassen, dankzij hun bevoorrechte ligging op 80 meter hoogte.

Vrije tijd in het dorp Mont-Michel

Tijdens de ervaring heb je vrije tijd om door de geplaveide straten van Mont-Michel te wandelen. Je kunt foto's nemen, souvenirs kopen in de plaatselijke winkeltjes en zelfs lunchen of dineren.

Daarna keer je terug naar Caen en als de tijd het nog toelaat, kun je een optionele korte stop van een uur maken in een van de dorpen langs de route.

Dit zijn onder andere Avranches; Balleroy, St-Lô, hoofdstad van de ruïnes; Villedieu-les-Poeles, interessante werken van koperslagers; of de Abdij van Cerisy, representatief voor de Normandische architectuur.

Interessante details

 • Prijs: 452 per persoon.
 • Duur: ongeveer 8 uur.
 • Vervoermiddel: minibus.

Boek een trip naar Mont Saint-Michel vanuit Caen

Maak een gratis rondleiding op het Château de Balleroy vanuit Caen

Kasteel van Balleroy| ©Petr Marsal
Kasteel van Balleroy| ©Petr Marsal

Je kunt een gratis rondleiding krijgen in het kasteel van Balleroy vanuit Caen. Rijd daarvoor minstens 45 minuten naar de stad Balleroy. Daar vind je dit imposante historische monument, gebouwd in 1631 en bestaande uit een museum, groene ruimtes en een theesalon.

Kasteel van Balleroy

Wanneer je aankomt in het kasteel heb je de mogelijkheid om meer dan 12 kamers te bezoeken die volledig gemeubileerd en gedecoreerd zijn in de stijl van de 19e eeuw, een hangende trap en een gebeeldhouwd eiken plafond.

Daarnaast ontdek je tijdens het bezoek verschillende schilderwerken van Albert de Balleroy, beeldend kunstenaar; Juste d'Egmont, Vlaams schilder; Claude Vignon, Frans barok graveur en illustrator; naast andere wonderkinderen uit die tijd.

Het internationale ballonmuseum

In een van de bijgebouwen van het kasteel vind je het Internationale Lucht- en Gasballonmuseum. Je vindt er indrukwekkende tentoonstellingen met een reeks artefacten en documenten waarmee je de geschiedenis van het luchtstation en de eerste vluchten, gemaakt in 1783 door de gebroeders Montgolfier, kunt ontdekken.

Groene zones en de tearoom

Op Balleroy Castle kunt u genieten van andere ruimtes die uw ervaring zullen verbeteren. Bijvoorbeeld het Engelse park in romantische stijl en de Franse tuinen, aangelegd in de 20e eeuw door de landschapsarchitect Henri Duchêne.

U vindt er ook de tearoom, waar u gebak kunt proeven vergezeld van thee, koffie, chocolade of een andere drank. Daarna keer je terug naar Caen om je route voort te zetten, of je nu kaartjes hebt gekocht voor het Memorial Museum van Caen of van plan bent aan te sluiten bij een wandeling door de stad.

Interessante details

 • Prijs: de rondleiding door het kasteel en het park kost €5,50 per persoon. De rondleiding door het kasteel, gratis wandeling naar het museum en het park start vanaf €6,50 per persoon. Gratis bezoek aan het kasteel en park vanaf € 3,50 per persoon en gratis wandeling in het park vanaf € 3,50 per persoon.
 • Duur: ongeveer 4 uur.
 • Vervoermiddel: eigen auto.

Boek tickets voor het Caen Memorial Museum

Maak vanuit Caen een rondleiding naar de Franse gemeente Rouen en Giverny

Rouen| ©Frank Maddocks
Rouen| ©Frank Maddocks

Een uitstapje naar Rouen en Giverny vanuit Caen is een andere activiteit die je niet mag missen. Je reist naar deze steden en ziet onderweg het prachtige Normandische platteland. Bovendien word je begeleid door een deskundige gids die je de geschiedenis van elke plaats vertelt en je meeneemt naar de meest interessante plekken op elke bestemming.

Rouen

Je reist over een route van ongeveer 1 uur en 30 minuten van Caen naar Rouen. Dit is de hoofdstad van Haute-Normandie en een stad met een rijke geschiedenis. Je zult versteld staan van de monumenten, de straten met huizen die de stijl van de middeleeuwen en de renaissance nog hebben behouden.

Enkele van de plekken die je tijdens je verblijf in Rouen zult ontdekken zijn de volgende:

 • De kathedraal van Rouen, met zijn hoge, smalle schip, 13e-eeuwse gebrandschilderde ramen en uitzonderlijke architectuur.
 • Hetmarktplein van Rouen, waar de Franse heldin Jeanne d'Arc op de brandstapel kwam tijdens de inquisitie in 1431.
 • De kerk van Saint Maclou, opgericht ter ere van Saint Maclou, een van de stichtende heiligen van Bretagne.

Giverny

Het avontuur gaat verder in Giverny. Dit dorp ligt op een uur rijden van Rouen. Het is de plaats waar de impressionistische schilder Claude Monet leefde van de 19e eeuw tot 5 december 1926, de dag van zijn dood.

Je kunt de meest karakteristieke plekken van Giverny bezoeken. Bijvoorbeeld:

 • Monets voormalige huis met een belangrijke collectie Japanse prenten en het atelier van de kunstenaar.
 • De tuinen van Monet, die tegenover elkaar liggen, maar elkaar zeker aanvullen.
 • Het kerkhof van de kerk van Giverny, waar het graf van Monet zich bevindt.

Interessante details

 • Prijs: 425€ per persoon.
 • Duur: 8 uur.
 • Vervoermiddel: minibus.

Onderdeel van een gastronomische tour door het dorp Camembert in Normandië vanuit Caen

Camembert Kaas| ©Roger Ferrer Ibáñez
Camembert Kaas| ©Roger Ferrer Ibáñez

Als je een fijnproever bent, dan is Camembert een Normandisch dorp dat je vanuit Caen moet bezoeken. Je kunt er leren over de productie van kaas en cider op lokale boerderijen.

Bij aankomst in het dorp Camembert neemt je gids je mee naar het Maison du Camembert, waar je de geschiedenis van deze beroemde Franse kaas kunt ontdekken in het museum, de fabriek en de souvenirwinkel. Je krijgt verschillende proeverijen om de verschillende soorten Camembert te leren onderscheiden en ze te begeleiden met een cider gemaakt van peren, calvados, appels, etc.

Je vindt er ook verschillende traditionele boerderijen, omringd door boomgaarden en weilanden met koeien. Je kunt een paar minuten stoppen om foto's te maken en de frisse lucht in te ademen. Op de terugweg naar Caen kun je ook een ciderproeverij inlassen in wijnhuizen zoals Calvados Pierre Huet of Roger Groult.

Interessante details

 • Prijs: 785 per persoon.
 • Duur: 4 uur.
 • Vervoermiddel: minibus.

Wat zie ik tijdens dit soort tours en excursies vanuit Caen?

Straten van Caen| ©ho visto nina volare
Straten van Caen| ©ho visto nina volare

Rondleidingen en excursies vanuit Caen zijn een goede gelegenheid om enkele van de nabijgelegen Franse gemeenten in Normandië te verkennen. Je ziet er prachtige natuurlijke landschappen, architectonische monumenten van grote historische, religieuze en militaire waarde.

Tot de populairste bestemmingen die in dit soort activiteiten vanuit Caen zijn opgenomen, behoren het bezoek aan de abdij van Mont Saint-Michel en de rondleiding over de stranden van de landingsdag. Je kunt ook het kasteel van Balleroy bezoeken , naar de stad Rouen reizen en rondwandelen op het plein waar Jeanne d'Arc stierf, of door Giverny wandelen om meer te leren over het leven en de geschiedenis van de impressionistische schilder Monet.

Boek een excursie naar de landingsstranden van Normandië

Tips voor een tour en excursie vanuit Caen

Comfortabele schoenen| ©Ingo Joseph
Comfortabele schoenen| ©Ingo Joseph

Een tour of excursie vanuit Caen hoeft geen gedoe te zijn. Houd rekening met de tijd van het jaar waarin je de activiteit gaat doen en neem alles mee wat je nodig hebt om de ervaring tot een succes te maken.

In de warmere maanden van het jaar wil je bijvoorbeeld een fles water om je vochtgehalte op peil te houden, een zonnebril en UV-bescherming. Je kleding kan ook van lichte stoffen zijn en zelfs kort. In de winter moet je je warm houden en laarzen met betere tractie dragen om uitglijden tijdens het wandelen te voorkomen.

Je moet ook je identiteitskaarten meenemen , want die heb je misschien nodig om toegang te krijgen tot sommige attracties. Vergeet ook je portemonnee met contant geld niet voor het geval je een fooi moet geven.

Boek een tour naar Mont Saint-Michel vanuit Caen

Wat zijn de voordelen van een rondleiding en excursie met gids vanuit Caen versus een bezoek op eigen gelegenheid?

Dag in Caen| ©ho visto nina volare
Dag in Caen| ©ho visto nina volare

Een rondleiding of excursie met een gids vanuit Caen om de nabijgelegen bestemmingen te bekijken is iets voordeliger dan een bezoek op eigen houtje. Rondleidingen en excursies met een gids besparen je tijd en geld, vooral als het gaat om vervoer.

Bovendien ga je met rondleidingen en excursies met een gids rechtstreeks naar de bezienswaardigheid, zonder onderbrekingen of verdwalen omdat je de verkeerde route hebt genomen. Bovendien word je begeleid door een expert die je de geschiedenis van elke bestemming vertelt en je tips, anekdotes en aanbevelingen voor je route geeft.

Ondertussen zijn begeleide tours veel flexibeler. Je kunt onderweg zo vaak stoppen als je wilt om de bezienswaardigheden in je op te nemen. In principe heb je bij deze optie geen vaste tijdsspanne om van elke locatie of attractie te genieten.

Boek een Normandische landingsstranden tour

Rondleiding met gids vs. zelf rijden

 • Tour met gids
 • Vooraf vastgestelde tijdslimiet
 • Prijs afhankelijk van de activiteit
 • Route begeleid door een deskundige gids
 • Rondleiding op eigen houtje
 • Geen tijdslimiet
 • Gratis (je hoeft alleen te betalen voor toegang tot de attracties)
 • Gratis en in je eigen tempo