Fondation Monet in Giverny tickets: hoe te kopen, prijzen en kortingen

Wil je de plek ontdekken die alle geheimen van het leven en werk van Claude Monet bevat? Zo ja, maak je dan klaar om het huis van de schilder binnen te gaan en de prachtige tuinen te bezoeken die hij schilderde.

Ana Caballero

Ana Caballero

11 minuten lezen

Fondation Monet in Giverny tickets: hoe te kopen, prijzen en kortingen

Puente en la casa de Monet |© Nick Fewings

Tijdens je reis naar Giverny moet je zeker een bezoek brengen aan de Monet Foundation, een magische plek waar het huis en de tuinen van de impressionistische schilder zich bevinden. Bij binnenkomst zul je versteld staan van zowel de schoonheid als de curiositeiten die het huis verbergt. Je kunt de slaapkamer van de schilder zien en de kamer waar hij zijn werken creëerde.

De tuinen zijn de meest emblematische plekken in dit museum. Het Clos Normand is ontworpen met symmetrie en prachtige bloemen waarvan de afwerking de indruk geeft dat je een schilderij van Monet binnenstapt. Het is ook de moeite waard om uren te wandelen in de watertuin met Aziatische planten. Aarzel niet en bezoek dit paradijs in Giverny snel.

De beste optie

Rondleiding door het huis en de tuinen van Giverny Monet

Rondleiding door Monet's huis en tuinen in Giverny

Geniet van een aangename en andere dag in de Monet Foundation en leer meer over het leven en werk van de grootste schilder van het impressionisme.

Als je een rondleiding door het huis en de tuinen van Monet boekt, zul je geen enkel detail missen. Je professionele gids vertelt je alle verhalen en anekdotes achter elke kamer en tuin. Je leert niet alleen over het leven van Monet, maar ook over zijn werk en zijn vele artistieke werken.

Voor of na je bezoek kun je genieten van een heerlijke maaltijd in een van de restaurants in de buurt van het museum. Zo kun je deze prachtige ervaring in Giverny helemaal compleet maken.

Aanrader als... je rond wilt lopen in Giverny en de Fondation Monet zonder in de rij te staan en geen enkel detail wilt missen.

Hoeveel kosten tickets voor Monet's Huis en Tuinen in Giverny?

Het huis en de tuinen van Monet|©FonsecaParis
Het huis en de tuinen van Monet|©FonsecaParis

Tickets voor het Monet Huis en de Tuinen in Giverny zijn elke euro waard. Met het algemene toegangskaartje kun je de volledige rondleiding door het huis, de tuin Clos Normand en de watertuin doen. Dit ticket is speciaal voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar en kost ongeveer €10. Maar als je geen enkel detail wilt missen, kun je kiezen voor een premium plan en een rondleiding door het huis en de tuinen van Monet boeken.

Een andere manier om deze prachtige plek te bezoeken is door een privédienst te huren. Deze optie is een echte aanrader als je wilt besparen op transportkosten en veel wilt leren tijdens je bezoek. Veel tours vertrekken vanuit Parijs naar Giverny, specifiek naar de Monet Foundation.

Houd er rekening mee dat bij dit soort tours de entreeprijs al is inbegrepen, dus je hoeft deze niet apart te kopen of in de rij te wachten. Bovendien zal de professionele gids je rondleiden over de site. Dit is een groot voordeel, want je zult veel meer te weten komen over elk detail van het huis en de tuinen.

Boek een rondleiding door het huis en de tuinen van Monet

Hoe kom ik aan tickets voor het huis en de tuinen van Monet in Giverny?

Mensen kijken naar een laptop|© Headway
Mensen kijken naar een laptop|© Headway

Je kunt vooraf tickets voor de Fondation Monet kopen op de website van de Fondation Monet. Deze optie is meer aan te raden als je graag alles heel goed plant en precies weet hoe laat je op de site aankomt.

Als je het liever wat traditioneler hebt en je kaartjes aan de kassa van de stichting wilt kopen, raad ik je aan om vroeg te gaan, minstens vier uur voor sluitingstijd. Afhankelijk van het seizoen waarin je Giverny bezoekt, kun je te maken krijgen met een lange wachtrij die vervelend kan zijn. In de zomer, als er feestdagen zijn, is het er vaak erg druk, dus je moet voorzichtig zijn.

Hoe dan ook, het huis en de tuinen zijn vrij groot, dus zelfs als je veel bezoekers tegenkomt, weet ik zeker dat je rond kunt lopen en de site kunt leren kennen. Als je echter niets wilt missen, boek dan de rondleiding door het huis en de tuinen van Monet, waarbij je zonder in de rij te hoeven staan naar binnen kunt en wordt begeleid door een deskundige gids.

Boek een rondleiding door het huis en de tuinen van Monet

Zijn er tickets met een rondleiding door het huis en de tuinen van Monet in Giverny en zijn ze de moeite waard?

Giverny|©RVBO
Giverny|©RVBO

Giverny van Monet is een prachtig dorp dat de moeite waard is om met een groep te bezoeken. Als er meer dan 20 mensen in je groep zitten, heb ik goed nieuws voor je! Je kunt een reservering maken en een formulier invullen zodat het museum je bezoek kan voorbereiden.

Als je een privégids regelt voor een groep van minder dan 20 volwassenen, mag die persoon gratis naar binnen en krijgt de rest korting op het kaartje. Als het een schoolbezoek is, mag de begeleidende volwassene gratis naar binnen en hoeven kinderen vanaf zeven jaar alleen een kaartje te kopen voor ongeveer €7. In het geval van een groep mensen met een handicap mag de begeleider gratis naar binnen en hoeft de rest van de bezoekers maar een kaartje te kopen voor ongeveer €5.

Maar als je niet in een grote groep of schoolgroep zit, kun je de rondleiding door het huis en de tuinen van Monet al vanaf €57 boeken op Hellotickets.

Boek een rondleiding door het huis en de tuinen van Monet

Zijn er speciale tickets voor kinderen?

Lachend meisje|© Jorge Franco
Lachend meisje|© Jorge Franco

Claude Monet was een belangrijke schilder in de impressionistische beweging en de jongste leden van het gezin verdienen het om te horen en te leren over zijn nalatenschap. Als je kinderen van kunst houden, zal een bezoek aan zijn huis en tuinen een zeer vermakelijke ervaring voor ze zijn. Ze kunnen luisteren naar leuke verhalen en genieten van de kunstwerken die er te zien zijn.

De Fondation Monet heeft kaartjes voor ongeveer €6 voor kinderen vanaf zeven jaar. Deze kaartjes zijn ook verkrijgbaar voor studenten op vertoon van hun studentenkaart. Voor kinderen onder de zeven jaar is de toegang gratis. Profiteer van deze kortingen en beleef een leuk dagje uit met het gezin!

In tegenstelling tot wat sommige volwassenen denken, is het niet saai om kinderen mee te nemen naar kunstmusea. Maar om het echt leuk te maken, moet je met ze praten voordat je gaat. Leg uit wat ze gaan zien, wat het belang ervan is en bied een aantrekkelijk plan aan voor daarna, zoals een ijsje gaan eten.

Boek een rondleiding door het huis en de tuinen van Monet

Hoe kom ik bij het huis en de tuinen van Monet in Giverny?

Mensen in de auto|© Darwin Vegher
Mensen in de auto|© Darwin Vegher

Als je de rondleiding door het huis en de tuinen van Monet hebt geboekt maar niet in Giverny verblijft, kun je met de auto reizen en je route berekenen op basis van waar je verblijft. Houd er wel rekening mee dat deze methode vaak duur is, want een auto huren in Frankrijk kan al vanaf €30 per dag.

Je kunt ook met de trein van de Société Nationale des Chemins de Fer Français (SNCF) reizen. Je kunt deze nemen vanaf het station van Vernon of vanuit Parijs op het station Saint Lazare. De reis duurt ongeveer 45 minuten. Vervolgens kun je vanaf Vernon een pendelbus nemen, die elke 15 minuten rijdt. Tickets (enkele reis) kosten gemiddeld €5.

Als je van lichaamsbeweging houdt, kun je een fiets huren op het treinstation van Vernon. Vanaf daar is het ongeveer zeven kilometer naar het huis en de tuinen van Monet. Sommige mensen kiezen er ook voor om te wandelen, als je genoeg tijd hebt en alle details van het dorp Giverny wilt zien.

Boek een rondleiding door het huis en de tuinen van Monet

Wat mag je niet missen in het Huis en de Tuinen van Monet in Giverny?

Het huis van Claude Monet|©Sergio Zeiger
Het huis van Claude Monet|©Sergio Zeiger

De Monet Foundation is verdeeld in drie hoofdonderdelen die je zorgvuldig moet bezoeken en waarderen:

  • De eerste is zonder twijfel het Huis van Claude Monet. Deze plek is bevroren in de tijd. Of je nu wel of geen fan bent van deze iconische schilder, het zal een onvergetelijke ervaring zijn om hier te zijn.
  • Op de begane grond vind je de blauwe kamer of leeszaal, de provisiekamer en het atelier van de schilder. Je kunt er persoonlijke voorwerpen, schilderijen, foto's en objecten van de schilder bekijken. Op de eerste verdieping zijn de familie- en privékamers van Monet. Hier zie je replica's van schilderijen van bevriende kunstenaars zoals Cézanne, Signac, Renoir en Caillebotte.
  • Een andere plek die je niet mag missen is de Clos Normand tuin. Dit paradijs in Giverny werd ontworpen door de schilder en diende tegelijkertijd als inspiratie voor veel van zijn werken. Monet gebruikte zijn talent als schilder en tuinman om deze tuin te ontwerpen met de nadruk op symmetrie, kleuren en vormen. Het is echt een unieke ervaring om door deze plek te wandelen.
  • De laatste stop die je moet maken is de watertuin. Hier gebruikte de schilder de weerspiegelingen van het meer om een gastvrije en illusoire sfeer te creëren. Ga over de Japanse brug en maak de beste foto's van je vakantie in Frankrijk. Terwijl je hier bent, zul je zien dat het werk Waterlelies is geïnspireerd op deze magische tuin.

Boek een rondleiding door Monets huis en tuinen

Hoeveel tijd heb je nodig om Monet's Huis en Tuinen in Giverny te bezoeken?

Monet's huis en tuinen|©Sergio Zeiger
Monet's huis en tuinen|©Sergio Zeiger

Je hebt maar twee uur van je dag nodig om het huis en de tuinen van Monet te bezoeken. Dit is genoeg tijd om bijna elk deel van dit grote artistieke complex te zien. Als je het met een professionele gids bezoekt, kun je bovendien alles leren over het impressionisme en Claude Monet.

Ik raad je echter aan om meer tijd door te brengen op deze plek. Daarvoor is het belangrijk dat je de plattegrond van de Monet Foundation bij de hand hebt. Op die manier kun je, als je geen rondleiding krijgt, gemakkelijk zelf je weg vinden.

Als je in je eigen tempo gaat en je erop toelegt om elk hoekje en gaatje te bekijken, kun je hier wel drie of vier uur doorbrengen. Als je genoeg tijd hebt, raad ik je aan lang te blijven. De tuinen hebben het vermogen om rust uit te stralen, dus je zult hier bijna verfrist vandaan komen, alleen al door de sfeer.

Reizigerstip
Onthoud dat je het grootste deel van de tijd die je in het huis en de tuinen van Monet doorbrengt, op je voeten zult staan. Daarom raad ik aan een paar comfortabele schoenen te dragen waarmee je zonder ongemak of pijn van de omgeving kunt genieten. Neem ook zonnebrandcrème mee om jezelf te beschermen terwijl je in de tuinen bent.

Openingstijden van Monet's huis en tuinen in Giverny

Giverny: het huis en de tuinen van Monet|©Sergio Zeiger
Giverny: het huis en de tuinen van Monet|©Sergio Zeiger

Het huis en de tuinen van Monet zijn sterk afhankelijk van de seizoenen om op hun best te zijn. Daarom openen ze in de winter hun deuren niet, omdat de bloemen dan niet in bloei staan. Er zijn zelfs planten die elke maand de show stelen, dus je zou kunnen zeggen dat je elke maand een ander uitzicht hebt op de Monet Foundation.

Om erachter te komen welke bloemen het mooist zullen zijn tijdens je bezoek, kun je de bloemenkalender van de tuinen raadplegen. Houd er wel rekening mee dat de stichting geopend is van de eerste dag van april tot de eerste dag van november. Voordat je op reis gaat, kun je deze informatie het beste bevestigen, omdat deze kan veranderen door klimaatveranderingen.

Aan de andere kant zijn de dagelijkse openingstijden tussen deze maanden van half tien 's ochtends tot zes uur 's avonds. Zoals je kunt zien, is er genoeg tijd om van elke hoek van deze prachtige plek te genieten. Houd er wel rekening mee dat de laatste toegang om half zes 's middags is.

Boek een rondleiding door het huis en de tuinen van Monet

Tips voor een bezoek aan het huis en de tuinen van Monet in Giverny

Monet Huis in Giverny|©Sergio Zeiger
Monet Huis in Giverny|©Sergio Zeiger

Een van de leukste dingen om te doen in Giverny is om de Monet Foundation te bezoeken en de pracht en praal ervan ten volle te waarderen, maar ik raad je aan om niet in de winter naar Giverny te reizen. In die maanden zijn het huis en de tuinen gesloten. Mijn advies is om in de lente of zomer te gaan, wanneer je een ongeëvenaard landschap van prachtige bloemen en planten kunt zien. Ook is het dan ideaal weer om rond te wandelen zonder dat je je oncomfortabel voelt of te maken krijgt met sneeuw. Ik raad je ook aan om de gemiddelde temperatuur van de maand te controleren en de juiste kleding voor die dagen te kiezen.

Als je voor je reis al vertrouwd wilt raken met het huis en de tuinen, raad ik je aan om een virtuele rondleiding te volgen. Als je met kinderen reist, kan dit een leuke activiteit vooraf zijn. Zo kan iedereen een idee krijgen van wat ze zullen aantreffen als ze op hun bestemming aankomen.

Houd er rekening mee dat huisdieren niet zijn toegestaan in deze faciliteiten, dus het is het beste om je vrienden thuis te laten. Dit is niet alleen een veiligheidsmaatregel voor de locatie, maar ook voor de dieren. Omringd door vreemden kunnen ze van streek raken en het moeilijk krijgen. Je kunt echter wel met ze door de straten van Giverny lopen.

Boek een rondleiding door het huis en de tuinen van Monet

Waar te eten in de buurt van het Huis en de Tuinen van Monet in Giverny

Lunch in Hotel Baudy en de tuin|©JR P
Lunch in Hotel Baudy en de tuin|©JR P

Als je van plan bent om Monet's huis en tuinen in Giverny te bezoeken, moet je er rekening mee houden dat je de middag in Giverny doorbrengt. In al die tijd zul je waarschijnlijk willen lunchen of zelfs dineren. Daarom is het sterk aan te raden om de nabijgelegen restaurantopties die je kunt bezoeken te evalueren. Onder de restaurants die je moet bezoeken, vallen zonder twijfel op:

  • Les Nymphéas: dit voorname restaurant ligt recht tegenover het Monethuis. Het is perfect als je niet te ver wilt lopen om een heerlijk Frans gerecht te eten. Bovendien heeft het een prachtige sfeer en een tuin vol prachtige bloemen en planten. Ik moet je vertellen dat alle gerechten waarvan je hier geniet, worden bereid met verse ingrediënten die worden geproduceerd en geoogst van lokale boerderijen. Geniet van het menu en eet het beste!
  • Le lydo. Deze plek ligt in Vernon, op ongeveer 10 minuten afstand van de Monet Foundation. Als je aan het eind van je maaltijd nog tijd over hebt, kun je die gebruiken om dit Franse dorp te verkennen.

Boek de rondleiding door het huis en de tuinen van Monet

Vergeet niet langs te gaan bij de Water Lily Studio!

Roze lotusbloem|© Pascal Bernardon
Roze lotusbloem|© Pascal Bernardon

De Waterlelie Studio is een cadeauwinkel van de Claude Monet Foundation. Het bevindt zich in het hoofdatelier op de begane grond. Als je een Monet-gerelateerd cadeau wilt geven aan een geliefde, is dit de ideale plek.

De winkel beslaat ongeveer 300 vierkante meter en heeft ongeveer 2.500 artikelen. Binnen vind je ansichtkaarten, posters, vazen, glazen, het officiële servies van Monet, boeken en nog veel meer. De prijzen zijn heel gevarieerd, dus je kunt een cadeau kiezen dat bij je budget past.

Boek een rondleiding door Monets huis en tuinen