Beste stranden in Capri

Als er één ding is dat je moet zien op Capri, dan zijn het wel de stranden en de ontelbare kustlandschappen. Daarom ga ik je vertellen over een aantal van de beste stranden om te bezoeken op het eiland.

Andressa García

Andressa García

11 minuten lezen

Beste stranden in Capri

Stranddag in Capri | ©Lena1

Turquoise stranden met kristalhelder water, wateractiviteiten, wit zand en veel zon om een kleurtje op te doen zijn slechts enkele van de dingen die je zult zien op enkele van de beste stranden van Capri. Marina Grande, Punta Carena en Piscina di Venere zijn enkele van de plaatsen die je niet mag missen in deze lijst van paradijselijke stranden aan de kust van Capri.

Je mag een bezoek aan een aantal van deze stranden zeker niet overslaan om niet alleen te genieten van een luxe rit, maar ook om kennis te maken met een aantal natuurlijk mooie bestemmingen en te genieten van de ongerepte natuur. Een bezoek aan de Caprese stranden is zeker een van de beste dingen om te zien en te doen in Capri.

1. Bezoek Marina Grande voor gezinsplannen

Marina Grande| ©Julia Maudlin
Marina Grande| ©Julia Maudlin

Marina Grande is ongetwijfeld de eerste keuze van veel bezoekers die naar Capri komen, dus ik raad je ook aan om een wandeling langs dit strand te maken en een van de boottochten rond Capri te nemen om niet alleen deze paradijselijke bestemming te leren kennen, maar ook om een sportieve activiteit in te lassen.

Dit strand ligt naast de belangrijkste haven van het eiland, en het is ook een zeer comfortabele plek waar je een wandeling kunt maken en van de gelegenheid gebruik kunt maken om op een handdoek te liggen en van de zon te genieten. Bovendien wordt Marina Grande beschouwd als de langste kuststrook van Capri.

Als er één ding is dat opvalt aan dit strand, dan is het wel het spectaculaire helderblauwe water. Bovendien is het omringende landschap perfect om prachtige foto's te nemen die als souvenir aan je reis naar het eiland zullen blijven hangen.

Als je met het gezin gaat, is Marina Grande een van de beste opties, aangezien het water ondiep is en de golven kalm, kenmerken die het een ideaal strand maken om te zwemmen en te spetteren. In de buurt vind je plekken waar je snacks kunt eten en iets kunt drinken.

Interessante details

 • Hoe er te komen: Om hier te komen moet je op de bus stappen, hoewel je er ook met een eigen auto of taxi kunt komen, en er is parkeergelegenheid in de buurt.
 • Prijs: Het strand Marina Grande is openbaar, dus je hoeft niet te betalen om het te bezoeken, maar als je op excursie gaat of een activiteit wilt doen op dit strand, moet je wel betalen voor die service.
 • Openingstijden: Het strand is openbaar, dus het is 24 uur per dag geopend voor bezoekers, hoewel de pendeldienst naar het strand rijdt van 8.00 tot 20.00 uur.

Boek een privé boottocht

2. Bewonder een natuurverschijnsel in de Blauwe Grot

Blauwe grot| ©Eduardo Antonio
Blauwe grot| ©Eduardo Antonio

Een van de mooiste plekken op Capri is de Blauwe Grot, waar ook oude Romeinse ruïnes te vinden zijn. Vlakbij de Blauwe Grot vind je ook enkele van de mooiste zandbaaien.

Om bij de Blauwe Grot te komen moet je vertrekken vanuit de haven Marina Grande en een cruise maken die je langs de kustlijn voert, een van de beste tochten van Capri. De vuurtoren van Punta Carena en de Thermen van Tiberius zijn twee van de belangrijke historische plekken die je tijdens deze tour zult zien.

Eenmaal aangekomen bij de beroemde Blauwe Grot, heb je de mogelijkheid om naar binnen te gaan. Deze tour wordt meestal gedaan met een gids die je alles vertelt over de grot en hoe je naar binnen kunt gaan.

Eenmaal binnen kun je verder naar de grotere grot die zich onder de zee bevindt, waar je graag foto's zult maken van het fenomeen dat het water er nog machtiger blauw uit laat zien. Als je met een gids gaat, zal hij of zij je alles uitleggen wat je moet weten over dit fenomeen dat verband houdt met de zon.

Interessante details

 • Hoe er te komen: Om bij de grot te komen, moet je op een boot stappen die je van Marina Grande naar deze plek brengt.
 • Prijs: Een boottocht kost vanaf 120 euro per persoon, inclusief de gids.
 • Openingstijden: De grot is de hele dag geopend omdat het een openbare plek is, maar ik raad je aan om het overdag te bezoeken, wanneer de zon haar magie op de grot uitoefent.

Boek een tour van Capri en Anacapri

3. Ontspan op het privéstrand van Bagni di Tiberio

Bagni di Tiberio| ©Aldo Salomone
Bagni di Tiberio| ©Aldo Salomone

Het strand van Bagni di Tiberio ligt aan de noordkant van het eiland en kan gemakkelijk worden beschouwd als het populairste, zo niet het beste strand van Capri. Al duizenden jaren trekt het toeristen van over de hele wereld om het kristalheldere water te bewonderen, een kenmerk dat bijna alle stranden van het eiland hebben.

Sinds de tijd van de edelen en keizers van het Romeinse Rijk heeft dit strand een belangrijke rol gespeeld in het toeristische en uitgaansgebied van Capri. Dit strand is ideaal om te wandelen en op het zand te liggen om van de zon te genieten. Maar tegelijkertijd biedt het landschap je de mogelijkheid om alle hoeken en gaten te verkennen terwijl je je afzondert van de rest van de wereld.

Het is een geweldige plek om te bezoeken als je met z'n tweeën op zoek bent naar de beste dingen om te zien en te doen in Capri. Het is ook heel gemakkelijk te bereiken vanaf Marina Grande met de boot. Op het strand zijn verschillende eetgelegenheden en toiletten.

Interessante details

 • Hoe er te komen: Je kunt er komen met een eigen auto, te voet of met de motorboot vanaf Marina Grande naar Bagni di Tiberio.
 • Prijs: Bagni di Tiberio is een privéstrand en om toegang te krijgen tot het strand en alle diensten die het biedt, moet je ongeveer 15 euro per persoon betalen, hoewel deze prijs kan veranderen afhankelijk van de leeftijd van de bezoeker.
 • Openingstijden: Dit strand is maar één keer per jaar geopend, tussen september en april. En wat betreft het dagelijkse schema, het is elke dag geopend van 9:00 tot zonsondergang.

Boek een tour van Capri en Anacapri

4. Geniet van de luxe jachten in Marina Piccola

Marina Piccola| ©Javier Doren
Marina Piccola| ©Javier Doren

Als je op zoek bent naar een strand waar je meer kunt zien dan alleen de zee, dan is Marina Piccola de plek om naartoe te gaan, het is een plek waar je jachten en andere sportboten vindt. Je zult genieten van de prachtige rotsformaties die er te zien zijn, om nog maar te zwijgen van het uitzicht op het strand vanaf de zuidkant.

Het gebied van Marina Piccola heeft ten minste twee openbare stranden die je zonder problemen kunt bezoeken en de meeste zijn omgeven door kiezels, kleine stenen op de kust van het strand. Een van de kenmerken van deze plek is dat het ver weg is van de drukte, dus het is een goed plan als je op zoek bent naar comfort en rust.

Natuurlijk, als je op zoek bent naar meer toeristische en bruisende stranden, dan zijn de stranden in de buurt van Scoglio delle Sirene zeker de moeite waard. Dit is een geweldige plek om op je lijstje te zetten van dingen die je in september in Capri kunt doen, want in de zomer kun je op een jacht stappen en de Faraglioni bekijken.

Interessante details

 • Hoe er te komen: Om hier te komen kun je lopen vanaf het centrum van Capri, specifiek vanaf de Piazzeta, of je kunt zelfs betalen voor een rondleiding die je naar dit en andere van de beste stranden aan de kustlijn van Capri brengt.
 • Prijs: Aan beide kanten van de rots zijn openbare stranden te vinden, hoewel er ook spa's zijn waar je moet betalen voor het gebruik.
 • Openingstijden: Omdat dit openbare stranden zijn, kun je er op elk moment naartoe, maar de spa's zijn overdag geopend.

5. Ontspan in het weinig bekende Piscina di Venere

Zwembaden in Venere| ©marvelfrance
Zwembaden in Venere| ©marvelfrance

Als je op zoek bent naar een rustige, niet-bevolkte plek om te ontspannen, dan is Piscina di Venere de plek voor jou. Het verschil tussen dit strand en de rest van de stranden in Capri is dat de meeste stranden altijd druk zijn, wat niet het geval is bij Piscina di Venere.

Omdat Piscina di Venere veel rustiger en meer afgelegen is, kun je je tijd hier gebruiken om een boek te lezen, van de zon te genieten of gewoon even te ontspannen. Om er te komen, moet je de diensten van een boot huren, rekening houdend met het feit dat het een beetje uit de weg ligt van de rest van de stranden.

Over het algemeen bieden lokale zeilers aan om je naar dit strand te brengen en je een paar uur later weer op te halen. Wat je moet weten voordat je naar Piscina di Venere gaat, is dat je je lunch en al het andere eten en drinken dat je wilt nuttigen moet meenemen, want er zijn geen plekken waar je eten of drinken kunt kopen op het strand.

Interessante details

 • Hoe er te komen: Om er te komen moet je een boot huren die je erheen brengt en weer ophaalt.
 • Prijs: Je hoeft niets te betalen om dit strand te bezoeken, want het is openbaar, maar je moet wel betalen voor de vervoersdienst, die afhankelijk van de optie die je kiest, vanaf 20 euro per persoon kan kosten.
 • Openingstijden: Dit strand is het hele jaar door en de hele dag geopend omdat het een openbare ruimte is.

6. Ontdek Marina di Mulo, het artiestenstrand

Marina di Mulo| ©jade1111
Marina di Mulo| ©jade1111

Marina di Mulo is een van de rustigste stranden aan de zuidkant van het eiland. Je ziet er niet alleen dit specifieke strand, maar ook de rest van de stranden met minder toeristen. In feite werd dit strand vroeger bezocht door veel showbizzsterren en beroemdheden, dus het heeft veel geschiedenis.

Hoewel het een heel mooi strand is, zijn er niet elke dag evenveel toeristen als vroeger. Een van de dingen die je moet weten als je deze plek bezoekt, is dat je heel vroeg in de ochtend moet gaan omdat de kliffen zo hoog zijn dat de zon vroeg verdwijnt, rond 16:00 uur.

Details van belang

 • Hoe er te komen: Om in Marina di Mulo te komen kun je met de auto, boot of veerboot gaan.
 • Prijs: Het strand is openbaar, dus je hoeft niet te betalen om er te verblijven.
 • Openingstijden: Het is de hele dag geopend omdat het openbaar is.

7. Maak de mooiste foto's op het strand van Faraglioni

Strand Faraglioni| ©siriajanta
Strand Faraglioni| ©siriajanta

Als er één plek is om geweldige foto's te maken in Capri, dan is het wel Faraglioni. Het is een van de mooiste kustgebieden van het eiland, ondanks het feit dat het eigenlijk een rotsachtige eilandformatie is die losstaat van Capri.

Hoewel het op het eerste gezicht onbereikbaar lijkt te voet, is er in werkelijkheid een klein pad dat begint bij Punta Tragara, vanwaar je het strand te voet en zonder veel moeite kunt bereiken. Als je niet naar het strand wilt lopen, kun je ook gaan zeilen vanaf het strand van Marina Piccola.

Hoewel je zult merken dat dit strand, net als veel andere stranden in de omgeving, ook rotsachtige gebieden en zanderige kiezels heeft, is het nog steeds perfect om het eiland en de kustlijn te waarderen met panoramische fotografische uitzichten, niet tevergeefs is het een van de beste plekken om Capri te fotograferen.

Interessante details

 • Hoe er te komen: Om dit strand te bereiken kun je lopen vanaf het pad dat begint bij Punta Tragara, of met de boot vanaf het Marina Piccola strand.
 • Prijs: Dit strand is openbaar, dus je kunt er zonder problemen heen. Waar je wel voor moet betalen is de bootservice als je vanaf Marina Piccola gaat.
 • Openingstijden: Dit strand is de hele dag open omdat het openbaar is.

8. Bezoek Punta Carena, het strand van de lokale bevolking

Punta Carena| ©pippipi
Punta Carena| ©pippipi

Er is geen betere manier om een kustgebied te leren kennen dan de stranden te bezoeken waar de lokale bevolking naartoe gaat. In het geval van Capri is dat strand van de lokale bevolking Punta Carena. Het is een strand met een rotsachtige kustlijn, met als belangrijkste attractie een vuurtoren met dezelfde naam. Het is ongetwijfeld een goede plek om mooie en leuke foto's te maken

Een van de beste kenmerken van dit strand is dat het water er kalm is en je er ook kunt duiken. Je vindt er ook een bar waar je wat snacks kunt eten en traditionele lokale cocktails kunt proberen.

Interessante details

 • Hoe er te komen: Je kunt er met de auto, te voet of met het openbaar vervoer komen.
 • Prijs: Het is een openbaar strand, dus je kunt het gratis bezoeken.
 • Openingstijden: De hele dag geopend.

9. Geniet als gezin van Palazzo a Mare

Palazzo a Mare| ©pina romano
Palazzo a Mare| ©pina romano

Palazzo a Mare, een van de beste familiestranden van het eiland Capri, ligt op korte afstand ten westen van de kust van Marina Grande. Het is bereikbaar via een promenade vanaf de belangrijkste haven.

Het strand is verdeeld in twee gebieden, een openbaar en een privé, waardoor het een geweldige plek is om met je gezin te bezoeken en te genieten van de rust van een strand met weinig mensen en een privésfeer. Het goede aan dit strand is dat het tot vrij laat in de middag zon krijgt, gezien de ligging op het eiland.

Het is een goede plek om te verblijven en naar de zonsondergang te kijken en te genieten van een typisch Tyrrheens gerecht in een van de lokale restaurants met uitzicht op zee.

Interessante details

 • Hoe er te komen: Je kunt er te voet komen vanaf Marina Grande, hoewel je in de zomer ook een bootdienst kunt nemen die je naar het strand brengt.
 • Prijs: Om het openbare gedeelte te betreden hoef je niets te betalen, terwijl je voor het privégedeelte de vastgestelde prijs moet betalen zodra je op het strand aankomt. Je moet naar de prijs vragen als je op deze plek aankomt.
 • Openingstijden: Het strand is de hele dag geopend.

10. Ga voor het strand van Gradola voor een plan met z'n tweeën

Uit eten in Gradola| ©Capri
Uit eten in Gradola| ©Capri

Als je met je partner reist, mag je Gradola, dat aan de westkust van Capri ligt, niet missen. Iets wat Gradola onderscheidt van de rest van de stranden van Capri is dat het specifiek in Anacapri ligt.

Als belangrijkste kenmerk van dit strand moet je weten dat het een zeer rotsachtige kust is, dus het is geen plek om met kinderen te bezoeken. Het ligt dicht bij de Blauwe Grot, dus als je door Gradola komt, raad ik je aan om een boot te nemen en rechtstreeks naar de Blauwe Grot te gaan.

Als je meer dan een dag in dit gebied wilt doorbrengen, kan dat ook, want in de omgeving van Gradola vind je ook faciliteiten voor verschillende doeleinden en leuke hotels. Als je van watersport houdt, wordt dit strand ook aanbevolen om te duiken.

Interessante details

 • Hoe er te komen: Je kunt er met de auto of te voet komen en het is ook gemakkelijk bereikbaar met de bus.
 • Prijs: Dit is een openbaar strand, dus je hoeft niets te betalen om ervan te genieten.
 • Openingstijden: Het is de hele dag geopend.