10 dingen om in november in Capri te doen

In november arriveert de herfst op het eiland Capri en daarmee ook de koelere temperaturen. Hier zijn een aantal dingen die je in deze maand op Capri kunt doen.

Andressa García

Andressa García

11 minuten lezen

10 dingen om in november in Capri te doen

Panoramisch uitzicht op Capri | ©Ross Doherty

Hoewel november laagseizoen is en de laatste herfstmaand om de winter te verwelkomen, zijn er nog steeds interessante dingen te doen tijdens de eerste twee weken van de maand. Uiteindelijk is een van de voordelen van naar Capri gaan in deze tijd van het jaar dat je het eiland voor jezelf hebt.

Maar naast het laten zien van de beste dingen om te zien en te doen in Capri in november, vertel ik je ook over een paar festiviteiten die je niet mag missen als je het eiland in deze maand bezoekt. Vergeet ook niet om wat fruit en gerechten te proberen die typisch zijn voor het seizoen.

1. Maak een stadstour van Capri en Anacapri

Anacapri| ©Carolina Schwarz Borgo
Anacapri| ©Carolina Schwarz Borgo

Een van de dingen die je zeker moet doen tijdens de maand november, dankzij het koele weer op het eiland, is je inschrijven voor een van de beste rondleidingen door Capri, het soort dat je meeneemt door de geplaveide straten en je de belangrijkste historische plekken van het eiland laat zien.

Het beste aan dit plan is dat je zelfs in de maand november verschillende bedrijven en gidsen kunt vinden die een complete service bieden, waarbij ze je niet alleen rondleiden over het eiland, maar je ook vertellen over de geschiedenis en cultuur.

November is zeker een goede tijd om dit soort tours te doen, omdat je dan rustiger door de straten kunt lopen, omdat er dan weinig toeristen op Capri zijn. Een ander voordeel van een tour in deze maand is dat je een aantal smaken van de Capriaanse gastronomie kunt proeven zonder te hoeven reserveren of lang te moeten wachten.

Een voordeel waar je rekening mee moet houden als je in november naar het eiland reist en een van deze tours wilt doen, is dat je niet alleen in de winkels, maar ook in de toeristische zone uitverkoop en aanbiedingen vindt waar je van kunt profiteren. Zo krijg je niet alleen een tour met weinig mensen, maar ook tegen een zeer lage prijs.

Boek een tour op Capri en Anacapri

2. Ga de Blauwe Grot in

Blauwe grot| ©Eduardo Antonio
Blauwe grot| ©Eduardo Antonio

Als je je wilt inschrijven voor een van de beste boottochten vanaf Capri, is de beste optie die je kunt kiezen om naar de Blauwe Grot te gaan. Dit is een perfecte trip om te doen in november, omdat je fantastische aanbiedingen kunt vinden voor tours en excursies aan land.

Maar ook, omdat er in deze maand minder mensen zijn op het hele eiland, zal het veel leuker en rustiger zijn om naar de Blauwe Grot te gaan omdat, gezien het lage aantal mensen, je de kans krijgt om de Grot op een andere manier te bekijken en je zult het fenomeen dat binnenin de grot bestaat veel beter kunnen waarderen, iets dat niet zo gemakkelijk te waarderen is met zoveel toeristen.

Het enige nadeel van deze Blue Grotto tour in november is de zeetemperatuur, die zeker veel lager is dan op andere tijden van het jaar, dus wees voorbereid op koud water.

Boek een privé boottocht

3. Proef kastanjes in Sagra della Castagna

Kastanjes| ©Tony Kanev
Kastanjes| ©Tony Kanev

Tegen de maand oktober begint de komst van de herfst voelbaar te worden, en daarmee ook het koude weer. En ook in deze tijd van het jaar is er een festival dat heel bijzonder is in veel delen van Europa en Capri is geen uitzondering, het is niemand minder dan de Sagra della Castagna. Jaar na jaar is de vereniging Amici di Cetrella verantwoordelijk voor de organisatie van het Kastanje Festival.

Dit festival vindt meestal plaats tussen oktober en november, maar in de maand november is het op zijn hoogtepunt met de verschillende activiteiten die plaatsvinden als onderdeel van de viering. Je kunt dus deelnemen aan de verschillende activiteiten die door het organisatiecomité zijn gepland, zoals dansen en lezingen.

Je zult ook blij zijn om deel te nemen aan de jaarlijkse mis om te danken voor de traditie van de kastanje en voor de goede oogst, die wordt gehouden in de kerk van Santa Maria di Cetrella. Je mag het delen van typische producten gemaakt met kastanjes niet missen, waaronder de beroemde kastanjepanettone, een goede capresekoffie en nog meer kastanjes.

Dit is een van de beste dingen om te doen in Capri met je familie, want naast het ontvangen van de religieuze zegening en het proeven van traditionele Caprese smaken, kun je genieten van concerten en muziek tijdens alle festiviteiten die plaatsvinden vanaf de eerste week van november.

Boek een tour door Capri en Anacapri

4. Woon de viering van de Nationale Eenheid en de Dag van de Strijdkrachten bij

Dag van de Nationale Eenheid en de Strijdkrachten| ©Kimberly Williams
Dag van de Nationale Eenheid en de Strijdkrachten| ©Kimberly Williams

Sinds 1918 viert Italië elke 4e november de Dag van de Nationale Eenheid en de Strijdkrachten, dankzij de wapenstilstand die een einde maakte aan de Eerste Wereldoorlog en hielp bij het begin van de periode van wederopstanding van de Italiaanse Republiek.

Capri ontsnapt niet aan deze plechtigheden die in heel Italië plaatsvinden. Onder de activiteiten waarvan je kunt genieten tijdens deze dag zijn de vele herdenkings- en allusie-evenementen van deze dag. Deze herdenking wordt altijd gevierd met een toespraak van de hoogste autoriteit van het eiland en een bloemenhulde.

Je kunt van deze dag genieten door naar de verschillende restaurants en plaatsen van cultureel en toeristisch belang in de stad te gaan, waar de lokale bevolking je waarschijnlijk wat zal vertellen over de geschiedenis van deze dag, terwijl je de meest traditionele smaken van de regio proeft.

5. Beleef in de herfst een romantische date bij de vuurtoren van Punta Carena

Carena Punt| ©pippipi
Carena Punt| ©pippipi

Hoewel de herfst eind september begint, is het hebben van een romantische date ongetwijfeld een beter plan voor november dan het op te nemen onder de beste dingen om te zien en te doen in Capri in september, vooral omdat je tijdens de maand november beter kunt genieten van het veel koelere weer.

De toestroom van toeristen, die aanzienlijk afneemt tijdens de maand november, zorgt ervoor dat je een veel meer privé en rustige date kunt hebben, wat niet mogelijk is tijdens de rest van het jaar, vooral tijdens het hoogseizoen.

De ideale plek voor een romantische date in november op dit eiland is ongetwijfeld de vuurtoren van Punta Carena, die dankzij de ligging ver weg van de meest toeristische plekken een magische plek wordt om met je partner te delen. Ik raad je aan om tot de avond te wachten om naar het balkon van de vuurtoren te gaan, vanwaar je kunt genieten van een prachtige en romantische zonsondergang, die nog intenser is tijdens de dagen van de maand november.

Je kunt het plan compleet maken door naar een van de nabijgelegen restaurants te gaan, maar houd er altijd rekening mee dat je, om ervan te genieten in november, moet reserveren om zeker te zijn van je plaats en dat het restaurant open is. Zo heb je een heel romantische avond in het herfstlicht met die ene speciale persoon.

6. Beklim Monte Solaro

Monte Solaro| ©Roger W
Monte Solaro| ©Roger W

Een van de must-do dingen om te doen als je Capri bezoekt is het beklimmen van de Monte Solaro, die ook bereikbaar is met een stoeltjeslift. Hoewel dit een ervaring is die je het hele jaar door kunt doen, zorgt het weer in november ervoor dat je midden in de herfst kunt genieten van het ongelooflijke uitzicht op Capri.

Vanaf Monte Solaro kun je niet alleen de mooiste landschappen van de hele stad Capri en Anacapri zien, maar je hebt ook de mogelijkheid om enkele van de beste stranden van Capri te zien, waarvan je het landschap beter kunt zien vanaf de hoogte.

Ongetwijfeld zal deze rit naar de top je de mogelijkheid geven om prachtige foto's te maken om nooit te vergeten. Als je eenmaal boven bent, kun je een prachtig complex van terrassen zien, evenals een solarium en een Amerikaanse bar, waar je iets kunt drinken voordat je verder naar boven wandelt.

Op de top kun je onder andere de overblijfselen van het Brutto Fort bezoeken, dat dateert uit de Napoleontische tijd en werd gebouwd voor militaire doeleinden. Je kunt ook het Barbarossa Kasteel bezoeken, een ander architectonisch juweeltje dat een bezoek waard is, en als het in november is, des te beter om de drukte te vermijden.

7. Bezoek de Hermitage van Cetrella

Kennismaking met de Hermitage van Cetrella| ©Doug Drake
Kennismaking met de Hermitage van Cetrella| ©Doug Drake

Aan het einde van je wandeling op Monte Solaro vind je de kers op de taart, niemand minder dan de beroemde Hermitage van Cetrella, een ideale plek om in november te bezoeken dankzij het klimaat van het eiland en omdat er in de voorlaatste maand van het jaar veel minder toeristen zijn dan in de rest van het jaar.

Het is een klein heiligdom dat meer dan 470 meter boven de zeespiegel uitsteekt. In het complex zie je een kleine kerk die werd gebouwd ter ere van Santa Maria, een grote klokkentoren en een koepel die dateert uit 1600.

Net als de rest van de bezienswaardigheden die je in Monte Solaro kunt zien, raad ik je aan om deze plek vooral in november te bezoeken, omdat er in dit seizoen minder bezoekers op het eiland zijn en je dus alle ruimte hebt voor jou en een paar andere mensen.

Door een bezoek met zo weinig mensen heb je de mogelijkheid om alles in detail te bekijken, zonder de druk van andere mensen die wachten om het monument te zien. Bovendien heb je vanaf de uitkijkplatforms een prachtig panoramisch uitzicht over het eiland en de oceaan, wat je op een ander moment van het jaar misschien niet kunt zien.

8. Profiteer van de aanbiedingen in de winkels

Profiteer van de koopjes| ©Polina Tankilevitch
Profiteer van de koopjes| ©Polina Tankilevitch

Wanneer het laagseizoen aanbreekt, meestal tussen oktober en november, sluiten veel restaurants en hotels en sommige winkels ook. Het is duidelijk dat in dit seizoen de toestroom van toeristen sterk afneemt, dus werknemers maken van de gelegenheid gebruik om op vakantie te gaan.

Hierdoor dalen de prijzen in de winkels en komen de langverwachte koopjes eraan. Het is geen geheim dat de winkels in Capri kwaliteitsproducten en handwerk met een Italiaans stempel verkopen. Daarom is een van de beste dingen om te doen in november winkelen in het centrum van Capri.

Het beste aan winkelen in Capri is dat je er verschillende wereldberoemde merken kunt vinden, die ook meedoen aan de najaarsuitverkoop van het eiland, die in de maand november de grootste kortingen biedt.

De winkels die ik je aanraad zijn: Carthusia, Capri Pride, Eco Capri, Amedeo Canfora en Campanella di Capri. In elk van hen vind je verbazingwekkende handgemaakte producten die je alleen in Capri kunt kopen.

9. Schrijf je in voor een trektocht over het eiland

Faraglioni di Pizzolungo| ©Juan Pablo Aparicio
Faraglioni di Pizzolungo| ©Juan Pablo Aparicio

Aangezien november het einde van de herfst en het begin van de winter is, is het een goed moment om activiteiten op het land te doen in plaats van op zee. Een van de beste dingen om te doen, zonder twijfel, is om te gaan wandelen rond het eiland, en een goede plek om dit te doen is door naar Monte Solaro te gaan.

Hoewel je de mogelijkheid hebt om een stoeltjeslift naar boven te nemen, is een goede manier om van de natuur, het landschap en het koele klimaat te genieten zeker te voet. Trektochten zijn erg populair op het eiland en vooral in de maand november zijn ze de beste optie om te genieten van het landschap dat Capri te bieden heeft.

Maar Monte Solaro is niet de enige plek waar je kunt wandelen, er zijn nog veel meer plekken op het eiland waar je kunt wandelen. Je kunt je bijvoorbeeld inschrijven voor een ervaring die je meeneemt langs de Faraglioni di Pizzolungo, het Belvedere uitkijkpunt en de haven, evenals de Faraglioni Route, die een van de bekendste en meest bereisde is.

En zoals deze, zijn er vele andere opties die je kunt vinden om je wandelavontuur te beginnen door de meest ongelooflijke plaatsen op het eiland Capri, om vanaf het land de plaatsen te zien die je niet kon zien over zee.

10. Maak prachtige foto's en profiteer van het herfstlicht

Herfst in Capri| ©Richard Jac
Herfst in Capri| ©Richard Jac

Een van de beste dingen die je kunt doen als je het eiland in november bezoekt, is profiteren van het prachtige en zwakke herfstlicht dat Capri doordringt om een aantal van de mooiste foto's van je reis te maken.

De Piazzetta is de ideale plek om de beste foto's van het hele eiland te maken, en vooral tijdens het herfstseizoen dat eindigt rond november, kunnen de landschappen beter worden vastgelegd, dankzij de zachtheid van het licht dat de hele maand aanhoudt, heel anders dan het intense licht dat in de zomermaanden overheerst.

Ik raad aan om foto's te maken van de Faraglioni, een van de mooiste en meest iconische bezienswaardigheden van het eiland. In november is het ook een goed idee om foto's te maken van de meest pittoreske dorpjes van Capri en Anacapri.

Temperaturen in Capri in november

Straten van Capri| ©elisabetta_monaco
Straten van Capri| ©elisabetta_monaco

In november neemt de lengte van de dag af in Capri, je zit midden in de herfst en de winter komt steeds dichterbij. In totaal merken Caprianen een afname van ongeveer een uur in de duur van het zonlicht per dag.

Tegen de laatste dagen van de maand is er de kortste dag met iets meer dan 9 uur daglicht. Wat betreft het weer op het eiland tijdens deze maand, moet je weten dat de temperatuur aanzienlijk koeler is dan op andere tijden van het jaar, en varieert tussen 14ºC en 19ºC.

Als je in deze maand naar Capri reist, moet je voldoende regenkleding in je koffer meenemen, want in deze maand valt de meeste regen van het hele jaar. Het weer is altijd onvoorspelbaar en je moet zeker kiezen voor plannen op het land in plaats van excursies op zee, op een paar uitzonderingen na.

Hoewel december de meest winderige maand is, is november ook een winderige maand, dus je zult een trui mee willen nemen om je te bedekken tegen de sneeuwstormen die hard toeslaan.

Toeristische drukte op Capri in november

Capri boten| ©lhourahane
Capri boten| ©lhourahane

In november daalt het aantal toeristen op het eiland Capri aanzienlijk. Je kunt zien dat het laagseizoen is, vooral omdat veel restaurants en hotels hun deuren sluiten voor de feestdagen. Ook de zee en de kustlijn zien er veel schoner uit omdat de boten en rubberboten niet meer in de haven liggen.

Over het algemeen zijn degenen die het eiland in dit seizoen bezoeken degenen die op zoek zijn naar warmte in de winter, want hoewel het in de winter geen warm eiland is, liggen de temperaturen er veel hoger dan in noordelijker gelegen landen en steden.

Dit betekent dat het een goed plan is om in november te gaan als je alle hoeken van Capri wilt ontdekken zonder de drukte en wilt profiteren van de beschikbare plaatsen in restaurants, hotels en accommodaties.

Prijzen in Capri in november

Geld in euro's| ©Ibrahim Boran
Geld in euro's| ©Ibrahim Boran

Je zult al weten dat het eiland Capri in november een koopje is, en dit zie je niet alleen in de winkels die de prijzen van hun producten verlagen, maar ook in verschillende accommodaties, die nog open zijn, de restaurants verlagen ook hun prijzen in het laagseizoen, vooral in de maand november.

Als je een tour of excursie van Capri naar de Amalfikust wilt maken, is dit een goede maand om deze activiteit te plannen, omdat de tourprijzen ook aanzienlijk dalen.

Zelfs naar de Blauwe Grot gaan, een van de meest bijzondere en must-do dingen om te doen in Capri, is goedkoper om te doen in november dan in elke andere maand van het jaar.