Milaan Luchthaventransfers

Als je landt op een van de luchthavens van Milaan, lees je hier hoe je in het stadscentrum komt.

Vicky Del Moral

Vicky Del Moral

5 minuten lezen

Milaan Luchthaventransfers

Vliegtuig landing op vliegveld Milaan | ©Joao Carlos Medau

Als je naar Milaan reist, land je waarschijnlijk op Malpensa, de internationale luchthaven en de op een na grootste van Italië. Het is behoorlijk ver van het centrum van Milaan, ongeveer 47 kilometer, dus je zult een transfer naar je accommodatie in de stad moeten regelen.

1. Beste luchthaven transfers van Malpensa Luchthaven naar Milaan

Malpensa Luchthaven Terminal| ©Ehud Kenan
Malpensa Luchthaven Terminal| ©Ehud Kenan

Als je tijd wilt besparen en op de meest comfortabele manier bij je hotel wilt komen, raad ik je een privétransfer van deur tot deur aan, maar je kunt ook de bus nemen, waarmee je kosten kunt besparen.

Aan de andere kant, als je twee dagen of langer in Milaan verblijft, is de Milaanpas een goed idee om je met het openbaar vervoer door de stad te verplaatsen en tegelijkertijd te besparen op je bezoeken aan musea en monumenten. Als je voor het openbaar vervoer kiest, kun je het vinden van andere manieren om van het vliegveld naar het hotel en terug te komen wel vergeten.

Boek de Milaanpas

2. Privé transfer tussen de luchthaven Malpensa en het centrum van Milaan

Privé vervoer| ©Dan Gold
Privé vervoer| ©Dan Gold

Als je op zoek bent naar de meest comfortabele manier om te reizen tussen Milaan Malpensa Airport en het stadscentrum, dan is deze privé auto service je beste optie. Het heeft een hoger prijskaartje dan de bus of trein, maar het brengt je van deur tot deur en helpt je met je bagage. Deze privé transfer tussen Malpensa Luchthaven en Milaan centrum.

Hoe deze transferservice werkt

Wanneer je de dienst boekt, moet je je vluchtgegevens en het adres van je hotel opgeven, zodat een professionele chauffeur je bij aankomst in de terminal zal opwachten en je van deur tot deur naar je accommodatie zal brengen. Maak je geen zorgen als je vlucht vertraagd is, want omdat ze je vluchtgegevens hebben, kunnen ze hierop anticiperen en zolang als nodig op je wachten.

Zodra je de chauffeur ontmoet, brengt hij jou en je groep rechtstreeks naar je hotel zonder tussenstops of onderbrekingen onderweg. Het voertuig heeft capaciteit voor één koffer en één stuk handbagage per persoon, maar als je speciale wensen of extra bagage hebt, neem dan per e-mail contact op met het bedrijf zodat ze hier van tevoren rekening mee kunnen houden.

Voordelen van deze service

Een van de grote voordelen die ik zie in het gebruik van een privédienst als deze is dat je je nergens zorgen over hoeft te maken: geen kaartjes voor het openbaar vervoer, geen overstappen tussen bussen of de metro en geen gesjouw met je koffer, wat altijd gewaardeerd wordt na een vlucht.

Terugbrengservice vanaf je hotel

Deze service is ook beschikbaar zodat de chauffeur je aan het einde van je reis ophaalt bij je hotel en afzet bij de vertrekterminal van de luchthaven. Hiervoor moet je het adres van je accommodatie en de vluchtgegevens doorgeven, zodat je op tijd op de luchthaven bent.

Wat deze service inhoudt

 • Rechtstreekse transfer tussen Malpensa en je accommodatie in de stad Milaan in 60 minuten.
 • Professionele chauffeur
 • Mogelijkheid om deze service ook te huren voor vervoer tussen Milaan en de nabijgelegen luchthavens Linate en Orio Al Serio
 • Service beschikbaar 24 uur per dag en zeven dagen per week
 • Mogelijkheid om tot 5 passagiers te vervoeren
 • Bagage beperkt tot 1 koffer en 1 handtas per passagier: buitensporige bagage (zoals surfplanken, golfclubs of fietsen kunnen bepaalde beperkingen hebben)
 • Bij het ophalen op de luchthaven zal de chauffeur 45 minuten op je wachten in de aankomsthal en vanaf het officiële tijdstip van je landing.
 • Voor de transfer van uw hotel naar de luchthaven wacht de chauffeur maximaal 30 minuten op u vanaf het tijdstip en de plaats die zijn overeengekomen bij uw reservering (gegevens van uw vlucht en het adres van uw hotel in Milaan). 24 tot 48 uur voor de geplande aankomst van de chauffeur moet je contact opnemen met de leverancier om deze gegevens te bevestigen.

3. Pendelbus tussen de luchthaven Malpensa en het centrum van Milaan

Bushalte op de luchthaven Malpensa| ©Curtis Poe
Bushalte op de luchthaven Malpensa| ©Curtis Poe

De bus tussen Malpensa Airport en Milaan is de voordeligste manier om van Malpensa naar het centrum van Milaan te komen. In het centrum van Milaan zet de bus je af en haalt je op aan de Via Giovanni Battista Sammartini, met openbaar vervoer in de buurt of de optie om een taxi te nemen naar je accommodatie.

Je kunt je ticket direct op het station kopen of van tevoren online kopen zodat je geen tijd hoeft te verspillen bij aankomst. Vergeet niet om ten minste 15 minuten voordat de bus vertrekt bij de bushalte te zijn.

Wat is inbegrepen in deze service

Dit busticket tussen Malpensa Airport en het centrum van Milaan is inclusief:

 • Directe transfer tussen Malpensa en Milaan in ongeveer 60 minuten.
 • Onbeperkte bagage inbegrepen.
 • Voertuig met airconditioning en capaciteit voor 50 passagiers.
 • Wifi aan boord
 • Het ticket is geldig voor zowel T1 als T2 vertrek.
 • Niet aangepast voor rolstoelgebruikers, maar toegankelijk voor kinderwagens en hulpdieren zijn toegestaan.

Vicky's Traveller Tip

De meest comfortabele optie voor vervoer tussen de luchthaven van Milaan en uw accommodatie is de privétransfer van deur tot deur.

4. Andere opties: de trein

Trein naar Malpensa Luchthaven| ©挪威 企鵝
Trein naar Malpensa Luchthaven| ©挪威 企鵝

Malpensa Airport heeft zijn eigen treinlijn, de Malpensa Express, die het verbindt met de stad Milaan. Het is een populaire keuze onder reizigers omdat het de goedkoopste en snelste manier is om er te komen. Je kunt je treinkaartje kopen bij aankomst op het vliegveld van Milaan of op de officiële website, waar je dienstregelingen en meer informatie over alle treindiensten in de omgeving kunt bekijken.

Ze bieden ook 2 lijnen die Malpensa verbinden met twee bestemmingen in het centrum van Milaan:

 • Malpensa - Centraal Station. 43 minuten en € 13 per persoon. De treinen rijden elke 20-40 minuten en stoppen ook bij Garibaldi, Bovisa en Saronno.
 • Malpensa - Station Piazza Cadorna, naast het kasteel Sforzesco. Reistijd 30 minuten en € 13 per persoon. Op het vliegveld neem je de trein op niveau 1 van Terminal 1 en de diensten rijden elke 30 minuten.

5. Je bent misschien ook geïnteresseerd in

Vittorio Emanuele II Galerij| ©Heinz Bunse
Vittorio Emanuele II Galerij| ©Heinz Bunse

Geweldig! Nu je in Milaan bent aangekomen en je weet hoe je bij je hotel moet komen, is het tijd om je reis te organiseren. Misschien wil je een kijkje nemen in de volgende artikelen over wat er te doen en te zien is in Milaan:

Boek een rondleiding door de Dom van Milaan

Veelgestelde vragen

 • Hoe ver ligt het vliegveld van Milaan van het stadscentrum?

  Er zijn drie luchthavens die een verbinding hebben met Milaan, dus afhankelijk van op welk vliegveld je vliegt, duurt het anders om de stad te bereiken. De reis van Malpensa naar Milaan duurt ongeveer 50 minuten, van Linate naar Milaan duurt ongeveer 23 minuten en van Orio al Serio naar Milaan duurt ongeveer 60 minuten.

 • Hoe vroeg moet ik op het vliegveld van Milaan zijn voor mijn vlucht?

  Als je naar een ander continent vliegt, kun je het beste ten minste 3 uur voor je vlucht op de luchthaven zijn. Voor reizen binnen Europa is 1 uur en 30 minuten meer dan genoeg.

 • Zijn alle transfers privé?

  Ja, dat klopt, maar houd er rekening mee dat de transferprijs vast is en berekend wordt voor 8 volwassenen per voertuig, wat betekent dat je voor een transfer van 8 personen moet betalen, zelfs als er maar 1 of 2 mensen de service boeken.