Hop-on Hop-off Bus Rondleidingen

In een comfortabele stoel, met een spectaculair uitzicht over de stad en zonder je zorgen te maken over het openbaar vervoer: dat is hoe gemakkelijk sightseeing bustours in Napels het voor je maken!

Vicky Del Moral

Vicky Del Moral

3 minuten lezen

Hop-on Hop-off Bus Rondleidingen

Koninklijk Paleis van Napels | ©Aleksandr Zykov

Toeristische bussen zijn een ideale optie in plaatsen zoals Napels: een culturele, pittoreske, historische en monumentale stad in het zuiden van Italië. Aan boord van een toeristenbus kun je de contrasten en tientallen wonderen op de meest comfortabele, praktische en flexibele manier ontdekken.

De beste sightseeingbus in Napels met gratis stops

Toeristische bus in het centrum van Napels| ©Pug Girl
Toeristische bus in het centrum van Napels| ©Pug Girl

Deze sightseeingbus in Napels maakt tot 32 strategisch gekozen stops, verdeeld over 3 routes die alles wat er te zien en te doen is in de stad Napels omvatten.

Ze rijden de hele dag door en je kunt er 24 uur achter elkaar gebruik van maken om de stad te zien in de totale reistijd van 75 minuten of ze gebruiken als transportmiddel naar de belangrijkste bezienswaardigheden, zoals het Archeologisch Museum, het Capodimonte Museum of het Piazza Municipio. Je kunt een ticket voor deze sightseeingbus kopen vanaf € 26

Wat is inbegrepen bij deze tour

  • Toegang tot de 3 routes: Lijn A, 'The Art Tour', die je meeneemt naar de belangrijkste musea, kunstgalerijen en monumenten van de stad, zoals het Archeologisch Museum, de Duomo en de Academie voor Schone Kunsten; Lijn B, 'Baai van Napels', die je meeneemt langs de hoogtepunten van de Baai van Napels; en Lijn C, 'San Martino'. Alle 3 stoppen op Piazza Municipio, dus je kunt gemakkelijk overstappen.
  • Ticket is 24 uur geldig vanaf het eerste gebruik.
  • Gratis in- en uitstappen, zo vaak als je wilt tijdens de geldigheidsduur van het ticket.
  • Aan boord commentaar over de stad Napels en haar attracties.
  • Aangepast voor rolstoelgebruikers, huisdieren toegestaan en toegankelijk voor kinderwagens.
  • Flexibele betaling (boek nu, betaal later) en gratis annulering mogelijk 24 uur voor de boekingsdatum.

Boek de toeristenbus naar Napels

Belangrijkste haltes van de toeristenbus in Napels

Detail van het Mozaïek van Alexander, Nationaal Archeologisch Museum van Napels| ©Jamie Heath
Detail van het Mozaïek van Alexander, Nationaal Archeologisch Museum van Napels| ©Jamie Heath

Nationaal Archeologisch Museum van Napels (MANN)

Het mooiste museum van Napels is ook een van de oudste en belangrijkste ter wereld. Het MANN is een indrukwekkende tentoonstelling van voorwerpen uit de ruïnes van Pompeii en Herculaneum, indrukwekkende zalen zoals de zaal van de zonnewijzer, zalen gewijd aan Egyptische kunst en de meest opmerkelijke numismatische collecties ter wereld.

Virgilius Park

Dit immense park is een wonder van ontspanning en natuur. Gelegen op het voorgebergte van de heuvel van Posillipo, op een hoogte van 150 meter boven de zeespiegel, bieden de vele uitkijkpunten een adembenemend panoramisch uitzicht over de stad Napels en de golf, met uitzicht op de eilanden Capri en Ischia, de Vesuvius, de baai van Bacoli en de Monte di Procida.

Museum en echte Bosco van Capodimonte

Gelegen in het oude paleis van Capodimonte, op een heuvel en omgeven door een immense en prachtige labyrintische tuin, herbergt het de Farnese collectie. In Capodimonte zie je porseleincollecties; de Farnese en Bourbon wapenarsenalen; de Napolitaanse Galerij, met 44 zalen die de geschiedenis van de stad vertellen aan de hand van verschillende kunstwerken; en een collectie hedendaagse en 19e-eeuwse kunst.

Piazza del Municipio

Het indrukwekkende Piazza del Municipio is een van de grootste pleinen van Europa en een van de belangrijkste van de stad vanwege de nabijheid van de belangrijkste bezienswaardigheden van Napels, zoals de haven, de Maschio Angioino en de Via Toledo. Het is ook de plek van het stadhuis van de stad, vandaar de naam Palazzo San Giacomo.

###Catacomben van San Gennaro Deze interessante catacomben waren ondergrondse centra van vroegchristelijke begrafenissen, die in de 5e eeuw aan Gennaro werden gewijd als begraafplaats voor zijn overblijfselen, die later werden overgebracht naar de kathedraal van Napels. Tot de 11e eeuw waren de catacomben de rustplaats van de overblijfselen van de bisschoppen van Napels, hoewel ze tussen de 13e en 18e eeuw zwaar werden geplunderd.

Houd altijd Piazza Municipio als referentiepunt, het punt waar de drie routes elkaar kruisen en je van de ene lijn op de andere kunt overstappen.

Boek de toeristenbus van Napels

Andere interessante activiteiten in Napels

Typische straat van Napels| ©Marianna Berno
Typische straat van Napels| ©Marianna Berno

Als je je reis verder wilt organiseren, vertel ik je alles over de beste tours en excursies in en rond Napels in dit artikel over De beste tours en excursies vanuit Napels.

Boek de bus met bezienswaardigheden in Napels