Cookies helpen ons om onze services te leveren. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Kom meer te weten.

Dubrovnik Luchthaven Transfers

Ik zal u vertellen hoe u het snelst, comfortabelst en goedkoopst tussen de luchthaven van Dubrovnik en het centrum van de stad kunt komen.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

5 minuten lezen

Dubrovnik Luchthaven Transfers

Vliegtuig landt op de luchthaven van Dubrovnik | ©Paul Evans

Dubrovnik heeft een luchthaven in de stad Čilipi, op ongeveer 20 kilometer van de stad. Er zijn verschillende mogelijkheden om van de luchthaven naar het stadscentrum en terug te komen.

1. Transferopties voor aankomsten en vertrekken in Dubrovnik

©Sean MacEntee| Terminal del aeropuerto de Dubrovnik
©Sean MacEntee| Terminal del aeropuerto de Dubrovnik

Voor de meest comfortabele en de zuinigste. De luchthaven van Dubrovnik is op verschillende manieren met de stad verbonden en ik zal de beste hier samenvatten, zodat u de luchthaven kunt kiezen die het beste bij uw reis past:

2. Gedeelde transfer van de luchthaven naar Dubrovnik en vice versa

©Jorge Franganillo| Interior de la terminal del aeropuerto de Dubrovnik
©Jorge Franganillo| Interior de la terminal del aeropuerto de Dubrovnik

Als u in Dubrovnik, Korčula, Orebić of Cavtat verblijft en snel, comfortabel en gemakkelijk van de luchthaven naar uw hotel wilt komen zonder bij de landing in de rij te moeten staan voor een taxi, is de gedeelde aankomsttransfer de beste optie.

Niet alleen omdat de prijs betaalbaar is (hij kost 15), maar ook omdat een professionele chauffeur u buiten de terminal zal opwachten om u in een comfortabele minibus met airconditioning in ongeveer 1 uur naar uw bestemming te brengen.

Hoe de dienst werkt

Een chauffeur wacht u op in de aankomsthal van de luchthaven om u van deur tot deur naar uw hotel te brengen. Er kunnen andere reizigers op dezelfde reis zijn, maar maakt u zich geen zorgen: het zal een kleine groep zijn en de maatschappij organiseert het traject tussen de luchthaven en de stad in overeenstemming met de richting van uw accommodatie, zodat de reis en de pauzes zo kort mogelijk zijn.

In ieder geval hebben bijna alle vervoersmaatschappijen een stand met personeel dat 24 uur per dag op de luchthaven beschikbaar is, zodat u contact met hen kunt opnemen wanneer u landt. Zij zullen u ook vragen naar het adres van uw hotel, zodat zij een goede route kunnen berekenen en u zo snel mogelijk bij uw accommodatie kunnen afzetten.

Uw bagage

Elke reiziger mag één koffer en één handtas of rugzak meenemen, dus als u speciale bagage hebt (zeer groot, volumineus of breekbaar) raad ik u aan vooraf contact op te nemen met het bedrijf, zodat zij hier rekening mee kunnen houden.

Hoe te boeken stap voor stap

  • Reserveer uw plaats online.
  • U wordt gevraagd naar uw vluchtgegevens en hotelaccommodatiegegevens. Uw transfer wordt onmiddellijk bevestigd en u ontvangt een voucher die u aan de chauffeur op de luchthaven kunt overhandigen.
  • Ongeveer 24 uur voor uw aankomst op uw bestemming moet u de exacte tijd en plaats van afhaling bevestigen (de contactgegevens staan op de voucher).
  • Wanneer uw vliegtuig aankomt in Dubrovnik zal uw transfer chauffeur u opwachten.
  • U stapt in de gedeelde transfer samen met de andere passagiers.
  • Het voertuig brengt u naar het hotel.

Gedeelde transfer van uw hotel naar de luchthaven

Voor de terugreis kunt u genieten van dezelfde service om uw reis af te sluiten en een gedeelde transfer te nemen van uw hotel in Dubrovnik, Korčula, Orebić of Cavtat naar de luchthaven in een ruim voertuig met airconditioning voor een stressvrije vlucht.

De service werkt hetzelfde op de heen- en de terugreis, maar voor de transfer van het hotel naar de luchthaven is het raadzaam dat u de ophaaltijd van de transfer berekent en hen wat marge geeft om onvoorziene verkeersproblemen te vermijden en rustig op de luchthaven aan te komen.

3. Privé transfer voor aankomst en vertrek

©Dan Gold| Traslado privado
©Dan Gold| Traslado privado

Een nog sneller alternatief is het boeken van een privétransfer van de luchthaven naar de hotels in Dubrovnik, Orebic en Korcula in plaats van vervoer te delen met andere reizigers.

Hoe de dienst werkt

Wanneer u landt op de luchthaven van Dubrovnik wordt u opgewacht door de chauffeur en staat er een privé-auto voor u klaar met comfortabele stoelen en voldoende beenruimte om u zonder wachttijden of onnodige stops naar uw hotel te brengen. Het duurt ongeveer 1 uur en deze privé-aankomsttransfer bespaart u moeizaam ronddwalen op de luchthaven op zoek naar vervoer.

Hoe te boeken

Bij het boeken hoeft u alleen maar uw vluchtgegevens en accommodatiegegevens in te voeren en u ontvangt binnen 24 uur een bevestiging. U overhandigt dan uw voucher aan de chauffeur en u bent klaar om naar uw hotel te gaan.

Uw bagage

Alle voertuigen hebben bagageruimte en zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers en kinderwagens. Kinderzitjes zijn ook beschikbaar.

Privé-retourtransfer van uw hotel naar de luchthaven

Als u deze dienst in omgekeerde richting wilt gebruiken, d.w.z. om van uw hotel naar de luchthaven van Dubrovnik te gaan, kunt u dit ook doen door van tevoren te reserveren. Laat de chauffeur gewoon weten waar en wanneer u opgehaald wilt worden en hoe laat uw vlucht vertrekt.

4. Eerste tips voor uw aankomst in Dubrovnik

©Tony Hisgett| Vistas de Dubrovnik desde la carretera
©Tony Hisgett| Vistas de Dubrovnik desde la carretera

Wanneer moet je gaan?

Als u het meeste uit uw reis naar Dubrovnik wilt halen en van al zijn charmes wilt genieten, is de lente (vooral mei en juni) de beste tijd om de stad te bezoeken, omdat het dan minder druk is, de temperaturen mild zijn en er veel uren daglicht zijn.

Een andere goede tijd om Dubrovnik te bezoeken is de herfst, wanneer er volop zonnige dagen zijn en de temperaturen aangenaam blijven.

Taal

Kroatisch is de officiële taal in Dubrovnik, hoewel er in de belangrijkste toeristische gebieden Engels wordt gesproken, dus u zult geen moeite hebben om u verstaanbaar te maken. Het Italiaans wordt door sommigen ook begrepen vanwege de nabijheid van Kroatië tot Italië.

Voedsel

De Kroatische keuken wordt gekenmerkt door een voortreffelijke fusie van mediterrane en Midden-Europese invloeden. Typische gerechten zijn pasticada, kulen, burek en oesters, vooral in Dubrovnik. Ga natuurlijk niet weg zonder de heerlijke zoetigheden zoals Atrukli of Macaroni cake geproefd te hebben.

Valuta

In Kroatië betaal je niet in euro's maar in kuna's, hoewel de meest toeristische plaatsen zoals Dubrovnik euro's accepteren. In bijna alle winkels en restaurants in de Kroatische stad kunt u ook met uw creditcard betalen, hoewel wij u aanraden wat plaatselijk geld in contanten bij u te hebben.

De stad leren kennen

Een goede manier om de stad en haar omgeving te leren kennen is een rondleiding. Vooral als het uw eerste keer in de streek is, raad ik u aan te kiezen voor een rondleiding om een idee te krijgen van hoe de stad is, de gebruiken, hoe u zich kunt verplaatsen en zelfs om iets van de geschiedenis te leren. Ik heb een selectie gemaakt van wat volgens mij de beste tours zijn om uit te kiezen: Beste rondleidingen en daguitstappen vanuit Dubrovnik.